Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář k poslednímu kolu fotbalových soutěží v Pošumaví 2. -3.10. 2021

Komentář k poslednímu kolu fotbalových soutěží v Pošumaví 2.- 3.10.2021

Miroslav Sedlmaier – editor web. stránek www.sumavanet.cz/fotbal

Divize

PO TŘECH KOLECH ZASE ZAVLÁDLA V KLATOVECH RADOST Z VÍTĚZSTVÍ

Velmi příjemné, téměř letní počasí bylo lákadlem pro fotbalové příznivce k tomu, aby se opět vypravili do ochozů klatovského hřiště Na Rozvoji. Pěkná divácká kulisa byla základem tomu, aby domácí divizní fotbalisté v 11.hraném kole odškodnili své fanoušky za předcházející dvě prohry vítězstvím . Jen si připomeňme, že to začalo ztrátou bodu doma s Petřínem a pokračovalo dvouzápasovým výpadkem zisku bodů na hřištích v Chebu a v Katovicích. Konečný úspěch s Doubravkou se ale nevznikal snadno už také proto, že 8.kole hosté dokázali vzít favorizovaným Přešticím na jejich půdě bod. V posledním zápase doma nestačily Klatovanům ani tři branky v síti plzeňského Petřína k vítězství. Tentokrát skórovali dvakrát a na tři body to vystačilo!

Plný bodový zisk v 11.kole byl pro Klatovy velmi důležitý. Pomohl ke spokojenosti diváků, k získání sebevědomí do zbývajících čtyř podzimních zápasů a k upevnění pozice mezi pěti nejlepšími TOP celky divize. Tomuto umístění dopomohly domácí výsledky, což v tabulce zápasů doma znamená za prvním Otavanem Katovice, který je ještě o dva body úspěšnější, druhé místo!

Poslední odehrané kolo po zaváhání Petřína v Mariánských Lázních nahrálo k tomu, že Klatovy na tento tým získaly již pětibodový. Mimo to jsou Klatované v divizi druhým nejúspěšnějším celkem z Plzeňského regionu. Ještě lepší na druhém místě jsou jen Přeštice, které si výrazně polepšily zásluhou série třech vítězství v řadě. Po první prohře lídra tabulky Sokola Lom na hřišti ligové rezervy v jihočeské metropoli se přeštický tým dotáhl na první místo na rozdíl jediného bodu. Navíc se mohou Přeštičtí pyšnit tím, že jsou jediní, kteří v průběhu podzimu dosud neprohráli a začínají naplňovat svojí roli největšího kandidáta na postup.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Krajský přebor

NEJVYŠŠÍ PODZIMNÍ VÍTĚZSTVÍ NÝRSKÉ OKULY

Po Sérii úspěšných výsledků fotbalistů z plzeňského předměstí Sokola Černice v první polovině podzimu v posledních kolech je tento tým jako kozla zbavený a předcházející úspěšnost vystřídala méně úspěšná série, který vyvrcholila třemi zápasy bez bodového zisku. Toho využili hráči Okuly Nýrsko, kteří poprvé na podzim zatížili na svém hřišti brankové konto soupeře více než dvěma góly. Čtyři branky v sítě hostů vyvracejí domněnku, že by se střelci Okuly již uchýlili k zimnímu spánku. Jeto právě naopak. Střelci se probudili, což dokázali již v předcházejícím zápase ve Staňkově (4:4)
Těch pozitivních výsledků na adresu nýrských hráčů přibývá a mezi ně patří, že jsou nejúspěšnějším týmem na domácím hřišti. V celkovém pořadí drží krásné čtvrté místo, když ztrácí na druhé místo pouze dva body. Favorizované, první Domažlice již svým soupeřům unikají o parník. Vhledem k velmi náročnému závěru podzimu, kdy Nýrsko hraje na půdě lídra, doma hostí nebezpečnou Radnici a podzim zakončí dvakrát venku v Horní Bříze a se Sokolem Lhota pro Okulu je nejdůležitější, že i možný bodový výpadek neohrožuje umístění v první polovině tabulky a znamená jistotu klidného přezimování a klid pro zimní přípravu . To je ta nejlepší zpráva.

Při zpětném poohlédnutí za výsledky desátého a celkem jedenáctého hraného kola KP byl zápasem kola duel v Nepomuku. Domácí z druhého místa v tabulce mohla sesadil vejprnická Slávie jen za předpokladu, že Nepomuk na jeho půdě porazí. To se nestalo a po dělbě bodů si domácí druhé místo pojistili vítězstvím na penalty. V posledním domácím zápase Stříbro neúspěšně pokoušelo přes vítězství nad Sokolem Lhota se zbavit posledního místa v tabulce. Co se jim nepodařilo v minulém kole se podařilo s Chotíkovem a roli černého Petra v tabulce nedobrovolně převzal po neúspěchu v plzeňském derby na Rapidu Bolevec.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

1.A třída

LUBY SE STŘELECKY NEPROSADILY 365 MINUT

Třistapětašedesát dnů má jeden kalendářní rok. Stejně takový počet minut uplynulo do doby, kdy se lubský kolektiv hrající 1.A třídu naposledy radoval ze vstřelené branky. Od té doby již uplynul jeden měsíc, kdy v domácím utkání se Svatoborem Hrádek vstřelil P. Voráček v 85.minutě vítěznou branku. Od té doby čtyři utkání za sebou ani jednou Luby branku nedaly, skóre z nich hrozivé 0:17 nemohlo ani jinam směrovat, než k pádu v tabulce až na její úplné dno Po jedenáctém kole již při tomto pádu nemohou padnou, níž než na její úplné dno. Bohužel z pohledu za to, že se jedná o týmy z Pošumaví je to jedno trápení a znamená jen střídání jedno týmu našeho okresu za druhý, kus za kus, Luby za Hrádek.

Svatobor ukončil čekání na druhé letošní vítězství plných osm kol. Z pohledu vzájemných výsledků s FK Svéradice je to teprve druhá výhra Hrádku ze čtyř utkání, které spolu oba týmy o mistrovské body hrál, když další tři na hřišti ve Svéradicích skončili vždy přesvědčivou výhrou domácích. Další dva týmy Sušice a Mochtín hrály svá utkání na hřištích soupeřů.

Sušice zajížděla k zápasu na sever kraje do Kaznějova. S tímto soupeřem sehrála od sezóny 2018/19 čtyři zápasy. Ten poslední na podzim minulého roku v Kaznějově vyhráli domácí 2:1. Další tři včetně toho posledního skončily remízou. Velký podíl na to, že poslední zápas v sobotu v Kaznějově neskončil prohrou celku z města na Otavě má nestárnoucí ikona sušického fotbalu, 46letý Pavel Hrubec. Tento hrající trenér Sušice skóroval po pěti minutách od svého příchodu na hřiště jako střídající hráč vyrovnáním dvě minuty před koncem na 2:2 se postaral o to, že do vzájemné bilance byl připsána již třetí plichta a se stejným skórem jako ty všechny předcházející.

Mochtín poprvé v tomto ročníku ani jednou v utkání neskóroval a stejně jako naposledy se vrátil ze hřiště rokycanské divizní rezervy s jednobrankovou prohrou.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

1.B třída

PŘEKVAPENÍ NA ÚKOR KLATOVSKÉ REZERVY

Z výsledků 9.kola 1.B třídy vyčnívá bezesporu nejvýše ten, kterým skončilo pošumavské derby na hřišti ve Vrhavči. Domácí k němu nastupovali za situace, kdy čtyřikrát za sebou nezískali ani bod. Naposledy jejich snažení bodovat v úterý 28.9.2021 nevyšlo v odloženém utkání v Kasejovicích se soupeřem, který šel do tohoto souboje po šesti prohrách v řadě a uzavíral tabulku. Bohužel se na Vrhavči Kasejovice chytly a další šanci k vítězství jim nabídl v tomto kole v roli hostů SK Bolešiny. Vítězství nad klatovskou divizní rezervou posunulo Vrhaveč z posledního místa o jeden stupínek výše a na dno klesl po vysoké prohře doma se sousedem v tabulce Sokolem Štěnovice. Tři výhry v řadě, naposledy v tomto kole nad TJ Měcholupy posunulo Chanovice do první poloviny tabulky, když na svého posledního soupeře ztrácí již pouhé tři body.

Čtyři zápasy za sebou, ve kterých získaly deset bodů posunuly Horažďovice v tabulce až na 3.místo. Na druhé Chlumčany již ztrácí pouhé tři body a jsou po 9.kole nejúspěšnějším týmem z Pošumaví. Výsledkový propadák v Kasejovicích znamená pro Bolešiny, že se začínají pohybovat v tabulce v pásmu, které příliš radosti svým příznivcům nepřináší, ale kvality tohoto týmu mají na daleko lepší umístění a určitě se budou dále v tabulce posunovat ke středu tabulky.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Okresní přebor

PRVNÍ ŘÍJNOVÝ VÍKEND V OKRESNÍM PŘEBORU PLNÝ DIVOKÝCH VÝSLEDKŮ

Branek padlo v desátém kole jako máku, celkem rekordních 48(!!)

Do konce podzimní části okresního přeboru zbývají čtyři kola, která ještě mohou zamíchat pořadím v tabulce. Naznačilo to již 10.kolo, kde do souboje o pořadí na čele tabulky promluvil výsledek místního derby Strážov – Nýrsko B. Na hřiště lídra přijel výrazně posilněný tým hostů, který těsnou výhrou domácí zbavil jeho dosavadní neporazitelnosti. Z toho pohledu bude derby Janovice – Strážov přímým soubojem o první místo, Nýrsko B je již na třetím místě a ztrácí na první příčku pouhé tři body. Po nerozhodném prvním poločase v Mochtíně si po se rozstřílel hostují Švihov a přesvědčivou výhrou naznačil, že s ním ostatní favorité z čela tabulky musí vážně v počítat.
Zajímavý výsledek přinesl zápas v Kašperských Horách. Domácí šli odzdobeni vítězstvím v minulém kole v Lubech. Místo toho, aby toto vítězství doma před svými příznivci potvrdili jim připravili nečekanou sprchu. Pod překvapivou výhru hostů se výrazně podepsal autor čtyř branek Chudenic(1x z PK) Pavel Vachtl.
Celkově v posledním kole okresního přeboru padlo branek jako máku. Skóre z některých zápasů si s ničím nezadalo s výsledky z utkání v žácích nebo v utkání přípravek. Čtrnáct branek v utkání Sušice B-Měčín(13:1), deset v utkání Hradešice – M.Bor (7:3) , devět v zápase na Kašperských Horách s výhrou hostů z Chudenice 6:3 a šest v duelu Mochtín B – Švihov to jen potvrzuje.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

III. třída

ZMĚNY NA ČELE I KONCI TABULKY

V soutěžních zápasech na sebe pozorností různého charakteru na hřišti upozorní hráči, brankou, krásnou akcí, nebo třeba vyloučením či jiným způsobem. Hodně málo se ví anebo věnuje zákulisí obsazování utkání a dokážeme ocenit obětavou činnost rozhodčích, která se ani penězi které za to dostanou nedá ocenit. Jejich řídící komise musí často někdy až za hranice možností spojených s časovým odstupem a přesuny arbitrů vlastním dopravním prostředkem tak, aby pro zajištění obsazení utkání kvalifikovanými rozhodčími bylo uděláno maximum. Jeden z příkladů, kterých bychom našli v každém kole hned několik a napadne v souvislosti odehraným 11.kolem III.třídy. Rozhodčí Ivan Petličarovský z Janovic v sobotu 2.října musel buď hodně brzo obědvat a nebo neobědval vůbec, aby včas absolvoval dopoledne cestu do Hartmanic, zde odřídit zápas domácích s FK Budětice hraný od 12:00. Po jeho ukončení a provedení nezbytných záležitostí s uzavřením zápisu v Informačním systému FAČR rychle do auta, přesunout se do Železné Rudy, aby od 15:00 hodin zde odřídil další zápas domácích s TJ Žichovice. A to je jeden soutěžní den. Další ten nedělní vypadá u mnoha rozhodčích podobně, dopoledne žáky, odpoledne hlavní rozhodčí či jako asistent rozhodčího

K vlastnímu průběhu tohoto kola, které ve III.třídě opět přineslo změnu lídra tabulky. Na první místo se vrací Veřechov výhrou v Hrádku a poté, kdy skalp stávajícího lídra Sokol Plánice získala na svém hřišti rezerva Svéradic. Jelikož škrt na cestě k výšinám udělalo v duelu dvou rezerv Janovice B v Bolešinech domácímu celku, mírně první trojice v tabulce ostatním bodově odskočila. Budětice v Hartmanicích domácí řádně potrápili, když osm minut před koncem snížili kontaktním gólem. Jejich snahu o vyrovnání definitivně zmařil v tři minuty před koncem svým druhým gólem v zápase jejich kanonýr Petr Sládek.

Hráči TJ Žichovice s omilostněnými hráči DK si připsali na podzim podruhé za sebou do tabulky výhru. Na hřišti v Železné Rudě po bezbrankovém poločase třikrát skórovali a jelikož Běšiny doma za výhru nad Velhartice naplno bodovaly mělo to dopad na domácí Železnou Rudu, která spadla v tabulce až na jeho úplné dno

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV. třída - skupina A

ZÁPAS KŘENICE – JEŽOVY SE BUDE DOHRÁVAT U ZELENÉHO STOLU

Z poklidného průběhu všech skupin základní části IV. třídy již podruhé rozviřuje vlnu událost ve skupině A. Tou první byl případ, kdy musela z pohledu řídící soutěže zasáhnout na dodržování fotbalových norem STK. Tato sportovně technická komise OFS Klatovy z důvodu porušení Soutěžního řádu (dále SŘ) vyhlásila z utkání SK Ježovy jeden kontumační výsledek pro start hráče, který věkem žáka nesplňoval podmínky nastoupit za tým mužů.
Druhá“ vlna“ přišla v tomto posledním kole a vznikla z podnětu Sokola Křenice. Podle SŘ má každý tým možnost provést v utkání konfrontaci hráče, nebo hráčů soupeře. Tuto konfrontaci, pokud se na situaci podíváme z obecného pohledu výkladu SŘ má možnost provést kterýkoliv tým prostřednictvím svého vedoucího družstva a) nejdříve 15 minut před zahájením utkání, b) do skončení poločasové přestávky před zahájením II. poločasu anebo c) u střídajících hráčů kteří nastoupili v průběhu II. poločasu nejpozději po skončení zápasu, a to do doby, kdy rozhodčí uzavře zápis s potvrzením vedoucích družstev. V tomto případě, pokud se týká střádajících hráčů musí všichni hráči zůstat v kabině do ukončení zápisu právě za účelem provedení konfrontace. Poněkud odlišná byla dle zápisu rozhodčího situace v utkání IV.třídy v Křenicích. Zde domácí požádali o provedení konfrontace po skončení zápasu a v té době již inkriminovaná osoba u které vzniklo podezření z neoprávněného startu nebo jinak řečeno hráč hrající na černo, resp. tzv. černoch“ již v kabině nebyl. Jelikož se jednalo o utkání, ve kterém se hraje hokejovým střídáním, jsou všichni hráči uvedení v zápise od úvodního hvizdu rozhodčího hráči, kteří nastoupili k utkání. Z tohoto důvodu proto mělo být k provedení konfrontace využity výše uvedené body a) b) ale nebyl důvod provádět konfrontaci až po skončení utkání! K tomu chci poznamenat, že toho je pohled editora web. stránek, který vychází k dostupných materiálů SŘ a svého výkladu a může se nakonec lišit od konečného rozhodnutí STK. Je to názor, který nemá nic společného se stanoviskem řídící soutěže OFS Klatovy!!!

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV. třída – skupina B

KVASETICE ZASKOČILY NEJVĚTŠÍ FAVORITY

Sedmé kolo skupiny B IV. třídy znovu potvrdilo, že s výsledky, které jsou jako na houpačce , které vyúsťují v největší výsledkové propadáky béčko Sokola Vrhaveč. Nejvíce to dokumentují poslední tři kola. Nejprve doma porazí kandidáta na celkové prvenství nejen ve skupině TJ Měcholupy B aby v dalším zápase na svém hřišti propadne vrhavečská rezerva v derby se Sokolem Neznašovy 2:0 aby o týden později v Myslívě dostala od domácího týmu deset gólů!

Daleko spokojenější je hrstka příznivců Sokola Kvasetice, tedy celku, který byl před zahájením podzimní části poněkud ve stínu dvou největších favoritů béčka Měcholup a TJ Milčice. Vítězství kvasetických hráčů, jejíž věkový průměr je daleko nejvyšší ze všech ostatních účastníků této skupiny v tomto kole nad TJ Milčice to jen dokumentuje. Tímto tříbodovým ziskem doma nad dalším aspirantem na postup do jarních bojů o celkové prvenství ve IV. třídě se k tomuto cíli výrazně přiblížili. Bez naděje ještě není ani Sokol Myslív, ale v posledních třech kolech nemá výhodné rozlosování, když hraje v Měcholupech a v posledním kole ho čeká derby v Milčicích

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV. třída - skupina C

KANDIDÁTŮ NA POSTUP MEZI NEJLEPŠÍ NEUBÝVÁ

Do konce základní části IV. třídy, která roztřídí pro jarní část do skupin o konečné celkové pořadí v tomto ročníku chybí tři kola. Druhé odvetné kolo a celkově sedmé hrané potvrdilo ve skupině B jasně se rýsující první dvojici postupu jích do skupiny o 1.-6.místo. Před utkáním v Žihobcích měli hosté ze Zavlekova ještě šanci se do tohoto souboje zapojit. I když první zápas, který skončil v vítězstvím lídra tabulky 1:4 velké šance Zavlekovu nedával, průběh zápasu dával možnost vyhrát oběma soupeřům. Nakonec došlo k dělbě bodů a výhra na penalty prakticky domácí přiblížila k splnění cíle, postupu mezi nejlepší šestku týmů v ročníku 2021/22. Z jakého to bude místa z prvního či druhého se rozhodne mezi TJ Žihobce a hráči TJ Sušice C, kteří v tomto kole doma jasně přehráli SK N. Hory. To vše ale může doznat ještě změn, neboť dle zjištění řídící komise byla zjištěno porušení ustanovení o startu hráčů ze soupisky B týmu a céčko Sušice pravděpodobně o body získané s N.Hory přijde! To dává určité naděje Zavlekovu se porvat o druhé místo v tabulce. Vedle Zavlekova na a šanci mají rovněž H.M.Boží v následujících dvou kolech. Více napoví již příští kolo a duel doma s céčkem týmu z města na Otavě.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

OP starších žáků

STRÁŽOV ZTRATIL VE ŠVIHOVĚ PRVNÍ BOD

V šestém kole okresního přeboru starších žáků stejně jako u přeboru mladších žáků začala druhá podzimní, odvetná část. Strážov, který v úvodu podzimu doma přehrál Švihov se s tímto soupeřem na jejich půdě rozešel dělbou bodů a druhý bod pak získal v penaltovém rozstřelu. Pro vedoucí tým tabulky, který má před ostatními soupeři čtyřbodový náskok to byla první bodová ztráta. Na dalších místech tabulky se srovnaly tři týmy Klatovy B, Švihov a Luby B se stejným počtem bodů, páté Bolešiny ztrácí další tři body a tři body za výhru v prvním kole nad Luby B má poslední sdružený celek Pačejov/Svéradice.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

OP mladších žáků

ROZDÍLY MEZI TÝMY JIŽ NEJSOU TAK VÝRAZNÉ

Šesté kolo bylo ve znamení prvních odvetných zápasů. Jejich průběh ve srovnání s úvodním kolem, ve kterém si aktéři těchto duelů vyměnili pořadatelství a hřiště ukázalo, jak se některé rozdíly na začátku a uprostřed rozehrané soutěže zmenšují. Strážov, který v prvním kole zvítězil doma nad Chudenicemi 12:2 byl tentokráte na hřišti soupeře rád za výhru o dvě branky. Tento fakt se potvrdil i v dalším zápase v Hrádku. Domácí sdružený tým s FK Horažďovice B vyhrál na začátku soutěže v Bolešinech 11:2 a nyní již takový rozdíl ve skóre při výsledku 6:2 již nebyl patrný. Třetí dvojici v odvetách tohoto kola mělas tvořit dvojice Luby B – Kolinec. Toto vzájemné letošní druhé měření sil se pro karanténu hráčů Startu Luby odkládá na 28.10.2021
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku