Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář k dosavadnímu průběhu 1.B třídy

V 1.B třídě se začíná oddělovat zrno od plev

  Miroslav Sedlmaier   
 
       Minulé kolo krajské soutěže 1.B třídy skupiny B Plzeňského kraje posunulo podzimní část této soutěže mužů  do poslední letošní podzimní části. Účastníkům soutěže zbývá sehrát čtyři kola. Pro každý tým to znamená zpravidla dvě utkání doma a dvě venku. Předcházejících devět odehraných kol již  výrazně naznačilo které týmy patří na jaře mezi aspiranty na postup.
        Mezi favority patří bezesporu nováček soutěže FC Švihov, které bude šlapat na paty další dva ambiciózní týmy  z Pošumaví FK Horažďovice TJ Měcholupy a Sokol Mochtín. Poněkud za očekáváním zatím zůstává kvalitními hráči disponující Sokol Blovice, který ovšem osmibodovou ztrátu na lídra tabulky bude jen těžce stahovat.
        Ve středu tabulky má šanci se nadále vyhřívat  celek z Chanovic, který nemá v závěru podzimu před sebou ne zrovna lehké soupeře  jako Švihov a Hrádek domácí Měcholupy a Starý Plzenec venku a   poslední soupeř podzimu již prokázal, že doma body nerad rozdává.
        Překvapením tohoto ročníku jsou kvalitní výsledky staronového účastníka 1.B třídy ze Spáleného Poříčí a výsledkově výrazně nepropadl ani další nováček SK St.Plzenec. To se ovšem nedá tvrdit o Svatoboru Hrádek, který oproti minulému ročníku, kdy se pral o medailové pozice v tabulce. Tým s kvalitním kádrem disponující šikovnými mladíky ale značně pociťuje , když na hřišti chybí jejich kanonýr Radek Kočí či zkušený Tomáš Linhart a s nimi chybí o potřebné góly v sítích soupeřů. Dosud desátý Svatobor ale zle očekávat, že půjde v tabulce nahoru .
         Devátá příčka soutěže patří SK Bolešiny , které si mezi 3.-7.kolem úspěšnou sérií  třech výher a dvou remíz celkovým ziskem 11 bodů vytvořily solidní polštář k uhnízdění  ve středu tabulky. Ale ouha,  poslední dvě prohry s FK Horažďovice a Mochtína  fotbalistům z Bolešin rozhodně nedávají možnost myslet na posun do vyšších pater tabulky.
         Poněkud nedůstojné je až 11.místo SK Klatovy B, což je fakt, ale nelze toto brát vážně. Stačí si jen připomenout 38 získaných bodů SK Klatovy B  z minulého ročníku 1.B třídy a je zřejmé, že dosud devět bodů v tabulce je něco, co je daleko za možnosti rezervy historicky nejúspěšnějšího a největšího klubu z Pošumaví.
        Dvanáctá v tabulce Sokol Losiná sice odstartovala podzim bombastickou výhrou v Chanovicích , Na druhé své podzimní tento tým  čekal až do 6.kola, nicméně poté další následné tři prohry a zejména série zbytečných šesti vyloučení( t toho Václav Hajšman šel pod sprchy již čtyřikrát!!!)  i posbírání 20 ŽK se  hráči z Losiné sami dostali mezi kluby, které se budou na jaře potit v boji o záchranu
        Do pásma ohrožených sestupem se nepřesvědčivými výkony  zařadily bohužel dva celky z Pošumaví, předposlední Strážov a černého Petra v tabulce drží Svéradice. Oba celky si koledují, pokud se v posledních čtyřech kolech nezlepší, že jeden z nich přezimuje poslední a druhý v jeho těsné blízkosti . Nelze se ale divit, když po remíze obou posledně uvedených týmů ve vzájemné zápase v úvodním podzimním kole jejich bodové manko hrozivě narůstalo. Fakticky k tomuto bodu z I. kola v dalších osmi zápasech  přidal Strážov 6 a Svéradice dokonce pouze 4 body! Ztrátu bodů  Strážova doma  se silnými  soupeři jako byl Švihov , Měcholupy nebo S. Blovice pravděpodobně čeká nebo bude čekat i jiné týmy, ale přesto  porce ztracených 9 bodů doma se prostě těžko bude dohánět. Strážov i Svéradice mají los závěru podzimu obdobný. Oba celky prakticky ve všech utkáních budou hrát o šest bodů. A to může pořadím ve spodních patrech tabulky sakra ještě zamíchat.  Nebo jinak, zajíci se počítají až po honu!                                                                               

V 1.B třídě se začíná oddělovat zrno od plev

Miroslav Sedlmaier

Minulé kolo krajské soutěže 1.B třídy skupiny B Plzeňského kraje posunulo podzimní část této soutěže mužů do poslední letošní podzimní části. Účastníkům soutěže zbývá sehrát čtyři kola. Pro každý tým to znamená zpravidla dvě utkání doma a dvě venku. Předcházejících devět odehraných kol již výrazně naznačilo které týmy patří na jaře mezi aspiranty na postup.
Mezi favority patří bezesporu nováček soutěže FC Švihov, které bude šlapat na paty další dva ambiciózní týmy z Pošumaví FK Horažďovice TJ Měcholupy a Sokol Mochtín. Poněkud za očekáváním zatím zůstává kvalitními hráči disponující Sokol Blovice, který ovšem osmibodovou ztrátu na lídra tabulky bude jen těžce stahovat.
Ve středu tabulky má šanci se nadále vyhřívat celek z Chanovic, který nemá v závěru podzimu před sebou ne zrovna lehké soupeře jako Švihov a Hrádek domácí Měcholupy a Starý Plzenec venku a poslední soupeř podzimu již prokázal, že doma body nerad rozdává.
Překvapením tohoto ročníku jsou kvalitní výsledky staronového účastníka 1.B třídy ze Spáleného Poříčí a výsledkově výrazně nepropadl ani další nováček SK St.Plzenec. To se ovšem nedá tvrdit o Svatoboru Hrádek, který oproti minulému ročníku, kdy se pral o medailové pozice v tabulce. Tým s kvalitním kádrem disponující šikovnými mladíky ale značně pociťuje , když na hřišti chybí jejich kanonýr Radek Kočí či zkušený Tomáš Linhart a s nimi chybí o potřebné góly v sítích soupeřů. Dosud desátý Svatobor ale zle očekávat, že půjde v tabulce nahoru .
Devátá příčka soutěže patří SK Bolešiny , které si mezi 3.-7.kolem úspěšnou sérií třech výher a dvou remíz celkovým ziskem 11 bodů vytvořily solidní polštář k uhnízdění ve středu tabulky. Ale ouha, poslední dvě prohry s FK Horažďovice a Mochtína fotbalistům z Bolešin rozhodně nedávají možnost myslet na posun do vyšších pater tabulky.
Poněkud nedůstojné je až 11.místo SK Klatovy B, což je fakt, ale nelze toto brát vážně. Stačí si jen připomenout 38 získaných bodů SK Klatovy B z minulého ročníku 1.B třídy a je zřejmé, že dosud devět bodů v tabulce je něco, co je daleko za možnosti rezervy historicky nejúspěšnějšího a největšího klubu z Pošumaví.
Dvanáctá v tabulce Sokol Losiná sice odstartovala podzim bombastickou výhrou v Chanovicích , Na druhé své podzimní tento tým čekal až do 6.kola, nicméně poté další následné tři prohry a zejména série zbytečných šesti vyloučení( t toho Václav Hajšman šel pod sprchy již čtyřikrát!!!) i posbírání 20 ŽK se hráči z Losiné sami dostali mezi kluby, které se budou na jaře potit v boji o záchranu
Do pásma ohrožených sestupem se nepřesvědčivými výkony zařadily bohužel dva celky z Pošumaví, předposlední Strážov a černého Petra v tabulce drží Svéradice. Oba celky si koledují, pokud se v posledních čtyřech kolech nezlepší, že jeden z nich přezimuje poslední a druhý v jeho těsné blízkosti . Nelze se ale divit, když po remíze obou posledně uvedených týmů ve vzájemné zápase v úvodním podzimním kole jejich bodové manko hrozivě narůstalo. Fakticky k tomuto bodu z I. kola v dalších osmi zápasech přidal Strážov 6 a Svéradice dokonce pouze 4 body! Ztrátu bodů Strážova doma se silnými soupeři jako byl Švihov , Měcholupy nebo S. Blovice pravděpodobně čeká nebo bude čekat i jiné týmy, ale přesto porce ztracených 9 bodů doma se prostě těžko bude dohánět. Strážov i Svéradice mají los závěru podzimu obdobný. Oba celky prakticky ve všech utkáních budou hrát o šest bodů. A to může pořadím ve spodních patrech tabulky sakra ještě zamíchat. Nebo jinak, zajíci se počítají až po honu!






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku