Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sondy do fotbalové přípravy: SK S T R Á Ž O V

STRÁŽOVŠTÍ CHTĚJÍ  HRÁT  FOTBAL PRO DIVÁKY

 

Miroslav Sedlmaier

 

Psal se červen roku 1997 kdy  ve Strážově po vítězením zakončení soutěžního ročníku zavládla mezi fotbalovými příznivci , funkcionáři a hráči  radost z historického úspěchu kluby, kterým byl postup do druhé nejvyšší krajské soutěže , 1.A třídy . Následujících šest soutěžních ročníků patřil Strážov mezi umístěním vždy do první poloviny tabulky . Sedmý rok účasti již tak úspěšný nebyl a neúprosný sestupový klíč rozhodl o tom, že se první družstvo mužů  muselo s touto soutěží rozloučit.

Radost vystřídalo zklamání, které ale po nevýrazných jarních výkonech bylo jen vyústěním tohoto neúspěšného ročníku. S rozdílnými pocity a bez velkých odvážných plánů na umístění nastupovali Strážovští  do podzimních bojů v 1.B třídě sk.B. Obava, aby neúspěch nebyl jediný který je v tomto roce potkal se naštěstí nenaplnily . Strážov se dokázal ve vyrovnané soutěži prosadit a ještě před posledním podzimním kole byl na čele tabulky. Těsná prohra v Nepomuku nakonec znamenala to, že  horším rozdílem skóre  nakonec přezimoval na čtvrtém místě.

Neodmyslitelnou součástí  předcházejících úspěchů i současnosti  ve Strážově jsou dvě jména – Josef Soušek  a Petr Presl. Josef Soušek  v roli předsedy SK kolem sebe dokázal vytvořit tým spolupracovníků kteří stojí na vzestupem strážcovské kopané. Petr Presl společně se svým bratrem Milanem, K.Kreibichem, V.Jandou , J.Mikinou L.Jankou, Š.Preslem , K.Soukupem , B.Majerem a součastným kapitánem Z.Vítovcem   společně s dalšími hráči kteří se postupně vystřídali v A týmu se podílel na tom, že fotbalové zápasy byly ve Strážově vždy na čele celospolečenských událostí v tomto malebném koutu  Šumavy.

Petr Presl  s přibývajícím časem ke kapitánské pásce na ruce přibral na sebe zodpovědnost a v roli hrajícího trenéra vede mužstvo již několik let. Kapitánskou pásku předal , ale roli hrajícího kouče táhne káru strážcovské kopané dál. V součastné době se pod jeho vedením a  Václava Denka , který se podílí na přípravě jako kondiční trenér se A tým připravuje na jarní boje v 1.B třídě. Kladem je, že se podařilo úspěšný celek z podzimu  udržet pohromadě, když se podařilo obnovit hostování V.Palečka aj.Michela z TJ Klatovy a J.Vacíka se S.Souškem z Okuly Nýrsko. Pro jaro by měl být posilou i příchod V.Čížka který po  návratu z Německa hrál na podzim v Bezděkově, ale  fotbaloví příznivci tohoto urostlého  osmadvacetiletého hráče spíše znají z jeho působení v TJ Klatovy  odkud odešel  a do minulého roku hrál v sousedním  Německu. 

Informaci o situaci v přípravě a sloužení mužstva nám blíže podal trenér Petr Presl :  V součastné době v se jarní mistrovské boje připravují hráči brankáři  M.Javorský a  P.Vacek dále  V.Paleček ., J. Michel ., L. Helm ., P.Presl, T.Holar, R.Smolík, Z.Vítovec, L.Janka, S.Soušek, B.Majer,  J.Vacík, Š.Presl, T.Janda a V.Čízek. Po kondiční přípravě kterou mi pomáhá zvládnout  Václav Denk zahájíme v sobotu  26.února herní přípravu v Janovicích, kde bude našim soupeřem domácí  Dukla. Také další zápasy sehrajeme na hřištích soupeřů, když o týden později hrajeme se Slavojem Koloveč(14.30),   12.3. (14.00)ve  Kdyni a k poslednímu přípravnému duelu zajíždíme týden před zahájením soutěže do Mrákova ( 14.00).

Pokud hovoří Petr Presl o  cílech pro jarní části soutěže, pak  v odpovědi není ani náznak o tom, že prioritou je atakování postupových postů. „ Osobně upřednostňuji  aby se nám podařilo hrát  pohledný fotbal a ve kterém padají branky do sítě soupeře. Fotbal pro naše diváky, kteří  nám byli vždy velkou oporou, jsme jim dlužni odvděčit se za loňské jarní zklamání  a pro ně chceme hrát.  To další co by přišlo bude jen navíc.O dalších ambicích  strážcovský kouč říká : „ Hodně napoví prvních pět kol. Kalkulovat nebudu, vše si musíme na hřišti uhrát, chceme být úspěšní, ale s takovým cílem na hřiště nastupuje  i každý ze který se na nás chce vždy vytáhnout. Budu spokojen, když se nám podaří navázat na podzimní výkony a ostatní ponecháme dalšímu vývoji“.   





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku