Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Předseda ČMFS nebyl ani na druhý pokus zvolen.

Komentář

Volební guláš bude pokračovat po prázdninách .

 

V pátek 10. června se v Praze konala v  Národním domě na Smíchově již po druhé v krátkém časovém rozmezí VH ČMFS. Delegáti  na ní měli zvolit z dvojice kandidátů na předsedu ČMFS - Ivan Hašek a Vlastimil Košťál toho, který z nich usedne na trůn  šéfa fotbalu v ČR. Po třech kolech ale nezvolili opět  nikoho . Žádný ze dvou kandidátů jim nebyl dobrý neboť  nezískal nadpoloviční většinu  hlasů v obou komorách (Čechy-Morava) . Aby nenastal  hrozící zánikem mandátu patový svaz v celém fotbalovém hnutí v CR museli delegáti přijat usnesení   předložené Návrhovou komisí, které prodlužuje mandát současnému VV ČMFS a povinnost svolat novou Valnou hromadu do 30.9.2005 !

Jsem osobně tímto stavem roztrpčen a určitě nejsem sám. Není mi jedno , že na  úkor volebního guláše  se baví v hospodách  ti, kteří o práci ve fotbale vědí pramálo a nic pro fotbal mimo kritiky neudělali. Znevažují  a hází do stejného pytle  svými názory drtivé množství dobrovolných a obětavých funkcionářů na těch nejnižších článkách  v okresech a v klubech . Ti na rozdíl od naší fotbalové vrchnosti  berou skutečně fotbal jako prostředek aktivního sportu a zábavy.

Volební fraška pokračuje a dává obraz o tom, že ve fotbale nejde všem jen o dobro fotbalu, ale že jde o víc. Jde o to , zdát se případných ambicí a pozic na kteří se všichni vyvolení a kandidující včetně místopředsedů a  kandidátů na další volná místa ve VV ČMFS . Jde všem o pozice, ale těm kteří tvoří masovou základu v oddílech a klubech na těch nejnižších úrovních  ani pokračování v rozháranosti na nejvyšších úrovni nic zásadního nepřinese. Takže vážení, dohadujte se dál, ukažte všem, že víc než kde jinde v našem okolí platí o fotbale , že ryba smrdí od hlavy..Nechce se mi vůbec uvěřit, že takto se chová fotbalová vrchnost státu, který je v současném žebříčku ve světě měřeno výsledky národního týmu na druhém místě.

V minulých dnech  jsem měl možnost se zúčastnit finálových   utkání , tak  i vyhodnocení mužstev v právě skončeném soutěžním ročníku  předáním medailí v nejnižších věkových kategorií ve kterých se soutěže v rámci OFS Klatovy organizují. Viděl jsem rozzářené oči fotbalových nadějí  které se radovali  z vybojovaných  umístění.Viděl jsem  u nich nadšení, chuť dokázat že jsou nejlepší a hlavě nefalšovanou radost z dosaženého  úspěchu, ale nefalšované zklamání z neúspěchu . Kvůli nim je mi tohoto stavu upřímně líto .

To co nám na dvou valných hromadách předvedli jejich aktéři se určitě nezapíše zlatým písmem do bohaté historie fotbalu u nás. Jako dlouholetý funkcionář se za tento stav stydím a všem sportovním příznivcům,  zejména těm kteří fandí  fotbalu se za ně  všem omlouvám.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku