Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Výběr žáků Okresního fotbalového svazu Klatovy U12 se umístil v ČR na druhém místě

DALŠÍ ÚSPĚCH V PODOBĚ STŘÍBRA PRO MLÁDEŽNICKÝ FOTBAL V POŠUMAVÍ

V celostátního finále výběrů Okresních fotbalových svazů U12 se Okresní fotbalový svaz Klatovy umístil na druhém místě

Miroslav Sedlmaier

Komise mládeže Fotbalové asociace ČR finálový turnaj Memoriálu V. Bětky. Turnaje, který je určen pro okresní výběry U12, respektive hráči narození 1.1. 2010 a mladší (ročník U12 v sezoně 2021-2022). Do celorepublikového finále se probojovaly pře síto celoročních dlouhodobých turnajů výběrů okresů v krajích a kvalifikaci výběrů. Vítěz turnajů Plzeňského kraje vývěr OFS Klatovy, do celorepublikového finále postoupil po výhře semifinálové skupiny hrané v Plané u M.Lázní za účasti Chebu a Teplic.

Vedle OFS Klatovy postoupily z dalších semifinále OFS Praha východ, Náchod a Brno město. Tyto neúspěšné týmy výběrů okresů se v Turnaji V. Betky . Ve dnech 20.-21.9. se utkaly ve vzájemném měření sil v Pardubickém kraji na stadionu SK Třemošnice o celkové prvenství. Ve výběru OFS mohlo v každém utkání startovat z jednoho klubu 5 hráčů s omezením startu, kdy v turnaji nebyl povolen start hráčům, kteří hrají v klubech Žákovské ligy U12.

Výsledky finále U12

OFS Klatovy – MěFS Brno 2:1

První zápas na úvod s MěFS Brno na těžkém podmáčeném terénu naši borci zvládli a po výhře 2:1 po gólech Kratejla a Vacíka připsali důležité tři body do tabulky. A to vše díky výbornému 1.poločasu, kdy kromě dvou gólů jsme si dominantní hrou vytvořili i další šance. Bohužel v zakončení kluci nebyli úspěšní, a tak druhá půle po opadnutí našeho výkonu už tak jasná nebyla, a nakonec se museli obávat o výsledek. Ten ale potěšil a udržoval do druhého dne boj o celkové prvenství.

OFS Praha východ – OFS Klatovy 3:0

Tyto ambice ale vzaly za své druhý den klání svěřenců trenérů Ludvíka Fremuta a Pavla Vacka v duelu s OFS Praha východ, když po chybách v obranné činnosti tým z Pošumaví třikrát inkasoval.
Trenéři klatovského výběru přiznali, že soupeř měl vyšší tempo a dokázal jejich tým dostat pod tlak a když z ojedinělých šancí žádná gólový úspěch nepřinesla. Po doposud odehraných všech zápasech, které přinesly vyrovnaný průběh bylo jasné, že boj o medaile se zúžil na stříbro nebo bronz.

OFS Klatovy – OFS Náchod 4:1

V posledním klání turnaje čekal výběr ze Šumavy další těžký soupeř, z pohledu místa pořadatelství „domácí“ Náchod. Reprezentanti OFS Klatovy nenechali nic náhodě, jezdili po hřišti na plný plyn, a hlavně z každé šance padl gól a brzy vedli o 3 branky. V dalším průběhu již relativně kontrolovali hru, navíc tým podržela brankářka Petra Kotalová, a tak po závěrečném hvizdu hlavního arbitra si mohli všichni z Pošumaví říci, konec dobrý všechno dobré. Autory branek v tomto zápase byli Šillar, Kroupar, Šašek a poslední branka byla vlastní.

Hráči i celý realizační tým mohli být spokojeni. Při slavnostním vyhlášení výsledků jim na hrudích viseli stříbrné medaile. A kdo by nebyl rád, odjíždět z celostátního finále na západ republiky s druhým místem!

A jaké ke kolektivní hodnocení turnaje realizačním týmem ve složení vedoucí David Gajdušek a trenéři Pavel Vacek a Ludvík Fremut: „Samotný turnaj jsme si zhodnotili jako povedenou akci s medailí na krku. Dokázali jsme si, že umíme hrát pohledný fotbal, dobře zakombinovat a individuálně prosadit. A je jen škoda, že v zápasech dokážeme občas vypadnout z role a soupeř na téhle úrovni a při tempu zápasu ihned trestá. Potěšitelné též bylo, že ve výběru a oporami týmu byly i dvě děvčata – na stoperu Dora Šůsová z Horažďovic a brankářka Petra Kotalová ze Sušice. Samozřejmě pochvalu zaslouží všichni hráči, a to nejen na téhle akci, ale i ti co s námi prošli celou sezónu. Jim především (r. 2010 a 2011 ) přejeme, aby je fotbal nadále bavil, vyhýbala se jim zranění a při stoprocentním nasazení v trénincích a zápasech je jistě čeká ještě nejeden úspěch !“

 

A nakonec galérie těch, kteří se vedle trenérů o druhé místo v ČR a další cenný úspěch Okresního fotbalového svazu Klatovy a celého fotbalu v Pošumaví zasloužili:

SK Klatovy 1898 - Kroupar Jan, Rauner Matyáš, Slováček Petr

TJ Sušice - Kratejl Jan, Kotalová Petra, Šašek Marek

FK Horažďovice - Frýzek Petr, Korbel Ondřej, Šůsová Dora, Vacík Jakub, Věchtík Antonín

Svatobor Hrádek - Melka Marek, Prexl Vojtěch

TJ Start Luby - Šillar Jan Mirko

Okula Nýrsko/ SRK Žel.Ruda - Nguyen Le Duc Dung Martin

 

 

 






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku