Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář 2.kola fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumav

Komentář 2.kola fotbalových soutěží s účastí týmů z Pošumaví

V DRUHÉM KOLE SE K ROZEHRANÝM SOUTĚŽÍM PŘIPOJILA ROVNĚŽ 1.B TŘÍDA

Autor: Miroslav Sedlmaier

Divize
KLATOVY TO MAJÍ DOBŘE ROZEHRANÉ
Ve druhém kole divize nastupovali domácí po svém vítězství na stejném pažitu jako před týdnem, ve kterém poslali domů bez bodů ligovou rezervu Českých Budějovic. V krajském derby hostili soupeře, který vstoupil pod taktovkou bývalého trenéra Klatov Luboše Vašici. Jeho svěřenci se statečně drželi, ale bezbrankový stav z první půle se jim udržet nepodařilo.

Domácím vyšla závěrečná dvacetiminutovka tohoto duelu. V 70.minutě otevřel skóre odchovanec klatovské kopané Antonín Presl, který v dorosteneckém věku odešel z klubu jako velký talent do Viktorie Plzeň, kde odstartoval svou dlouholetou úspěšnou štaci v nejvyšších dvou profesionálních soutěží v ČR.
Druhou branku připojil o šest minut později další navrátilec do klatovského dresu Rajtmajer. Tento odchovanec mochtínské kopané po přestupu do Klatov odešel jako mladší žák do Viktorie Plzeň. Stále jako velký talent po třech létech ve svých 17 létech si Lukáš Rajtmajer zapsal ve svém druhém divizním startu za Klatovy první divizní gól!
Pojistku v zisku třech bodů dal v 82.minutě Milan Mészáros kapitán týmu, který si tak plným bodovým ziskem v prvních dvou kolech více než úspěšně rozehrál nový a doufejme, že velmi úspěšný ročník divize. Tým se zdá být velmi dobře poskládaný. Tvoří ho zkušení hráči, které mají ke klubu dobrý vztah a mladých fotbalových nadějí. Navíc trenér Michal Hoffman může tomuto kolektivu do dát. Sám jako hráč má bohaté zkušenosti od amatérské kopané po profesionální, ligové zkušenosti. Co je velmi důležité pro klatovský fotbalový klub, že konečně má odpovídající tréninkové prostředí v podobě hrací plochy s umělým trávníkem.
Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku ZDE

Krajský přebor
OKULA ZACHRÁNILA ZTRACENÉ BODY V HODINĚ DVANÁCTÉ

Se třemi body k dobru za výhru v prvním kole krajského přeboru v Plzni na Rapidu čekala nýrské fotbalisty v druhém kole domácí podzimní premiéra. Hostující Nepomuk patří k jejich častým soupeřům v krajských soutěžích. Poslední měření sil se odehrálo vloni na podzim na rovněž v Nýrsku a skončilo jasnou výhrou Okuly 4:1.
Letošní souboj ale tento výsledek vůbec nepřipomínal. Po bezbrankovém prvním poločase musela Okula dohánět jednobrankový náskok z 63.minuty. Podařilo se jí to až v samotném závěru. Při střele domácího Pavlíka posoudila rozhodčí Mifková, že tento hráč byl obráncem Nepomuka faulován a nařízený pokutový kop střelou do středu branky po zemi zachránil bod. Druhý pak získali domácí v penaltovém rozstřelu, kdy v poslední sérii vychytal brankář Jarolím exekutora penalty za hosty Tomáše Voráčka.
Konec dobrý, všechno dobré a pět získaných bodů v prvních dvou zápasech ve kterých rozhodovali o bodovém zisku v závěrečných minutách, že bojovat až do konce se vyplácí.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku  naleznete v rubrice VÝSLEDKY

1.A třída
V DERBY POD SVATOBOREM ZVÍTĚZILA DOMÁCÍ SUŠICE

Po ztrátě bodů v úvodním kole na domácím hřišti neuspěly Luby ani ve druhém kole v Plzni na Košutce. Příznivci lubské kopané doufají, že se nebude opakovat neúspěšný vstup do nového ročníku jako tomu bylo před rokem, kdy na první body dosáhl Start až v šestém kole.
Mochtín po vysoké výhře doma nad rezervou Slavoje Mýto získal další bod dvěma góly Zbyňka Smolíka v duelu se Slavojem Žihle na jeho půdě. Druhý bod z penaltového souboje zůstal na hřišti soupeře.
Magnetem kola bylo utkání v Sušici, kde se hrálo první okresní derby v 1.A třídě mezi domácím týmem a sousedním Svatoborem Hrádek. Na podzim minulého roku ke vzájemnému soupeři z důvodu přerušení soutěže nedošlo, a tak poslední vzájemný duel se hrál v listopadu 2019 v Hrádku a skončil těsnou výhrou 2:1 domácích. Proto příznivci obou táborů byli zvědavi, v jaké síle se přestaví letos a zda se domácím podaří tuto poslední prohru Svatoboru vrátit. Daleko spokojenější po utkání odcházeli fandové Sušice, které rozhodně těšil tříbrankové vítězství jejich barev.
Svéradice po cenném vítězství doma tentokráte nestačila v Křimicích na domácí svěřence trenéra Romana Vonáška.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku naleznete v rubrice VÝSLEDKY

1. B třída
V DERBY ZŮSTALY BODY NA HŘIŠTI NOVÁČKA V MĚCHOLUPECH


Měcholupský fotbal se konečně dočkal. Po dlouholetém úsilí, budování týmu, který by byl schopen konkurence soupeřů v krajské soutěži jejich úsilí ani pandemie Covid 19 nezastavila. Letos jako vedoucí tým okresního přeboru v nedohraném ročníku využil možnosti po odstoupení TJ Žichovic z krajské soutěže postupu. V premiéře nového ročníku svojí roli Měcholupští zvládli. Klatovská divizní rezerva má značku vysoké kvality, nicméně na body hřiště nováčka v okresním derby nedosáhla.
Dělbou bodů s prohrou pro domácí na penalty skončilo utkání v Pačejově, v klání, ve kterém se domácím již prohrávali o dvě branky. Po lichotivém průběhu, kdy prohrávali Chanovičtí v Kvaseticích těsně 2:1 domácí přidali a v druhém poločase se rozstříleli na konečném půltuctovém gólovém přídělu. Ve Štěnovicích v duelu soupeřů, kterým loňský podzim vůbec nechutnal a skončili ve spodních patrech tabulky vyhráli přesvědčivě domácí a potvrdili, že poslední vzájemná remíza ve Vrhavči nebyla náhodná.
Již před přerušením a soutěží na podzim prokazovali fotbalisté Horažďovic výrazné zlepšení oproti předešlým ročníkům. To také potvrdili i v úvodním kole toho nového v klání s TJ Dobřany. Tento soupeř byl prakticky posledním, se kterým se nedohraném minulém ročníku vloni na podzim na svém hřišti o mistrovské body střel a skončil výhrou domácích 6:0. V letošní premiéře vyhráli Horažďovičtí 4:1, když poslední půlhodinu zápasu dohrávali o deseti bez vyloučeného kapitána Karla Šaška za zmaření zjevné brankové příležitosti hostů.
Vstup do podzimní sezóny nevyšel SK Bolešiny. Po prohře v minulém ročníku s tímto soupeřem doma 2:5 znovu prohráli Bolešinští rozdílem tří branek s jedním z horkých kandidátů na celkové prvenství, divizní rezervu TJ Přeštice.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku naleznete v rubrice VÝSLEDKY

Okresní přebor
DERBY DVOU REZERV LUBY – NÝRSKO PADALY BRANKY POUZE DO SÍTĚ HOSTŮ

Ve druhém kole okresního přeboru zasáhli poprvé do nového ročníku dva týmy, Sušice B a Chudenice, který mají svůj zápas odložený na 28.9.
Chudeničtí poprvé v souboji o mistrovské body ve svém nově přebudovaném pěkném areálu a na renovované hrací ploše pokřtili cenným skalpem soupeře z Měčína.
Sušická rezerva měla zdatného protivníka v Malém Boru, který se mohl pyšnit nečekanou remízou získanou ve Strážově.
Strážovští odčinili svůj domácí výpadek v podobě ztrátu bodu ve Švihově. Domácí nováček nedokázal bodově navázat na překvapivou výhru v Dlouhé Vsi, když hostům hodil laso jejich kanonýr Broněk Mayer, který je ve svých 46 létech zatím jediným střelcem. Po třech gólech v 1.kole dvakrát skóroval i na švihovském hřišti a s pěti brankami je na čele střelecké tabulky okresního přeboru.
Spokojenost po dvou vítězstvích na úvod podzimu určitě vládne v Hradešicích, které se usadily na čele tabulky.
V Lubech došlo na derby B týmů dvou předních klubů v Pošumaví. Domácí z tohoto souboje vyšli překvapivě s vysokým vítězstvím, které je po dvou kolech vyneslo do čela tabulky.
Podruhé za sebou na svém hřišti hráli hráči reprezentující domácí Kašperské Hory. Výhra nad Mochtínem je v duelu s Nezamyslicemi stavila do role mírného favorita. Po průběhu zápasu bohatého na branky (3:3) byli ve střelbě penalt úspěšnější domácí a s pěti body se propracovali do první poloviny tabulky. Mezi týmy, které po dvou kolech skončily v tabulce bez bodů rozhodně již nenajdeme po výhře v Mochtíně třetí celek minulého nedohraného ročníku Duklu Janovice.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku naleznete v rubrice VÝSLEDKY

III. třída
PŘÍZNIVCI ŽELEZNÉ RUDY SE PO TÉMĚŘ DVOULETÉM PŮSTU DOČKALI VÍTĚZSTVÍ DOMA


Druhé kolo III. třídy, které bylo opět bohaté na branky poslalo dobrý vzkaz těm divákům, kteří dosud nenašli do ochozů stadionů a hřišť v Pošumaví cestu.
Dobrý vzkaz těm svým divákům, kteří tentokráte na jejich duel třeba jakýkoliv důvodů náhodou nepřišli poslali také fotbalisté Železné Rudy. Ti jim v posledních dvou létech příliš radosti příliš nedělali. Po sestupu z okresního přeboru se ani ve III.třída tomuto celku nedařilo, a to zejména na domácím hřišti. Nicméně nechce se ani věřit, že posledního vítězství viděli v Železné Rudě 7. září 2019 v duelu se Sokolem Veřechov! Této nelichotivé bilanci je ale konec. V sobotu 7.8. domácí zvítězili nad nováčkem z Běšin i s bonusem pro diváky v podobě pěti branek v síti hostů.
Dobrý start do podzimu má z pohledu zisku bodů Sokol Kolinec a šest bodů je základem mířit v tabulce hodně vysoko.
Z pohledu počtu inkasovaných 13 branek první dvě kola vůbec nevyšla Tatranu V.Hydčice. Hráči TJ Žichovice po výhře v Hrádku v domácí premiéře inkasoval od Veřechova čtyři branky které hostům dopomohli k průběžnému druhému místu v tabulce. První příčka patří Sokolu Plánice, která doma dala oslabeným hostům z rezervy Hrádku (přijeli pouze s deseti hráči) nepopulárního bůra.

Úplný přehled výsledků, sestavy, střelce branek a tabulku  naleznete v rubrice VÝSLEDKY













Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku