Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sonda do fotbalových klubů : FK S v é r a d i c e

SÁZKA   NA  MLÁDÍ   SE VE SVÉRADICÍCH VYPLACÍ

 

Miroslav Sedlmaier

 

Svéradice jsou místem na fotbalové mapě  obrazně řečeno zapsány zlatým písmem. Přestože se jedná o venkovský klub, může se jako jeden ze dvou (spolu s již zaniklou RH Sušice) celků   z Pošumaví pochlubit úspěšnou účastní ve II.národní fotbalové lize !

Po létech kdy svéradický fotbal prožíval velkou krizi  se zdá, že se v obci kde fotbal je stále středem celospolečenského dění se začíná blýskat na lepší časy. Ve Svéradicích se vyplatila sázka práce s mládeží. Dorost několik let velice úspěšně hraje krajskou soutěž a v součastné době je po podzimu v tabulce na  třetím místě. Žáci v minulém ročníku obsadili ve skupině B OP l.místo a jen měli smůlu ve finále OP kde narazili na silný tým TJ Klatovy B který si vybojoval postup do krajské soutěže.

To, že prioritou ve Svéradicích je práce s mládeží nám potvrdil i jeden z pilířů součastného klubu, jeho sekretář Václav Dušek :   „Naším cílem bylo a je, aby fotbal ve Svéradicích byl založen na vlastních odchovancích a to se v posledních letech opravdu daří. Základní sestavu, která na podzim bojovalo úspěšně  v okresním přeboru, tvořili hráči, kteří všichni v minulosti prošli buď všemi nebo jen některými mládežnickými kategoriemi našeho klubu! A to je určitě dobrá vizitka všech našich trenérů, kteří se ve volném čase mládeži věnují i celé koncepce současného vedení FK.“

Stranou výsledků mládežníků nezůstává ani první mužstvo mužů  FK Svéradice Po podzimu je s dvoubodovou ztrátou na 2.místě okresního přeboru  a to je dostatečným impulzem k tomu, aby se na jaře pokusil  vybojovat postup do 1.B třídy. Sekretář klubu Václav Dušek nám k přípravě mužů řekl  : “ Pod vedením trenéra Bryndy absolvovali naši hráči sérii tréninkových jednotek . V tomto období nabyla příprava na intenzitě a pokud počasí dovolí,  bude každý víkend sehrán  přátelský zápas ze soupeři okresních soutěží Strakonicka a Plzeň-jihu. V plánu je i krátké  soustředění  v našem fotbalovém areálu.“. 

V celé řadě klubů  řeší před důležitými jarními boji dilema spojeného s vytvořením co nejkvalitnějšího kádru a ne jinak je tomu i  ve Svéradicích.  „ Oproti podzimu pravděpodobně dozná   kádr  mužů  několika změn, ale vše je v současné době ve fázi jednáních a bylo by předčasné zveřejňovat nějaká jména, když zatím není nic definitivního. Přáním trenéra je doplnění mužstva o brankáře   a po jednom hráči do defenzivy i ofenzivy. Do začátku soutěže ještě zbývá dost času na to, aby vedení klubu požadavky trenéra nejen vyslyšelo, ale i je kompletně, nebo alespoň částečně, uskutečnilo“,  říká Václav Dušek, který moc dobře ví, že pokud se nepodaří plně naplnit zámysl trenéra Bryndy, pak  mají  v záloze již zmiňovaný  kvalitní dorost, ve kterém je několik hráčů, kteří kdykoliv můžou naskočit do soutěže dospělých.

Závěrem našeho rozhovoru nám svéradický sekretář naznačil cíle v nejbližším období:  „Cíle našeho áčka mužů  jsme po úspěšném podzimu trochu přehodnotili, samozřejmě směrem k vyšším metám. Pokud to bude jen trochu  možné, pak chceme být co nejdéle ve hře o přímý postup do 1.B třídy, popřípadě  se umístit na druhém místě s  takovým počtem bodů, který by zaručoval účast v baráži o 1.B třídu.“.

Z rozhovoru bylo patrné, že případné nenaplnění tohoto přání nebude v žádném případě znamenat velké zklamáni. K dalšímu optimismu opravňuje vedení klubu  skutečnost, že součastné družstvo je velice mladé a svoje nejlepší sportovní bodobí mají ještě před sebou. O tom jsou přesvědčeni i místní fotbaloví fanoušci  co se týče návštěvnosti jsou nejpočetnější v okresních soutěžích





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku