Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V Pošumaví je dobré podhoubí na fotbalové talenty .

V Pošumaví  je dobré podhoubí na fotbalové talenty  .

 

Pohlédnutí za prvním velkým úspěchem   dvanáctiletých fotbalistů

 

 

            Byla to jen shoda náhod a okolností, že na začátku cesty za vítězstvím v krajském kole turnaje fotbalových výběrů okresních fotbalových svazů z Plzeňského kraje  DANONE CUP 2005 byl duel  v Nýrsku. Výhodu domácího prostředí zde 6.října nevyužil okresní výběr Klatov . Nově tvořící se výběr trenéry Janem Staňkem ze Sušice a Petrem Jandou z Horažďovic prohrál těsně 0:1 s OFS Domažlice. Vše  si vynahradil v odvetě na půdě soupeře  kde porazil svého přemožitele z prvního zápasu z Domažlic vysoko 5:0. V semifinále hraném o velikonočním pondělí na umělé trávě v Plzni se podařilo výběru OFS Klatovy porazit Plzeň jih a tím si otevřel cestu do finále. První soupeř výběru z Pošumaví OFS Domažlice dokázal projít dalším sítem a  se finále stalo reprízou podzimních soubojů  mezi OFS Klatovy a Domažlice. Jedinou změnou bylo velice nepříznivé počasí a místo konání finále které proběhlo na stadionu v Sušici. Po  sedmdesáti minutách boj mezi aktéry finále skončil a pro mnohé hráče  nastal jeden z prvních velkých okamžiků v jejich krátké fotbalové kariéře. U mnohých dojetím  i štěstím rozzářených  tváří začínajících fotbalistů zavěsil na budoucí  chlapské hrudi  zástupce Plzeňského krajského fotbalového svazu  medaile. Medaile pro nejlepší  okresní výběr Plzeňského kraje ročníku narození 1993 a mladší. V té chvíli se alespoň pomyslně mohli radovat také nejmenovaní trenéři v klubech ze kterých byli hráči do okresního výběru vybráni. Největší díl tohoto koláče patřil v té chvíli pro trenéry v Sušici v Horažďovicích ale také v Lubech v Nýrsku a v Chanovicích.  

            Krajské kolo skončilo, ale pro náš výběr neskončila pouť tímto celostátně organizovaným turnajem. Borci  z Pošumaví čeká ještě další reprezentace, kdy v celostátním finále již nebudou reprezentovat jen OFS Klatovy ale celý Plzeňský kraj! Trenéři budou mít nyní nevděčnou úlohu redukovat nominaci hráčů  na požadovaných počet čtrnáct, tak  jak to povoluje hlavní organizátor turnaje Danone Cup  který přivítá nejlepší výběry dvanáctiletých fotbalistů z ČR začátkem května v Roudnici nad Labem.

Ať již dopadnou naši chlapci  ve velmi silné konkurenci jakkoliv, již nyní prokázali svoje kvality a potvrdili, že na Klatovsku, Sušicku i Horažďovicku máme talentované fotbalisty . Máme také  trenéry kteří jim umí dát to co od nich nyní vděčností nyní přijímají. Věřme že jim  to někdy jejich součastní svěřenci dokáží  vrátit. Pokud  ano,pak to bude ta nejlepší odměna za to, co jim nyní dávají . V závěru se sluší poděkovat hráčům, funkcionářům a trenérům, ale také rodičům  na úspěšnou reprezentaci OFS Klatovy. Není to poděkování jen ze zdvořilosti, jde o skutečné uznání kterého se hlavně v práci s těmi nejmladšími všem zainteresovaným dostává jen zřídka. Nyní ale hovoří výsledky a ty potvrzují, že jejich práce je dělána nejen s láskou k fotbalu , ale má potřebnou i potřebnou  kvalitu.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku