Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Nýrsko našlo na mezinárodním turnaji přemožitele až ve finále.

Nýrsko našlo na mezinárodním turnaji přemožitele až ve finále.

 

Jiří Vondra

Miroslav Sedlmaier

 

Ve dnech od 13.05. do 16.05.2005 se starší minižáci SKP Okula Nýrska zúčastnili mezinárodního turnaje „Erima Cup 2005“ který pořádal německý klub Vaterstettener FV v rámci turnajů Euro-Sportring. Hrálo se v krásném sportovním areálu Vaterstetten nedaleko Mníchova. Turnaj byl rozdělen do několika kategorií a zúčastnili se ho hráči z České republiky, Maďarska, Švýcarska, Rakouska a domácího Německa.

            Ve své kategorii mužstvo SKP Okula Nýrsko v úvodním zápase zvítězilo nad domácími FV Vaterstetten 4:0, když branky stříleli: Bureš Tomáš a Patrik Kvítek po dvou. V dalším utkání ve skupině si poradili s mužstvem TB Ruit 4:1 brankami Bureše Tomáše, Lva Tomáše ,Tůmy Václava a Kvítka Patrika. V posledním utkání skupiny uspěli i proti Maďarskému týmu Dunakanyaru 2:0. Střelcem utkání se stal György Ivo který si připsal obě trefy. Tento zápas který již nemohl nic změnit na konečném pořadí ve skupině se nedohrál a v poločase musel být přerušen pro průtrž mračen a z časových důvodů se již ve hře nepokračovalo

Nýrsko tak vyhrálo svojí skupinu s 9. body a skórem 10:1. Druhé místo pak obsadilo domácí mužstvo Vaterstettener FV.

            V sobotním  v semifinálové zápasu zvítězili minižáci SKP Okula Nýrsko nad druhým mužstvem skupiny „A“ Zenitem Čáslav 4:2, když o branky se podělili dvakrát  Kvítek Patrik,   a jednou skóroval Lev Tomáš a Kalivoda Karel , který  za stavu 1:1 ještě nevyužil nařízený pokutový kop. Pro úplnost je nutno připomenout, že  Zenit Čáslav  jehož žákovská družstva hrají stejně jako TJ Klatovy žákovskou ligu sk.C  obsadil na turnaji tři žákovské kategorie. Pouze v minižácích se nedostali do finále, když jim tuto cestu zkřížila Okula Nýrsko.      V odpoledním finálovém utkání nastoupili starší minižáci SKP Okula Nýrsko proti mužstvu JFC Neu-Anspach, které přesvědčivě vyhrálo svojí skupinu a v druhém semifinálovém utkání porazili domácí FV Vaterstetten 5:1. Po nevydařeném úvodu utkání, kdy Nýrsko prohrávalo již 0:2, došlo k obratu ve hře . Výborný brankář domácích  pustil za záda jen střelu Tomáše Lva, když  další dvě zázračně zlikvidoval. Soupeř pak přidal třetí branku a rozhodl tak definitivně o svém vítězství v turnaji. Obě mužstva sklidila za předvedený výkon uznání a potlesk všech přihlížejících diváků na otevřené scéně, což je asi největší odměna pro každého hráče. V malém finále o třetí místo se prosadil další náš zástupce z České Republiky Zenit Čáslav, když dokázal porazit domácí Vaterstetten 3:2

            Na úspěchu v podobě druhého místa na tomto turnaji se podíleli tito hráči: Juraši Josef, Hamamdžič Ramie, Raiser Jakub, Lev Tomáš, Kalivoda Karel, Bureš Tomáš, Bureš Martin, Tůma Václav, Lepší Radek, Macháček Vlasta, Míka Pavel, György Ivo, Valdman Lukáš a Kvítek Patrik. Vedoucí mužstva Steiner Stanislav a trenéři Kadlec Jiří, Juraši Josef a Valdman  Stanislav. Technický doprovod pak tvořili Bureš Karel a Novák Jiří.

            Účast na mezinárodním turnaji byl pro minižáky velkým zážitkem a zároveň potřebnou školou pro jejich další budoucnost. Poděkování patří všem, kteří umožnili účast a sponzorsky přispěli k vystoupení minižáků SKP Okuly Nýrsko na tomto mezinárodním turnaji. Sponzoři: Spár Dvořáčková Nýrsko, Zámečnictví Dvořáček Nýrsko, Okula Nýrsko a.s. Agrikultur s.r.o Nýrsko, Elektro – Buvolss Nýrsko, SKP Okula Nýrsko a řidičům panu Burešovi, Valdmanovi, Jurašimu a Lepšímu.

Střelci branek za Nýrsko: Kvítek Patrik 5, Bureš Tomáš 3, Lev Tomáš 3, György Ivo 2, Kalivoda Karel a Tůma Václav.

Konečné pořadí turnaje: 1. JFC Neu-Anspach, 2.SKP Okula Nýrsko, 3.Zenit Čáslav, 4.Vaterstettener FV.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku