Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Exkurze do roku 2004

Zajímavá exkurze do stránek, kterým jsem věnoval dvacet let života

Měsíce říjen–listopad pro mě v předcházejících více než padesáti létech to byly měsíce ve kterých se fotbalové soutěže ve všech kategoriích přecházely do závěrečné podzimní části.
Bylo to období plné funkcionářských povinností ve svém klubu ale hlavně v Okresním fotbalovém svazu, nicméně bylo to nejen pro mě, ale pro další velkou armádu funkcionářů tohoto sportu, hráče a příznivce období plné fotbalu a fotbal je pro všechny nedílnou součástí života. Přestože vzhledem ke své vášni spojenou s vedením různých statistik, a to hlavně pro své soukromé účely stejně nevynechám jedinou chvíli, abych se své zálibě věnoval i v této době, kdy občané našeho ho státu tíží velký problém COVID 19, což se dotklo sportovního života, který je nyní doslova u ledu. Velmi často procházím své webové stránky www.sumavanet.cz/fotbal . Zrovna dnes jsem procházel ty již hodně letité záznamy a rozhodl jsem se, že pro ty pamětníky tyto záznamy opráším a s notnou dávkou nostalgie připomenu. Vybral jsem si rok 2004 a měsíc červenec a první dny měsíce srpna.

Dalo mi to více práce, než jsem původně předpokládal, a to zejména proto, neboť údaje související s tabulkami střelců z předcházejícího ročníku 2003/2004 bylo nutné upravit pro potřeby zveřejnění. Právě údaje u tabulek střelců obsahují nejen stovky, ale tisíce jmen. Z tohoto důvodu jsou myslím si zajímavé, neboť se při procházení setkáme se jmény hráčů, kteří již dávno zanechali aktivní činnosti, jsou tak i jména hráčů kteří se později (mám na mysli u mládeže) prosadili i ve vyšších soutěží v lize apod. S jmény většiny hráčů jsem se setkával v minulosti, ale také v současnosti a přiznám se, že to byla exkurze do jmen, která mě oslovila. Možná že osloví i Vás. Budu se snažit aby toto poohlédnutí nebylo poslední…

Červenec - srpen 2004

KLATOVY - JISKRA DOMAŽLICE 3 : 2

Další přípravný duel se hrál v sobotu v Janovicích. Soupeřem byl suverén jarní části krajského přeboru Jiskra Domažlice který se nechal připravit o zasloužený postup do divize neúspěšným posledním mistrovským zápasem doma v Rapidem Plzeň. Trenéři obou týmů měli velké starosti se sestavou. V týmu hostů chybělo pět hráčů základního kádru, Klatovy postrádaly šestici fotbalistů, které aspiruje rovněž do základní sestavy. Vesměs pro zdravotní problémy. Průběh utkání měl všechny znaky přípravného zápasu o čemž svědčí o to, že na hřiště mezi své svěřence vyběhl jako platný hráč asistent trenéra Běloušek. Klatovy byly aktivnější ale branku kterou vstřelili Skalou jim hlavní rozhodčí na základě nepochopitelné signalizace svého asistenta neuznal. K vedení jim tak dopomohl až sám soupeř. Ve 27.minutě ale vyrobil na půlící čáře hrubku v rozehrávce, míč vypíchl Kotáb na nohu Miškoviče a tento dlouhonohý klatovský útočník své sólo z poloviny hřiště z poloviny hřiště bezpečně zakončil. Hosté nepřijeli darovat svojí kůži lacino, což také potvrdili mezi 30. a 34.minutou kdy kontrovali a dvěma góly otočili stav utkání. Hra ani ve druhé půli nepřekročila hranice průměru. Klatovští přidali na bojovnosti i důrazu na dvě branky z úspěšně proměněných pokutových kopů Miškovičem je opět poslaly do vedení. Snaživý soupeř se nevzdal a po vydařeném rohovém kopu a úspěšné hlavičce Šota zaslouženě vyrovnal. Polocas : 1:2. Rozhodčí : Cupl Zbyněk Branky: 27,58,61.min Miškovič - 30.min Rejtar, 34.min Krakeš a 74.min Šot Sestava Klatov:Jarolím(Macho)-Javůrek(Vítovec),Běloušek(Miškovič), Dolejš, Janek, Poslední,Běloušek Pavel ,Bušta,Kopp,Kotáb J,Skála.

OKULA DOSTALA ŠANCI A CHCE JÍ VYUŽÍT
Mezi nejpříjemnější překvapení v závěru jarní části soutěží se postarali pro své příznivce fotbalisté SKP Okuly Nýrsko v podobě úspěšného absolvování baráže o postup do krajského přeboru. Pro příznivce kopané v Nýrsku to znamená, že na jejich hřišti se bude hrát nejvyšší krajská soutěž. Pro funkcionáře klubu ale nastalo období velkých starostí tak, aby zajistili takový kádr hráčů, který by šanci nabízenou postupem využil a nehrál v KP druhé housle. V současné době probíhají poslední jednání o určité posilnění výběru trenérů Kalivody a Vondry st. říká sekretář klubu Stanislav Steiner. První mistrovský zápas již klepe na dveře. Brány fotbalové stadionu v Nýrsku se otevřou poprvé v sobotu 7. srpna na utkání Nýrsko – Rapid Plzeň. Ještě před tím proběhne několik přípravných zápasů. V sobotu 24.7. zajíždíme do Staňkova kde se hraje v 17.00. O den později v neděli 25.7. od 17.00 hodin budeme hostil na hřišti v Pocinovicích Sokol Hradešice a pak již bude probíhat příprava na domácím hřišti. V sobotu 31.7. od 17.00 hodin zde přivítáme Svatobor Hrádek. V neděli 1.srpna se zúčastníme turnaje v Lubech a přípravu zakončíme ve středu 4.srpna. Od 18.00 na domácím trávníku sehrajeme generálku a soupeřem nám bude Dukla Janovice doplňuje informaci o přípravě Okuly Nýrsko Stanislav Steiner.

LIGOVÍ ŽÁCI VSTUPUJÍ DO HERNÍ PŘÍPRAVY

Kolektiv ligových žáků TJ Klatovy se připravuje na podzimní boje v novém ligovém ročníku. Ten již klepe na dveře a žáci reprezentující Pošumaví do podzimní části vstoupí úvodním zápasem v sobotu 14.srpna v Rokycanech. Domácí tým se po roční přestávce opět do ligy vrací a bude pro Klatovy které skončily na 5.místě minulého ročníku velice silným soupeřem. Dokazují to výsledky v minulém ročníku, kdy Rokycany zvítězily nejen v krajském přeboru, ale staly se také držitelem krajského poháru pro tento rok. O týden později se již představí Klatované na domácím hřišti, kde v sobotu 21.srpna přivítají dvojzápase starších a mladších žáků týmy Junior Praha. Po týdenní přípravě bez míče bylo pro hráče TJ Klatovy příjemným zpestřením přípravné utkání v Hrádku u Sušice. Zápas s domácími fotbalisty, účastníky krajské soutěže se hrál za jejich jednostranné převahy. Nově tvořící družstvo starších žáků si s chutí zahrálo a v druhém poločase se již dostavil o očekávaný střelecký koncert. Svatobor Hrádek – Klatovy 0 : 12 Poločas: 0:3. Rozhodčí : Kurc. Branky : 6-Vejmelka(18,20,41 ,43, 58,64), 4-Matějka (39,50,51,66), 1 - Zazvonil(5) a Beisbier(56.) Sestava Klatov: Blumentritt (35.Riška)-Kazmirčík(35.Veselka),Lávička Michal,Ploužek (35.Voráč) - Janda(35.Křížek)- Beisbier,Mészáros,György - Šťastný(35.Klásek),Vejmelka, Zazvonil(35.Matějka).

TJ KLATOVY – SLAVOJ MÝTO 2 : 1 (2 : 1)

Na hřišti v Janovicích se hrálo přípravné utkání pod taktovkou favorizovaných divizních fotbalistů TJ Klatovy.Ti nakonec dosáhli po velice průměrném výkonu pouze hubeného vítězství, když o výraznější výsledek se připravili žalostnou koncovkou. Trenér Josef Zvonič v jeho průběhu dal postupně příležitost všech hráčům které měl k dispozici a tak se postupně na hřišti v klatovském dresu vystřídali: brankáři Jarolím a Březina – Javůrek, Poslední, Bušta, Staroba, Běloušek, Roman Vonášek, Kopp, Surmaj(o jeho hostování probíhají jednán í s TJ Rokycany), dále Voborník, Kotáb, Skála, Dolejš, Toman Z., Vítovec a Janek. Z kádru který se připravuje na podzimní mistrovské boje v divizi chyběl brankář Macho, Bečka, Šlechta(jedná se o prodloužení hostování z TJ Přeštice) a M.Toman. Branky za Klatovy : Surmaj (PK) a Javůrek. Rozhodčí : Mgr. Jiří Bureš, na čarách mu asistovali Mgr. J. Mazán a Z. Hájek.


TJ SUŠICE – TJ BLATNÁ 1 : 0 (0 : 0) .
Přípravné utkání na tréninkovém hřišti ve Svéradicích skončilo jednobrankovým vítězstvím sušických fotbalistů, když jediný střelecký úspěch zaznamenal navrátilec do

PŘÍPRAVNÉ FOTBALOVÉ ZÁPASY
OKULA V PŘÍPRAVĚ BEZ TŘÍ OPOR

Po krátkém odpočinku začala pro hráče a trenéry Okuly Nýrsko letní příprava. Hráči trénuji 3x v týdnu a naplánováno je i několik přípravných zápasů. První sehrála v Železné Rudě. V tomto zápase se rozloučila s fotbalovou kariérou v dresu Nýrska hned trojice hráčů. Jirka Kadlec a Pavel Nejdl, ti chtějí skončit s kopanou nadobro, a Miloš Bartůněk, který má namířeno do Dešenic.
ŽELEZNÁ RUDA – SKP OKULA NÝRSKO 3 : 9
Poločas: 3 : 4. Branky Nýrska: Rubáš 4, Kadlec 2, Bartůněk, Šulc, Presl Kamil.
SKP OKULA NÝRSKO – TJ KLATOVY B 1 : 1
Teprve do třetího přípravného utkání se trenérům Kalivodovu a Vondrovi sešel kádr mužstva, který by se měl objevovat na trávníku během podzimní části soutěže. Skouší se posila z Lub Míra Šůs a další posily jsou v jednání. Problém nastal na postu brankářské dvojky po skončení Pavla Nejdla Poločas: 0:0. Rozhodčí: Lažánek. Branky: Rubáš p.k. – Vítovec.
CHKZ STAŇKOV – SKP OKULA NÝRSKO 1 : 2
Na podmáčeném hřišti ve Staňkově sehráli hráči Nýrska vyrovnanou partii. Od úvodních minut se snažili o útočný fotbal, jenže stačila malá nepozornost v obraně a domácí již v 10. minutě zápasu šli do vedení 1:0. Aktivita Okuly trvala i nadále a odměnou jim bylo vyrovnání. Do pokutového území domácích se ve 21.minutě probíjel Kajínek, byl faulován a nařízenou penaltu proměnil Šteiner. Druhý poločas lépe vyšel hostům lépe, než vstup do zápasu. V 52. minutě po rychlém protiútoku našel Kajínek hezkou kolmou přihrávkou nabíhajícího Vacíka a ten podél vybíhajícího gólmana vsítil vedoucí branku Okuly. Domácí pak vsadili vše do útoku ve snaze vyrovnat a hostům se pak naskytlo několik šancí na zvýšení náskoku v nájezdech dva proti jednomu obránci. Skóre se již ani jednomu ze soupeřů změnit nepodařilo a Nýrsko si odváží do další přípravy chuť v podobě cenného skalpu jednoho ze soupeřů se kterým budou bojovat v roli nováčka v krajském přeboru. Poločas: 1 : 1. Branky za Nýrsko : Šteiner(PK), Vacík. Sestava Nýrsko: Daněk – Hájek(46’Smolík), Šteiner, Malý(46’Polák), Valenta(46’Soušek St.) - Presl Kamil(46’Vacík), Běl, Kajínek, Šulc – Valíček, Šůs.

OKULA NA DOMÁCÍM TRÁVNÍKU NADĚLOVALA
Týden před zahájením podzimní části krajského přeboru, kdy na domácím trávníku v Nýrsku přivítá Okula Nýrsko Rapid Plzeň vyzkoušela po provedené nezbytné údržbě svůj trávník . Do podvědomí svých diváků se s novými posilami zapsala dobře a nelze si nej přít, aby úspěšná byla i za týden . Ještě před tím ve středu v Nýrsku v generálce sehraje SKP Okula Nýrsko od 18.00 hodin přípravný zápas s Duklou Janovice.
SKP OKULA NÝRSKO – HRÁDEK U SUŠICE 8:0
V dalším přípravném zápase se představilo Nýrsko již na svém travnatém hřišti. Ačkoliv mělo míč převážně na svých kopačkách pozorně bránící obrana soupeře je dlouhou dobu k ničemu nepustila. Domácím se podařilo v závěru první půlhodiny přesto využít chybičky v obraně Svatoboru . Po rohovém kopu a hlavičce Malého stačil míč brankář ještě vyrazit, ten se dostal ke Kajínkovi a tomu se podařilo prostřelit míč do sítě hrádeckého góllmana. Hosté se ještě nestačili vzpamatovat ze šoku a o minutu na to opět inkasovali, když po pravé straně se uvolnil Šůs a jeho zpětnou přihrávku proměnil Valíček. Třetí branku do konce první půle přidal tvrdou přízemní střelou přes celou branku Kamil Presl . Druhou půli hosté odpadli fyzicky a tak domácí mohli odstartovat svůj brankostroj. V 53. minutě využil Vacík zpětné přihrávky od Valíčka a zvýšil na 4:0. V 60. minutě byl sražen v pokutovém území soupeře Valíček. Kopala se penalta a sám postižený proměnil na 5:0. V 60. minutě si na centr do vápna hostí naběhl Soušek, jeho hlavičku vyrazil brankář na šestnáctku k nohám Běla a ten poslal pohotově míč do sítě soupeře po šesté. V 72. minutě přišla ke slovu i nová posila v mužstvu. Po soupeřově ztrátě míče ve středu hřiště, přešli domácí do rychlého brejku. Valíček včasnou přihrávkou uvolnil Šůse a ten sólový nájezd proti brankáři proměnil již v sedmou branku utkání. Na konečných 8:0 zakončoval po přetaženém rohovém kopu z levé strany hlavou Jirka Malý. Poločas : 3 : 0. Rozhodčí: Hájek . Branky: Valíček 2, Kajínek, Presl Kamil, Vacík ,Běl, Šůs, Malý. Sestava Nýrsko: Daněk – Hájek, Valenta, Malý, Smolík(46’Polák) – Presl Kamil(46’Soušek), Šteiner, Kajínek(46’Běl), Šulc(46’Vacík) – Valíček, Šůs.


M u ž i


Čkyně - Sušice 1 : 4
Sušičtí fotbalisté o svém vítězství nad soupeřem z jihočeského regionu rozhodli hattrickem který dal v první půli Josef Sládek. Spoluhráči úspěšného střelce doufají, že nové kopačky které si poprvé vyzkoušel na zeleném trávníku tento hráč budou přinášet sušickým barvám střelecké úspěchy i v souboji o mistrovské body. Poločas : 0 : 3. Branky za Sušici : Sládek 3, Hoda.


Mochtín – Domažlice 1 : 2
V utkání hraném na hřišti ve Vrhavči byl druhý tým minulého ročníku krajského přeboru v prvním poločase lepším kolektivem a ujal se vedení brankou kterou dal v závěru této části hry Tesař. Dvě minuty po přestávce zvýšil Bočan na rozdíl dvou branek. VS přibývajícím časem převzali aktivitu hry na svoje kopačky fotbalisté Mochtína a v závěru zápasu svého soupeře překvapivě přehrávali. Po čestném úspěchu který vstřelil Mareš byli velmi blízko i vyrovnání, ale favorit svoje jednobrankové vedení nakonec uhájil. Poločas: 0 : 2. Branky : 87.Mareš - 38. Tesař, 47.Bočan. Rozhodčí : Řeřicha.


Svatobor Hrádek B – Sokol N. Hory 3 : 1
Poločas: 3 : 0. Branky : Šebesta, Javorský Štěpán, Brejcha M. – Podlešák. Rozhodčí : Vizingr.


Sokol Běšiny – Sokol Vrhaveč B 3 : 3
Poločas : 1 : 1. Branky : Vacovský, Matějjka, Holub – Skřivánek A., Skřivánek P., Hrach D.Rozhodčí : Husník.


Sokol Neznašovy – ARBO Velhartice 3 : 1
Poločas : 1 : 0. Branky : 18. a 90.Mundl, 62.Voráček P. – 47.Lorenc, ŽK 0:1. Rozhodčí : Petrželka F.


D o r o s t


Sokol Pačejov - Sokol Hradešice 7 : 2
Poločas: 4 : 1. Branky : Kubaň 3, Kouba, Ticháček, F.Štěpán, J.Štěpán - Šmrha 2 (1x PK).Rozhodčí : Holeček


Start Luby – TJ Sušice 1 : 1


Ž á c i


TJ Sušice – SK Strakonice 0 : 2 (/starší) , 0:6 (mladší).
Přípravný souboj hraný na hřišti v Žihobcích s nováčkem žákovské ligy skončil podle očekávání vítězstvím fotbalových talentů ze Strakonic.týmu po hostování Příbrami Michal Holý.

Krátce ze sušické fotbalové přípravy
Přešťovice – TJ Sušice 3 :2 (2:1) . V přátelském zápase dvou účastníků krajského přeboru byli o branku úspěšnější muži z jihočeského regionu. Branky za Sušici : Holý, Hoda
Sušice – Osek 2 : 0 (2 : 0) V posledním přípravném utkání s nováčkem jihočeského přeboru se předvedli domácí v dobrém světle pouze v prvním poločase. Po změně stran oboustranně úroveň hry poklesla. Domácí i nadále diktovali průběh této části zápasu která již branku nepřinesla. Branky : Kočí a Votava.
Žáci :
Sušice - Domažlice starší 2 : 1 (0:0) Branky za domácí : Páleník a Rohan
Sušice – Domažlice mladší 0 : 0

SVÉRADICE ZAHÁJILY DVAKRÁT DOMA
FK Svéradice "A" - TJ Sušice "B" 3:3 (0:2)
Domácí tým mužů nastoupil do utkání proti velmi kvalitnímu soupeři v kombinované sestavě a v prvním poločase měli hosté zjevně navrch. Přesto měl první velkou šanci již ve 2. minutě svéradický Makovec, ale podobně jako v 16. minutě sušický Kočí, který měl obdobnou příležitost, trefil jen brankáře. Remízový stav vydržel do 27. minuty. Pak domácí obrana nedokázala odkopnout míč a Kočí ho napálil přesně k levé tyči. Za chvíli chybovala domácí obrana znovu a L.Soukup umisťoval míč před zcela volným hráčem nešťastně do vlastní branky. Ve druhém poločase domácí přidali a poprvé skóroval po přihrávce Makovce dorostenec Větrovec. Hosté ještě dokázali najít odpověď brankou Józy, ale domácí to nepoložilo. Po chytré přihrávce Petráška skóroval po samostatném úniku Makovec a osm minut před koncem docílil vyrovnávací branky Vápeník, když propálil míč ze skrumáže do branky.Poločas: 0 : 2. Rozhodčí: Dušek. Branky: 49.J.Větrovec, 72. S.Makovec, 82.Vápeník - 27.Kočí, 34.vlastní, 58.Józa Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába - L.Soukup (46.Z.Prokopec), Marek, Ouda - Větrovec (58.Opalecký), Vrána, Vápeník, Petřík - S.Makovec, Fridrich (46.Petrášek
FK Svéradice - TJ Sokol Pačejov 4:1 (1:0)
Domácí nastoupili k prvnímu přípravnému dorosteneckému utkání s šesti novými hráči a dlouho se nemohli proti velmi dobře hrajícímu soupeři prosadit. Na začátku druhé půle domácí vypadli z rytmu a hosté se dostali k vyrovnávací brance z kopačky Štepána, který využil svého postavení ve skrumáži po rohovém kopu. Pak již hřiště ovládli domácí fotbalisté a vypracovali si několik šancí, z nichž dokázali tři proměnit. Poločas : 1 : 0. Rozhodčí : Dušek . Branky: 38.Z.Prokopec, 67.J.Větrovec, 75.,84.Vlček - 58.Štěpán Sestava Svéradic: Viktora - Bartuška, Bouše, V.Větrovec, L.Švec - Vonášek, Končelík, Tichý, Dušek - Vlček, Martínek střídali: Z.Prokopec, J.Větrovec

Poslední příprava železnorudských fotbalistů
SRK ŽEL.RUDA - TJ SUŠICE A 2 : 3
Poslední kontrolní utkání před startem soutěží sehráli domácí s mužstvem Sušice A.Soupeře se nezalekli a odehráli velice slušné utkání.Hosté měli od začátku mírnou převahu, kterou nedokázali zužitkovat. Příčinou nebyla pouze neschopnost hostujících střelců, ale také to, že domácí obrana dirigována Radkem Tomanem je držela na dištanc od své branky.Naopak to byli domácí borci, kteří zásluhou šikovného dorostence Dudy ohrozili brankáře Kindelmana, ale ten si počínal zkušeně a pohotově domácí šanci zlikvidoval. Brankový účet utkání nakonec otevřeli hosté ve 24.minutě po pohledné kombinaci a úspěšném zakončení Frančíka. Další šance Kočího a Hubáčka likvidoval domácí brankář Schwendtner. Domácím ve 44.minutě podařilo srovnat stav utkání .Na rohový kop Hájka k zadní tyči naběhl J.Mareš a ideálně hlavou trefil a k poločasové přestávce odcházely oba týmy za nerozhodného stavu 1:1. Druhá půle probíhala opět v režii favorizovaných hostů. Brankář domácích několikrát zachraňoval v poslední chvíli, ale přesto musel kapitulovat v 68.minutě po tečované střele Kočího. Hosté po té co v 73.minutě ještě střídající Sládek zvýšil na 1:3. polevili a snaživí domácí si dokázali vytvořit šance ke zkorigování výsledku. Největší šanci měl 11.minut před koncem Mareš , ale brankář Kindelman odvrátil pohromu pádem pod nohy. Domácí se přesto dočkali v 88.minutě po pěkné kombinaci a přesné přihrávce Loose to se z hranice velkého vápna tentokráte netradičně Hájek pravačkou trefil přesně do růžku svatyně hostů. Poločas : 1:1. Rozhodčí : Balda.Branky : Mareš, Hájek - Frenčík, Kočí, Sládek. Diváků : 3

Sušice má v úterý generálku
Tým mužů TJ Sušice hrající krajský přebor má za sebou pod vedením svého trenéra Stanislava Trnky úspěšný první část roku. V jarní části ročníku 2003/2004 doma prohrál pouze jednou v dubnu s výborným celkem Jiskry Domažlice a jedině v tomto duelu mu soupeř dal více než jednu branku,. Jinak maximum obrany Sušice byla jedna branka na utkání a v duelech se Staňkovem a Chanovicemi dokonce udržela na svém kontě nulu.Úspěšné jaro podtrhla Sušice skvělým závěrem. Důkazem toho je, že posledních deset kol neprohrála a sedm závěrečných utkání za sebou dokázala vždy dotáhnout do vítězného konce! To vše sečteno a podtrženo přineslo pro sušický fotbal zpruhu v podobě konečného třetího místa. Na tyto úspěch by chtěli svěřenci trenéra Trnky asistenta Jaroslava Macháčka navázat i v novém ročníku 2004/2005 který již klepe na dveře, neboť již v neděli sehrají doma první podzimní zápas proti Plzni Bolevci. V kádru připravující se na krajský přebor dochází k několika změnám. Předně se jedná o fotbalové návraty. Do týmu se opět vrací Jaroslav Cihlář, který zde již hrál a získal znovu povolení hostování ze Sokola Mochtín. Po hostování z Marily Příbram se vrací Michal Holý, v jednání je rovněž návrat z Příbrami dalšího odchovance Milana Prchlíka a není vyloučen ani příchod J.Hubeného z Dlouhé Vsi.
V generálce na nedělní mistrovský zápas nastoupí dnes v úterý 3.srpna v 17.30 hodin nastoupí TJ Sušice na svém hřišti proti TJ Osek. Jedná se o sehrání odloženého sjednaného zápasu, který nemohl být v původním sjednaném termínu sehrán pro průtrž mračen.

V JANOVICÍCH SE HRÁLO I OPRAVOVALO
Žákovský dvojzápas se hrál na hřišti v Janovicích ve kterém hostily Klatovy žáky z města na Otavě. Samotným zápasům předcházely potíže s hrací plochou, neboť zde pracovníci firmy prováděli opravu propadlého trávníku. Z tohoto důvodu se nakonec hrálo na zkráceném hřišti která se skládala ze dvou třetin hrací plochy.
KLATOVY A - SUŠICE A 4 : 1
Lépe se s vynucenou zvláštností zkráceného hřiště vypořádalo družstvo Klatov a lepší kombinační hrou i koncovkou přehráli svého soupeře. Poločas : 2 : 1. Branky : 2-Vejmelka(20.,70.),2-Mészáros (27.,66.) - Chmelík (31.) Rozhodčí : Harmady Miloš. Diváků : 40.Sestava Klatov:Riška(36.Blumentritt) - Janda,Lávička Mich.,Veselka,Kazmirčík (36.Zahradník) - Harmady(36.Čipera),Beisbier,Mészáros,György(36.Křížek) - Vejmelka, Matějka.
KLATOVY "B" - SUŠICE "B" 5 : 2
Hrálo se 2x30 minut ve kterém nastoupila obě družstva kombinovaných sestavách straší a mladší. Vyrovnané utkání ve kterém byli domácí kluci při střelecké chuti. Poločas : 3 : 2. Rozhodčí : Harmady Miloš. Branky : 2-Výtisk(12.,35.),1- Voráč(10.), Šťastný (30.), Šnour( 49.) - 1- Szedmák(15.),Kojzar (21.) Sestava Klatov: Dolejš(31.-Lávička Adam) - Sysel - Vacovský,Kasal(31.-Nový),Ploužek - Kološ(31.-Maxa), Kejha, Výtisk, Voráč - Klásek,Šťastný(31.Šnour).

Z fotbalového zákulisí

Ø Přípravné utkání TJ Klatovy – Slavoj Mýto řídil jako hlavní rozhodčí Jiří Bureš . Také pro něho to byla první příprava na novou sezónu. Na základě výsledků z dvouletého působení v divizi byl tento sudí, jinak skromný člověk, výborný kamarád a předseda komise rozhodčích OFS Klatovy povýšen a bude řídit jako hlavní rozhodčí utkání České fotbalové ligy!

Ø Mezi největší hvězdy a zároveň nejzkušenější fotbalisty výběru trenéra Josefa Zvoniče by měl patřit skromný fotbalista Roman Vonášek. Ten v Pošumaví již hrál, když na vojně oblékal dres Okuly Nýrsko. Poté ho fotbalová veřejnost znala z působení v ligovém týmu Sparty Praha. Nyní po zahraničním angažmá v Belgii se vrací opět zpět na Šumavu a bude reprezentovat město karafiátů.

Ø Odchovanec TJ Klatovy Jan Kotáb se po hostování v Příbrami, kde hrál dorosteneckou ligu za Marilu Příbram rovněž vrací na pažit hřiště Pod černou věží. Od jeho návratu se očekává více než zatím sám hráč předvedl.

Ø Hostovat v Klatovech bude i brankář Martin Macho, kmenový hráč Slávie Praha, který naposledy hostoval v Příbrami. Ten by rozšířit konkurenci v brance Klatov . Po odchodu brankáře Paštěky vedle kmenového hráče TJ Klatovy Jarolíma zkouší trenéři na postu gólmana Jaroslava Březinu z Junioru Praha

Ø V obraných řadách TJ Klatovy by mělo dojít k posílení této formace příchodem Zdeňka Bečka, hráče který kopal v Xaverově II.ligu.

Ø Do Sušice se vrací místní odchovanec Michal Holý. Po absolvování školy, kdy hostoval v Marile Příbram se zapojil do přípravy v týmu trenéra Stanislava Trnky. Zapsal se v něm hned v prvním přípravném zápase s týmem z Blatné ve kterém dal Michal Holý jedinou branku tohoto duelu.

Ø Zuby si brousila na získání průbojného útočníka Miroslava Šůse celá řada trenérů kteří si přáli tohoto koncového hráče mít v sestavě. Zřejmě se to podaří nakonec nováčkovi krajského přeboru Okule Nýrsko.

SPORTOVNÍ TŘÍDY V SUŠICI VYCHOVÁVAJÍ NADĚJNÉ FOTBALISTY
Několik let usilovali v Sušici o to, aby široká fotbalová základna hráčských nadějí se mohl připravovat ve sportovních třídách se zaměřením na tento sport. Podařilo se to, a již dva roky tento model přípravy v Sušici ve sportovních třídách uplatňují. První úspěchy se již dostavily. Žáci se vrátili po sestupu zpět do krajského přeboru . Do Slávie Praha odešel Pekhart, který je v současné době členem národního týmu ve své věkové kategorii, za ním do Slávie namířili v létě Radek Štefan a Marek Budil a do tréninkového střediska mládeže v Pardubicích zamířil také další žák Pluhař. V krajských výběrech prošlo jen za poslední období 15 žáků z TJ Sušice, (roč.nar. 90 –96, 91-95 a 92 – 94), což také o úrovni sportovních tříd leccos napovídá. To vše vyžaduje vedle citlivého přístupu vedení ZŠ Lerchova ul., zástupce ředitele mgr.Miloslava Hodka, tělocvikáře Jana Staňka , šéf trenéra sportovních tříd Jana Veverky a spolupracovníků u mládežnických kolektivů mezi které patří Vladimír Duchoň, Martin Mataše, Bedřich Otta a další cílevědomou a často každodenní práci se začínajícími sportovci. Po umístění žáků v minulém ročníku ve středu tabulky krajského přeboru bude Sušice v novém ročníku mezi deseti účastníky usilovat o umístění mezi nejlepšími. Předpokladem bude, aby v první části po odehrání 18 náročných zápasů se umístili v tabulce do 5.místa a nechyběly tak mezi celky, které budou bojovat o 1. – 5.místo. V závěru přípravy na podzimní část soutěží sehráli žáci TJ Sušice dva přípravné dvojzápasy.
PÍSEK – SUŠICE starší 2 : 0 (1 : 0) Hosté sehráli s účastníkem žákovské ligy vyrovnaný souboj.
PÍSEK – SUŠICE mladší 2 : 1 (1: 1 ) Branku za Sušici dal Kojzar.
SUŠICE – PRACHATICE starší 0 : 2 (0 : 1) Rozhodčí: Kurc
SUŠICE – PRACHATICE mladší 2 : 1 (1 : 0) Branky : Páleník a Chudý. Rozhodčí: Kurc.


LUBSKÝM FOTBALOVÝM NADĚJÍM SE NA DOMAŽLICKU LÍBÍ
Fotbalový oddíl TJ Start VD Luby přihlásil v novém ročníku svoje mladší žáky opět na Domažlicko, neboť o start v této věkové kategorii byl mezi kluby k zařazení do okresních soutěží OFS Klatovy minimální zájem. Přípravu na novou sezónu tento tým zahájil dvěma přátelskými zápasy v Domažlicích a Mrákově.Tři týdny pak budou mladíci z Lub absolvovat tréninkové dávky. Mistrovská utkání začínají 5.9. a Luby zajíždí dvakrát po sobě ven na horkou půdu do Holýšova a Staňkova.
Přípravné zápasy :
Domažlice - Luby 5 : 0 ( 1:0 )
Hosté drželi s účastníkem krajského přeboru krok pouze v prvním poločase,ve druhém pak fyzicky lépe připravení domácí plně ovládli hřiště a zaslouženě zvítězili. Sestava Luby : Mikulášová,Bulka ,Sýkora,Švátora ,Špaček,Papež,Pivoňka,Mundl, Kurc, Bálek,Kardoš, Kloupar.
Mrákov - Luby 1 : 1 ( 0:0 )
Luby sehrály naprosto vyrovnaný zápas s dalším účastníkem okresního přeboru Domažlicka. Sestava Luby : Mikulášová,Bulka ,Sýkora,Rabas ,Špaček,Papež,Pivoňka,Mundl, Kurc, Bálek,Kardoš,Kloupar.

KLATOVSKÝ DOROST BUDE BOJOVAT O DIVIZI
V minulém ročníku krajského přeboru dorostu skončil starší a mladší dorost ve společné tabulce na 2.místě za vítěznou Slávií Vejprnice a unikl jim tak postup do divize jen o vlásek. Další pokus o získání této dorostenecké soutěže do Klatov se budou pokoušet v novém ročníku který zahájí již o tomto víkendu. Ještě před tím nenechali nic svěřenci trenéra Jiřího Tomana náhodě a usilovně se na svůj start v KP který byl zredukován z dvanácti na deset účastníků a bude se hrát čtyřkolovým způsobem, když ta druhá bude finálová a účastníci budou rozděleni podle umístění o možnosti bojovat o postup, nebo záchranu.
VÝSLEDKY PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ:
KLATOVY - XAVEROV 2:0 (1:0)
V rámci soustředění ml. dorostu Xaverova v Klatovech,sehrálo přípravné utkání s klatovským dorostem.Mužstvo Xaverova,hrající dor.ligu,bylo ze začátku utkání aktivnější. Domácí se dostávali do zápasu pomaleji a gól ve 20.min.Beneše,přinesl větší aktivitu Klatov.Ve druhém poločase domácí přehráli hosty větším důrazem a kromě dvou branek Beneše nastřelili dvakrát břevno. Branky : Beneš 2
KLATOVY - VEJPRNICE 1:2 (1:1)
Domácí nastoupili proti soupeři s nímž loni bojovali o postup do divize v oslabené sestavě kdy museli nastoupit i hráči ml.dorostu.Hosté šli do vedení v 10 min.po chybě domácího brankáře.Ve 36 minutě vyrovnával Toman Z. .na 1:1.Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná, až posledních 15 min. kdy domácím docházeli síly, měli hosté navrch, z čehož vytěžili 5 min. před koncem vítěznou branku. Branky : Toman Z.
KLATOVY - SUŠICE 3:2 (0:2)
Klatovským hráčům jako by se nechtělo v prvém poločase moc běhat a toho využili hosté a dvěma goly šli do vedení.Po domluvě v kabině se domácí zlepšili a začali herně přehrávat hosty ze Sušice.V 55 min.Toman Z. tvrdou střelou snížil na 2:1 a v 63 min.srovnal Matějka V.na 2:2.Domácí pak dvakrát trefili břevno a v době kdy se zdálo,že utkání skončí remízou, napřáhl v poslední minutě ke tvrdé střele nejlepší hráč na hřišti Toman Z..a dal vítězný gól
Branky : Matějka V., Toman Z.
DOMAŽLICE - KLATOVY 1:2 (1:2)
Domažlice malí mladé perspektivní mužstvo,které bylo klatovskému dorostu vyrovnaným soupeřem Klatované zkoušeli některé nové hráče,což se projevilo na souhře a hlavně v koncovce to skřípalo. Branky:30 min.Hospodka, 40 min.Jakubec.
KOLOVEČ (MUŽI)- KLATOVY 2:1 (2:0)
Utkání hrané na krásném pažitu v Kolovči, mělo spoustu šancí na obou stranách, střelci se však moc nevytáhli a tak dvě branky padly pouze z pokutových kopů a jedna na straně domácích z ofsajdu. Branky:63 min.Vacovský (pk)
Trenér Jiří Toman k průběhu přípravy řekl : "Přípravné zápasy vyšly výsledkově celkem slušně,herně a hlavně střelecky to bylo horší .Zkoušíme nové hráče což se projevuje na hře.Doufám, že se nám podaří do začátku soutěže vše doladit tak, abychom byli dobře připraveni na první boje o důležité mistrovské body."





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku