Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 9.kola 25.-26.9.21 - fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Komentář 9. kola (25.-26.9.2021) fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Autor: Miroslav Sedlmaier

DIVIZE

ZE STŘEDU ČECH PŘIVEZLI VŠECHNY BODY, ZE ZÁPADU S PRÁZDNOU!

V Chebu se v dalším kole divize střetly týmy, které v minulém kole chtěly dosáhnout víc než Klatovy remizovat doma s Petřínem a chebská Hvězda, která si odvezla z Katovic tříbrankovou prohru. Rozdíly mezi oběma soupeři před vzájemným zápasem byly natolik výrazné, že nebylo těžké hledat favorita utkání. Rozdíly byly patrné jak z počtu získaných bodů, tak ve střelecké produktivitě a zejména v děravé obraně Chebu, která již musela dvacetkrát kapitulovat. Klatovy získaly na podzim 79 procent bodů a v tabulce pravdy měly plus čtyři body. Hvězda se třemi body v tabulce na 13.místě a v tabulce pravdy mínus šesti body nezbývalo nic jiného než v duelu s Klatovy zabrat a bodovat, a to se jí na úkor týmu z Pošumaví podařilo.

Pokud zabrouzdáme ve statistikách pár let zpět pak zjistíme, že cestu na západ Čech k prvnímu vzájemnému diviznímu zápasu s domácím fotbalovým klubem v půli května roku 2015 ze současného týmu trenéra Michaela Hofmanna pamatuje pouze trojlístek nyní již nejzkušenějších Michal Lukeš, Milan Janda a Milan Meszáros. Pro ně tehdy byl návrat z tohoto klání zpět na rodnou Šumavu po remíze 2:2(za Klatovy skórovali O. Kadlec a M.Janda) a vítězství na penalty radostnější než ty další včetně toho posledního. V říjnu 2019 si klatovští divizionáři se vraceli domů z Chebu s prohrou 2:1. Tehdy zkušenou trojici z roku 2015 doplnil ještě zkušenější A.Prančl a místní umělku si také poprvé otestovali mladíci Z.Krejčiřík a J.Sojka.

Při pohledu na sestavu, ve které nastoupila v sobotu v Chebu se zdá, Klatovy nastoupily s tím nejlepším co v současné době má klub k dispozici. Pokud klatovské hráče tato již shodou okolností druhá (první přišla v M. Lázních) prohra na západě Čech nakopne správným směrem to ukáže již nejbližší zápas. Ten se hraje již toto úterý 28.9. 2021 v Katovicích. A to zrovna nebude snadný oříšek k rozlousknutí, neboť domácí Otavan se na Klatovy po vítězství na Doubravce již dotáhl na rozdíl jediného bodu Recepty jsou různé a jeden příklad by klatovští hráči si mohli vzít ze svého rivala TJ Přeštice, který o své výhře venku nad Spartakem Soběslav rozhodl čtyřmi góly v prvním poločase. Ani domácí kanonýr Vaněk čistým hattrickem body pro svůj tým nezachránil.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Krajský přebor

NADĚJE NA BODY VYKŘESALO NÝRSKO V HODINĚ DVANÁCTÉ

Okula Nýrsko v 10.kole krajského přeboru cestovala na půdu předposledního týmu tabulky do Staňkova. Domácí FK do tohoto zápasu nastupoval povzbuzen prvním bodovým ziskem na svém hřišti v minulém kole. O překvapivé vítězství nad ambiciózním celkem hostů z radnice se zasloužil 81.minutě střídající N.Arrammach. Šťastný střelec dal vítěznou branku po osmi minutách po svém příchodu jako střídající hráč na hrací plochu. Pro domácí obranu to byl první zápas bez obdržené branky . V následujícím utkání v Horní Bříze ztráta bodů se stále lepšícím domácím týmem nijak Staňkov nedeprimovala a k duelu s Nýrskem zastoupili domácí odhodláni navázat na poslední úspěch doma s Radnicí. Samotný zápas byl bohatý na branky a branková přestřelka skončila až dvě minuty před koncem kdy za Nýrsko srovnal na 4:4 Pavlík. Konec konců na góly byl bohatý i poslední vzájemný duelu z října roku 2019, který skončil vysokou výhrou Okuly 1:7. Tehdy se utkání střelecky vydařilo autoru hattricku I.Vargovi a dvěma góly přispěl k této vysoké výhře i Tomáš György. Tentokráte dospěl tento duel do penaltového rozstřelu, který se protáhl a dopadl ke spokojenosti hostů s výhrou 8:9.
Před následujícím domácím zápasem se Sokolem Černice, který sousedí s Okulou v tabulce se drží nýrští fotbalisté na parádním čtvrtém místě. Z ostatní zápasy tohoto kola výsledky potvrdily, že mezi účastníky KP nejsou výrazné rozdíly a každý neúspěch bude znamenat sestup v tabulce až o několik míst. Magnet kola lídra tabulky Domažlic doma s nováčkem z Radnice vyzněl výsledkově jednoznačně pro domácí. Dosud druhé Vejprnice hostily doma Rapid. Plzeňané sice v minulých dvou zápasech venku neskórovali, nicméně v tomto derby přece jen jeden gól dali, tím bod nakonec bod domácím sebrali, což pro Slávii znamenalo pokles na 3.místo.
V příští soupeř Okuly Sokol Černice si pokazil dosud úspěšnou podzimní bilanci prohrou doma s Horní Břízou. Po vítězství nad Holýšovem si vylepšil umístění posunem mezi TOP týmy rozjetý Chotíkov. O odpoutání z posledního místa v tabulce usilovalo doma bez úspěchu Stříbro, které doma podlehlo Sokolu Lhota.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

1. A třída

TACHOV VERSUS TÝMY Z POŠUMAVÍ V 1.A TŘÍDĚ 15:0 NA BODY
Před úterní dohrávkou se startem Luby se Svéradice doma zastřelovaly!
V 10.kole 1.A třídy čekaly tabulce dosud jedenácté Luby v Plzni souboj s lídrem tabulky. Domácí rezerva Petřína doma i venku válcuje jednoho soupeře za druhým. Na podzim ztratila v deseti zápasech pouze bod po překvapivé remíze s SK Žákavou a roli favorita splnila i v tomto klání. Již v 11.minutě to bylo 1:0 a skóre v průběhu zápasu narůstal postupně na úkor brankového konta Startu až konečných 5:0. ani další zápasy tohoto kola nebyly z pohledu soupeřů vůbec lehké pro další týmy z Pošumaví. Hrádek hrající opět doma ani v duelu s pátým v tabulce Kaznějovem v tabulce pravdy si připsal další mínusový bod. Na rozdíl od minulého kola, kdy doma prohrál na penalty s béčkem Rokycan tentokráte pokutové kopy s pátým týmem tabulky vyhrál.
Mochtín hostil doma v tabulce druhý Tachov, který šel do zápasu v roli favorita. Hosté ztratili na podzim jediné body ve druhém kole těsnou prohrou na hřišti SK Žákava. Tachov navíc v předcházejících kolech postupně zneškodnil již čtyři účastníky v 1.A třídě z Pošumaví. Body sebral domácí Sušici, kde vyhrál 0:3, v Lubech zvítězil 1:4, výhru 0:2 si odvezl i z Hrádku výhrou a v minulém kole doma deklasoval Svéradice 6:1 a bez bodů ze souboje s druhým týmem tabulky vyšel i dosud nejúspěšnější tým v této soutěži z Pošumaví Sokol Mochtín.
Relativně hratelnějšího soupeře měly doma Svéradice. Tento celek je pověstný tím, že v domácím prostředí se dokáže úspěšně se svými soupeři o body porvat. Vysoká výhra na divizní rezervou Rokycan to jen potvrzuje
Sušici čekal venku duel v Křimicích. Na tomto hřišti naposledy hráli hráči z města na Otavě poslední den měsíce března v roce 2012 a zvítězili zde 3:0. Bylo to v soutěžním ročníku 2011/12 ve kterém Sušice vyhrála z náskokem jediného bodu před béčkem Domažlic 1.A třídu a postoupila do KP. Pro domácí to byl ročník neúspěšný, skončili poslední, když získali od 40(!!) bodů míně než Sušice a poroučeli se do 1.B třídy. Od té doby ale proteklo v řece Otavě hodně vody a hodně se změnilo. Suverenita, kterou místní klub v kraji dominoval již i tato voda spláchla. Svědčí o tom i současné výsledky a pořadí v průběžné tabulce 1.A třídy. Naštěstí desáté kolo bylo pro svěřence trenéra Pavla Hrubce úspěšné tím, že v něm dokázali navázat na vysokou výhru z minulého kola první výhrou v novém hřišti na půdě soupeře.


Kompletní výsledky, sestavy, tabulky
ZDE

1. B třída

CHANOVICE POPRVÉ VYHRÁLY VENKU

Derby v Bolešinech rozhodly penalty – v Klatovech padlo deset branek

Osmé kolo 1.B třídy složením zápasů dávala několik možností s hratelnými soupeři účastníkům z Pošumaví šance k vylepšení bodové bilance. Zázraky se nedějí, a tak od koho se body rozhodně nečekaly byly celky ze suterénu tabulky Vrhavče a Pačejova, které na jižním Plzeňsku měli za soupeře první dva týmy čela tabulky.

Příležitost bodovat využily Měcholupy, které i v třetím zápase doma nezaváhaly. Nutno dodat, že to tentokráte byly získané body povinné. Hosté z Kasejovic uzavírají tabulku, a navíc přijeli k zápasu s jedenácti hráči.

Nejcennější body v tomto kole získaly Chanovice v Blovicích. Jejich vítězství bylo překvapivé, neboť do zápasu šli domácí posíleni sebevědomím po předcházejících dvou vítězných zápasech na hřištích soupeřů, zatímco Chanovice dosud venku nezískaly ani bod.

Magnetem tohoto kola bylo okresní derby v Bolešinech. Domácí po dosud nepříliš přesvědčivých podzimních výkonech jim tentokráte k maximální spokojenosti chyběl pouze krůček, respektive pouhých devět minut. Radost jim pokazili hosté vyrovnáním v 81.minutě, ale tu další radost z výhry na penalty si už nenechali Bolešiny vzít. Další možnost proměnit své domácí utkání ve vítězství budou mít v příštím zápase kdy 10.kole hostí Chanovice.
Ten, kdo si našel cestu na utkání Klatovy B – Dobřany rozhodně nelitoval. V tomto zápase se sousedem v tabulce Baníkem Dobřany, který se na podzim dosud prezentoval kvalitními výsledky padlo deset branek. Osm z nich padlo do sítě hostů. K vidění byl střelecký návrat autora hattricku Diviše a v konečném výsledku se toto vylepšené skóre v tabulce promítlo, kdy klatovské béčko předstihlo Horažďovice.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

OKRESNÍ PŘEBOR

K VIDĚNÍ BYLO TŘICET ŠEST BRANEK I PŘESTŘELKA V CHUDENICÍCH
Kašperské Hory odvezly z Lub tři body - v duelu rezerv deklasovala Sušice Mochtín
Devátým kolem pokračoval okresní přebor mužů. V tomto případě nelze nepřipomenout, že máme za sebou již odehráno o jedno kolo více než v loni na podzim, kdy po osmém kole byly soutěže z důvodu covidu nejdříve přerušeny a poté pak byl celý ročník na jaře anulován. Proto jsme všichni rádi, že současný stav umožňuje, aby diváci mohli vidět zajímavá a také na branky bohatá utkání. Ostatně tak tomu bylo i v tomto kole ve kterém padlo v sedmi zápasech 36 gólů, což je v průměru pět branek na zápas. Ze všech utkání jeden příklad z utkání Chudenice – Hradešice, které se skutečně brankové přestřelce podobalo. Již ve třetí minutě byl stav 1:1, poté když ve druhé minutě šli domácí do vedení a o minutu poté hosté stačili vyrovnat. Do konce zápasu se skóre měnilo ještě pětkrát a přetahovanou o vítězství ukončil v 82.minutě vítězný gól domácího Martina Stryczeka. To již bylo v době, kdy domácí dohrávali oslabeni bez vykartovaného Lukáše Zoubka a svojí třetí podzimní výhru již udrželi až do konce.
Že často přináší zápasy i v nejnižších soutěží dramatický průběh dokumentuje i zápas Luby B – Kašperské Hory. Hosté překvapivě v tomto duelu vedli od 20.minuty gólem Michala Schmida. Tento hráč se ale stal smolařem, když osm minut před koncem byl s vlastním přispěním u vyrovnávající branky domácích. Zápas přesto měl pro hosty šťastný konec, když o jejich vítězství rozhodla v úplném závěru branka Daniela Řimnáče. Utkání skončilo 1:2, ale ve všech případech skórovali pouze hosté, pro které to byla první výhra venku od listopadu r. 2019!
Na čele tabulky okresního přeboru je s čtyřbodovým náskokem před Duklou Janovice Strážov, který se může zatím pochlubit nejlepším útokem a nejlepší obranou. Pořadí v tabulce ale zkreslují dvě odložená utkání Sušice B – Chudenice (začátek 15:3,0) a Malý Bor – Nýrsko B(15:00) , která se budou dohrávat v úterý 28.9.2021.
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky
ZDE

III. TŘÍDA

PŘIBÝVÁ FYZICKÝCH KONTAKTŮ NESOUVISEJÍCÍCH S HROU

Dobří holuby se vrací – Plánice se vrací do čela tabulky – derby v Hrádku mělo diváky, boxerskou vložku a tři ČK
Podzimní část nově rozehrané III. třídy je z posledních ročníků nejzajímavější. Velmi často se mění týmy v roli lídra tabulky, a ne jinak tomu je i po odehraném 9.kole. Jeho výsledky napověděly, v jakém pořadí by mohly přezimovat na obou pólech tabulky této soutěže.
Šlágrem kola byl zápas ve Veřechově. Za určité shody okolností v něm mohlo jít o přímý souboj o první místo. Domácí v něm byli úspěšnější, když porazili dosavadního lídra tabulky Sokol Hartmanice. Nicméně jak to již někdy i v běžném životě, nadtoť ve sportu bývá, naplnilo se pořekadlo „když se dva perou, třetí se směje“. V tomto případě tím, kdo se smál byla Plánice, která vypálila oběma aktérům duelu ve Veřechově rybník. Plánickým po bezbrankovém poločase s Tatranem Velké Hydčice doma jim postačilo devět minut, aby v rozmezí mezi 58. a 67.minutou položili základ pětigólové výhře a tímto výsledkem, resp. i lepším skórem sami pasovali do čela tabulky. Zápas v Plánici přinesl i jedno vyloučení hráče hostů za úder soupeře hlavou v přerušené hře. To na hřištích vidět nechceme, ale hlavně když se tak stane, pak to musí vidět rozhodčí a následně trestat přísně i disciplinárně. Padni, komu padni. To se dostáváme na okraj žumpy a do ní spadnout za žádných okolností nesmíme ani v pralesní lize! Bohužel nebyl to případ v tomto kole jediný. Další extempore přineslo i utkání v Hrádku a pak jsou i zápasy ve kterých se to děje a vůbec k řešení tyto případy světlo světa nespatří!

Rušno bylo v tomto kole i na dalších hřištích. Již v sobotním klání na hřišti v Rabí si těsnou výhrou nad domácími Buděticemi pojistila bolešinská rezerva přinejhorším druhém místo v tabulce a tato prognóza se také naplnila. Nejvíce vzruchu a emocí přineslo malé derby v Hrádku. Derby mělo diváckou kulisu kterou obstaralo 120 diváků, mělo i boxerskou vložku, přineslo sedm žlutých, tři červené karty a těsné vítězství domácí rezervě Svatoboru nad svým rivalem ze sousedního Kolince. Zápas mimo pěti branek přinesl to co na hřiště nepatří a nemělo by ani ujít důraznému disciplinárnímu postihu iniciátorů fyzických kontaktů mezi hráči na hřišti!!!

V tabulce si polepšilo i janovické béčko místní Dukly po těsné výhře nad Sokolem Běšiny. Byl to boj, který rozhodl autor dvou branek Marek Švůgr, když ta ve 64. minutě byla nakonec vítězná.

Nad poměry byli odměněni věrní příznivci velhartického fotbalu, kterým jejich tým doma udělal radost vysokou výhrou nad Železnou Rudou.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV.třída – skupina A

JEŽOVY VYSTRČILY V DEŠENICÍCH RŮŽKY
I v odvetě Spůle pokořila Dlažov

Zásluhou hráčů Ježov nemělo poprvé na podzim utkání v Dešenicích zcela jednostranný průběh pro domácí tým. Hosté po dvoubrankovém vedení lídra tabulky začali postupně vystrkovat růžky a do druhé půle po brankové úrodě v prvním poločase (4:3) drželi střelecký krok domácími i po změně stran. Naštěstí domácí mají Milana Flora, který si vylepšil střeleckou bilanci čistým hattrickem, a tak body zůstali na půdě favorita.
V druhém utkání tohoto kola vyšla i odveta z úvodního kola na hřišti v Pocinovicích hráčům Spůle, kterým vyšel první poločas a tím dali základ tomu, že i podruhé pokořili svého věčného rivala Sokol Dlažov.

V tabulce střelců na dva dešenické kanonýry Milana Flora (13 branek) a Michala Poupu (10) se za třetího Jakuba Lösche (7) z Křenic dostal se 6 góly Milan Voráček z Ježov
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV.třída – skupina B

DVA REMÍZOVÉ ZÁPASY ROZHODLY AŽ PENALTOVÉ ROZSTŘELY
V odvetě vrátily Neznašovy béčku Vrhavče prohru z prvního kola i s úroky
Odvetnými zápasy přešla podzimní část IV.třídy do druhé části. Výsledky byly více než zajímavé. V Milčicích viděli diváci branky pouze v penaltovém rozstřelu, které vyhrála rezerva Měcholup. Domácí si touto další bodovou ztrátou zkomplikovali boj o čelo tabulky Kvasetice.
Remízou skončilo i klání dvou rivalů v Kvaseticích. I zde na penalty byli úspěšnější hosté z Myslíva, ale získaný bod domácím stačil na udržení první příčky v tabulce.

Třetí utkání ve Vrhavči již mělo vítěze. Konečně na tři body a první podzimní výhru dosáhli hosté z Neznašovy, kteří prohru v derby v prvním utkání doma 1:2 vrátili vrhavečské rezervě i s úroky! Výhru 2:8 vyšperkovaly dva hattricky Vaňka a Pavla Voráčka. Tři góly pomohly Miroslavu Vaňkovi snížit v tabulce střelců náskok Lukáše Vojty z Kvasetic na rozdíl dvou branek.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV.třída – skupina C

ŽIHOBCE V SOUBOJI O PRVNÍ MÍSTO UDRŽELY ČISTÉ KONTO

Zavlekov byl úspěšný v duelu o třetí místo - Černý Petr zůstal rezervě Sokola Hradešice

Zápasy ve IV.třídě přešly na podzim do druhé poloviny , která bude ve znamení odvetných zápasů. Každý zápas skupiny C přinesl do pořadí v tabulce změnu a v ní nezůstal doslova kámen na kamenu.

Žihobce po výhře v úvodním kole v Sušici s místním céčkem 0:3 byly úspěšné i v domácím klání, které vyhrály 4:0 a ve vzájemných zápasech se Sušicí udržely čisté konto. Bonusem pro domácí bylo toto vítězství tím, že je vrátilo zpět do čela tabulky. Nutno doplnit, že po právu, neboť jako jediní ještě na podzim v této soutěži nenašli přemožitele.
Další zápas hraný v Zavlekově byl přímým soubojem o třetí místo a po výhře nad Hory M. Boží nyní patří třetí příčka domácím.
Ve třetím zápase se hrálo o poslední místo. Po vysoké prohře poraženého béčka Sokola Hradešice jde černý Petr tabulky za tímto kolektivem.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Okresní přebor starších žáků

NA PRÁVĚ SKONČENOU PRVNÍ ČÁST ŽÁKOVSKÉHO PŘEBORU NAVAZUJÍ PODZIMNÍ ODVETY

Bolešiny a Švihov drží domácí neporazitelnost - Sdružený tým Pačejov/ Svéradice počtvrté vyšel naprázdno

V okresním přeboru starších žáků drží vedle Švihova domácí neporazitelnost SK Bolešiny. Ke dvěma vítězstvím přidali Bolešinští žáci v tomto kole remízu s rezervou Luby. Další minisouboj o další bod s hosty v penaltovém rozstřelu prohráli. Pro Luby to byl druhý vítězný souboj ze značky pokutového kopu a druhý bod do tabulky k dobru.

Vedoucí tým přeboru Strážov zvítězil na půdě klatovské rezervy, který se na druhé místo po 5.kole probojoval po domácí výhře nad Pačejovem FC Švihov. Na první místo ztrácí Švihovští tři body a v následujícím kole budou mít příležitost na domácím hřišti vrátit.
Švihov má ve svém středu zatím nejlepšího střelce přeboru, kterým je autor šesti branek Nick Nataniel Duna, čtyři branky dal Jan Palát z Bolešin a další čtyřlístek se třemi góly Matěj Bajert z béčka Startu Luby, František Brabec z SK Klatovy B, Magdalena Hrachová ze Strážova a Ondřej Smolík z Pačejova sestavu neúspěšnější střelců doplňují. Celkem se do střelecké tabulky ze 124 hráčů a hráček, kteří se do dosavadních zápasů v OP starších žáků zapojili se zapsalo již 41 autorů alespoň jedné branky svého mužstva.
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky
ZDE

Okresní přebor mladších žáků

HRAŽĎOVICE/HRÁDEK B POKRAČUJÍ BEZ ZTRÁTY KYTIČKY
Minimální bodové odstupy dávají všem účastníkům prostor pro vylepšení umístění

Páté kolo přeboru mladších žáků uzavřelo první podzimní část. Na ní navazují po konce letošní sezóny odvetné zápasy. Do této části vstupuje pouze jedno mužstvo, sdružený tým Horažďovice/Hrádek B s plným bodovým ziskem. Pátou výhru dosáhl tento kolektiv doma nad čtvrtým v tabulce SK Strážov.
Na druhém místě je po poslední výhře v Bolešinech na penalty rezerva Startu Luby. Tření místo si upevnil přesvědčivou výhrou v Chudenicích Sokol Kolinec.
Mimo odskočeného lídra tabulky jsou odstupy ostatních účastníků v tabulce mezi sebou nevýrazné, a to dává pro druhou podzimní část pro každý tým k zlepšení svého postavení.
Nejdůležitější ale je, že soutěž pro mladší žáky se v okrese hraje a je tím dána příležitost hráčům této věkové kategorie pokračovat ve své sportovní kariéře započaté v soutěžích přípravek.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku