Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
O dalším odkladu valné hromady rozhodly kluby sami

HLAVOU ZEĎ PROSTĚ NEPRORAZÍŠ, NICMÉNĚ DŮLEŽITÉ SI UMĚT PORADIT!

Když nemá rozum vláda zvítězil zdravý rozum fotbalových funkcionářů klubů v působnosti Okresního fotbalového svazu Klatovy.

Tímto komentářem se vracím k uplynulým dnům, které byly z mého pohledu sekretáře OFS Klatovy bezesporu jedny nejtěžších za dobu svého působení ve fotbalovém hnutí. Po vyhlášení nového nouzového stavu vládou ČR v závěru měsíce února a následných s tím spojených opatření byla vyvinuta maximální snaha ve věci přeložení termínu řádné valné hromady OFS Klatovy z 12.3.2021 na 9.4.2021.
Důvody při pohledu na mapu na uzemní mapu našeho kraje s označením situace v souvislosti s covid – 19 hovořily za vše. V cestě ke změně termínu byla velmi trnitá. Usnesení vlády ČR č. 216 k nouzovému stavu totiž v povolených výjimkách konání valných hromad za splnění opatření (dodržování vzdáleností, nošení roušek a podmínka účasti delegáta mít vyšetření na covid-19 ne starší 3 dnů) nezakazovalo!
Pokud ale zvážíme to, že se při účasti všech klubů s hlasem rozhodujícím, stávajícího VV a RK a nových kandidátů na volby do VV a RK se počet účastníků vyšplhal na číslo sedmdesát, pak to již samo o sobě žádná sranda nebyla. Předseda OFS Jan Červený, který byl vybaven plnou mocí VV v případě, že nelze VH uspořádat, má mandát k tomu, aby VH přeložil na jiný termín. To by ale fakticky platilo jen tehdy, kdyby vláda ČR konání VH zakázala, což se ale nestalo.

Při řešení problému s odložením termínu VH mi nepomohl ani FAČR ani GS ani právní oddělení FAČR. Z beznadějné situace jsme si nakonec v Pošumaví pomohli sami, resp. rozhodly o tom sami kluby. Na ně jsem se jako sekretář obrátil se souhlasem předsedy OFS s tím, že jsem jim v dopise vysvětlil situaci a požádal funkcionáře klubů, aby sami formou ankety se vyjádřili, zda VH přeložit na nový termín 9.4.2021. Všech 46 klubů v Pošumaví v rekordním čase obratem vyjádřilo souhlas se změnou termínu VH!! Za tento přístup všem klubům bez výjimky chci za takový přístup moc poděkovat. Velice si toho vážíme.
Touto rychlou reakcí jen všichni potvrdili, že akceschopnost fotbalových klubů je v rámci OFS Klatovy na velice dobré úrovni a při vzájemné koordinaci svazu vs kluby může vždy dojít s rozumnému závěru, což se i stalo. Věřím tomu, že obdobně zachovají i přístup svojí účastí na volební valné hromadě, která se nyní uskuteční v přeloženém termínu v pátek 9.4. 2021 od 17:00 hodin v kinosále Městského kulturního střediska v Sušici za stejných neměnných podmínek jako tomu mělo být 12.3.2021.

Jak se na tomto příkladu potvrdilo, v Pošumaví mezi fotbalisty zvítězil zdravý rozum. Když ho neměla vláda ČR, měly ho funkcionáři klubů v tomto našem regionu. Ještě jednou všem, kteří se na tom podíleli moc děkuji.

Ještě na doplnělní dodávám, že v době, kdy byla uzavřena anketa došlo k tomu, že předseda OFS Jan Červený onemocněl, byl pozitivně testován na covid -19 a je tedy zcela zřejmé, že by ani on se nemohl VH v původním březnovém termínu zúčastnit.
Přeji jménem nás všech z naší široké fotbalové rodiny z Pošumaví, která patří vůbec k největším v rámci Fotbalové asociace ČR Janu Červenému brzké uzdravení tak, aby mohl úspěšně obhájit ve volbách funkci předsedy OFS Klatovy. Drž se Honzo!

Miroslav Sedlmaier, sekretář OFS Klatovy 






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku