Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář : Co odpoví nastavené zrcadlo pravdy ?

Komentář :

Co odpoví nastavené zrcadlo pravdy ?

 

Miroslav Sedlmaier

 

Klatovský fotbal, jeho příznivci i mnozí další sportovní příznivci z Pošumaví prožívají v těchto dnech zklamání. Po podzimním příjemném opojení z výborných výsledků, jarním svěžím vánku v podobě  nárůstu bodů k skládaných do postupové mozaiky a slibného náskoku v tabulce nyní přichází čas vystřízlivění. Je třeba se podívat pravdě tváří v tvář do očí. Říká se, že zrcadlo nelže a v  tomto případě zrcadlem jsou jarní výsledky. Ty jsou  vždy rozhodující pro to, zda se naděje, plány i představy se kterými jde  každý tým soutěže nakonec naplní. Dvě kola před koncem divize již můžeme s určitostí říci, že v případě TJ Klatovy tomu tak není.

Přiznejme si, že mezi fotbalovými příznivci by se našlo jen velmi malý počet takových, kteří by si nepřáli, aby západočeský fotbal a potažmo hlavně Pošumaví dostalo novou injekci . Tou měl být po první jarní části již realisticky vypadající postup místních divizních fotbalistů do ČFL. Pokud se tak nestalo, pak nikdo jiný za to nemůže než oni sami. Po 23.kole měli na největšího favorita pražskou Krč náskok pěti bodů. Ten se během pěti dalších kol rozplynul a zatím co  Krč získala za toto krátké období patnáct(!!) bodů, Klatovy s pouhými dvěma body náskok promarnily a nyní již ztrácí na lídra tabulky bodů osm !

Přestože je to kruté, nezbývá jen znovu si připomenout , že je to jenom sport. Tím nechci říci, že se máme takto utěšovat. To nic neřeší, ale kdyby se dalo vše naplánovat, pak by to bylo velmi snadné. Zkrátka někde se udělala velká chyba. Kdo je na vině,  zda možná předčasně načasovaná forma účastí na zimním turnaji v Praze, nebo některé shody okolností které se shodami okolností příliš nesouvisí, či nechání se ukolébat úspěchy, přehnaný optimismus a nebo také přemnožení týmu mimoklatovskými a mimo regionálními hráči a funkcionáři, to je otázka kterou patří k zodpovězení těm kompetentním. Fotbaloví příznivci hodnotí  situaci takovou jaká je, a ta je  značně zklamala. Ti nyní doufají, že se třeba dozví od odpovědných , co jim  odpovědělo nastavené zrcadlo. Míchání jablek a hrušek dohromady ale nikoho neuspokojí.

Klatovský fotbal má velké zázemí, celou řadu nadšenců, pracovitých funkcionářů ,kvalitních hráčů, mladých fotbalových talentů a ty je třeba neházet do stejného pytle. Zkrátka je čas situaci vyhodnotit, možná třeba přijde i čas na to oddělit zrno od plevele.  Nebo  je snad všechno podle plánu a v naprostém   pořádku ?

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku