Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 6.kola fotbalových soutěží 4.-5.9.2021

Komentář 6. kola (4.-5.9.2021 ) fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Autor: Miroslav Sedlmaier


DIVIZE

ČTVRTÁ VÝHRA KLATOV BEZ INKASOVANÉ BRANKY
Další výsledek 2:0 pojistil druhé místo

Dosavadní podzimní výsledky Klatov v divizi jsou téměř na maximu očekávání. Tým i když sehrál čtyři ze šesti zápasů na svém hřišti, z toho i toto poslední nad Sedlčany má bezesporu svá pozitiva.
Nejlepším střelcem se stal Antonín Presl, který odehrál dosud 346 minut da v tomto zápase již pátou branku a zařadil s mezi TOP střelce divize, když v průměru na každou vstřelenou branku potřeboval 69 minut. Nejlepší je z tohoto pohledu zatím kanonýr lídra tabulky Sokola Lom Zbyněk Musil má průměr 61 minut a Tomáš Azberger z Přeštic, tak k tomu postačí čas 63 minut. Druhým nejúspěšnějším střelcem v klatovském týmu je Michal Lukeš, který na dva vstřelené góly potřeboval 183 minut, ale jeho úkolem v týmu není jen skórovat.

Jen malé poohlédnutí rok zpět na střeleckou bilanci klatovských hráčů hovoří o tom, že na podzim minulého roku se vynikal Adam Aizner , který v sedmi zápasech odehrál 412 minut a dal 4 branky s průměrem na jeden gól potřeboval 103 minut, Michal Lukeš na dva góly potřeboval 241 a Martin Janda 295 minut.
Z přehledu vstřelených branek co do počtu vetřelých jsou srovnatelné s minulým podzimem, nicméně jedno výrazné zlepšení tu je co do počtu inkasovaných branek a odehraných zápasů s nulou na kontě brankářů. Zatímco vloni po byla nula u výsledků Klatov pouze u bezbrankové remízy s Mýtem, v tomto novém rozehraném ročníku je to již čtvrté čisté brankové konto v šesti zápasech!
Jen tak dál a na druhém místě v tabulce se mohou Klatovy vyhřívat nejen dvě kola jako je tomu nyní. Z daných možností je to asi maximum z toho nejpříjemnějšího pohledu na tabulku, co může klatovská kopané nabídnout a není toho tudíž málo! Nicméně pozor v následujícím kole v Hořovicích. Středočeši sice ještě nevyhrály, ale doma obrali o bod favorizované Přeštice a poté na domácím hřišti čeká Klatovské hráče velmi nepříjemný soupeř, plzeňský Petřín.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


KRAJSKÝ PŘEBOR

VÝHROU ZAKONČILA OKULA DOMÁCÍ ŠŇŮRU ZÁPASŮ
Po sedmi kolech drží Nýrsko krok s nejlepší – na druhé místo ztrácí jediný bod!

Utkáním 7.kola krajského přeboru s TJ Zruč zakončilo Nýrsko v domácím prostředí dlouhou sérii zápasů na domácím hřišti. Bilance dvě vítězství, jedna výhra a také jedna prohra na penalty a bezbodový zisk v zápase minulého kola s Chotíkovem. Vítězství nad Zručí v tomto kole přišla vhod a rozšířila bodovou sbírku na počet čtrnáct z 21 možných. Je to slušný základ a zásluhou těchto bodů drží krok v nejlepšími týmy krajského přeboru. Navíc se může Nýrsko pyšnit nejlepší obranou, která inkasovala pouhých šest gólů. O chlubení z pohledu vstřelených branek se hovořit nedá, zejména se to týká těch hráčů, kteří mají v popisu práce střílet branky a tak tuto úlohu na sebe převzal autor pěti z osmi gólů kapitán týmu Tomáš Gÿorgy.
Již příští utkání ke kterému zajíždí nýrské áčko do Vejprnic ukáže, zda jeho hráči dokáží doma části prohospodařené body získávat zpět na hřištích soupeřů. V úvodu podzimu se jim to dvakrát po výhře na Rapidu v Plzni a výhře v Holýšově na penalty podařilo
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


1. A TŘÍDA

SVATOBOR I PO DERBY V LUBECH ZŮSTÁVÁ POSLEDNÍ
Mochtín jako první bodoval na hřišti stoprocentně úspěšné Žákové

Druhá nejvyšší soutěž v kraji, která je pro jejich účastníky z pohledu možnosti si polepšit postupem a nebo naopak pohoršit sestupem má za sebou sedm odehraných kol. V poločase příštího kola to bude již polovina podzimní části. Bezproblémová odehraná část již umístěním týmů na obou pólech tabulky jejich ambice. Potvrzuje se i silný střed tabulky od kterého ale nebude daleko ani k umístění do čtvrtého místa s možnostmi postupu ani k největším aspirantům na sestup. K těm nejlepším se zatím možnosti nevzdalují z pětice účastníků pouze Sokol Mochtín. Potvrzením dosavadních kvalitních výsledků je další remíza, tentokráte na horké půdě v Žákavé. Mochtínští po třech výhrách domácích v řadě jsou v tomto ročníku první ze soupeřů, kterému se podařilo odvést si z tohoto hřiště bod.
To se bohužel nepodařilo dalšímu celku z Pošumaví FK Svéradice, který již absolvoval svůj čtvrtý zápas venku a skončil jako ty předešlé, i když tentokráte těsnou prohrou v Plzni s Košutkou.
Venku se představil po domácím debaklu právě od posledního přemožitele Svéradic Svatobor Hrádek. Okresním derby domácí chtěli potvrdit svůj poslední úspěch v podobě vítězství v Rokycanech. Když se již zdálo, že derby spěje po bezbrankovém průběhu k penaltovému rozstřelu, pět minut před koncem přinesl rozuzlení o zisku bodů autor vítězné branky Přemysl Voráček. Start vynesla šňůra šesti získaných bodů za sebou blíže středu tabulky, zatímco Svatobor bude zahřívat místo určené pro poslední celek tabulky.
Jásat příliš nemohla po šesti kolech Sušice. Její cílem bylo jednak vylepšit své postavení v tabulce, a hlavně ukončit sérii tří porážek za sebou, z toho dvou na domácím hřišti. Hostující Sokol Kralovice přijeli do města na Otavě neotřesen, když po sérii čtyř vítězství v řadě doma v minulém kole ztratil body s FC Křimice. Odhodlání domácích však stačilo pouze na remízu a ani v penaltách jim nebylo ve snaze o zisk druhého bodu přáno štěstí
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


1. B TŘÍDA – SKUPINA B

BOLEŠINY PŘESTŘÍLELY DOMÁCÍ PAČEJOV
V další konfrontaci s týmy z jižního Plzeňska vyšly týmy z Pošumaví s prázdnou

V pátém kole 1.B třídy další ze série konfrontací s týmy z jižního |Plzeňska nedopadla pro Pošumaví vůbec dobře, když ani v jediném ze třech zápasů na body naše kluby nedosáhly.
Po dosavadních výsledcích i pořadí v tabulce se asi více očekávalo od Měcholup v Chotěšově celkem domácích, kteří měli na svém kontě pouze jeden bod za remízu s Klatovy B. Každý zápas má svůj příběh, a to se týká i tohoto duelu. Na něj moc rád nebude vzpomínat stálý člen základní sestavy TJ Měcholupy Jan Kadlec. Tento odchovanec Koloveče, který přes Železnou Rudu přišel do Měcholup před dvěma roky si ve svém 25 startu za tento tým vyčerpal notnou dávku smůly. Za stavu 3:2 mu byla připsána branka, bohužel ta, které padla do vlastní sítě. Není třeba pochybovat, že tato situace, kdy domácí zvýšili své vedení dvanáct minut před koncem výrazně zasáhla do konečného výsledku a přispěla k tomu, že nováček z Pošumaví přišel až v 5.kole 1.B třídy o svoji neporazitelnost.
K předcházejícím soutěžním ročníkům jsou zatím hodně vzdáleni reprezentanti chanovického fotbalu. Malým příkladem je bilance vzájemných zápasů s Keramikou Chlumčany, která je v tomto kole výrazně porazila na domácím hřišti v Chanovicích. Z posledních deseti vzájemných zápasů to byla teprve třetí výhra Chlumčan, když ta poslední se datuje z listopadu 2015!
V dalších dvou zápasech se body musely podělit týmy z našeho okresu mezi sebou.
První zápas s příchutí derby se hrál v Pačejově. V něm o své přesvědčivé výhře rozhodli Bolešinští fotbalisté, pro které to bylo první vítězství venku již v prvním poločase. Dvěma góly k zisku třech bodů hostů přispěl čtyřiadvacetiletý odchovanec klatovského fotbalu Jakub Pitel a se zapsal mezi další tři střelce, kteří dosud v podzimní části v této soutěži již pětkrát skórovali. Domácí Pačejov, který po dvou domácích remízách poprvé vyšel doma bodově naprázdno, ale také již v dosud odehraných pěti zápasech již potřetí inkasoval pět branek a s nejhorší obranou uzavírá s 2 body tabulku. Jen o jeden bod na to je "lépe" Sokol Vrhaveč, který jako před týdnem Pačejov neuspěl v Dobřanech, nicméně má ještě jeden odložený zápas s Kasejovicemi k dobru.
O poslední kolenci bodů tohoto koal se hrálo v neděli v Horažďovicích v zápase dvou týmů z klubů, které patří v Pošumaví mezi výrazně nejúspěšnější. Již se nejednalo o derby v divizi ani v KP, ale nejnižší krajské soutěži a soupeřem domácích byla jen rezerva Klatov. Tím úspěšnějším, kdo z tohoto souboje vyšel s plným bodovým ziskem byli domácí, kteří tak alespoň z části smazali šrám z minulého kola, kdy dostali v Přešticích kanára.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


OKRESNÍ PŘEBOR

JANOVICKÁ DUKLA OPĚT ZACHRAŇOVALA BODY V HODINĚ DVANÁCTÉ
Malý Bor čtyřmi góly posily Michaela Formana pokořil béčko Startu Luby

Fotbalisté Dukly Janovice dokázali podruhé v krátké době zachránit hrozící ztrátu bod. V minulém kole doma s Malým Borem za bezbrankového stavu v 89.minutě vstřelil Petruška vítěznou branku. Ve Švihově v tomto kole se podobná situace opakovala s tím rozdílem, že domácí vedli 2:1 a stejný hráč Dukly Patrik Petruška v 89.minutě srovnal skóre na 2:2 a jelikož na pokutové kopy jeho tým vyhrál, prakticky tím získal pro Janovice již ztracené dva body.
Penalty rozhodovaly o druhém získaném bodu na hřišti v Nezamyslicích a z jeho získání se těšila rezerva TJ Sušice. Lehké to neměl ani Strážov v Dlouhé Vsi, kam přijel v oslabené sestavě, ale tentokráte v ní nescházel nejlepší kanonýr přeboru Bronislav k Majer, které dvěma góly v první části utkání položil základní kámen k zisku všech bodů a udržení vedení v tabulce.
Kdyby ještě v loni na podzim někdo řekl o tom, že v duelech se Sokolem Měčín, který vždy patřil do absolutní špičky týmů v okresním přeboru si budou soupeři vylepšovat skóre, jako v tomto kole kašperské Hory doma, pak vy tomu stěží někdo věřil. Malý Bor získal v rozehraném podzimu výraznou posilu, kterým je odchovanec horažďovického fotbalu Michael Forman. Zatím nastoupil ve dvou zápasech a vždy zajistil a jako autor branek svému novému týmu vítězství. Poté kdy v Měčíně dal hattrick, nyní v zápase béčkem Staru Luby dal čtyři ze šesti branek.

Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


III. TŘÍDA

ŠESTÉ KOLO III. TŘÍDY BUDE MÍT JEŠTĚ DOHRU U ZELENÉHO STOLU
"Nevšední" začátek utkání viděli diváci v Kolinci – v páté minutě obdrželi hosté tři červené karty
Lídr tabulky béčko Bolešin asi přijde o body z důvodu startu tří hráčů ze soupisky

Každý zápas je svým způsobem zajímavý, jeden více, druhý méně, otrávit může i nestrannost rozhodčí anebo prostě přestane bavit hra z různých důvodů. V drtivé většině jsou vždy na vině samotní aktéři utkání, někdy dokáže znepříjemnit vyšší moc zpravidla nepříznivé počasí. Počasí určitě na vině nebylo v případě utkání III.třídy Kolinec – Žichovice. V tomto duelu již v pátém minutě viděli tři hráči hostů v ruce rozhodčího červenou kartu. Co je zajímavé, že i přes tuto skutečnost se utkání dohrálo. Ať to již bylo s vyloučením hráčů jakkoliv (ony vždy důvody se vidí z pohledu úhlu pohledu jako rozporuplné) klobouk dolů, že zůstalo pouze u vyloučených a předešlo se tak dalším disciplinárním, herním i finančním postihům. Druhá stránka věci jsou vyloučení hráči a popis jejich přestupků rozhodčím z jejich pohledu k optimistickým vyhlídkám na potrestání nedávají. Je to škoda, už proto, že tento klub se přes problémy, do kterých se dostal a požádal o přeřazení z 1.A třídy do III.třídy snaží zachovat chod klubu v soutěži. Nicméně pravidla a řády platí v jakékoliv soutěži a to musí každý bohužel ať má v dané chvíli pravdu, bezezbytku musí respektovat jediného zástupce řídícího svazu na utkání a tím je rozhodčí. To bylo, je a bude platit i v těch nejnižších soutěžích tak zvaných pralesních ligách.
Vzruch asi nastane kolem utkání 6.kola nastane v souvislosti s utkání Bolešiny B – Hartmanice, neboť podle zjištění STK kontrolkou zápisu se lídr tabulky pravděpodobně provinil tím, že do zápisu uvedl tři hráče ze soupisky svého áčka!
Šesté kolo přineslo konečně příjemné okamžiky hráčům Tatranu Velké Hydčice, kteří se mohli radovat v tomto soutěžním ročníku z první výhry, která stála i stála za to.

Nevšední obraty ve výsledcích se prezentuje Železná Ruda. Po vysoké dvouciferné prohře v minulém kole v Hrádku uspořádali Železnorudští v domácím prostředí brankovou přestřelku, ve které padlo v duelu s Veřechovem deset gólů, a to muselo diváky bavit. Po remíze 5:5 pak ještě viděli vítězství jejich týmu na penalty. Pro Veřechov, který je velkým překvapením tohoto ročníku a útočí na postup ze druhého místa neznamená remíza příliš velký bodový výpadek.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


IV.TŘÍDA – SKUPINA A

STŘELECKÉ MANÉVRY JEŽOV V DLAŽOVĚ
Dešenice v Křenicích podrželi osvědčení kanonýři

Po hodech bývá půst. Možná, že toto platí o týmu Dešenic, který v prvních dvou kolech výrazně přestřílel venku Ježovy a doma hráče Spůle ve třetím zápase byl favorit skupiny rád za dvoubrankové vítězství v Křenicích. No a kdo jiný tým podržel a skóroval? Byli to osvědčení kanonýři Milan Flor, pro kterého to byla v Křenicích již desátá branka v tomto ročníku a Michal Poupa!
Oproti minulému ročníku jsou zklamáním výsledky Sokola Dlažov. První zklamání byla prohra v úvodním kole doma s TJ Spůle, druhé přišlo v dalším zápase na svém hřišti s SK Ježovy. Hosté si na tomto hřišti otevřeli střelnici, hattrickem se blýskl Milan Voráček, pro kterého to již byla pátá úspěšná podzimní trefa a oživením i posilou pro tým bude i autor dvou branek Dominik More, který jako dorostenec hrával KP v Lubech.
Pátý účastník této skupiny IV.třídy TJ Spůle měl v tomto kole volno.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

 IV.TŘÍDA – SKUPINA B

V MYSLÍVĚ SE ROZHODLOVALO AŽ V DLOUHÉ SÁRII POKUTOVÝCH KOPŮ
O dramatický závěr zápasu v Neznašovech se postarali domácí


V Neznašovech na sebe ve 3.kole skupiny B IV. třídy narazili soupeři, kteří vyšli prvních dvou kolech bodově naprázdno. V zápase dvou rozdílných poločasů tahali v první části za delší konec hosté a do poločasu vedli o tři branky. Po přestávce ještě stačili Milčice svůj náskok o jednu branku navýšit a zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Domácí ale byli proti, podařilo se jim výsledek korigovat hattrickem Miroslava Vaňka a kontaktním gólem v 86.minutě konec zápasu zdramatizovali. Všechny body si odvezli hosté do Milčic, kteří určitě ještě neřekli stejně jako domácí v této skupině své poslední slovo.
Pouze s deseti hráči dorazilo béčko Vrhavče do Kvasetic. Domácí , kteří se po dvou vítězstvích venku poprvé hráli doma toho využili a využili oslabeného soupeře v přesvědčivému vítězství ke kterému přispěl Lukáš Vojta, který sám dal pět ze šesti gólů.
Béčko Měcholup po dvou vítězství doma se představilo venku na hřišti v Myslívě, kde viděli diváci pouze dvě branky v prvních třiceti minutách. Dalších branek se dočkali až v penaltovém rozstřelu o druhý bod. Série pokutových kopů se náležitě natáhla a skončila vítězstvím hostů 9:8 a získali druhý bod z tohoto klání.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

IV.TŘÍDA – SKUPINA C

NALŽOVSKÉ HORY DOSTALY OD LÍDRA BŮRA
Derby v Hradešicích rozhodla branka v 89. minutě

Ve třetím kole IV. třídy skupině C doma porazilo céčko Sušice hráče z Hor Matky Boží dvěma góly Pavla Hrubce a lepším skóre svého soupeře předstihli v tabulce ve které po třetím kole si polepšili na druhé místo.
První příčku si stále drží bez ztráty bodu zjevně v pohodě hrající Žihobce. Svědčí o tom i výsledek dosažené v tomto kole, kdy daly hostům z Nalžovských Hor nepopulárního bůra. K tomuto úspěchu domácích přispěl svými góly Eduard Hrůza, který je s pěti góly na čele tabulky střelců této skupiny.
Místní derby dvou sousedních klubů se hrálo v Hradešicích. Jeho průběh soudě ze sledu branek, jak padaly to dokazuje. Hrdinou posledních okamžiků zápasu byl pro hosty určitě střelec zápasu Milan Hertz, který dal obě branky, ta druhá rozhodla o třech bodech a padla minutu před koncem tohoto derby. 
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

OKRESNÍ PŘEBOR STARŠÍCH ŽÁKŮ

STRÁŽOV SI UPEVNIL VEDENÍ V TABULCE
Derby v Lubech rozhodly až pokutové kopy

 Druhé kolo OP v kategorii starších žáků na hřišti v Pačejově proti sobě svedlo v úvodu tohoto ročníku týmy, které zvítězily. Očekávaný boj vyzněl nakonec lépe pro první celek tabulky, který si vítězstvím upevnil roli lídra přeboru. V druhém zápase na sebe narazily v místním derby na hřišti v Lubech rezerva domácích na béčko Klatov. Hostům se podařilo po prohraném prvním poločase zlikvidovat tříbrankový náskok domácích a po dělbě bodů se o druhém rozhodlo v penaltovém rozstřelu, který vyhrál domácí Start.
Třetí zápas hraný ve Švihově podle výsledku v úvodním kole, ve kterém domácí přesvědčivě prohráli ve Strážově a jejich soupeř na svém hřišti porazil B tým Klatov se neočekávalo tak vysoké vítězství domácích , kteří skórovali do branky hostů osmkrát a tím se prostříleli v tabulce na druhé místo.

Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE



OKRESNÍ PŘEBOR MLADŠÍCH ŽÁKŮ

PO DVOU KOLECH BEZ BODŮ POUZE CHUDENICE
Favorit se na své vítězství v Lubech musel hodně nadřít

Ve druhém kole došlo na střídání na čele tabulky. Roli lídra tabulky převzal sdružený tým Horažďovice/Hrádek B. Vítězství tohoto týmu v Lubech ale nebylo snadné a největší favorit na celkové vítězství o něj musel po nerozhodném poločase hodně zabojovat. Po přestávce dokonce musely Horažďovice dotahovat jednobrankové vedení domácích a dvěma góly v závěru zápasu tento úspěch potvrdit. Strážov, který po prvním kole vedl tabulku do Kolince přijel ve výrazně oslavené sestavě než v úvodním utkání tohoto ročníku a domácí dotáhli tento zápas k přesvědčivému, vysokému vítězství O prohře Chudenic s SK Bolešiny rozhodl již první poločas ve kterém se domácí sice rychle ujali ve druhé minutě vedení, ale hostům se podařilo do poločasu výsledek otočit a těsné vedení nakonec udržet. 
 Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku