Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PRO HORSKÉ FOTBALISTY JE VŽDY NEPRESTIŽNĚJŠÍ MÍSTNÍ DERBY

PRO HORSKÉ FOTBALISTY JE  VŽDY NEPRESTIŽNĚJŠÍ MÍSTNÍ DERBY

 

Miroslav Sedlmaier

 

       Klasickou ukázkou toho, že fotbal hrají pro radost ze hry a svojí relaxaci  v době volna jsou fotbalisté z Hor Matky Boží.  Místní tým mužů je většinou složen   s hráčů kteří do tohoto bývalého královského města přijíždějí  jako chalupáři. Jeden z motorů TJ je několik desítek let výborný  do nedávné doby  ještě  více než sedmdesátiletý (ročník narození 1932!!) občas nastoupil za muže  aktivní hráč , kamarád , funkcionář a  člověk Jindřich Potužák.  Parta kterou kolem sebe soustředil má svojí vnitřní sílu  a také proto je toto místo stálicí na fotbalové mapě Pošumaví.

      Vzhledem k vysoce položenému místu  neumožňuje hráčům přípravu na jarní část III.třídy ve které startují na domácím hřišti. Proto také  využívají hřiště soupeřů a ne jinak tomu bude i letos, kdy by měli  začínat v neděli 6.března  v Žichovicích , o týden později vyzkouší prostředí Sokola Běšiny duelu  s místními  fotbalisty a  těsně před zahájením jarních mistrovských bojů zavítají  do Vrhavče. Všechny zápasy mají začátek ve 14.00 hodin.

„Tradičně se  zahájením sezóny nás čeká Valná hromda, která se uskuteční 26.března od 19.00 hodin v místním hostinci., řekl předseda klubu Radek Bernard , jeden z řady chalupářů který dojíždí do Pošumaví z Příbrami. „Naším cílem je udržet se ve vyrovnaném středu tabulky soutěže III.třídy, popřípadě zaútočit na první čtyřku týmů soutěže. Hlavním úkolem je ovšem bezproblémový průběh jarní části bez obav ze  sestupu.“: Horský předseda  ke kádru mužstva uvedl : „ Žádné převratné změny nechytáme.  Z důvodu odstěhování spoluhráče Šlehofera jsme se domluvili na zaregistrování hráče M. Hromádky(chalupář z Ústeckého kraje). Dále ještě uvažujeme posílení o jednoho ofenzivního hráče, což je v jednání.“

Pro fotbalisty z Hor Matky Boží je vždy prestižní a nejdůležitější souboj v místěním  ostře sledovaném derby se svým největším  rivalem z Velhartic. „Také na jaře bude pro nás  vyvrcholením závěrečné derby se sousedními  Velharticemi, s kterými jsme již cca pět let  neprohráli!“, doplnil předseda TJ Hory Matky Boží.

    

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku