Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KRAJSKÝ POHÁR ODSTARTOVAL JARNÍ FOTBALOVOU SEZÓNU

 

KRAJSKÝ POHÁR ODSTARTOVAL  JARNÍ FOTBALOVOU SEZÓNU

 

O víkendu  se po sérii přípravných  fotbalových zápasů které kluby absolvovaly za účelem přípravy na jarní mistrovské klání  poprvé nastoupily proti  sobě na třech fotbalových  hřištích v Pošumaví soupeři v zápasech  kde se o něco hraje. V sázce byl  postup do II.kola krajského poháru do kterého si zajistili postup podle papírových předpokladů favorité, ale jejich soupeři jim tuto úlohu určitě nezlehčili.  . V sobotu byly  na programu dvě utkání , v neděli se hrálo  pohárové derby  v Nýrsku.  

Hradešice    -    Sušice    0 : 1 (0  :  0)         

 

František Melka

Miroslav Sedlmaier

 

Hřiště v Malém Boru bylo dějištěm derby ve kterém v  roli domácího týmu vystupoval  druhý  tým podzimní části 1.B třídy Sokol Hradešice.  Soupeře jim los přidělil velmi silného, Kterým byl  po podzimu sedmý tým krajského přeboru TJ Sušice. Hosté  potvrdili  roli favorita a od úvodních minut diktovali tempo hry. Do vyložené šance se ale nedostali, neboť jim tomu bránila pozorná  obrana domácích a také kluzký terén. Největší příležitost měla Sušice ve 30.minutě, ale v cestě míče do hradešické svatyně stálo břevno. Další šance ve 36.minutě hostů zůstala opět nevyužita, neboť v rozhodujícím okamžiku jejich hráč  , který se o sólovém úniku  ocitl sám  před domácím brankářem Šůsem  v rozhodujícím okamžiku jeho branku minul. minul.

Druhý poločas byl již vyrovnanější a obě mužstva se jen velmi obtížně   přes pozorné obrany  prosazovala. Rozhodnutí  přinesla 62.minuta , kdy se po faulu na pronikajícího Z. Frančíka  nařídil rozhodčí proti domácím pokutový kop. Jeho exekutor  zkušený Hoda nezaváhal a stanovil tak konečný výsledek utkání.

Branka:Hoda(PK)

Rozhodčí – Zahrádka

Sestava domácích :  M. Šůs, L. Vaněček, M. Hlaváč, V. Melka, T. Vlk, F. Šašek, M. Heimlich , J. Kopal(46. Z. Chmelík), V. Hlaváč(70. P. Kodýdek), K Pivnička,  L. Junek(85. P. Řezáč). Trenér F.Melka.

Sestava hostů : KIndelman – Kodýdek, Hoda, Votava, Marek T., Šperl, Skala, Hrach, Frančík – Sládek J., Marek L. Trenér Stanislav Trnka.  

Ohlasy trenérů po utkání :

František Melka (Hradešice) : „  Musím klukům poděkovat za velmi obětavou hru, kdy jsme s favorizovanými hosty drželi dlouho nerozhodný stav. Byl jsem spokojen s obrannou činností, ovšem v útoku máme stále co zlepšovat. Nakonec bych chtěl ještě poděkovat fotbalistům z Malého Boru za přípravu hřiště, což určitě nebylo v těchto zimních podmínkách nic jednoduchého.„“

Stanislav Trnka (Sušice) musel postrádat v sestavě  bez distancovaného nejzkušenějšího hráče Hubáčka , který si odpykával tomto pohárovém duelu svůj poslední díl z uloženého trestu bral utkání jako poslední možnost  herní přípravy  : „ Z utkání jsem měl určité obavy.Na jedné straně nám stál v cestě pro nás nepříliš známý ale silný soupeř, na druhé straně situaci zkomplikovala neúčast omluvených a zraněných hráčů . Vedle  distancovaného Hubáčka ještě chyběli Holý, Kotrba, ále také Prchlík i  Ritter a tak na lavičku vedle brankáře Míčky usedl  jediný  náhradník,  ještě ne úplně uzdravený Brabec. Oceňuji přístup domácího klubu Sokola Malý Bor za to, že velmi dobře připravili hrací plochu. Soupeř byl zdatný  a ve druhé půli byl z i některých situacích dost nebezpečný. Celkově si ale myslím, že jsme zvítězili zaslouženě a kdyby využili další brankové příležitosti Hrach a Skala, mohlo být naše vítězství přesvědčivější. Jsem rád že se nám podařilo postoupit do dalšího kola a také , že jsme zápas absolvovali bez dalších případných zranění.“  

 

 

 

Měčín – Starý Plzenec   2 :  3 (0 : 2)

 

Na hřišti v Bílukách u Měčína ´jehož přípravu si pochvalo obě mužstva i rozhodčí se hrál  zajímavý , vyrovnaný zápas ve kterém byl soupeřem domácího Měčína exúčastník krajského přeboru  a v součastné době  osmý tým tabulky 1.A třídy Starý Plzenec. Hosté do přestávky získali dvoubrankový náskok. Po přestávce se podařilo Měčínu Fričem snížit, ale soupeř  dokázal po hrubé chybě obrany opět  zvýšit na rozdíl dvou branek. Frič snížením na 2:3 opět vrátil domácí do utkání, ale když velká šance  Turečka brankový úspěch nepřinesla , pak  se nakonec  radoval z vítězství  šťastnější favorit ze Starého Plzence.

Branky : Frič  2 – Forejt, Krystl, Šilhánek . ŽK 1:3.

Rozhodčí : Šlauf

Sestava Měčína : Šimek – Kroupa, Krotký Z, Vlček, Korčík, Němec, Kodýtek J., Šlais, Frič, Tikal, Tureček . Trenér E.Veselý ml.

Ohlasy po utkání :

Sekretář S.Měčín Evžen Veselý starší : „ Sehráli jsme vyrovnané utkání ve kterém nám chyběl kousek štěstí  k tomu, abychom se postarali překvapení. Nutno pochválit měčínské  hráče za bojovnost a brankáři Šimkovi, který soupeři zlikvidoval tři vyložené brankové příležitosti“.

 

 

STATEČNÝ BOJ ŽELEZNORUDSKÝCH FOTBALISTŮ

 

Nýrsko   -  Železná Ruda    3 : 0  (1 : 0)

 

Jiří Vondra

Miroslav Sedlmaier

 

Vysokým papírovým favoritem v Nýrsku byl domácí tým, účastník krajského přeboru jehož soupeřem byl lídr okresního přeboru ze Železné Rudy.

Domácí vstoupili do pohárového zápasu úspěšně a již po šesti minutách hry se poprvé měnilo skóre . Po faulu v pokutovém území hostů se kopal pokutový kop , který Rubáš bez problémů proměnil. Kdo si myslel, že další průběh bude snadným soustem pro domácí  se ale přepočítal. Celý první poločas to byli hosté, kteří ovládli hru. U domácích vázla souhra, záložní řada byla prakticky bez pohybu a jen větší klid v zakončení u hostů ušetřil domácí, že jejich brankové konto zůstalo čisté. Když největší šanci hostů Toman , který šel sám na brankáře Daňka neproměnil, odcházela Okula do šaten s hubeným jednobrankovým náskokem.

            V druhé půli se hra domácích  zlepšila. Postupně se začali stále více  usazovat na polovině hostů a svou převahu dokázali i střelecky vyjádřit. Nejprve se v 62. minutě trefil Kadlec a tři  minuty před koncem uzavřel  skóre utkání svou druhou brankou Rubáš.

Branky: Rubáš  6.(PK) a 87.,   Kadlec 62.

Rozhodčí: Javorský

Sestava Nýrsko: Daněk – Šteiner, Pavlík, Malý, Ulip(46.Smolík) – Kadlec, Valenta, Kajinek, Šulc – Zahrádka(46.Presl K.), Rubáš.

           

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku