Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 4. a 5. kola (21.-22.8.) fotbalových soutěží

Komentář 4. a 5. kola (21.-22.8.) fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Autor: Miroslav Sedlmaier

DIVIZE

Třetí podzimní vítězství Klatov v divizním derby
Potřetí během prvních čtyř kol měly Klatovy výhody domácího hřiště, a tak jako v předcházejících dvou i tentokráte dovedli utkání ke spokojenosti svých diváků do vítězného konce. I tento duel měl s těmi předešlými domácími podobný průběh, kdy o zisku třech bodů rozhodli klatovští fotbalisté po změně stran. Již v úvodní minutě druhé půle zatroubil ke zteči na rokycanskou branku zkušený Antonín Presl a byla z toho vedoucí branka. Gólový účet krajského derby zakončil v závěru první hodiny hry Michal Marek. Zbylá půlhodina hry již hostům jejich snahu o zdramatizování zápasu kontaktní branku nepřinesla. Skóre z domácích zápasů 7:1 na druhé kazí celkový poměr branek 8:5 pošramocené prohrou v nepovedeném utkání v minulém kole v Mariánských Lázní 1:4.
Úspěch Klatov s obávaným soupeřem, který po prohře v prvním kole s favoritem číslo jedna na postup Sokolem Lom, který i v dalších kolech drtí jednoho soupeře za druhým dokázaly Rokycany dalších dvou zápasech, že budou ostatní účastníky hodně kousat. Poslední remíza s dalším z favoritů divize FK Přeštice toho je dostatečným důkazem. O to je výhra hráčů z města Pod Černou věží cennější.
Pohled na tabulku je po první čtvrtině podzimu lichotivý, ale to jsme zatím jen na začátku podzimní části. Nyní čeká Klatovy v dalším kole duel v Berouně a na tomto hřišti nemají klatovští borci, kdy i někdy fotbalové umění na zisk bodů nestačí… Domácí mají pouhý bod a budou chtít tuto nelichotivou sbírku rozšířit, nicméně je třeba doufat, že při brzké ranní sobotní cestě (hraje se v 10:15) je posílí sebevědomím a to dokáží přenést do tohoto klání na půdě Středočechů.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

KRAJSKÝ PŘEBOR

S posledním, a ještě doma přišlo Nýrsko o první místo
Do utkání 5.kola krajského přeboru nastupovalo Nýrsko na domácím hřišti v pozici lídra tabulky. Souboj prvního v tabulce do tohoto kola s posledním Baníkem Stříbro ale podle papírových předpokladů nedopadl. Zápas po bezbrankovém průběhu s diváci branek dočkali až v penaltovém rozstřelu. Ani v něm se domácí vylepšení bodového zisku nedočkali. Šťastnější bylo Stříbro, které si odvezlo nečekané dva body a ty ho posunuly z poslední místa tabulky. Domácí se rovněž v tabulce stěhovali, opustili první místo, nicméně ztrácí na něj pouhý bod. Do čela KP se vrací po lépe zvládnutém závěru utkání doma se Zručí nováček přeboru z Radnice.
Progres je hodně vidět u celku Sokola Plzeň Černice, byť po třech vítezstvích za sebou tentokráte musel doma o další vítězství, i když jen na penalty svést perný souboj v plzeňském derby s Bolevcem.
Chotíkov po drtivé výhře ve středečním vloženém 15.kolu ve Staňkově pokračoval na vítězné vlně, která mu vynesla zisk třech bodů na hřišti v Horní Bříze.
Možnost vrátit se do čela tabulky nevyužila favorizovaná rezerva Jiskry Domažlice ztrátou bodu doma se Slávií Vejprnice
Průběh prvních pět kol naznačil, že tento ročník nejvyšší soutěže v kraji by mohl být hodně zajímavý.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

1.A TŘÍDA

MOCHTÍN SI ODVEZL ZE SUŠICE VŠECHNY BODY

Náročný týden mají za sebou účastníci 1.A třídy. Během osmi dnů je čekalo sehrání třech soutěžních utkání. Po vloženém, ve středu v týdnu předehrávaném 15.kole měly týmy z Pošumaví hrající tuto soutěž co napravovat. Z pohledu většiny z nich se to ale příliš nepodařilo. Kdo ale může být maximálně spokojen, tak to je Sokol Mochtín, i když tato spokojenost jde na vrub sušických fotbalistů. Ti ve středeční prohře doma s Tachovem nezvládli výsledkově ani následující zápas opět doma s Mochtínem a jeden vstřelený gól ze dvou zápasů a ještě doma o příliš dobré vizitce střelců z města na Otavě nesvědčí. Mochtín v soutěžních klání A týmů v posledních létech nepamatuje, že by vyhrál, ale tentokráte se to podařilo. Že Sušice občas nějaký ten bod na hřišti v Mochtíně ztratila, to je pravda, ale doma byla vždy stoprocentně úspěšná, což už ale neplatí.
Středeční zisk prvních podzimních bodů v Bělé Startu Luby vystřídala další, v pořadí již třetí podzimní domácí prohra s Tachovem, který po bodech získaných v Sušici naplno bodoval i v Lubech.
Hrádek hrál během týdne dvě utkání venku a z obou se vrátil s prázdnou a stejně neúspěšné byly také venku dvakrát neúspěšné Svéradice.
1.A třída byla rychle rozehraná a po pěti kolech je již zřejmé, že čelo tabulky už ujelo týmům z Pošumaví o parník a to je může odsoudit zasahovat do boje o pozice, což v této vysoce rizikové soutěži, kde si není záchranou jistý ani šestý tým od konce tabulky není dobrá perspektiva. Bude jen dobře, pokud se tento stav obrátí v podobě příznivějších výsledků, než tomu bylo doposud.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

1. B TŘÍDA

Ve čtyřech zápasech ze šesti rozhodovaly penalty

Ve čtyřech ze šesti zápasů třetího kola 1.B třídy došlo ke konečné dělení bodů až po penaltových rozstřelech. Všechny souboje na pokutové kopy byly po nerozhodných výsledcích na hřišti za účasti týmů z Pošumaví. Polovina z nich TJ Měcholupy, SK Klatovy B a Chanovice se radovala po úspěšném rozstřelu z dalšího bodu, neúspěšný byl doma Pačejov a o první bod v novém ročníku přišly doma také velmi úspěšné v prvních dvou kolech Horažďovice. Zápas Kasejovice – Vrhaveč byl již po dřívější dohodě odložen na 28.9.2021. Divácky zřejmě nejzajímavějším zápasem bylo derby Pačejov – Měcholupy ve kterém padlo osm branek a dalších sedm v souboji na penalty s lepší koncovkou pro nováčka soutěže.
Jediným týmem z Pošumaví, který mohl být maximálně spokojen s plným ziskem bodů byly doma Bolešiny, které s přehledem převálcovaly doma Blovice.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

OKRESNÍ PŘEBOR

Lídr přeboru Strážov pokořil v Kašperských Horách domácí osmi góly

To se nestává tak často, aby utkání nebylo z vyšší moci po deseti minutách dohráno

Ve čtvrtém kole okresního přeboru se přihodilo to, co jinak vzhledem k povětrnostním podmínkám se může přihodit, nicméně se tak stává jen výjimečně. Museli bychom listovat zpět dost dlouho, abych takový případ v soutěžích dospělých řízených OFS Klatovy dohledali. Jedná se o nedohrané utkání z důvodu vyšší moci v Malém Boru. Duel Malý Bor – Nýrsko B byl po odehraných deseti minutách z důvodu podmáčeného hřiště a silného deště ukončeno. Pochvalme oba týmy, které se na místě podle řádů domluvily na náhradním termínu 28.9.2021 v 16:00.
Z dalších šesti zápasů tohoto kola nedošlo k žádným překvapením. Nejvýraznějšího výsledku dosáhl lídr tabulky SK Strážov na hřišti v Kašperských Horách, ve kterém zatížil brankové konto domácích osmi góly, když se střelecky nejvíce prosadil hattrickem navrátilec do dresu Strážova a odchovanec klubu Milan Denk.
I přes nepříliš přesvědčivé dosavadní podzimní výsledky se určitě nečekala prohra Dlouhé Vsi v Nezamyslicích. Zde se podařilo domácímu trenérovi Milanu Jandovi střídání, kdy do druhé půle poslal Lukáše Hozmana a jen se mu odvděčil čistým hattrickem.
Ve střelecké pohodě je na začátku podzimu Patrik Petruška z Dukly Janovice, který v tomto kole pomohl dvěma góly k vítězství Dukly na hřišti v Chudenicích.
V neúplné tabulce ve které chybí odložené zápasy Malý Bor-Nýrsko B a Sušice B – Chudenice se za sebou srovnala z dvoubodovou ztrátou za vedoucí Strážov čtveřice týmů Luby B, Janovice, Hradešice a doplňuje je FC Švihov, který jako nováček je štikou přeboru a vzhledem k k složení týmu z mladých hráčů je jeví tento kolektiv jako velmi perspektivní. 
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE
III. TŘÍDA 
Překvapení kola na úkor Sokola Kolinec, Plánice pokračuje ve své spanilé jízdě

 Po třech kolech byl bodově stoprocentně úspěšní tandem Plánice – Kolinec. Po posledním kole to již neplatí, v případě Sokola Kolinec. Ten na domácí půdě v derby s SK Velhartice nebyl úspěšný. Hosté, kteří si v minulém kole vybrali za to, že nastoupili v Janovicích ve slepené sestavě s devíti hráči a odvezli si domů debakl. Týden poté v Kolinci naopak poznali to, jak chutná první výhra, i když těsná na půdě soupeře.
Plnou partou vpřed Sokola Plánice a za sebou táhne vagon naložený 12 body a skórem 18:6.
Ve čtvrtém kole mimo Kolince doma opakovaně padly Žichovice s rezervou Dukly Janovice a V. Hydčice v místním derby se Sokolem Veřechov.
Další neuspěly derby se hrálo v Železné Rudě a body z něho si odvezly hostující Hartmanice. Bez branek skončil zápas rezerv Svéradic a Hrádku na hřišti ve Velkém Boru, kde na penalty byl úspěšnější Svatobor.
Podruhé za sebou doma vyšel bodově naprázdno Sokol Běšiny a přerušení této neúspěšné série ani v následujícím klání na hřišti v Hartmanicích se nezdá, že je v dohlednu, ale ono to přijde a ambiciózní Běšiny, které vzaly postup mimo pořadí jako výzvu budou bodovat.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

IV. TŘÍDA – skupina A,B,C

SKUPINA A

Spůle si odvezla z Dlažova tři body

V loňském podzimu úspěšný v podobě zisku třetího místa Sokol Dlažov se na úvod IV. třídy skupiny A postaral o překvapení, když z domácího hřiště odešel poražen v derby s hostující Spůlí nad kterou v minulém ročníku vysoko zvítězil doma 8:1.
V dalším zápase již předem nebylo pochyb o tom, jak dopadne. Celek Dešenic, který v minulých létech válel ve III. třídě i v okresním přeboru se nechal zařadit do IV. třídy a jeho kvality na úvod pocítil na vlastní kůži SK Ježovy.
Pátý účastník této skupiny Sokol Křenice měl v prvním kole volno.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

SKUPINA B

Úvodní kolo naznačilo, že tato skupina bude nejvyrovnanější

Zápasy výsledky prvního kola této skupiny IV. třídy naznačily, že do ní zařazené týmy budou mezi sebou výkonnostně nejvyrovnanější. Důvodem jsou výsledky, kterými se prezentovaly na podzim minulého roku.

Svůj náboj mělo místní derby v Neznašovech. Měcholupská rezerva rozhodla o své výhře nad TJ Milčice střelecky vydařeným prvním poločasem. Hosté kontrovali dvěma góly po přestávce, ale na víc než korigování to nestačilo.

Další klání dvou věčných rivalů v Myslívě skončilo ziskem bodů Kvasetice, které tahaly celý zápas za delší konec.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

SKUPINA C

Hattrikem se zapsali mezi kanonýry Václav Kotiš z Hradešic a Eduard Hrůza z TJ Žihobce

V místním derby v Hradešicích vyhrála domácí rezerva nad SK Nalžovské Hory za výrazného přispění autora hattricku Václava Kotiše.
Vítězstvím 0:3 překvapily TJ Žihobce v Sušici nad místním “Celtikem“ za které dal všechny branky Eduard Hrůza.
O překvapivé vítězství se postarali na svém hřišti hráči TJ Hory Matky Boží, kteří střelecky zastínili v minulém ročníku velice produktivní útok hostujícího Zavlekova.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku