Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář k 3.kolu okresního přeboru


Výsledky kola

Tabulka

Příští kolo

PŘILIŠ RUŠNO AŽ JE Z TOHO TROCHU SMUTNO

V souboji o čelo tabulky přinesl v Měčíně kartový mariáš

V Janovicích se diváci branek nedočkali

Vítězné derby v Rabí ponechalo Hradešice na čele tabulky

GÓL strážovského Uruby ze 4.minuty rozhodl o tom, že se jeho tým nevrátil z D.Vsi s prázdnou

V nedělních zápasech si obě béčka poradila doma s hosty, Nýrsko B porazilo po hattricku Tadeáše Kohouta Chudenice, ani Luby B nedaly Kašperským Horám šanci 

 

V nedělních zápasech si obě béčka poradila doma s hosty, Nýrsko B porazilo po hattricku Tadeáše Kohouta Chudenice, ani Luby B nedaly Kašperským Horám šanci

 

 

Los třetího kola okresního přeboru byl zajímavý z několika úhlů pohledu a měl také dát určité náznaky o dalších ambicí nejen předpokládaných favoritů, ale také kdo z účastníků bude realisticky nutit směrovat své plány směrem k záchraně. Z těch top zápasů pak byla pozornost upřena na duely v Janovicích kde hrály Měcholupy, v Měčíně v duelu týmů s plným počtem bodů a také na derby Budětice – Hradešice hrané v Rabí.

Janovická Dukla o sobě dala znát již v minulém nedohraném ročníku, kdy po podzimu skončila na třetím místě a kdyby třeba se hrálo i na jaře, kdo ví jak by se otřásala židle pod dvojící soupeřů v tabulce před Duklou. Jeden z této dvojice po podzimu v loni první TJ Měcholupy v tomto kole přijel na horkou půdu do Janovic. Jak z pohledu kvalit domácích i dalšího vývoje přeboru nemuseli hosté odjíždět po bezbrankovém průběhu zápasu a vítězství na penalty nespokojeni.

Je pravdou, že bodový výpadek po prohře v úvodním kole v Měčíně vyhoupl na koně v minulé podzimní sezóně druhé v tabulce, měčínské fotbalisty. Očekávalo se, že Měčín jak tuto výhru i následný zisk třech bodů po střeleckém koncertu venku s Chudenicemi potvrdí vítězstvím nad překvapením nového ročníku Sokolem Malý Bor. Kdo ale předpokládal, že tým z Horažďovicka odejde z tohoto klání poprvé na podzim poražen, pak ten nevsadil na správnou kartu. Když jsme narazily na karty tak u těch chvíli zůstaneme. Byly to možná právě karty v rukou arbitra, které tento duel řídil, které mohly ovlivnit průběh zápasu. Ono takové duely (jak již ty vzájemné předcházející nemusely nést zrovna znaky zápasů pohodových) není někdy zrovna k žádné velké slávě snadné jako rozhodčí řídit. A věřte něco o tom vím. Pravdou je, že již ten loňský vzájemný zápas na podzim s Malým Borem přinesl v Měčíně sedm žlutých karet a jednu červenou. Bohužel tehdy dostal od rozhodčího F. Kačírka jeden z domácích hráčů Lukáš Duchek ČK a tentýž provinilec patřil mezi hříšníky v tomto duelu. Možná to byl on, kdo to všechno odstartoval ve 41.minutě urážkou rozhodčího po nařízeném pokutovém kopu. Nebyl ale sám, kdo cítil potřebu si "ulevit". Byl to jeho jmenovec Petr, který ho hned do šaten následoval (pozn: pokud bylo pořadí obrácené, nic moc to nemění na popsané situaci). Chtělo to zklidnit hlavy a tomu mohla napomoci přestávka. K tomu ale nepřispěla situace tři minuty poté těsně před přestávkou putoval předčasně pod sprchy také jeden z hráčů hostů, jehož loket mimo souboj o míč mířil do obličeje hráče domácích. Do druhé půle se tak hřiště vyčistilo o tři hráče, ale po skončení zápasu byl obrázek ještě horší. Během této části utkání v 63. a 78.minutě šli ze hřiště po dvou ŽK další dva domácí borci, kteří nakonec dohrávali s minimálním počtem sedmi hráčů povolených pravidly. Jednou se také po druhé ŽK červenalo i hostů v 63.minutě. Celková bilance karet v utkání v Měčíně byla ŽK 7:8 a ČK 4:2.

Mnozí si řeknou, panečku to byla úroda karet, nicméně i takové zápasy a takové úlety se dějí. Ať je to jakkoliv, tak vždy to mají v rukou všichni aktéři zápasu, a to včetně laviček i diváků. Diváci ale přišli za zábavou a tu jim mají obstarat právě aktéři utkání. Když si zpětně všichni sáhnou sebekriticky do svého svědomí, pak určitě budou souhlasit vzhledem ke statistikám dostupných z utkání, že skutečně toto není to co chtějí sami sobě i divákům nabídnout a pokud ano, pak jde celý náš fotbal pomalu „pod kytičky“.

Jako by těch problémů jsme neměli všichni dost…

Někdy stačí málo a emoce které vzplanou již ani ukončením zápasu se těžko hasí. Nicméně každý nakonec bude mít svoji pravdu, hráči, rozhodčí, funkcionáři, diváci, ale jaká je ta skutečná pravda? Co zůstalo ze zápasu, který měl být soubojem o čelo tabulky dvou týmů s dosud plným bodovým ziskem? Možná že jen visačka, která nese označení – zpackaný zápas. Kdo tam byl ví své, ale pokud chceme vidět na hřištích fotbal a diváci dobrou zábavu, pak toto není zrovna tip, který by bylo možné doporučit.

No, a tak se stalo to, co málokdo po třech kolech předpokládal, že dva ročníku o sestup bojující Malý Bor ze spodku tabulky se dostal na jeho opačný pól. Na jeho úplném vrchu se nyní pyšní Sokol Hradešice, a to zase tak velké překvapení není. Klub, který dosud dělal maximum i s využitím hráčů z okolních klubů, aby mládež měl v soutěžích vždy zapojenou se klubu nyní toto úsilí vrací. Hradešice patřily řadu let mezi dlouhodobé účastníky 1.B třídy a nejsou bez šancí znovu být úspěšné v boji o návrat do krajské soutěže. Výhra v derby v Rabí nad domácím FK Budětice 2012 zároveň znamená pro tento tým, spolknout hořkou pilulku, zůstat na konci tabulky bez bodového zisku.

Kompletní výsledky kola včetně sestav a tabulku najdete v části VÝSLEDKY - OKRESNÍ PŘEBOR






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku