Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 8.kola fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví 18.-19.9.2021

Komentář 8. kola (17.-19.9.2021) fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Autor: Miroslav Sedlmaier

DIVIZE

SÉRIE BEZ INKASOVANÉ BRANKY PO DLOUHÝCH 408 MINUTÁCH SKONČILA Něco skončilo, něco další a možné znovu úspěšné začíná, druhé místo zůstalo
Osmé kolo nabídlo v tomto ročníku nejvíce remíz. Jedna z nich jde bohužel na účet SK Klatovy pro tento tým to znamenalo se poprvé na podzim o body z utkání dělit. Bohužel k tomu došlo před svými diváky. Domácí výborně začali , ale nepodařilo se jim po přestávce udržet slibné dvoubrankové vedení . Plzeňský Petřín, který před týdnem poslal do Klatov svojí vizitku v podobě sedmi branek v síti Otavanu Katovice, soupeře jehož dres obléká několik hráčů, jejíž nedávná fotbalová kariera byla spjata s působením v týmu ve městě pod Černou věží .

Svěřenci pětačtyřicetiletého domácího trenéra Michala Hoffmanna si kvalit soupeřem byli vědomi a vykročili naproti v tomto duelu zisku dalších bodů. Jak ukázal průběh zápasu v Klatovech, nebyl varovný výstřel v podobě posledního úspěchu Petřína výstřelem naprázdno. Po čtyřech vítězných zápasech ve kterých Klatované ani jednou neinkasovali se  s góly do jejich branky roztrhl po přestávce tohoto klání pytel . Ve 48.minutě po dlouhých 408 minutách museli lovit míč ze své sítě a v následujících 22 minutách takto museli konat ještě dvakrát. Ten třetí gól dali hosté z penalty, kterou současně otočili vedení ve svůj prospěch. Naštěstí to netrvalo dlouho. Po šesti minutách srovnal druhou vstřelenou brankou v tomto derby Honza Zajíček. Shodou okolností souvisejících s výsledky tohoto kola se Klatovy a nebývalým počtem remíz se vyhřívají v tabulce i v době, kdy vstoupil podzim do své druhé poloviny na krásném druhém místě.
Virózou nerozhodných výsledků jsou na podzim nakažené Přeštice. Tým, který stále pomýšlí na postup po remíze doma ve druhém kole s Rokycany a v 5.kole v Hořovicích přišel o další bod doma krajském divizním derby s plzeňskou Doubravkou. Tyto výsledky TOP týmů čela tabulky nahrály Klatovicím, které čelu tabulky začínají dýchat na záda . Jihočeši se doma rehabilitovaly před svými příznivci za vysokou prohru v Plzni a hattrickem Jindřicha Kaduly vyprovodili svého soupeře na úplný západ Čech  do Chebu bez zisku jediného bodu.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Krajský přebor

NIC JINÉHO NEŽ VÍTĚZSTVÍ SE OD OKULY ANI NEČEKALO

V minulém kole na svém hřišti Vejprnice dvěma slepenými góly v 75. a 78.minutě rozhodli o tom, že  si Nýrsko muselo nechat zajít chuť na jakýkoliv bodový zisk. Další a víc než reálná příležitost z tomu byla  v následujícím kole pro Nýrsko doma  se soupeřem, který z venku na podzim přivezl  pouze jediný bod. Teoretické předpoklady naštěstí nevzaly za své a Okula svoji povinnost naplno bodovat doma naplnila.
Další vývoj v krajském přeboru se více než zajímavý. V popředí tabulky se pohybují překvapivě některé celky, které určitě mezi bychom před zahájením tohoto ročníku KP příliš mezi ty nejvýraznější nezařadily.
Překvapením  jsou bezpochyby podzimní výsledky Nepomuku. Tento tým, přestože sehrál pět z dosavadních zápasů na hřištích soupeřů prohrál jen jedinkrát a to ve 3.kole v Tlumačově. Od té doby má na svém kontě 6 výher tři doma tři venku. Nejtěsnější a nejcennější je ta poslední v tomto kole doma s rozjetým Chotíkovem. Střelecky se v týmu FK Nepomuk daří Tomáši Knappovi, který je společně s 22 letým odchovancem Petřína Leonidem Gavrylovskyym z Horní Břízy (autor hattricku, resp. všech tří branek z tomto kole v klání se Staňkovem)  s deseti brankami  na čele tabulky střelců.
Pozadu za nejlepšími nezůstávají ani svěřenci nýrského trenéra Karla Kalivody, kteří stále drží s čelem tabulky krok. Mají minimální bodový odstup a lze doufat, že by v případě probuzení  třeba v posledním kole jednoho ze střelců Imricha Vargy by mohly přijít i tolik potřebné góly v síti soupeřů Okuly. Útočné síle Okuly Nýrsko by to určitě prospělo, a bylo i zviditelněno na skóre.
V tomto kole KP zazářil poslední přemožitel nýrských fotbalistů výhrou 0:3 v Tlumačově Slávie Vejprnice  a tlačí se do čela tabulky. Naštěstí k udržení prvního místa v tabulce  pomohla  rezervě Domažlic těsná výhra na hřišti Sokola Lhota a vítězná branka z penalty v závěru zápasu, odchovance lubské kopané Pavla Javorského.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

1. A třída

MOCHTÍN V LUBECH JEŠTĚ VYLEPŠIL VYSOKÉ VÍTĚZSTVÍ Z LOŇSKÉHO PODZIMU.
Sušice doma chytla proti Slavoji Žihle střeleckou slinu
V devátém kole 1.A třídy zamířil na hřiště soupeřů mimo okres z pětice účastníků z Pošumaví pouze FK Svéradice. Tento kolektiv má dlouhodobě problémy s počtem hráčů, kteří zajíždí na hřiště soupeřů, a ne jinak tomu bylo i v tomto kole ve kterém Svéradice nastoupily na hřišti favorizovaného Tachova pouze se základní jedenáctkou bez střídání. To byl vedle kvalit domácího druhého celku tabulky, který disponuje s věkově velmi mladým kolektivem a který navíc využil vystřídání čtyř hráčů svojí gólovou převahu po přestávce také využil k výraznému vítězství.
Svatobor Hrádek stále  hledá a stále nenachází formu se kterou disponoval v minulých soutěžních období hrál . Další možnost  zvítězit a opustit poslední místo v tabulce měl v tomto kole opět na svém hřišti. Zápas s rezervou Rokycan byl hrán v obráceném pořadí rozlosování. Hrádečtí i v tomto zápase  tahali za kratší konec a dvakrát dotahovali vedení hostů. Zápas vyústil ve srovnání skóre a v následný penaltový rozstřel se šťastnějším koncem pro divizní rezervu Rokycan. Zisk pouhého bodu odsoudil domácí setrvat i po devíti odehraných kolech na posledním místě této soutěže.
I další dva zápasy se hráli na hřištích v Pošumaví a oba měly svůj náboj. V Sušici stáli domácí před úkolem rozmnožit povinnou sbírku bodů v podobě druhé domácí výhry nad hratelným soupeřem, Slavojem Žihle e se kterým by se tím v tabulce bodově srovnali a lepším skórem i opustili nelichotivé předposlední místo, což se jim také podařilo. Sušice doma chytla v tomto zápase střeleckou slinu ,když 
největší žízeň  gólech projevil na hřišti autor čtyř ze sedmi branek Dominik Vašák. Sokol Mochtín čekalo na hřišti v Lubech další vzájemné derby s domácím Startem. Pro domácí hovořila sice výhoda vlastního prostředí, pro Mochtín v tabulce pět bodů k dobru a přijel na hřiště svého nedalekého souseda obhajovat vítězství 2:6 z posledního derby. Nejenže hosté tento výsledek z podzimu minulého roku obhájili, ale ještě ho vylepšili a aktuálního "kanára".  

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

1. B třída

V derby nechal nováček z Měcholup v Horažďovicích tři body

Pokud vzbuzoval některý ze série zápasů 7.kola 1.B třídy pozornost, pak to bylo klání v ve Vrhavči. Důvodem byly otazníky nad tím, jak zvládnou utkání domácí to té, kdy jim byli vyloučeni v minulém kole na domácím hřišti čtyři hráči a z nich tři byli disciplinárně potrestáni nepodmíněnými tresty. Favoritem zápasu bez ohledu na tuto skutečnost byl druhý tým tabulky z Chlumčan, který přijel do Vrhavče obhajovat svojí dosavadní neporazitelnost. To se Keramice podařilo a poté, kdy dal domácím kanára si do další části podzimu tuto neporazitelnost prodloužil.
Další dva zápasy hrané na hřištích týmů v Pošumaví nesla znaky okresních derby. V Chanovicích byli mírným favoritem hráči klatovské divizní rezervy, což se ale nepotvrdilo. Divizní rezerva měla z důvodu souběžného hraní zápasů obou dorosteneckých týmů v divizi dorostu a klatovskému áčku s Petřínem problémy se sestavou a až na dvě výjimky byl tým hostů složen z hráčů ve věku 20 let a mladší. Tři hráči z jedenácti byli dokonce ve věku 17 let.
V Horažďovicích tomu byla opačně, kde výhoda vlastního hřiště dávala větší naděje na úspěch domácím fotbalistům a ti ji také využili k těsnému vítězství. Hráči TJ Měcholupy i bez ohledu na výsledek tohoto derby zůstávají v tabulce sále nejvýše na 3.místě.
Hráči SK Bolešiny na hřišti s hratelným soupeřem ve Štěnovicích začali dobře, dvakrát přinutili domácí dotahovat jejich jednobrankové vedení, ale koncovku zvládli Štěnovičtí lépe a body zůstaly na jejich hřišti.
Pačejov, který podzimními výsledky vůbec nezáří. V tomto kole opět doma propadl a dostal od hostů nepopulárního bůra.
Mračna se s přibývajícími zápasy stále více vztahují na týmy z Pošumaví z konce tabulky Pačejov a Vrhaveč. Po vzájemném souboji v minulém kole oba v tomto kole dohromady inkasovali 11 branek a žádným gólem své diváky nepotěšili.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

OKRESNÍ PŘEBOR

Ve čtyřech zápasech rozhodly o druhém získaném bodu penalty
JANOVICKÉ DUKLE ŠTĚSTÍ PŘEJE, MĚČÍN OPĚT BODOVAL
Osmém kole okresního přeboru skončilo dosud nejvíce zápasů v normálním čase dělbou bodů . Následné penaltové loterii byla úspěšná D. Ves doma s Měčínem, v Nezamyslicích vyhrálo na penalty Nýrsko B a v Mochtíně si druhý bod odvezl SK Malý Bor. V neděli počet remízových zápasů rozšířilo utkání v Kašperských Horách. V tomto zápase, ve kterém domácí hostili Janovice se situace začala zamotávat hned po přestávce, kdy se domácím podařilo dvěma góly v úvodu druhé půle otočit skóre ve svůj prospěch. Konec ale dopadl šťastněji pro hosty, kteří v 88.minutě vyrovnali a v penaltovém rozstřelu získali druhý bod a udrželi si v tabulce druhé místo v tabulce. Třetí místo si upevnily Hradešice v duelu s rezervou Startu Luby, která již třetí zápas za sebou vyšla bodově naprázdno. Naopak si vedl Švihov, který sérii zápasů bez prohry se jako nováček drží v celkovém pořadí hodně vysoko.
Mezi nejlepšími střelci branek si polepšili dva hráči vedoucího celku SK Strážov po přesvědčivé výhře nad rezervou TJ Sušice. Svojí podzimní sbírku gólů si na dvanáct rozšířil Bronislav Majer a jeho spoluhráč a kapitán týmu Michal Chaluš skóroval dvakrát a rozšířil" sešlost na dělitelném druhém místě" sedmigólových střelců Forman M.(M.Bor), Jiroutka Jakub(Luby B) a Petruška Patrik na čtyřlístek. Šestkrát skóroval dal další v pořadí František Melka ml. z Hradešic.
Toto kolo proběhl poměrně klidně. V sedmi utkáních bylo uděleno rozhodčími 20 ŽK a 2 ČK po 2 ŽK (Nýrsko B, K. Hory).
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

III. TŘÍDA

TÝMY Z OBOU PÓLŮ TABULKY ZTRÁCELY
Střídání na posledním místě v tabulce – dno opustily Běšiny, černého Petra mají minimálně do příštího kola Žichovice

Z týmů, které mezi sebou bojují ve III. třídě o umístění a dvě postupová místa na čele tabulky na sebe narazily celky Bolešiny a Veřechova. Na hřišti v Bolešinech si hosté po prohře 2:0 pohoršili a klesli na 4.místo. Bod také ztratil doma Sokol Hartmanice s rezervou Hrádku. Jelikož stejně dopadla i Plánice v Kolinci zůstaly Hartmanice s jednobodovým náskokem na čele soutěže.
Stejně jako na čele tabulky se zdramatizovala situace na jejím chvostu. Již třetí zápas za sebou na body nedosáhla rezerva Dukly Janovice. Její poslední prohra v Železné Rudě znamenala pokles na 11.místo. Stejně bodů jako Janovice B mají po debaklu ve Svéradicích SK Velhartice. Poslední místo v tabulce opustil nováček z Běšin, který doma zvítězil nad FK Budětice. Roli černého Petra na konci tabulky „převzaly“ Žichovice, které se vrátily s prázdnou z Velkých Hydčic.
V tabulce střelců se Kovařík z Plánice zásluhou dvou tref do sítě domácího Kolince se dotáhl na dosud nejlepšího kanonýra Jakuba Bočka z Vařechova. Oba mají shodně po jedenácti střelených gólech.
Za normální lze považovat situaci z pohledu udělených žlutých a červených karet. Žlutilo se běžně v několika zápasech. Nejvíce ŽK v poměru 5:2 bylo v utkání Bolešiny B-Veřechov. Červenou kartu tasil arbitr pouze v Železné Rudě a viděl jí bez předcházející ŽK minutu před koncem domácí hráč.
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV.třída – skupina A

Souboj o druhé místo rozhodl hattrick Vlastimila Rejthara

Velké starosti před utkáním v Dlažově měla duše tohoto klubu Eda Duda, který s vypětí všech sil zabezpečil účastí hráčů svého celku odehrání, ale navíc mu zůstala ještě role z důvodu neobsazení rozhodčím i role arbitra z lidu. Po překvapivém prvním poločase ve kterém branky nepadaly domácí dokonce dvakrát góly z penalt vedli, ale hosté srovnali s přispěním svého kanonýra a autora hattricku Michala Popy střeleckou mušku a zvládla roli favorita a Dlažov čekání na svojí první podzimní výhru ještě musel odložit.
Rovněž ve druhém zápase této skupiny IV. třídy padl hattrick. Jeho autorem byl na hřišti v Pocinovicích do branky domácí Spůle Vlastimil Rejthar a rozhodl tím přímý souboj o druhé místo v tabulce

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV.třída – skupina B

KVASETICE PO ZAVÁHÁNÍ MĚCHOLUP VE VRHAČI JDOU DO ČELA SOUTĚŽE
Očekávané místní derby v Myslívě vyhrály sousední Milčice
Zajímavou konfrontaci nabídlo 5.kolo IV. třídy ve skupině B, které dosaženými výsledky poněkud zamíchalo průběžným pořadím. Místní derby v Myslívě se stalo kořistí hostů z Milčic, které tři výhry za sebou již vrátili do souboje o čelo tabulky. Na první místo nicméně se po duelu dvou rezerv týmů hrajících 1.B třídu, ve kterém byli v mírné nevýhodě hosté z Měcholup z důvodu souběžného zápasu áčka ve stejný čas v Horažďovicích se posunuly Kvasetice. Tato soutěž dostává znovu grády a můžeme se jen těšit, jak výsledky příští kolo zamává s pořadím v tabulce. Stačí jen připomenout, že se v něm střetnou v derby v Kvaseticích Sokol Myslív a Měcholupy B budou hostem TJ Milčice.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

IV.třída – skupina C

MAGNETEM KOLA BYL DUEL SUŠICE B – ZAVLEKOV

Kalich hořkosti si doma museli vypít až do dna hráči TJ Žihobce
Zápas neušel zájmu diváků, kteří viděli sedm branek z toho čtyři do sítě hostů, a to rozhodlo při klopýtnutí doma TJ Žihobce o tom, že místo domácí céčko má pře dalším kolem na čele soutěže mírný náskok. Notnou dávku smůly měli doma hráči TJ Žihobce. Po vlastní brance v samotném závěru zápasu sami srovnali skóre a plný kalich hořkosti si museli vypít po nevydařeném penaltovém rozstřelu.
Radost z prvních podzimních bodů měli beze sporu po domácím úspěšně zvládnutém závěru utkání odehraném na hřišti ve Velkém Boru „domácí“ N. Hory .

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Okresní přebor starších žáků

BĚHEM TŘÍ MINUT BYLO O BODECH ROZHODNUTO
Švihov si z Lub si přivezl první body z venku

Ve čtvrtém kole OP starších žáků na hřišti ve Strážově proti sobě nastoupila mužstva se stejným počtem bodů a v případě vítězství jeden ze soupeřů zůstal včele tabulky. To se podařilo domácím, kteří o své výhře nad vrstevníky z Bolešin rozhodli slepenými třemi góly během posledních třech minut první půle.
Premiérové první podzimní body si ze hřiště soupeře odvezli domů žáci FC Švihov po výhře v Lubech nad místní rezervou.
Sdružený tým Pačejov/Svéradice prohrál v tomto kole dma hladce s béčkem SK Klatovy. Byla to druhá prohra tohoto týmu za sebou v utkáních, ve kterých za 140 odehraných minut ani jednou neskóroval
Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE

Okresní přebor mladších žáků

DOŠLO POPRVÉ NA PENALTY

Nestává se příliš často v žákovských soutěžích, že skončí utkání, aniž by padla jediná branka. Poprvé v novém ročníku přeboru mladších žáků se to stalo v tomto v pořadí 4.kole, kdy došlo v utkání Strážov – Bolešiny k souboji o druhý bod z tohoto duelu v penaltovém rozstřelu. V něm byli úspěšnější domácí, kteří zvítězili na penalty 4:1.
Ve 4.kole se hrál vzájemný duel dvou týmů, které dosud neztratily ani bod. Po zápasu, který se hrál v Kolinci to platí již pouze o sdruženém celku Horažďovice/Hrádek B, který je největším favoritem na celkové vítězství v tomto soutěžním ročníku. Nejvíce branek, celkem jedenáct padlo v Lubech, kde domácí rezerva porazila nováčka z Chudenic 7:4.

Kompletní výsledky, sestavy, tabulky ZDE






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku