Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář k průběhu 11.kola 1.B třídy 28.-29.10.2023

Komentář  k průběhu  11.kola 1.B třídy

VÝSLEDKOVÁ DIVOČINA  ZMĚNY NA ČELE TABULKY.
Miroslav Sedlmaier

Dvě kola před koncem podzimní části 1.B třídy sk. B přineslo nečekané výsledky, rekordní výhru Měcholup 11:0 I  domácí prohru dosavadního lídra tabulky FC Švihov i nečekané bodové zisky týmů na hřištích soupeřů ze spodních pater tabulky. Radost zavládla v Horažďovicích poté, kdy se vrátil opět jejich tým do čela tabulky. Mezi klady  tohoto kola, patří i fakt, že se podařil komisi rozhodčích KFS  dobrý tah, když delegovala na pošumavská derby v sobotu dopoledne do Mochtína a odpoledne do Hrádku trojici rozhodčích Strejcová, Nesvadba ,Rada, resp. Nesvadbu, Strejcovou a Radu. Této trojici se dařilo a úspěšně zvládla e obě očekávaná derby. Dále blíže k výsledkům tohoto kola  v následujícím komentáři.

PODRUHÉ ZA SEBOU BOLEŠINY V BLOVICÍCH BODOVALY

Blovice - Bolešiny  (0:1)

V Blovicích se střetli soupeři, kteří spolu naposledy před rokem sehráli na branky bohatý duel s konečným výsledkem 4:4. Oba týmy v říjenu  výsledkově propadly. Domácí v tomto období získali jediný bod za remízu na svém hřišti s Chanovicemi . Hosté v říjnu až do tohoto duelu na body vůbec nedosáhli. Což ale po tomto vzájemném zápase hraném v posledním říjnovém víkendu neplatí.
Domácí provedli oproti poslednímu duelu ve Spáleném Poříčí provedli tři změny sestavě, nicméně stále v ní chyběl jejich rozdílový hráč a  kanonýr Lukáš Krásný . Ani tyto změny nezabránily dalšímu neúspěchu  Blovic v druhé části podzimní sezóny. Přesto jedna pozitivní změna tu byla, když na rozdíl od posledních zápasů dohrávali domácí utkání v plném počtu. Ještě pět minut před koncem tu naděje bodovat byla, nicméně o minutu později to bylo jinak. Nejzkušenější hráč hostů  střídající 41letý  Dominik Vraný po jedenácti minutách svého působení na hřišti  rozhodl jediným gólem o vítězství hostů. Vzhledem k tomu, že Bolešiny v posledních dvou kolech  mají silné soupeře (doma hostí druhý Švihov a podzim končí v Měcholupech) jsou z tohoto pohledu získané body z Blovic velmi cenné. Celkový zisk 14 bodů znamená, že Bolešiny ztrácí pouhé dva body na umístění v první polovině tabulky , ale na druhé straně je dělí od předposledního místa pouze tři body.

Sokol Blovice: J. Rojík – J. Polívka, R. Kolář, M. Štětina, I. Ivanov, J. Vokurka (46. J. Diviš), R. Rous (ŽK), D. Tříska (ŽK), L. Břicháček (70. Š. Merhaut (ŽK)), J. Rous, L. Skřivan (88. M. Kurach).

SK Bolešiny: A. Martínek – M. Kolář, Š. Bauer, R. Farný  ml., P. Eremiáš (46. J. Roháč), T. Novák (74. D. Vraný), V. Rehák, K. Šilhavý, J. Pitel, R. Šindelář (89. V. Nadýmáček), D. Kolář.

PRVNÍ VÝHRA V KLATOVECH POSUNULA HORAŽĎOVICE DO ČELA TABULKY

Klatovy B - Horažďovice (2:3)

Horažďovice na umělce divizní zálohy SK Klatovy nastoupily ve vítězné sestavě s Mochtínem , tedy i s kanonýry Janem Bočkem i Ondřejem Šabekem a s jedinou změnou - místo Marka Mlnaříka do základní sestavy naskočil František Marc. Na rozdíl od posledního klání na tomto hřišti, které se hrálo přesně na den před rokem neskončilo utkání plichtou 3:3. Třikrát tentokráte lovil ze své sítě míč pouze domácí brankář Herman a tak body putovaly s favoritem zápasu do Horažďovic. Hosté se tímto vítězstvím posunuli v tabulce s náskokem jednoho bodu do čela tabulky. Po sérii třech vítězství v řadě přibyla na konto domácích již třetí domácí prohra. Zůstali u zisku 12 bodů , a to zatím na víc než 12.místo v tabulce nestačí. Při pohledu na statistiku vzájemných zápasů o body od roku 2000 je to poprvé kdy z utkání v 1B třídě si Horažďovice odvezly  z Klatov všechny tři body.   

SK Klatovy 1898 B: J. Herman – J. Mareš (ŽK), J. Šťastný (ŽK), M. Barborka, J. Kolerus, L. Urs, L. Kamenský, Z. Cibulka (46. M. Novosád), J. Pretzelmayer, L. Šlechta (17. J. Pitel) (60. M. Bluďovský), O. Mareš.

FK Horažďovice: D. Petržílka – J. Pivnička (71. Š. Urban), M. Šašek, P. Klečka, J. Boček (ŽK), A. Faltys, T. Jůda, F. Marc (54. J. Karásek), A. Rojt, J. Boček (ŽK), O. Šabek (82. J. Forman).

PŘEKVAPENÍ V MOCHTÍNĚ NA ÚKOR DOMÁCÍCH -  STRÁŽOV SKÓROVAL SEDMKRÁT Z TOHO JEDNOU DO VLASTNÍ BRANKY

Mochtín - Strážov (2:6)

První nečekaný výsledek tohoto kola se zrodil v sobotu dopoledne na hřišti v Mochtíně. Domácí exúčastník 1.A třídy do zápasu šel s cílem dočinit vysokou porážku 5:0 v Horažďovicích, což se mu očividně nepodařilo. Hosté povzbuzeni ziskem 6 bodů z předcházejících dvou zápasů nastupovali do utkání s vědomím, že nemají co ztratit. Domácí favorit otevřel  skóre rychlým gólem ve 2.minutě. V té době málo kdo tušil, že to bude branka pro domácí poslední(tu druhou si dali hosté sami). Vše bylo jinak, hosté  tato branka do kolen nedostala, srovnali skóre a ještě do konce poločasu šli do vedení 2:3. I po přestávce se strážovským hráčům nadále dařilo, přidali do branky domácích další tři góĺy a když kvalitní práci v brance hostů opět odvedl Ondra Pressl, byla radost ze zisku třech bodů po zápase velká. Pokud se jim podaří zvládnout následující poslední zápas doma z kategorie o šest bodů s Losinou, pak o to radostnější by bylo mohlo být po zpackané první části soutěže  nakonec pozitivní hodnocení  podzimní sezóny .

Sokol Mochtín: D. Prokop (ČK 80) – J. Lysek (ŽK), J. Dolejš (ŽK), J. Bejvl, J. Žiak (ŽK), J. Šafránek, S. Strejc (55. D. Höfler), J. Pretzelmayer, Z. Smolík (ŽK), D. Gajdušek (ŽK) (68. R. Smolík), P. Cihlář (12. M. Kapusta).

SK Kovo Strážov: O. Pressl – A. Bouberle, M. Chaluš (ŽK), J. Flodr, T. Červený, O. Uruba, L. Soušek, J. Vališ, I. Hryhorak (ŽK) (71. J. Kalivoda), J. Franc, M. Kalivoda (82. D. Kološ).

LOSINÁ DOMA PABĚRKUJE , Z VENKU DOVEZLA JIŽ ŠEST BODŮ

Starý Plzenec – Losiná (2:3)

Od roku 2006 spolu oba aktéři sobotního dopoledního zápasu ve Starém Plzenci střetli v 1.B třídě 8krát z toho čtyřikrát na tomto hřišti. Domácí prohráli pouze v roce 2006, další tři soutěžní klání skončili pro ně vítězně s celkovým skóre 16:7. Historie z roku 2006 se znovu opakovala a na výhru tenkrát 1:3 navázali hosté nyní , když rozdílovou branku dal Tomáš Hrach poté kdy srovnal na 2:2 z penalty. Domácí měli v sestavě vynucené změny z důvodu zranění kapitána týmu Vladimíra Brejchy a po extempore s rozhodčími po utkání ve Strážově se musí obejít v sestavě  bez Tomáše Paty, který má distanc do konce tohoto soutěžního ročníku, tj. do 30.6.2024. Proto byl také povolán na první pomoc na podzim do sestavy domácích, zkušený hráč 43letý Stanislav Volín. V duelu o šest bodů ani tento hráč nezabránil třetí prohře domácích. Pokud Starý Plzenec nezvládne následující zápas o šest bodů ve Svéradicích ani poslední duel v Měcholupech pak pravděpodobně přezimuje v suterénu tabulky  což nebude důvodem klidného zimního spánku.

SK Starý Plzenec: V. Děkanovský – R. Vávro (60. P. Batěk), P. Brejcha (ŽK), T. Brejcha, M. Pícka, V. Pokorný, V. Seman, T. Kašperák (46. M. Sommer), P. Menšík (75. J. Menčík), J. Vlček (ŽK), S. Volín (83. J. Husák).

Sokol Losiná: M. Aibl – R. Kozák (ŽK), M. Pešek, J. Votípka, D. Matulka (46. M. Bodanský), D. Šlajs (62. T. Pech), T. Hrach, P. Tancouz (77. T. Albl), R. Spörl (ŽK), M. Šindelář (ŽK), M. Gavora.

HRÁDEK ANI PODRUHÉ ZA SEBOU DOMA SVÉRADICE NEPORAZIL

Hrádek – Svéradice (2:2)

Po cenné výhře domácích v minulém kole v Losiné ozdobenou hattrickem Tomáše Linharta příznivci Svatoboru očekávali, že tři body by mohli zůstat doma. Realita však po devadesáti osmi odehraných minutách (45+3 a 45+5) byla trochu jiná.  Pošumavské derby, do kterého šli domácí v roli  mírného favorita se začalo  pro Svatobor už od úvodní minuty dramatizovat. Hosté  zásluhou branky šikovného 17letého dorostence Petra Mayera šli dovedení. Stav 0:1 udrželi až do začátku druhé půle. V 53.minutě srovnal stav na 1:1 střelec domácích Jan Sýkora. Svítat domácím k zisku tří bodů začalo v 76.minutě, kdy se jim po úspěšné proměněné penaltě Tomášem Linhartem podařilo otočit skóre. Proti byl autor první branky hostů Petr Mayer. Tento mladíček  tři minuty před koncem normální doby hry svým druhým gólem v utkání výrazně přispěl dvěma góly i připsání  k dosavadním pěti bodům do tabulky šestého bodu. Bodová dělba nepotěšila ani jednoho ze soupeřů, nicméně v závěru soutěže při konečném sčítání může být každý bod dobrý.

Svatobor Hrádek: J. Fremund – Š. Gajdečka, T. Linhart (ŽK), S. Ryba, J. Brabec, M. Jiřina (ŽK) (86. M. Pavlíček), J. Sekyra (ŽK), A. Štěpán (53. J. Kutil), J. Lužný, Š. Fremund, J. Skála.

FK Svéradice: M. Soukup – P. Míčkal, V. Červený, P. Majer, F. Prokopius, A. Vachuška (ŽK), S. Makovec, V. Beránek (67. T. Lávička), R. Kába, M. Klas (ŽK), M. Doležal.

REKORDNÍ VÝHRU MĚCHOLUP SE BUDE TĚŽKO PŘEKONÁVAT 

Měcholupy – Chanovice (11:0)

Krutý výsledek pro hosty, kteří nastoupili v brance s Františkem Hrachovcem s netradičním číslem na dresu 69 a  dalšími změnami v sestavě. Oproti  té chanovické standardní chyběli Jaroslav Prýmas, František Machovský, Ondřej Skuhravý a Jan Šebek které nahradili Jiří Šulc, Leszek Ziolek a poprvé na podzim  dres hostů oblékl 48letý zkušený Radim Šiška. Toho v zápase postihl smutný osud, když ve 49.minutě po zmaření zjevné brankové možnosti soupeře podražením zezadu mimo pokutové území dostal červenou kartu. V té době byl stav zápasu přijatelný pro hosty 3:0. Poté přišla do 60.minuty první smršť v podobě slepence čtyř gólů. Ta druhá následovala v podobě čtyř dalších branek mezi 70. a 90.minutou. Všechno sečteno a podtrženo znamenalo, že se  domácí postarali o velmi řídce vídaný jev, když po zápase svítilo na ukazateli rekordní skóre 11:0!!! Největší zkázu pro hosty zapříčinil autor hattricku Dušan Bálek, který další branky z důvodu střídání v 78.minutě již nepřidal. Měcholupy v posledních dvou zápasech uhájily čisté konto a  vylepšily svoje skóre o neuvěřitelných 18 branek. Ze třetího místa v tabulce ztrácí měcholupští fotbalisté na první místo čtyři body a rázem jsou ve hře o postup.

TJ Měcholupy A: J. Kovařík – K. Veselka, J. Kadlec, S. Bečka, J. Duchek (26. D. Kotlan), V. Kaas, T. Jandečka, O. Červený (62. J. Valečka), F. Zelenka, D. Bálek (78. B. Daniel), P. Javorský.

TJ PFEIFER Chanovice: F. Hrachovec – J. Šulc (46. B. Timoshenko), M. Kubáň (ŽK), M. Šabek, R. Šiška (ČK 49), J. Hlůžek (ŽK), J. Kubáň, M. Jakub, L. Rada (46. M. Polena), L. Ziolek (ŽK), M. Šlehubr (62. M. Prevužňák).

DRUHÁ PROHRA V ŘADĚ STÁLA ŠVIHOV VEDENÍ V TABULCE

Švihov – Spálené Poříčí 1:5

K utkání 11.kola do Švihova zavítal staronový účastník této soutěže ze Spáleného Poříčí. Pokud došlo k podcenění tohoto soupeře vzhledem k vysoké prohře Spáleného Poříčí v Klatovech 5:1, která byla teprve druhá tohoto celku na podzim tak to byla chyba zaplacená ztrátou tří bodů. Po devátém kole byl Švihov zásluhou  předcházející úspěšné sérii osmi zápasů v řadě štikou soutěže a ujal se role lídra tabulky. Od té doby uplynuly další dva víkendy a Švihov svojí pozici na čele tabulky  neudržel, a to se rozhodně nečekalo! Vzhledem k předcházející výborné formě svěřenců trenéra  Adama Popelky dvě prohry za sebou v Chanovicích a nyní doma s dalším nováčkem soutěže ze Spáleného Poříčí měly za následek sestup  na 2.místo. O příčinách porážek dobře nejvíce vědí sami ve Švihově nejlépe a určitě se z chyb poučí. Co je však zřejmé je, že obávaní kanonýři svěřenců Popelky v těchto zápasech vyhořeli. Pokud neprobudí svojí gólovou aktivitu ani v následujícím derby v Bolešinech pak by mohl pobyt Švihova na 2.místě pouze krátkodobý, neboť na záda jim dýchá rozjetý a góly nenasytný tým z TJ Měcholupy.

FC Švihov: R. Sláma – M. Toman, T. Daněk, J. Sláma (75. M. Petelík), V. Petelík, M. Polívka (60. V. Kašpárek), M. Moláček (46. T. Štengl), J. Baxa (46. Q. Pham), M. Daněk, M. Brož, M. Marek.

Spálené Poříčí: L. Varga – S. Hefert, J. Tupý, M. Šlauf (80. J. Kolář), V. Raichynets (83. K. Bláha), J. Byron, P. Byron, T. Vaidiš, V. Fiala, R. Šlejska, J. Šefl.

Komentář k průběhu 11.kola 1.B třídy

VÝSLEDKOVÁ DIVOČINA ZMĚNY NA ČELE TABULKY.
Miroslav Sedlmaier

Dvě kola před koncem podzimní části 1.B třídy sk. B přineslo nečekané výsledky, rekordní výhru Měcholup 11:0 I domácí prohru dosavadního lídra tabulky FC Švihov i nečekané bodové zisky týmů na hřištích soupeřů ze spodních pater tabulky. Radost zavládla v Horažďovicích poté, kdy se vrátil opět jejich tým do čela tabulky. Mezi klady tohoto kola, patří i fakt, že se podařil komisi rozhodčích KFS dobrý tah, když delegovala na pošumavská derby v sobotu dopoledne do Mochtína a odpoledne do Hrádku trojici rozhodčích Strejcová, Nesvadba ,Rada, resp. Nesvadbu, Strejcovou a Radu. Této trojici se dařilo a úspěšně zvládla e obě očekávaná derby. Dále blíže k výsledkům tohoto kola v následujícím komentáři.

PODRUHÉ ZA SEBOU BOLEŠINY V BLOVICÍCH BODOVALY

Blovice - Bolešiny (0:1)

V Blovicích se střetli soupeři, kteří spolu naposledy před rokem sehráli na branky bohatý duel s konečným výsledkem 4:4. Oba týmy v říjenu výsledkově propadly. Domácí v tomto období získali jediný bod za remízu na svém hřišti s Chanovicemi . Hosté v říjnu až do tohoto duelu na body vůbec nedosáhli. Což ale po tomto vzájemném zápase hraném v posledním říjnovém víkendu neplatí.
Domácí provedli oproti poslednímu duelu ve Spáleném Poříčí provedli tři změny sestavě, nicméně stále v ní chyběl jejich rozdílový hráč a kanonýr Lukáš Krásný . Ani tyto změny nezabránily dalšímu neúspěchu Blovic v druhé části podzimní sezóny. Přesto jedna pozitivní změna tu byla, když na rozdíl od posledních zápasů dohrávali domácí utkání v plném počtu. Ještě pět minut před koncem tu naděje bodovat byla, nicméně o minutu později to bylo jinak. Nejzkušenější hráč hostů střídající 41letý Dominik Vraný po jedenácti minutách svého působení na hřišti rozhodl jediným gólem o vítězství hostů. Vzhledem k tomu, že Bolešiny v posledních dvou kolech mají silné soupeře (doma hostí druhý Švihov a podzim končí v Měcholupech) jsou z tohoto pohledu získané body z Blovic velmi cenné. Celkový zisk 14 bodů znamená, že Bolešiny ztrácí pouhé dva body na umístění v první polovině tabulky , ale na druhé straně je dělí od předposledního místa pouze tři body.

Sokol Blovice: J. Rojík – J. Polívka, R. Kolář, M. Štětina, I. Ivanov, J. Vokurka (46. J. Diviš), R. Rous (ŽK), D. Tříska (ŽK), L. Břicháček (70. Š. Merhaut (ŽK)), J. Rous, L. Skřivan (88. M. Kurach).

SK Bolešiny: A. Martínek – M. Kolář, Š. Bauer, R. Farný ml., P. Eremiáš (46. J. Roháč), T. Novák (74. D. Vraný), V. Rehák, K. Šilhavý, J. Pitel, R. Šindelář (89. V. Nadýmáček), D. Kolář.

PRVNÍ VÝHRA V KLATOVECH POSUNULA HORAŽĎOVICE DO ČELA TABULKY

Klatovy B - Horažďovice (2:3)

Horažďovice na umělce divizní zálohy SK Klatovy nastoupily ve vítězné sestavě s Mochtínem , tedy i s kanonýry Janem Bočkem i Ondřejem Šabekem a s jedinou změnou - místo Marka Mlnaříka do základní sestavy naskočil František Marc. Na rozdíl od posledního klání na tomto hřišti, které se hrálo přesně na den před rokem neskončilo utkání plichtou 3:3. Třikrát tentokráte lovil ze své sítě míč pouze domácí brankář Herman a tak body putovaly s favoritem zápasu do Horažďovic. Hosté se tímto vítězstvím posunuli v tabulce s náskokem jednoho bodu do čela tabulky. Po sérii třech vítězství v řadě přibyla na konto domácích již třetí domácí prohra. Zůstali u zisku 12 bodů , a to zatím na víc než 12.místo v tabulce nestačí. Při pohledu na statistiku vzájemných zápasů o body od roku 2000 je to poprvé kdy z utkání v 1B třídě si Horažďovice odvezly z Klatov všechny tři body.

SK Klatovy 1898 B: J. Herman – J. Mareš (ŽK), J. Šťastný (ŽK), M. Barborka, J. Kolerus, L. Urs, L. Kamenský, Z. Cibulka (46. M. Novosád), J. Pretzelmayer, L. Šlechta (17. J. Pitel) (60. M. Bluďovský), O. Mareš.

FK Horažďovice: D. Petržílka – J. Pivnička (71. Š. Urban), M. Šašek, P. Klečka, J. Boček (ŽK), A. Faltys, T. Jůda, F. Marc (54. J. Karásek), A. Rojt, J. Boček (ŽK), O. Šabek (82. J. Forman).

PŘEKVAPENÍ V MOCHTÍNĚ NA ÚKOR DOMÁCÍCH - STRÁŽOV SKÓROVAL SEDMKRÁT Z TOHO JEDNOU DO VLASTNÍ BRANKY

Mochtín - Strážov (3:6) 

První nečekaný výsledek tohoto kola se zrodil v sobotu dopoledne na hřišti v Mochtíně. Domácí exúčastník 1.A třídy do zápasu šel s cílem dočinit vysokou porážku 5:0 v Horažďovicích, což se mu očividně nepodařilo. Hosté povzbuzeni ziskem 6 bodů z předcházejících dvou zápasů nastupovali do utkání s vědomím, že nemají co ztratit. Domácí favorit otevřel skóre rychlým gólem ve 2.minutě. Do konce poločasu ale bylo vše jinak. Hosty tato branka do kolen nedostala, srovnali skóre a do kabin k poločasové přestávce odcházeli se vztyčenými hlavami za vedení 2:3. I po změně stran se strážovským hráčům nadále dařilo, přidali do branky domácích další tři góĺy a když kvalitní práci v brance hostů opět odvedl Ondra Pressl, byla radost ze zisku třech bodů po zápase velká. Pokud se jim podaří zvládnout následující poslední zápas doma z kategorie o šest bodů s Losinou, pak o to radostnější by bylo mohlo být po zpackané první části soutěže nakonec pozitivní hodnocení podzimní sezóny .

Sokol Mochtín: D. Prokop (ČK 80) – J. Lysek (ŽK), J. Dolejš (ŽK), J. Bejvl, J. Žiak (ŽK), J. Šafránek, S. Strejc (55. D. Höfler), J. Pretzelmayer, Z. Smolík (ŽK), D. Gajdušek (ŽK) (68. R. Smolík), P. Cihlář (12. M. Kapusta).

SK Kovo Strážov: O. Pressl – A. Bouberle, M. Chaluš (ŽK), J. Flodr, T. Červený, O. Uruba, L. Soušek, J. Vališ, I. Hryhorak (ŽK) (71. J. Kalivoda), J. Franc, M. Kalivoda (82. D. Kološ).

LOSINÁ DOMA PABĚRKUJE , Z VENKU DOVEZLA JIŽ ŠEST BODŮ

Starý Plzenec – Losiná (2:3)

Od roku 2006 spolu oba aktéři sobotního dopoledního zápasu ve Starém Plzenci střetli v 1.B třídě 8krát z toho čtyřikrát na tomto hřišti. Domácí prohráli pouze v roce 2006, další tři soutěžní klání skončili pro ně vítězně s celkovým skóre 16:7. Historie z roku 2006 se znovu opakovala a na výhru tenkrát 1:3 navázali hosté nyní , když rozdílovou branku dal Tomáš Hrach poté kdy srovnal na 2:2 z penalty. Domácí měli v sestavě vynucené změny z důvodu zranění kapitána týmu Vladimíra Brejchy a po extempore s rozhodčími po utkání ve Strážově se musí obejít v sestavě bez Tomáše Paty, který má distanc do konce tohoto soutěžního ročníku, tj. do 30.6.2024. Proto byl také povolán na první pomoc na podzim do sestavy domácích, zkušený hráč 43letý Stanislav Volín. V duelu o šest bodů ani tento hráč nezabránil třetí prohře domácích. Pokud Starý Plzenec nezvládne následující zápas o šest bodů ve Svéradicích ani poslední duel v Měcholupech pak pravděpodobně přezimuje v suterénu tabulky což nebude důvodem klidného zimního spánku.

SK Starý Plzenec: V. Děkanovský – R. Vávro (60. P. Batěk), P. Brejcha (ŽK), T. Brejcha, M. Pícka, V. Pokorný, V. Seman, T. Kašperák (46. M. Sommer), P. Menšík (75. J. Menčík), J. Vlček (ŽK), S. Volín (83. J. Husák).

Sokol Losiná: M. Aibl – R. Kozák (ŽK), M. Pešek, J. Votípka, D. Matulka (46. M. Bodanský), D. Šlajs (62. T. Pech), T. Hrach, P. Tancouz (77. T. Albl), R. Spörl (ŽK), M. Šindelář (ŽK), M. Gavora.

HRÁDEK ANI PODRUHÉ ZA SEBOU DOMA SVÉRADICE NEPORAZIL

Hrádek – Svéradice (2:2)

Po cenné výhře domácích v minulém kole v Losiné ozdobenou hattrickem Tomáše Linharta příznivci Svatoboru očekávali, že tři body by mohli zůstat doma. Realita však po devadesáti osmi odehraných minutách (45+3 a 45+5) byla trochu jiná. Pošumavské derby, do kterého šli domácí v roli mírného favorita se začalo pro Svatobor už od úvodní minuty dramatizovat. Hosté zásluhou branky šikovného 17letého dorostence Petra Mayera šli dovedení. Stav 0:1 udrželi až do začátku druhé půle. V 53.minutě srovnal stav na 1:1 střelec domácích Jan Sýkora. Svítat domácím k zisku tří bodů začalo v 76.minutě, kdy se jim po úspěšné proměněné penaltě Tomášem Linhartem podařilo otočit skóre. Proti byl autor první branky hostů Petr Mayer. Tento mladíček tři minuty před koncem normální doby hry svým druhým gólem v utkání výrazně přispěl dvěma góly i připsání k dosavadním pěti bodům do tabulky šestého bodu. Bodová dělba nepotěšila ani jednoho ze soupeřů, nicméně v závěru soutěže při konečném sčítání může být každý bod dobrý.

Svatobor Hrádek: J. Fremund – Š. Gajdečka, T. Linhart (ŽK), S. Ryba, J. Brabec, M. Jiřina (ŽK) (86. M. Pavlíček), J. Sekyra (ŽK), A. Štěpán (53. J. Kutil), J. Lužný, Š. Fremund, J. Skála.

FK Svéradice: M. Soukup – P. Míčkal, V. Červený, P. Majer, F. Prokopius, A. Vachuška (ŽK), S. Makovec, V. Beránek (67. T. Lávička), R. Kába, M. Klas (ŽK), M. Doležal.

REKORDNÍ VÝHRU MĚCHOLUP SE BUDE TĚŽKO PŘEKONÁVAT

Měcholupy – Chanovice (11:0)

Krutý výsledek pro hosty, kteří nastoupili v brance s Františkem Hrachovcem s netradičním číslem na dresu 69 a dalšími změnami v sestavě. Oproti té chanovické standardní chyběli Jaroslav Prýmas, František Machovský, Ondřej Skuhravý a Jan Šebek které nahradili Jiří Šulc, Leszek Ziolek a poprvé na podzim dres hostů oblékl 48letý zkušený Radim Šiška. Toho v zápase postihl smutný osud, když ve 49.minutě po zmaření zjevné brankové možnosti soupeře podražením zezadu mimo pokutové území dostal červenou kartu. V té době byl stav zápasu přijatelný pro hosty 3:0. Poté přišla do 60.minuty první smršť v podobě slepence čtyř gólů. Ta druhá následovala v podobě čtyř dalších branek mezi 70. a 90.minutou. Všechno sečteno a podtrženo znamenalo, že se domácí postarali o velmi řídce vídaný jev, když po zápase svítilo na ukazateli rekordní skóre 11:0!!! Největší zkázu pro hosty zapříčinil autor hattricku Dušan Bálek, který další branky z důvodu střídání v 78.minutě již nepřidal. Měcholupy v posledních dvou zápasech uhájily čisté konto a vylepšily svoje skóre o neuvěřitelných 18 branek. Ze třetího místa v tabulce ztrácí měcholupští fotbalisté na první místo čtyři body a rázem jsou ve hře o postup.

TJ Měcholupy A: J. Kovařík – K. Veselka, J. Kadlec, S. Bečka, J. Duchek (26. D. Kotlan), V. Kaas, T. Jandečka, O. Červený (62. J. Valečka), F. Zelenka, D. Bálek (78. B. Daniel), P. Javorský.

TJ PFEIFER Chanovice: F. Hrachovec – J. Šulc (46. B. Timoshenko), M. Kubáň (ŽK), M. Šabek, R. Šiška (ČK 49), J. Hlůžek (ŽK), J. Kubáň, M. Jakub, L. Rada (46. M. Polena), L. Ziolek (ŽK), M. Šlehubr (62. M. Prevužňák).

DRUHÁ PROHRA V ŘADĚ STÁLA ŠVIHOV VEDENÍ V TABULCE

Švihov – Spálené Poříčí 1:5

K utkání 11.kola do Švihova zavítal staronový účastník této soutěže ze Spáleného Poříčí. Pokud došlo k podcenění tohoto soupeře vzhledem k vysoké prohře Spáleného Poříčí v Klatovech 5:1, která byla teprve druhá tohoto celku na podzim tak to byla chyba zaplacená ztrátou tří bodů. Po devátém kole byl Švihov zásluhou předcházející úspěšné sérii osmi zápasů v řadě štikou soutěže a ujal se role lídra tabulky. Od té doby uplynuly další dva víkendy a Švihov svojí pozici na čele tabulky neudržel, a to se rozhodně nečekalo! Vzhledem k předcházející výborné formě svěřenců trenéra Adama Popelky dvě prohry za sebou v Chanovicích a nyní doma s dalším nováčkem soutěže ze Spáleného Poříčí měly za následek sestup na 2.místo. O příčinách porážek dobře nejvíce vědí sami ve Švihově nejlépe a určitě se z chyb poučí. Co je však zřejmé je, že obávaní kanonýři svěřenců Popelky v těchto zápasech vyhořeli. Pokud neprobudí svojí gólovou aktivitu ani v následujícím derby v Bolešinech pak by mohl pobyt Švihova na 2.místě pouze krátkodobý, neboť na záda jim dýchá rozjetý a góly nenasytný tým z TJ Měcholupy.

FC Švihov: R. Sláma – M. Toman, T. Daněk, J. Sláma (75. M. Petelík), V. Petelík, M. Polívka (60. V. Kašpárek), M. Moláček (46. T. Štengl), J. Baxa (46. Q. Pham), M. Daněk, M. Brož, M. Marek.

Spálené Poříčí: L. Varga – S. Hefert, J. Tupý, M. Šlauf (80. J. Kolář), V. Raichynets (83. K. Bláha), J. Byron, P. Byron, T. Vaidiš, V. Fiala, R. Šlejska, J. Šefl.


Statistika nejlepších střelců 1.B třídy

 






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku