Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 3.kola fotbalových soutěží 14.-15.8.2021

Komentář 3.kola fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

Autor: Miroslav Sedlmaier

DIVIZE

Stín nad slibně rozehraným podzimem v podobě nevydařené venkovní premiéře

TŘI SLEPENÉ GÓLY V POSLEDNÍ DESETIMINUTOVCE

Po dvou vítězstvích na domácích dvou výhrách přišla v premiéře klatovských divizních fotbalistů na hřišti soupeře nečekaná sprcha.
Na rozdíl od domácích duelů, ve kterých zůstaly body v Klatovech zásluhou zvládnutých druhých poločasů, tentokráte to bylo v lázeňském městě na západě Čech úplný opak. Do konce utkání třetího kola hraném v sobotu dopoledne chybělo deset minut. Nerozhodný stav nahrával hostům a již to vypadalo, že ani v tomto zápase nevyjdou naprázdno. Domácím jejich touha po zisku prvních podzimních bodů nakonec nad očekávání a třemi slepenými góly poslali do kabin se svěšenými hlavami hráče ze Šumavy. Škoda takto ztracených bodů ze hřiště, kde se Klatovům převážně dařilo. Dosud zde sehráli osm divizních zápasů, z nichž šestkrát bodovali, ale bohužel již dva za sebou skončily v M. Lázních prohrou svěřenců Michala Hoffmana.
Nezbývá než na takového nevydařený zápas, kdy doslova body mezi prsty protekly rychle zapomenout a vše doma v dalším kole napravit. Nebude to ale vůbec snadné, neboť krajské derby hostí Klatovští Rokycany. V divizní bilance od roku 2002 s Rokycany je sice lichotivá (13 utkání, 6 výher, 5 remíz a dvě prohry, z toho ta poslední v předminulé sezóně 2:3 a naposledy v loni se body na Rozvoji dělily. Nicméně může to být v sobotu v Klatovech mač jako hrom, neboř hosté poté co obrali body v Přešticích aspiranta na postup po remíze 1:1 přijedou ozdobeni domácí výhrou nad Katovicemi 3:0
A již to se zdá být důvod třeba pro ty nerozhodnuté příznivce dobré kopané k návštěvě toho derby!

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

KRAJSKÝ PŘEBOR

PO TŘECH KOLECH JE OKULA TŘETÍ

Třetí kolo krajského přeboru přineslo velké překvapení v podobě prohry rezervy třetiligové Jiskry Domažlice na hřišti ve Zruči s domácím týmem.
Jediný zástupce z Pošumaví tým Okuly Nýrsko i po třech kolech si drží svoji neporazitelnost, a to i přestože má již dva odehrané zápasy na hřišti soupeře. Po výhře na Rapidu v úvodním kole v Holýšově, kde došlo k mimo souboje na hřišti i na pikantní duel na lavičkách, kde na straně domácí usedl bývalý úspěšný rozhodčí, nyní trenér Jirka Jakš ze Sušice a duše nýrské kopané Karel Kalivoda. Oproti minulému ročníku, kdy se hrál vzájemný zápas s Holýšovem v Nýrsku a skončil pro Okulu prohrou 1:2 dopadl nyní výsledek opačně. I když tentokráte to byla výhra na penalty, je každý získaný bod pro kterýkoliv týmů, které v Holýšově budou hrát z tohoto hřiště hodně cenná. Pro Nýrsko jako třešnička na dortu bylo získané průběžné třetí místo v tabulce. Ne tak často se stávalo v posledních ročnících, že v tabulce by byla rezerva Domažlic až na celkem z Pošumaví! Navíc pro nýrské fotbalisty se nyní rýsuje reálná příležitost, jak minimálně další dvě kola si třetí místo udržet. Stačí k tomu „tak málo“, oba následující dva zápasy, které bude hrát doma za sebou v pořadí se soupeři z Tlumačova a  pak ze Stříbra naplno bodovat. K tomu je třeba popřát hodně štěstí, to ostatní si musí nýrský kolektiv uhrát na hřišti.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

1.A TŘÍDA

PRVNÍ BODY PRO SVATOBOR, LUBY DOMA OPĚT S PRÁZDNOU, DERBY ROZHODLY PK, V TABULCE JE ZATÍM NEJVÝŠE MOCHTÍN

Také třetí kolo 1.A třídy mělo příznivcům kopané co nabídnout. Všechny zápasy účastníků z Pošumaví v této druhé nejvyšší krajské soutěži se hrály v tomto regionu.
Magnetem kola bylo derby hraném na hřišti ve Velkém Boru kde „domácí“ FK Svéradice hostil svého rivala ze Sušice. Pro hosty to bylo již druhé derby za sebou, nicméně na rozdíl od toho předešlého doma s Hrádkem jim vyneslo pouhý bod, když dva za vítězství na penalty získaly Svéradice.
Po dvou neúspěšných vystoupeních v minulých kolech se tentokráte usmálo štěstí na Hrádek, který doma své příznivce potěšil vítězstvím.
Na podobnou odměnu zatím čekají i příznivci Startu Luby. Bohužel ani v druhém domácím zápase svěřenci zkušeného kormidelníka Stanislava Skaly nedosáhli a jako jediní z týmů z Pošumaví musí o první body znovu zabojovat. Ani v dalším klání venku v Bělé nad Radbuzou to nebude snadné.
Nejlépe si zatím vedou borci Sokola Mochtín, kteří po třech klech jsou v tabulce třetí a drží prapor své neporazitelnosti . Po vítězství nad svěřenci dobře známého z působení v Klatovech fotbalového internacionála Romana Vonáška si mohli odechnout, neboť FC Křimice bude po svém návratu naznačuje svoji sílu a určitě bude štikou 1.A třídy.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

1. B TŘÍDA

Měcholupy vyhrály v Blovicích, Vrhaveč a Bolešiny sahaly v Klatovech po bodu

HORAŽĎOVICE ATAKUJÍ ČELO TABULKY

Ve druhém kole 1.B třídy prokázali střelci FK Horažďovice, že jsou v úvodu podzimu při střelecké chuti. Dosud zatížili branková konta soupeř doma s Dobřany čtyřmi a nyní ve Vrhavči šesti góly a atakují čelo tabulky. Dařilo se venku také hráči nováčka TJ Měcholupy v Blovicích. Ve vydařeném závěru zápasu dosáhli vítězné branky minutu před koncem a rozhodli o svém druhém vítězství a s plným bodovým ziskem jsou příjemným překvapením této krajské soutěže.
Mimo utkání ve Vrhavči se ještě hrála v tomto kole další dvě místní derby v Klatovech a v Chanovicích. Aktéři obou derby v prvním kole na body nedosáhly, takže v sázce byla šance na první získané body v novém ročníku. V obou kláních byli úspěšnější domácí.
V Chanovicích nechal body hostující Pačejov . V Klatovech divizní rezerva měla nečekaně hodně práce s SK Bolešiny. Hosté v tomto duelu dvakrát vedli a o tři body přišli až v poslední desetiminutovce, kdy již Bolešiny dohrávaly bez po dvou žlutých kartách vykartovaných hráčů.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

OKRESNÍ PŘEBOR

Duel nováčků v Sušici vyhrál hostující Švihov

STŘÍDÁNÍ NA ČELE TABULKY – ROLI LÍDRA PŘEVZAL STRÁŽOV

Okresní přebor má za sebou úvodní tři kola a také již odehraný první přímý duel o roli lídra tabulky. Dosud vedoucí Luby B po prohře v sobotu v Janovicích nabídly šanci usadit se na první místo vítězi duelu Strážov – Hradešice. Úspěšnější byli domácí, kteří po těsné výhře si vytvořili dvoubrankový náskok pronásledujícími pěti týmy béčkem Lub, S. Hradešice, D. Janovice, FC Švihov a rezervou Okuly Nýrsko.
Z pohledu na výsledky v tomto kole viděli pravděpodobně nejzajímavější vývoj zápasu diváci v Měčíně. Domácí s Malým Borem po prvním poločase vedli 3:2. Po přestávce to ale dopadlo všechno jinak. Hosté otočili vývoj skóre ve svůj prospěch s konečným vítězstvím 6:3 ve prospěch Malého Boru. Měčín tak po třech kolech uzavírá jako jediný účastník OP bez zisku bodu a s divokým skórem 6:15 tabulku.
Poslední klání o body ve 3.kole se hrálo v neděli navečer v Sušici. Vstup do vzájemného měření sil dvou nováčků přeboru vyšel lépe hostů, kteří si zajistili během 15 minut dvoubrankový náskok, který byl základem konečného vítězství.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

III. TŘÍDA


Třetí kolo narušilo nesehrané utkání v Bolešiny B – Železná Ruda

ŽELEZNÁ RUDA NEPŘIJELA DO BOLEŠIN A BUDE PIKAT

Od poloviny října minulého roku, kdy byly přerušeny, poté i nedohrány fotbalové soutěže minulého ročníku vytouženě čekali kluby i diváci na to, až se znovu roztočí spirála utkání o mistrovské body. Když se toto konečně podařilo realizovat, pak si z důvodu třeba nezodpovědného přístupu sami sobě začínáme ordinovat vynucené pauzy. První takovým příkladem je klub SRK Železná Ruda, který svým nezodpovědným přístupem k ostatním se nedostavil k utkání mužů 3.kola III. třídy do Bolešin. Zapříčinil tím nejen narušení regulérnosti soutěží, porušení fotbalových norem, ale také domácím hráčům odepřel zahrát si jeden soutěžní zápas. A jaký, že to byl důvod nedostavení ze strany hostů? Měli hráče na dovolené… To ale určitě nezjistili v den utkání. Přitom kdyby včas tuto záležitost řešili se soupeřem, určitě možnost sehrání v jiný termín by jim domácí neodmítli. Takto mimo kontumačního výsledku uhradí Železná Ruda i několikatisícovou pokutu a má již pouze dva „pokusy“ nesehraní utkání a bude podle řádů z dalšího průběhu soutěžního ročníku případně vyloučena a automaticky se tím považuje jako první sestupující ze III. třídy. Nešlo proto udělat víc než zvednout telefon a zavolat soupeři, my nepřijedeme? Takto navíc otrávíme delegované rozhodčí, zbytečné úsilí vynakládané pořadateli na přípravě hrací plochy apod.
I tady platí možná otřepané, ale pravdivé – dvakrát měř, jednou řež.
Po třech kolec h je na čele tabulky s plným počtem bodů tandem Plánice –Kolinec. Oba týmy bodovaly venku. Těžší to měla Plánice ve Veřechově v duelu, ve kterém domácí poprvé nebodovali. Kolinec uhájil těsné vítězství na hřišti nováčka v Běšinech.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku