Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sondy do fotbalových klubů : OKULA N Ý R SA K O

V NÝRSKU PŘIVÍTAJÍ KAŽDOU POMOC SE ZABEZPEČENÍM KLUBU

 

Před rokem stáli fotbalisté Okuly Nýrsko a celý realizační tým před úkolem  pokusit se umístěním do 4.místa v 1.A třídě alespoň vykřesat naději bojovat v baráži o šanci znovu vrátit do Nýrska krajský přebor. Po vyrovnaném barážovém duelu se Startem Luby se jim tento cíl podařilo splnit. Obavy o to, aby se neopakovala nedávná historie ve které po postupu přišel znovu pád zpět do 1.A třídy se nenaplnily. Okula zakončila   první podzimní část umístěním na 8.místě ve kterém uzavírá první lepší polovinu tabulky v tabulce  . Nejvyšší krajská soutěž  je velice vyrovnaná o čemž svědčí například umístění v minulém ročníku druhé Jiskry Domažlice která skončila ještě bod za nýrskými fotbalisty.  

               Přípravu začali v Nýrsku ve druhém týdnu měsíce ledna pod vedením trenéra  Kalivody a to nejdříve třikrát  v týdnu venku a jedenkrát  v místní hale.  Náročné zatížení zaměřené na  rozvoj fyzické kondice  vrcholil na domácím minisoustředění. V kádru k mnoha změnám nedošlo. Půlroční hostování  ukončil  jeden z tvůrců hry Zwiefelhofer  a jeho další fotbalová cesta vede do německého Chamu.  Ztráta tohoto hráče bude citelná a tzo si také uvědomuje vedení mužstva  a dělá potřebné kroky k tomu, aby tuto mezeru adekvátně zacelilo. Ohrožen je i start Martina Poláka, který se pro pracovní zaneprázdněnost nebude moci zúčastnit většiny zápasů v jarní části soutěže. Naopak jsou v jednání tři nové tváře, které by se měli zařadit do kádru Nýrské Okuly. Hebnár z Mochtína, Kratzer hráč kterému skončilo angažmá v Německu a nové zatím nenašel. Posledním hráčem v jednání je pak Hofman z Mrákova. Z domácích odchovanců naopak projevili zájem prodloužení hostování ve Strážově hráči Soušek a Vacík a do Lub má namířeno Michal Běl. Všechny tyto změny jsou v jednání a vedení klubu věří, , že se dohody uzavřou ke spokojenosti hráčů a pomohou tak k jejich hernímu a fotbalovému rozvoji. Kádr SKP Okula Nýrsku v přípravě na jaro  tvoří :  brankáři Daněk, Nejdl – obránci, Hájek (momentálně zraněn natažené vazy v koleně), Pavlík, Malý, Valenta, Smolík, Polák – záložníci, Presl Kamil, Ulip, Šteiner, Kajínek, Šulc  a hráči o jejich hostování v Nýrsku se zatím jedná  Hebnár,  Kratzer  a  Hofmann(jednání hostování)  a dále útočné trio  Zahrádka, Šůs(prodložené hostování  z Lub), Rubáš, Kadlec. U vedení mužstva zůstali trenér Kalivoda Karel, asistent Vondra Jiří, vedoucím je Hladík Jiří a lékařem Andrle Jan. V Nýrsku  proběhla v minulém měsíci  valná hromada fotbalového oddílu, které se zúčastnili i dva vzácní hosté. Předseda Plzeňského krajského fotbalového svazu Roman  Berber.-  Na této valné hromadě byl na další volební období zvolen stávající výkonný výbor. Sekretářem tak i nadále zůstává Standa  Steiner ,předsedou ing. Hršel, místopředsedou Kalivoda a pokladníkem ing. Flór. Do výboru přibyl další zástupce  patronátní nýrské Okuly ing. Bílý.  Vedení klubu mrzí, že se mu nepodařilo do svých řad  získat zástupce města , což  je podle jejich názoru nýrský fotbal velká škoda.

V herníé přípravě mají v Nýrsksu za sebou již vítězná utkání na domácím hřišti nad S.Blovice(6:1), Jiskrou Domažlice (3:1) a S.Hradešice (4:0) a bezbrankovou remízu se Startem Luby .  Další přípravné utkání přibrzdilo počasí a tak se zajímavý zápas s německým Kötztingem musel zrušit. jak to bude s dalšími plánovanými přípravnými zápasy ukáže počasí.

Cílem pro Nýrsko je samozřejmě jen jeden a to udržení krajského přeboru. I nadále pokračovat v nastoleném trendu s mládeží a postupně doplňoval A mužstvo vlastními odchovanci a tím zabezpečit budoucnost nýrské kopané, která by se chtěla prezentovat atraktivním projevem pro místní fanoušky.  

Všichni co u fotbalu v Nýrsku paracují udělají pro to maxim a pevně věří  v maximální podporu sponzorů ,města a i dalších příznivců nýrské kopané. Nebrání se pomoci se zabezpečením chodu klubu  dalšími   dobrovolníky , které rádi ve vlastních řadách uvítají. A kteří by nám s chodem oddílu chtěli pomoci, zejména pak se zajištěním pořadatelské služby.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku