Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Zemřel Josef Skála, předseda Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy

Zemřel Josef Skála, předseda Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy

S hlubokým zármutkem oznamujeme smutnou zprávu, že nás 15. dubna 2021 ve svých nedožitých 76 letech náhle opustil JUDr. Josef Skála, dlouholetý předseda Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy.
Jako sportovně nadaný mladík hrával Josef Skála závodně Českou (Národní) házenou a lední hokej, ale již brzy po své dvacítce se v těchto sportech začal prosazovat i jako uznávaný rozhodčí. Pracoval též jako trenér volejbalistek TJ Klatovy ve II. lize žen a v krajském přeboru, později jako trenér žen a předseda oddílu volejbalu TJ Sokol Janovice. Jako rozhodčí I. třídy řídil i ligové volejbalové soutěže. Respekt si získával především perfektními znalostmi pravidel, velkým citem pro hru a všeobecným sportovním přehledem, a tak nepřekvapilo, že byl osloven a postupně i získán do funkcionářské práce v tělovýchově. Stal se dlouholetým a uznávaným funkcionářem okresních svazů Klatovy Národní házené, ledního hokeje, volejbalu a následně i Okresního výboru ČSTV.

Josef Skála byl od roku 1991 členem výkonného výboru Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy, ve kterém vykonával funkci místopředsedy. V roce 2009 se pak stal předsedou této organizace, která v okresu Klatovy v současnosti sdružuje 72 sportovních klubů a tělovýchovných jednot s celkovým počtem více jak 7 tisíc členů. Ve prospěch sportu odvedl obrovský kus poctivé práce a za svou činnost v tělovýchově obdržel Čestný odznak České unie sportu. V rámci slavnostního vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2015 vstoupil jako zasloužilá osobnost klatovského sportu do Síně slávy.

Děkujeme Josefu Skálovi za všechno, co pro sport a Pošumavské sportovní sdružení okresu Klatovy udělal. Byl to skvělý člověk a sportovec tělem i duší. Čest jeho památce.

Poslední rozloučení se bude konat v úzkém kruhu rodinném.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku