Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SEDMATŘICET LET VE FUNKCI SEKRETÁŘE FOTBALOVÉHO SVAZU

SEDMATŘICET  LET VE FUNKCI SEKRETÁŘE FOTBALOVÉHO SVAZU   

        Před zahájením posledního podzimního utkání  1.B třídy na domácím hřišti SK Strážov proběhlo ze strany Okresního fotbalového svazu Klatovy oficiální poděkování  za dlouholetou obětavou práci pro rozvoj fotbalu v Pošumaví . Tím oceněným byl jejich nyní již bývalý sekretář Miroslav  Sedlmaier, který 31.5.2026 na vlastní žádost ze zdravotních důvodů svojí funkcionářskou činnost v Okresním fotbalovém svazu ukončil .  Mimo činnosti v klubových funkcích v těch svazových  působil od roku 1973, ve funkci sekretáře od r.1975,  s desetiletou přestávkou mezi 1993–2003(v té době byl aktivně činný jako rozhodčí a delegát KFS) a  v období 2004–2023 to bylo celkem  37 let!  
Za OFS Klatovy předal Miroslavu Sedlmaieorvi  děkovný list předseda svazu Jan Červený a věcnou cenu  z rukou svého nástupce nového sekretáře Vratislava Krulicha ze Sušice.

„Po této významné události , která udělala tečku za mojí celoživotní funkcionářskou činností v Pošumaví jsem se rozhodl se oficiálně obrátit  a to skutečně naposledy na kluby, bývalé spolupracovníky na různých úrovní FAČR a na fotbalovou veřejnost v Pošumaví v tímto poděkováním.

Děkuji touto cestou všem klubům rámci z Pošumaví za desítky let vzájemné spolupráce. Vážím si práce  všech , zejména rozhodčích a sekretářů klubů na jejich činnosti a práci  všeobecně fotbal stojí a padá.

Děkuji Výkonnému výboru OFS za důvěru, trpělivost a spolupráci . Děkuji za šanci , kterou jsem dostal,  zastávat funkci sekretáře svazu. Poznal jsem za ten dlouhý čas celou řadu skvělých, obětavých lidí, nicméně poznal jsem také kolik zla a nenávisti mnohdy někteří jedinci dokázali ublížit. Z koníčka se stal kůň, ale dělal jsem tuto práci rád a na plný plyn  27/7 v roce i na úkor času o který se "okrádal" rodinu. Vím, že ale nejsem sám, ale asi se to nedá jinak  dělat.  

Děkuji  všem  se kterými jsem spolupracoval, členům komisí OFS i těm, kteří své činnosti na různých úrovní svazů v okrese, v kraji a v rámci FAČR zanechali i třeba proto, že  nebyli dále do funkcí zvoleni. Přeji  všem hlavně zdraví , štěstí, ať se daří v zaměstnání, v rodinném  životě  i ve sportu.

Budu na uplynulá léta zasvěcená fotbalu rád vzpomínat, a ještě raději se budu doufám se  všemi setkávat třeba při utkáních na strážovském hřišti.

To ovšem neznamená, že jsem  s fotbalem skončil.  Jsem desítky let členem klubu, kterému budu dle svého zdravotního stavu a s přihlédnutím k věku nápomocen třeba v tom, co jsem  naplno  dělal pro fotbal v Pošumaví , pro svaz, tisk a webové stránky. Ty své webové stránky www.sumavanet.cz/fotbal  anebo klubové fotbal.strazov.cz budou i nadále aktivní

 A budu končit optimisticky. Mám ještě jeden osobní úkol, na kterém dlouhodobě desítky let dělám a své již mám v tomto své odpracováno. Pokud se mi podaří získat  sponzora, chtěl bych navázat na mou původní vydanou tištěnou verzi "Fotbal v Pošumaví 1989-2012" aktualizovanou novelizací na období  za posledních 35 let. Jedná se o statistiky umístění, tabulky, mnou sestavené žebříčky A,B týmů mužů a další zajímavé údaje, které asi již nikde nenajdete. Vše pod názvem " Fotbal v Pošumaví 1989–2024. A když se to nepodaří v tištěné formě, pak věřím, že se fotbalová veřejnost dočká zveřejnění v elektronické podobě. Z historického hlediska musí se toto moje dočkat publikování.
Končím s oficiální loučení obligátní , životem potvrzenou větou. Něco skončilo a něco zase začíná!“

S úctou a pokorou ke všem, a nejen fotbalovým příznivcům.                                   

                                                                                                                            Miroslav Sedlmaier   

SEDMATŘICET LET VE FUNKCI SEKRETÁŘE FOTBALOVÉHO SVAZU


Před zahájením posledního podzimního utkání 1.B třídy na domácím hřišti SK Strážov proběhlo ze strany Okresního fotbalového svazu Klatovy oficiální poděkování za dlouholetou obětavou práci pro rozvoj fotbalu v Pošumaví . Tím oceněným byl jejich nyní již bývalý sekretář Miroslav Sedlmaier, který 31.5.2026 na vlastní žádost ze zdravotních důvodů svojí funkcionářskou činnost v Okresním fotbalovém svazu ukončil . Mimo činnosti v klubových funkcích v těch svazových působil od roku 1973, ve funkci sekretáře od r.1975, s desetiletou přestávkou mezi 1993–2003(v té době byl aktivně činný jako rozhodčí a delegát KFS) a v období 2004–2023 to bylo celkem 37 let!

Za OFS Klatovy předal Miroslavu Sedlmaieorvi děkovný list předseda svazu Jan Červený a věcnou cenu převzal z rukou svého nástupce nového sekretáře Vratislava Krulicha ze Sušice.

„Po této významné události , která udělala tečku za mojí celoživotní funkcionářskou činností v Pošumaví jsem se rozhodl se oficiálně obrátit a to skutečně naposledy na kluby, bývalé spolupracovníky na různých úrovní FAČR a na fotbalovou veřejnost v Pošumaví v tímto poděkováním.

Děkuji touto cestou všem klubům rámci z Pošumaví za desítky let vzájemné spolupráce. Vážím si práce všech , zejména rozhodčích a sek

retářů klubů na jejich činnosti a práci všeobecně fotbal stojí a padá.

Děkuji Výkonnému výboru OFS za důvěru, trpělivost a spolupráci . Děkuji za šanci , kterou jsem dostal, zastávat funkci sekretáře svazu. Poznal jsem za ten dlouhý čas celou řadu skvělých, obětavých lidí, nicméně poznal jsem také kolik zla a nenávisti mnohdy někteří jedinci dokázali ublížit. Z koníčka se stal kůň, ale dělal jsem tuto práci rád a na plný plyn 27/7 v roce i na úkor času o který se "okrádal" rodinu. Vím, že ale nejsem sám, ale asi se to nedá jinak dělat.


Děkuji všem se kterými jsem spolupracoval, členům komisí OFS i těm, kteří své činnosti na různých úrovní svazů v okrese, v kraji a

 v rámci FAČR zanechali i třeba proto, že nebyli dále do funkcí zvoleni. Přeji všem hlavně zdraví , štěstí, ať se daří v zaměstnání, v rodinném životě i ve sportu.

Budu na uplynulá léta zasvěcená fotbalu rád vzpomínat, a ještě raději se budu doufám se všemi setkávat třeba při utkáních na strážovském hřišti.

To ovšem neznamená, že jsem s fotbalem skončil. Jsem desítky let členem klubu, kterému budu dle svého zdravotního stavu a s přihlédnutím k věku nápomocen třeba v tom, co jsem naplno dělal pro fotbal v Pošumaví , pro svaz, tisk a webové stránky. Ty své webové stránky www.sumavanet.cz/fotbal anebo klubové fotbal.strazov.cz budou i nadále aktivní

A budu končit optimisticky. Mám ještě jeden osobní úkol, na kterém dlouhodobě desítky let dělám a své již mám v tomto své odpraco

váno. Pokud se mi podaří získat sponzora, chtěl bych navázat na mou původní vydanou tištěnou verzi "Fotbal v Pošumaví 1989-2012" aktualizovanou novelizací na období za posledních 35 let. Jedná se o statistiky umístění, tabulky, mnou sestavené žebříčky A,B týmů mužů a další zajímavé údaje, které asi již nikde nenajdete. Vše pod názvem " Fotbal v Pošumaví 1989–2024. A když se to nepodaří v tištěné formě, pak věřím, že se fotbalová veřejnost dočká zveřejnění v elektronické podobě. Z historického hlediska musí se toto moje dočkat publikování.
Končím s oficiální loučení obligátní , životem potvrzenou větou. Něco skončilo a něco zase začíná!“

S úctou a pokorou ke všem, a nejen fotbalovým příznivcům.

Miroslav Sedlmaier















Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku