Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Okresní výběr U11 startoval na mezinárodním turnaji


KLUCI Z POŠUMAVÍ SI ZAHRÁLI NA  MEZINÁRODNÍHO TURNAJI 

David Gajdušek 

Po zisku 2. místa na turnaji v Unhošti, se výběr U11 OFS Klatovy vypravil do dalekých Františkovo Lázní, kde se v sobotu 14.05.2022 konal mezinárodní turnaj v kategorii U11.

Turnaje se zúčastnilo hned 20 kvalitních týmů a nám los nachystal do skupiny:
Jahn Regensburg, Zbrojovku Brno, Spandauer Kickers a Spartu Praha.
Očekávali jsme skutečně kvalitní soupeře, vysokou intenzitu hry a výborné individuality. Kluky jsme nabádali, aby jejich výkon nikterak neovlivnil respekt z jmen soupeřů a hráli to,
na co jsou zvyklí z mateřských klubů. Hned v prvním zápase jsme se utkali s celkovým vítězem turnaje Regensburgem. Soupeř byl jednoznačně lepší na míči. V poli nás přehrával, ale vyloženou šanci si nevytvořil. Vše končilo u naší obrany, nebo u brankáře. My bohužel byli donuceni čekat na rychlé protiútoky a málem jsme se dočkali. Svoje příležitosti postupně neproměnili Ducháč a Kolář. Soupeř v závěru utkání potrestal všechny chyby, které jsme udělali, a nakonec zaslouženě zvítězil 0:3. Přístup kluků, bojovnost a touha vyrovnat se soupeři nás však potěšila. Ve druhém zápase jsme remizovali 1:1 se Zbrojovkou Brno a troufám si říct, že jsme byli lepším týmem a mít přesnější mušku, zvítězili bychom. Střelecky se prosadil Matěj Ducháč. Ve třetím zápase jsme odehráli asi nejméně podařené utkání. Proti nám stál jednoznačně hratelný soupeř. Proti Kickers jsme se dostali do vedení brankou Kuby Koláře, ale díky špatné koncentraci v obranné činnosti, jsme soupeři dovolili vyrovnat na konečných 1:1. V posledním zápase skupiny jsme narazili na Spartu Praha. Ta jako jediná nás přehrála úplně ve všem. Kvalita jednotlivců byla jinde. Byla radost sledovat, jak jsou na tom hráči soupeře s herní dovednostmi, v řešení před oběma brankami apod. Kluci se nakonec prosadili z penalty. Střelcem byl Matěj Ducháč.
Ve skupině jsme tedy skončili na 4. místě a čekali nás tři zápasy se soupeři, kteří se umístili na stejném místě v ostatních skupinách. Prvním soupeřem byl Baník Ostrava. Vyrovnaný zápas, ve kterém obě mužstva neproměnila velké množství šancí. Nám v cestě stál výtečný brankář soupeře, který na brankové čáře skutečně čaroval. Ve druhém zápase jsme narazili na známou německou značku RB Leipzig. Soupeř pověstný svou akademií, která vychovává talenty do velkého fotbalu. Motivace pro kluky byla obrovská. Možná to bude znít troufale, ale myslím si, že i s tímto soupeřem jsme měli více příležitostí ke skórování, ale bohužel nám asi nebylo přáno. Soupeř se prosadil jednou a porazil nás 0:1. V posledním zápase jsme narazili na JSG Löwen. Věřili jsme, že tentokrát už vítězství klapne. Úvod se nám vydařil a protrhli jsme střeleckou smůlu ve druhé skupině. Hra se odehrávala po většinu času u vápna soupeře, ale nedařilo se nám zvýšit vedení a soupeře tak dorazit. Bohužel, soupeři jsme nabídli za celý zápas dvě příležitosti a on je dokázal na plno využít.
Celkově jsme tak zakončili turnaj na 16. místě.
Myslím si, že jsme až na zápas se Spartou za nikým nezaostávali. Soupeřům jsme se vyrovnali fotbalově, ale i v intenzitě hry. Bohužel jsme se nechovali v útočné fázi, tak jak bychom měli. Buď jsme zvolili špatné řešení, nebo při nás stála velká dávka smůly. Důležitost klademe na to, že se kluci do šancí dostávají. Pevně věříme, že na dalších akcích již šance promění. Kluky bychom chtěli i tak pochválit, byla to jejich druhá společná akce a my věříme, že s více zápasy přijde i větší sehranost. Důležité je, že se kluci vyrovnají takto kvalitním soupeřům a zažijí konfrontaci, ze které mohou dál čerpat ve svých klubech. Poděkování dále patří všem rodičům za podporu během celého turnaje. Celkovým vítězem turnaje se stal právě Jahn Regensburg, který v nádherném finále plném fotbalu, emocí a pohledných akcí porazil Hertu Berlín.

 

Mužstvo tvořili:
TJ Sušice – Veselý Lukáš, Vítek Jakub, Ducháč Matěj
SK Klatovy 1898 – Matějka Matyáš
FK Horažďovice – Otáhal Vlastimil, Frýzek Petr, Blahuta Dominik
Okula Nýrsko – Neudek Matyáš
Svatobor Hrádek – Míka Pavel, Kolář Jakub
Sokol Pačejov – Smolík Ondřej
TJ Start Luby – Hodan Štěpán, Dundr Oldřich, Šanda Pavel, Zahálka David
Trenéři: Hubáček Patrik, Řeřicha Václav
Vedoucí mužstva: Mgr. David Gajdušek






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku