Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 5.kola fotbalových soutěží 27.-29.8.2021

Komentář  5. kola (27.-29.8.) fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Autor: Miroslav Sedlmaier

 

DIVIZE

KOMPLEX BEROUN PŘEKONÁN
Klatovy i v oslabení obraly Středočechy o všechny body

K sobotnímu utkání 5.kola divize zajížděli klatovští hráči v dobrém rozpoložení a odhodláním konečně zlomit soupeře se kterým se nemůže pochlubit s příznivou vzájemnou bilancí. Navíc hráči již mají dost negativní zkušenosti z předcházejících klání na tomto hřišti. Tentokráte i když se v zápase nevyhnuli komplikacím. Za stavu, kdy vedli 1:0 jim byl vyloučen na začátku druhé půle po dvou žlutých kartách zkušený Antonín Prančl museli dohrávat zápas v oslabení. Úleva přišla tři minuty před koncem, když přidal svůj druhý gól, tentokráte z penalty kanonýr Antonín Presl a to již domácím na zvrat čas na zvrat ve vývoji skóre prakticky vypršel.
Tímto bodovým ziskem si Klatované polepšili v tabulce. Do not jim zahrála ztrátou bodu Přeštic v Hořovicích, a dokonce svého velkého rivala v tabulce přeskočili. Dobrou zprávou je také, že dvakrát za sebou neinkasovali a mají výbornou příležitost v následujícím domácím zápase s posledním Tatranem Sedlčany si své druhé místo nejen udržet, ale i pojistit.
Z dalších výsledků zaujala dělba bodů v rokycanském derby Mýto-Rokycany, které v pátek podvečer navštívila pětistovka diváků. Viktorka Mariánské Lázně po Klatovech vyprovodila s prázdnou domů další tým, tentokráte to byla ligová rezerva Českých Budějovic.  Devíti vstřelenými góly a ziskem šesti bodů v posledních dvou zápasech si polepšily Katovice tentokráte tři body získaly s přispěním čistého hattricku, který dal Michal Požárek v Sedlčanech. Že by možnost vstřelení hattricku tomuto soupeři třeba se stala námětem pro klatovské hráče v sobotním klání?

KRAJSKÝ PŘEBOR

TENTOKRÁTE JIŽ V NÝRSKU ANI NA PENALTY NEDOŠLO

Chotíkov po výhře v Nýrsku  má na svém účtu devět bodů z posledních tří zápasů , všechny sehrál na hřištích soupeřů!

            V pořadí již čtvrté utkání v šestém kole krajského přeboru mají odehrané na domácím hřišti   hráči Okuly Nýrsko. Série tří zápasů za sebou doma dávala velkou šanci si udržet pozici na špici tabulky. Rozehráno to bylo po zisku dvou bodů na horké půdě v Holýšově ve třetím kole skvěle. Doma v dalších třech kolech čekali hratelní soupeři. Místo šance na zisk devíti bodů nezůstala ani polovina z tohoto počtu, a to je hubený zisk, ale není to důvod k panice. Reprezentanti nýrsko kopané již i na začátku tohoto ročníku prokázali, že umí získávat nečekané body na hřišti soupeřů. V následujícím kole k tomu budou mít příležitost ve Zruči, kde se domácí ve třetím kole namlsali výhrou nad Domažlicemi, mají pouhé čtyři body a budou chtít také bodovat.
             S přispěním příznivého losu, dobré formy a  střelecké úspěšnosti  na druhé straně předvádějí  hráči z plzeňského předměstí Sokola Černice, že to je cesta k maximálnímu bodovému zisku . Proto také není divu, že při klopýtnutí favorita přeboru béčka Jiskry Domažlice se Černice, které od prohry v prvním kole v dalších pěti zápasech ztratily pouhý bod a vyhouply do čela přeboru.

1. A TŘÍDA

NELICHOTIVÝ JE POHLED NA KONEC TABULKY 1.A TŘÍDY

Luby i další body do tabulky získaly mimo domácí hřiště

         Nad očekávání si udržuje nadprůměrný standard po šesti odehraných kolech v 1.A třídě Sokol Mochtín. Tento kolektiv se nalézá v tabulce na velmi lichotivém čtvrtém místě, když pouze jednou nebodoval. To bylo ve vloženém středečním kole na hřišti vzdálených Kralovic, ale má k dobru čtyři výhry, z níž ta nečerstvější je z posledního kola doma nad Startem Bělá.
        Překvapivě druhým neúspěšnějším za odehrané období je FK jsou Svéradice, které sbírají body za dobře zvládnuté domácí zápasy jako ten poslední doma o pouti nad dosud bodově stoprocentní FK Žákava. Vítězství je o to překvapivé, že jejich soupeř všech dosavadních pět zápasů absolvoval bez jediné bodové ztráty!

       Venku body berou (v Křimicích a v Plni na Košutce), doma je zase rozdávají. To je případ divizní rezervy Rokycan.  V prvním kole toto ale ještě „nefungovalo“ v případě, když zde hrála prohrála Sušice. Další soupeři, Žákava a nyní hráči Startu Luby byli plně bodově úspěšní. Je paradoxem, že šest bodů, které v tabulce Luby zatím mají je získaných venku.

       Neradostný je pohled na konec tabulky. V ní na posledních dvou místech nacházíme, předposlední Sušici a poslední Hrádek. Zvlášť nečekané je toto umístění u Sušice, která v posledních třech zápasech, z toho ve dvou doma nezískala ani bod. Snad tento počáteční neúspěch napraví tým z města na Otavě již tuto neděli doma v zápase se Sokolem Kralovice. Hrádek čeká derby na hřišti domácího Startu Luby.

 

1. B TŘÍDA – SKUPINA B

DALŠÍ DERBY SKONČILA VÍTĚZSTVÍM TJ MĚCHOLUPY A SOKOLA VRHAVEČ
Pačejov dostal bůra v Dobřanech, Horažďovice odjely z Přeštic s kanárem

       Nejnižší krajská soutěž 1.B třída je pro účastníky této soutěže buď poslední možností k udržení v soutěžích řízených Krajským fotbalovým svazem Plzeň, nebo pro jiné zase prvním odrazovým můstkem, který je v případě úspěchu vynese mezi elitnější soutěž, kterou je 1.A třída. Z tohoto pohledu se jeví v současnosti jako neperspektivnější tři týmy z Pošumaví. Vedle týmu s kvalitním hráčským zázemím divizní rezervy SK Klatovy 1898to je FK Horažďovice a k této dvojici se dost viditelně řadí i perspektivní nováček soutěže TJ Měcholupy a jeho dlouhodobá úspěšnost před postupem v okresním přeboru a potvrzené výsledky v prvních čtyřech kolech tohoto ročníku 1.B třídy. Po odehrané první třetině podzimu zatím ztratili měcholupští hráči pouze jeden bod.
        Tato krajská soutěž je vzhledem ke jejímu složení, když plnou polovinu skupiny tvoří celky z našeho okresu je také hodně sledovaná. Je zajímavá i tím, že v každém kole se hraje několik utkání jako malá, či velké okresní derby. Jedno velké, z pohledem na blízké uzemní sousedství klubů máme za sebou v podobě duelu v Bolešinech ze kterého vyšly vítězně fotbalisté nováčka TJ Měcholupy. Další derby týmů z našeho regionu se hrálo ve Vrhavči a bez bodů z tohoto klání se domů vrátili hráči reprezentující Chanovice. Pro příznivce domácích to byla po nevydařeném vstupu do podzimní sezóny první důvod k radosti.
       V očekávané konfrontaci horažďovické a přeštické kopané v neděli dopoledne na hřišti v Přešticích porazila domácí rezerva Horažďovice, pro které je to po domácí ztrátě bodů remízou s Keramikou Chlumčany další ztracené body v úsilí bojovat o čelo tabulky. Na druhé straně je třeba vidět to, že béčko Přeštic je velkým favoritem této soutěže a že tato konfrontace ukázala ambice obou soupeřů. Do role popravčího Horažďovic se v tomto duelu dostal autor Jan Pavlík, který byl autorem čtyř branek.
       Klatovská rezerva dosáhla na očekávané, nicméně nepříliš přesvědčivého vítězství doma snad soupeřem ze Štěnovic, který se krčí se třemi body v suterénu tabulky. Ještě níže se dvěma body si stojí předposlední Pačejov, který dostal „bůra“ v Dobřanerch. 

OKRESNÍ PŘEBOR

PO PĚTI KOLECH ZŮSTÁVÁ JEN STRÁŽOV BEZ PORÁŽKY

Lubský Dominik Sládek skóroval do chudenické svatyně pětkrát – Malý Bor přišel o podzimní neporazitelnost minutu před koncem zápasu v Janovicích

 

        Do pátého kola okresního přeboru stupovala pouze dvě mužstva bez porážky. Vedle vedoucího Strážova tím druhým byl Malý Bor. K udržení svojí neporazitelnosti chyběla v tomto kole maloborským fotbalistům na hřišti v Janovicích v duelu s místní Duklou   pouhá minuta. Vítěznou brankou za domácí jim radost zkazil v tomto ročníku druhý nejlepší střelec přeboru Patrik Petruška. Nejlepší kanonýrem je zatím Broněk Mayer z týmu vedoucího Strážova, který v duelu s Nezamyslicemi doma si připsal na své konto další dva góly a ve třech odehraných utkáních se již trefil sedmkrát.

      Od úvodního kola se jeví letošní ročník okresního přeboru jako střelecky nadprůměrný.  V pátém kole bylo nejbohatší na góly utkání Nýrsko B – Švihov ve kterém padlo devět branek. V utkání v Lubech, kde Chudenice inkasovaly od domácí rezervy šest branek sám skóroval domácí Dominik Sládek pětkrát, což je zatím střelecký rekord tohoto ročníku!
       Dlouhá Ves v domácím prostředí v klání s béčkem Mochtína podruhé zvítězila a zopakovala výsledek dosažený v derby s TJ K. Hory. Na svůj první bodový zisk čeká stále Sokol Měčín, který před svými příznivci podlehl tradičnímu soupeři Sokolu Hradešice.

III. TŘÍDA

DO ČELA TABULKY SE VYHOUPLA BOLEŠINSKÁ REZERVA

Ve třetí třídě již není neporažených – poslední padla Plánice v Janovicích
 Dva dvouciferné výsledky na vrub Kolince a Železné Rudy

        Po posledním odehraném kole ve III. třídě přibylo poražených, ale i spokojených mezi které patří i nováček z Běšin. Poslední, kdo držel prapor neporaženého týmu, dosavadní lídr Sokol Plánice prohrál v Janovicích s místním béčkem Dukly. Dva góly Aleše Keřlíka rozhodly o tom, že dochází k výměně na čele tabulky.
        Roli lídra se chopily po dvouciferné výhře doma Bolešiny B. Jejich obětí se stal v prvních třech kolech dobře rozjetý Kolinec, který v minulém kole "načaly" v derby Velhartice. Velhartičtí tuto výhru doma potvrdili dalším tříbodovým ziskem nad Žichovicemi. Jejich radost z rýsující se vysoké výhry nepokazil ani v nastaveném čase dvěma slepenými góly David Šuba, který se radoval ze svého hattricku v tomto zápase.  
       Veřechov pokazil ve Svéradicích domácí rezervě sváteční pouťovou náladu a třetí podzimní výhrou na hřišti soupeře se posunul na třetí místo. Veřechovští si vyměnili pořadí se Sokolem Hartmanice. Jejich pokles v tabulce mají na svědomí Běšiny, které si do tabulky připsaly první dva body za vítězství v penaltovém rozstřelu.
         O druhý dvouciferný výsledek se postarali borci béčka Svatoboru Hrádek, kteří si s chutí zastříleli do sítě hostů ze Železné Rudy.    

IV.TŘÍDA – SKUPINA A

MÍSTNÍ DERBY V JEŽOVECH SKONČILO TĚSNOU VÝHROU SOUSEDNÍCH KŘENIC

 

        V průběhu úvodní části IV. třídy, kdy jsou týmy rozděleny bez ohledu na výkonnost do třech skupin si musíme zvykat, že zápasy ve skupině A budeme dělit na ty ve kterých hrají Dešenice a ty ostatní.   
        Utkání Dešenic, které mají vzhledem k hráčským individualitám výkonnostně na víc budou pravděpodobně vždy končit vítězstvím tohoto týmu. Zápasy mezi ostatními čtyřmi účastníky ale mohou přinášet daleko těsnější výsledky. Důkazem je druhé kolo a zápas v Dešenicích. V zápase neporažených z prvního kola domácí dvouciferným výsledkem s podílem šesti zářezů parádního střelce nejen pro tuto soutěž Milana Flora porazili Spůli.
       Tvrzení o pravděpodobné vyrovnanosti dalších zápasů potvrzuje místní derby v Ježovech, ze kterého si dovezli těsné vítězství hráči do sousedních Křenic.

IV.TŘÍDA – SKUPINA B

PRVNÍ DVĚ KOLA ROZDĚLILA SKUPINU NA TÝMY „CHUDÉ A BOHATÉ “

         Nic není tak horké, jak se uvádí v titulku, nicméně obrazně řečeno z pohledu dosavadního bodového zisku tomu tak skutečně je. Skutečností ale také je, že tato skupina, která je z pohledu výsledků jejich účastníků byla pokládána jako nejvyrovnanější. Zda se to potvrdí ukážou až další kola.

         Nad očekávání dobře vstoupily do tohoto ročníku fotbalisté Sokola Kvasetice, kteří obě utkání na hřištích venku dokázali vyhrát. V lepší pozici je další šestibodový tým TJ Měcholupy B, který tyto body získal na svém hřišti. Třetím, který doplňuje trojici „bohatých“ je rezerva Sokola Vrhaveč, která výhru z minulého kola v Neznašovech přetavila doma v další těsné vítězství, tentokráte na svém hřišti. 

          První dvě kola a výsledky v nich musíme brát na vědomí, nicméně soutěž je teprve na začátku a až dalších osm kol, které zbývá v první části sehrát uzavře konečný účet účastníků této skupiny.

IV.TŘÍDA – SKUPINA C

BEZ ZTRÁTY KYTIČKY H.M. BOŽÍ A TJ ŽIHOBCE

      Po prvních dvou kolech jsou ve skupině B s plným počtem bodů dva týmy. Oba k těmto úspěchům došly za rozlišných podmínek. Zatím co hráči TJ Hory Matky Boží naplno využili zápasů vylosovaných do domácího prostředí u TJ Žihobce tomu bylo opačně.  V obou případech vítězství tohoto klubu byly dosaženy na hřištích soupeřů.
        Již první dvě utkání nového ročníku naznačila, že covidová přestávka prospěla hráčům TJ Žihobce, kteří v posledních dvou nedohraných ročnících zůstávali daleko za umístěním, který tento klub dosahoval v rámci okresních soutěží.  Možná, že tým zapracoval na disciplinovanosti hráčů, kteří byli velmi často distancováni a tím svůj klub výrazně oslabovali.

    První body má po výhře ve Velkém Boru nad SK N. Hory céčko TJ Sušice. Z tomto klání na sebe upozornil dosaženým hattrickem jednadvacetiletý mladíček v dresu týmu z města nad Otavou  Faraon Catalin Ovidiu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentář 5. kola (27.-29.8.) fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví
Autor: Miroslav Sedlmaier


DIVIZE

KOMPLEX BEROUN PŘEKONÁN

Klatovy i v oslabení obraly Středočechy o všechny body

K sobotnímu utkání 5.kola divize zajížděli klatovští hráči v dobrém rozpoložení a odhodláním konečně zlomit soupeře se kterým se nemůže pochlubit s příznivou vzájemnou bilancí. Navíc hráči již mají dost negativní zkušenosti z předcházejících klání na tomto hřišti. Tentokráte i když se v zápase nevyhnuli komplikacím. Za stavu, kdy vedli 1:0 jim byl vyloučen na začátku druhé půle po dvou žlutých kartách zkušený Antonín Prančl museli dohrávat zápas v oslabení. Úleva přišla tři minuty před koncem, když přidal svůj druhý gól, tentokráte z penalty kanonýr Antonín Presl a to již domácím na zvrat čas na zvrat ve vývoji skóre prakticky vypršel.
Tímto bodovým ziskem si Klatované polepšili v tabulce. Do not jim zahrála ztrátou bodu Přeštic v Hořovicích, a dokonce svého velkého rivala v tabulce přeskočili. Dobrou zprávou je také, že dvakrát za sebou neinkasovali a mají výbornou příležitost v následujícím domácím zápase s posledním Tatranem Sedlčany si své druhé místo nejen udržet, ale i pojistit.
Z dalších výsledků zaujala dělba bodů v rokycanském derby Mýto-Rokycany, které v pátek podvečer navštívila pětistovka diváků. Viktorka Mariánské Lázně po Klatovech vyprovodila s prázdnou domů další tým, tentokráte to byla ligová rezerva Českých Budějovic. Devíti vstřelenými góly a ziskem šesti bodů v posledních dvou zápasech si polepšily Katovice tentokráte tři body získaly s přispěním čistého hattricku, který dal Michal Požárek v Sedlčanech. Že by možnost vstřelení hattricku tomuto soupeři třeba se stala námětem pro klatovské hráče v sobotním klání?
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE


KRAJSKÝ PŘEBOR

TENTOKRÁTE JIŽ V NÝRSKU ANI NA PENALTY NEDOŠLO
Chotíkov po výhře v Nýrsku má na svém účtu devět bodů z posledních tří zápasů , všechny sehrál na hřištích soupeřů!

V pořadí již čtvrté utkání v šestém kole krajského přeboru mají odehrané na domácím hřišti hráči Okuly Nýrsko. Série tří zápasů za sebou doma dávala velkou šanci si udržet pozici na špici tabulky. Rozehráno to bylo po zisku dvou bodů na horké půdě v Holýšově ve třetím kole skvěle. Doma v dalších třech kolech čekali hratelní soupeři. Místo šance na zisk devíti bodů nezůstala ani polovina z tohoto počtu, a to je hubený zisk, ale není to důvod k panice. Reprezentanti nýrsko kopané již i na začátku tohoto ročníku prokázali, že umí získávat nečekané body na hřišti soupeřů. V následujícím kole k tomu budou mít příležitost ve Zruči, kde se domácí ve třetím kole namlsali výhrou nad Domažlicemi, mají pouhé čtyři body a budou chtít také bodovat.
S přispěním příznivého losu, dobré formy a střelecké úspěšnosti na druhé straně předvádějí hráči z plzeňského předměstí Sokola Černice, že to je cesta k maximálnímu bodovému zisku . Proto také není divu, že při klopýtnutí favorita přeboru béčka Jiskry Domažlice se Černice, které od prohry v prvním kole v dalších pěti zápasech ztratily pouhý bod a vyhouply do čela přeboru.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

1. A TŘÍDA

NELICHOTIVÝ JE POHLED NA KONEC TABULKY 1.A TŘÍDY
Luby i další body do tabulky získaly mimo domácí hřiště

Nad očekávání si udržuje nadprůměrný standard po šesti odehraných kolech v 1.A třídě Sokol Mochtín. Tento kolektiv se nalézá v tabulce na velmi lichotivém čtvrtém místě, když pouze jednou nebodoval. To bylo ve vloženém středečním kole na hřišti vzdálených Kralovic, ale má k dobru čtyři výhry, z níž ta nečerstvější je z posledního kola doma nad Startem Bělá.
Překvapivě druhým neúspěšnějším za odehrané období je FK jsou Svéradice, které sbírají body za dobře zvládnuté domácí zápasy jako ten poslední doma o pouti nad dosud bodově stoprocentní FK Žákava. Vítězství je o to překvapivé, že jejich soupeř všech dosavadních pět zápasů absolvoval bez jediné bodové ztráty!
Venku body berou (v Křimicích a v Plni na Košutce), doma je zase rozdávají. To je případ divizní rezervy Rokycan. V prvním kole toto ale ještě „nefungovalo“ v případě, když zde hrála prohrála Sušice. Další soupeři, Žákava a nyní hráči Startu Luby byli plně bodově úspěšní. Je paradoxem, že šest bodů, které v tabulce Luby zatím mají je získaných venku.
Neradostný je pohled na konec tabulky. V ní na posledních dvou místech nacházíme, předposlední Sušici a poslední Hrádek. Zvlášť nečekané je toto umístění u Sušice, která v posledních třech zápasech, z toho ve dvou doma nezískala ani bod. Snad tento počáteční neúspěch napraví tým z města na Otavě již tuto neděli doma v zápase se Sokolem Kralovice. Hrádek čeká derby na hřišti domácího Startu Luby.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

1. B TŘÍDA – SKUPINA B

DALŠÍ DERBY SKONČILA VÍTĚZSTVÍM TJ MĚCHOLUPY A SOKOLA VRHAVEČ
Pačejov dostal bůra v Dobřanech, Horažďovice odjely z Přeštic s kanárem

Nejnižší krajská soutěž 1.B třída je pro účastníky této soutěže buď poslední možností k udržení v soutěžích řízených Krajským fotbalovým svazem Plzeň, nebo pro jiné zase prvním odrazovým můstkem, který je v případě úspěchu vynese mezi elitnější soutěž, kterou je 1.A třída. Z tohoto pohledu se jeví v současnosti jako neperspektivnější tři týmy z Pošumaví. Vedle týmu s kvalitním hráčským zázemím divizní rezervy SK Klatovy 1898to je FK Horažďovice a k této dvojici se dost viditelně řadí i perspektivní nováček soutěže TJ Měcholupy a jeho dlouhodobá úspěšnost před postupem v okresním přeboru a potvrzené výsledky v prvních čtyřech kolech tohoto ročníku 1.B třídy. Po odehrané první třetině podzimu zatím ztratili měcholupští hráči pouze jeden bod.
Tato krajská soutěž je vzhledem ke jejímu složení, když plnou polovinu skupiny tvoří celky z našeho okresu je také hodně sledovaná. Je zajímavá i tím, že v každém kole se hraje několik utkání jako malá, či velké okresní derby. Jedno velké, z pohledem na blízké uzemní sousedství klubů máme za sebou v podobě duelu v Bolešinech ze kterého vyšly vítězně fotbalisté nováčka TJ Měcholupy. Další derby týmů z našeho regionu se hrálo ve Vrhavči a bez bodů z tohoto klání se domů vrátili hráči reprezentující Chanovice. Pro příznivce domácích to byla po nevydařeném vstupu do podzimní sezóny první důvod k radosti.
V očekávané konfrontaci horažďovické a přeštické kopané v neděli dopoledne na hřišti v Přešticích porazila domácí rezerva Horažďovice, pro které je to po domácí ztrátě bodů remízou s Keramikou Chlumčany další ztracené body v úsilí bojovat o čelo tabulky. Na druhé straně je třeba vidět to, že béčko Přeštic je velkým favoritem této soutěže a že tato konfrontace ukázala ambice obou soupeřů. Do role popravčího Horažďovic se v tomto duelu dostal autor Jan Pavlík, který byl autorem čtyř branek.

Klatovská rezerva dosáhla na očekávané, nicméně nepříliš přesvědčivého vítězství doma snad soupeřem ze Štěnovic, který se krčí se třemi body v suterénu tabulky. Ještě níže se dvěma body si stojí předposlední Pačejov, který dostal „bůra“ v Dobřanech.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

OKRESNÍ PŘEBOR

PO PĚTI KOLECH ZŮSTÁVÁ JEN STRÁŽOV BEZ PORÁŽKY
Lubský Dominik Sládek skóroval do chudenické svatyně pětkrát – Malý Bor přišel o podzimní neporazitelnost minutu před koncem zápasu v Janovicích

Do pátého kola okresního přeboru stupovala pouze dvě mužstva bez porážky. Vedle vedoucího Strážova tím druhým byl Malý Bor. K udržení svojí neporazitelnosti chyběla v tomto kole maloborským fotbalistům na hřišti v Janovicích v duelu s místní Duklou pouhá minuta. Vítěznou brankou za domácí jim radost zkazil v tomto ročníku druhý nejlepší střelec přeboru Patrik Petruška. Nejlepší kanonýrem je zatím Broněk Mayer z týmu vedoucího Strážova, který v duelu s Nezamyslicemi doma si připsal na své konto další dva góly a ve třech odehraných utkáních se již trefil sedmkrát.
Od úvodního kola se jeví letošní ročník okresního přeboru jako střelecky nadprůměrný. V pátém kole bylo nejbohatší na góly utkání Nýrsko B – Švihov ve kterém padlo devět branek. V utkání v Lubech, kde Chudenice inkasovaly od domácí rezervy šest branek sám skóroval domácí Dominik Sládek pětkrát, což je zatím střelecký rekord tohoto ročníku!
Dlouhá Ves v domácím prostředí v klání s béčkem Mochtína podruhé zvítězila a zopakovala výsledek dosažený v derby s TJ K. Hory. Na svůj první bodový zisk čeká stále Sokol Měčín, který před svými příznivci podlehl tradičnímu soupeři Sokolu Hradešice.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

III. TŘÍDA

DO ČELA TABULKY SE VYHOUPLA BOLEŠINSKÁ REZERVA
Ve třetí třídě již není neporažených – poslední padla Plánice v Janovicích - Dva dvouciferné výsledky na vrub Kolince a Železné Rudy

Po posledním odehraném kole ve III. třídě přibylo poražených, ale i spokojených mezi které patří i nováček z Běšin. Poslední, kdo držel prapor neporaženého týmu, dosavadní lídr Sokol Plánice prohrál v Janovicích s místním béčkem Dukly. Dva góly Aleše Keřlíka rozhodly o tom, že dochází k výměně na čele tabulky.
Roli lídra se chopily po dvouciferné výhře doma Bolešiny B. Jejich obětí se stal v prvních třech kolech dobře rozjetý Kolinec, který v minulém kole "načaly" v derby Velhartice. Velhartičtí tuto výhru doma potvrdili dalším tříbodovým ziskem nad Žichovicemi. Jejich radost z rýsující se vysoké výhry nepokazil ani v nastaveném čase dvěma slepenými góly David Šuba, který se radoval ze svého hattricku v tomto zápase.
Veřechov pokazil ve Svéradicích domácí rezervě sváteční pouťovou náladu a třetí podzimní výhrou na hřišti soupeře se posunul na třetí místo. Veřechovští si vyměnili pořadí se Sokolem Hartmanice. Jejich pokles v tabulce mají na svědomí Běšiny, které si do tabulky připsaly první dva body za vítězství v penaltovém rozstřelu.
O druhý dvouciferný výsledek se postarali borci béčka Svatoboru Hrádek, kteří si s chutí zastříleli do sítě hostů ze Železné Rudy.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

IV.TŘÍDA – SKUPINA A

MÍSTNÍ DERBY V JEŽOVECH SKONČILO TĚSNOU VÝHROU SOUSEDNÍCH KŘENIC

V průběhu úvodní části IV. třídy, kdy jsou týmy rozděleny bez ohledu na výkonnost do třech skupin si musíme zvykat, že zápasy ve skupině A budeme dělit na ty ve kterých hrají Dešenice a ty ostatní.
Utkání Dešenic, které mají vzhledem k hráčským individualitám výkonnostně na víc budou pravděpodobně vždy končit vítězstvím tohoto týmu. Zápasy mezi ostatními čtyřmi účastníky ale mohou přinášet daleko těsnější výsledky. Důkazem je druhé kolo a zápas v Dešenicích. V zápase neporažených z prvního kola domácí dvouciferným výsledkem s podílem šesti zářezů parádního střelce nejen pro tuto soutěž Milana Flora porazili Spůli.
Tvrzení o pravděpodobné vyrovnanosti dalších zápasů potvrzuje místní derby v Ježovech, ze kterého si dovezli těsné vítězství hráči do sousedních Křenic.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

IV.TŘÍDA – SKUPINA B

PRVNÍ DVĚ KOLA ROZDĚLILA SKUPINU NA TÝMY „CHUDÉ A BOHATÉ “

Nic není tak horké, jak se uvádí v titulku, nicméně obrazně řečeno z pohledu dosavadního bodového zisku tomu tak skutečně je. Skutečností ale také je, že tato skupina, která je z pohledu výsledků jejich účastníků byla pokládána jako nejvyrovnanější. Zda se to potvrdí ukážou až další kola.
Nad očekávání dobře vstoupily do tohoto ročníku fotbalisté Sokola Kvasetice, kteří obě utkání na hřištích venku dokázali vyhrát. V lepší pozici je další šestibodový tým TJ Měcholupy B, který tyto body získal na svém hřišti. Třetím, který doplňuje trojici „bohatých“ je rezerva Sokola Vrhaveč, která výhru z minulého kola v Neznašovech přetavila doma v další těsné vítězství, tentokráte na svém hřišti.
První dvě kola a výsledky v nich musíme brát na vědomí, nicméně soutěž je teprve na začátku a až dalších osm kol, které zbývá v první části sehrát uzavře konečný účet účastníků této skupiny.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

IV.TŘÍDA – SKUPINA C

BEZ ZTRÁTY KYTIČKY H.M. BOŽÍ A TJ ŽIHOBCE

Po prvních dvou kolech jsou ve skupině B s plným počtem bodů dva týmy. Oba k těmto úspěchům došly za rozlišných podmínek. Zatím co hráči TJ Hory Matky Boží naplno využili zápasů vylosovaných do domácího prostředí u TJ Žihobce tomu bylo opačně. V obou případech vítězství tohoto klubu byly dosaženy na hřištích soupeřů.
Již první dvě utkání nového ročníku naznačila, že covidová přestávka prospěla hráčům TJ Žihobce, kteří v posledních dvou nedohraných ročnících zůstávali daleko za umístěním, který tento klub dosahoval v rámci okresních soutěží. Možná, že tým zapracoval na disciplinovanosti hráčů, kteří byli velmi často distancováni a tím svůj klub výrazně oslabovali.
První body má po výhře ve Velkém Boru nad SK N. Hory céčko TJ Sušice. Z tomto klání na sebe upozornil dosaženým hattrickem jednadvacetiletý mladíček v dresu týmu z města nad Otavou Faraon Catalin Ovidiu.
Úplný přehled výsledků kola, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE
















Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku