Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sondy do přípravy fotbalových klubů - Sokol Pačejov

Sondy do přípravy fotbalových klubů

 

ŽICHOVICKÝ KOUČ  POSÍLÍ  PAČEJOV

 

Pačejov je místem na mapě našeho regionu  kde se stále něco děje. Pro příznivce motorizmu vstoupil  do podvědomí jako agilní dlouholetý pořadatel  automobilových závodů. Na úrodnou půdu  zde padá i kulturní a společenské dění a jakmile oschnou fotbalové trávníky , je centrem  sportovní dění místní hřiště. Na něm se týden co týden odehraje několik zápasů všech věkových kategorií. V létě  se zde pořádají již tradiční fotbalové turnaje, zahrají si i bývalí hráči, zkrátka Pačejov žije také fotbalem o který je mezi příznivci zájem, o čemž hovoří i  počet  diváků 1130 , kteří  podpořili v boji o podzimní soutěžní body hráče A týmu. V součastné době mají v místním fotbalovém klubu v činnosti v pravidelných mistrovských soutěží  dvě družstva mužů, dorost a starší žáky. Již trvale nejlepší výsledky dosahují muži hrající za A tým okresní přebor. Jen pro vlastní zajímavost jsem si zpracoval  historickou tabulku  okresního přeboru . Do této tabulky jsem zahrnul  poslední dva ukončené soutěžní ročníky a stav v této soutěži po první části – podzim 2004 , celkem bylo započteno odehraných 65 zápasů   a moje slova o úspěšnosti Sokola Pačejov v OP se jen statisticky potvrdila. Nejúspěšnějším  kolektivem mi vyšel podle předpokladů SRK Železní Ruda ze ziskem 144 bodů a druhé místo v tomto pořadí obsadil právě Sokol Pačejov s celkovou 58 procentní úspěšností a ziskem 105 bodů ! Pačejov nepatří mezi týmy které mají úspěchy založené na domácím  hřišti, ale na hřištích soupeřů, kde má osmapadesáti  procentní úspěšnost.

        Z pohledu posledních třech ročníků je ten na podzim rozehraný  pro A tým nejméně úspěšný. Umístění na 9.místě se ziskem 16 bodů   a minusovým ziskem pěti bodů  není stav  se kterým  vládla v klubu spokojenost. Sami  dobře vědomi, že příčin bylo několik a  velká marodka přinutila kormidelníky mužstva  Vladimíra Bohatého a Jiřího Mrázka  a vedoucího Jaroslava Buchty  lepit sestavu a doplňovat i nezkušenými dorostenci. Zodpovědnost se přenáší na mládí , což  také potvrzuje, že dvojice nejlepších podzimních střelců V. Korda  (6 branek), O.Hromádka (4) patří věkem v týmu mezi nejmladší(ročník nar. 1983).

Pro jarní část se musí smířit  s tím, že ze zdravotních důvodů přerušil činnost zkušený Pavel Veringer a chybět bude i do Žichovic na  hostování uvolněného Petra  Lávičky.

 „ Počítat naopak mohou  trenéři s příchody  několika hráčů . Na hostování z Katovic přichází   Ondřej Barborka , z ukončeného hostování Horažďovic  se vrací Jiří Fiřt, slibujeme si i z příchodu nejzkušenějšího z nových tváří , žichovického kouče Luboše Vašici, který přichází na hostování z Horažďovic a z Rabí k nám míří Luboš Fiala.“ doplnil informaci o změnách v pačejovkém týmu jedna z páteří činnosti klubu Tomáš Cihlář. „ Po soustředění  které proběhlo v domácích podmínkách  od 4,-6.března  proložené přípravným zápasem s béčkem Blovic ještě 12.3 . hrajeme v Záhoří , 19.3. v Žichovicích a pak nás již čeká první duel o mistrovské body. V sobotu  26.března nás čeká doma  Sokol Vrhaveč a byli bychom rádi, kdyby to byla jarní premiéra úspěšná“, optimistickým přáním zakončil informaci o přípravě pačejovských fotbalistů  Tomáš Cihlář. 







Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku