Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ - SOKOL MOCHTÍN


SOKOL MOCHTÍN

 

Úvod  obou částí soutěžního ročníku 1.A třídy roč. 2019/20 je pro Sokol Mochtín ve znamení derby. Ihned v druhém kole v loni na podzim tak i letos na jaře čeká duel s věčným rivalem Startem Luby. Jarní odveta se hraje na hřišti v Mochtíně 15.3. což  bude týden po jarní premiéře mochtínského celku v 1.A třídě va hřišti Slavoje Žihle. Mochtín s 21 body přezimoval v tabulce na 9.místě a jeho hlavním úkolem pro jaro bude pokusit se o zisk stejné porce bodů jako na podzim, což by mělo zajistit  umístění po 10.místa a tím i klid bez sestupových starostí(baráž atd.). 
V rámci zimní přípravy sehrá Mochtín utkání 1.kola Poháru PKFS s SK Klatovy 1898 "B" . V návaznosti na tento duel absolvovali svěřenci trenéra Jiří Dolejše od čtvrtka 13.2. do neděle 16.2. náročné soustředění v Prášilech , které zakončili vítězstvím v přípravným zápasem na umělce v Sušici nad FK Staňkov.Poslední přípravný zápase po nesehraném utkání v Chanovicích hraje Mochtín A v neděli 1.3. od 15,00 h. v Sušici na UMT se Sokolem Vrhaveč .

8.2.2020 I.kolo Poháru PKFS mužů
SK Klatovy "B" - Sokol Mochtín 4 : 3 (1:2)           
Převzato z web. stránek So Mochtín

Začátek patřil soupeři, který již v 6.minutě nastřeluje břevno naší brány. Skoré ale otevírá Mochtín, když se ve 14.min. po rohovém kopu dostává k dorážce Spas Spasov - 0:1. Klatovy měly šanci na vyrovnání ve 23.min. ale náš gólman byl proti. Ve 28.min. to je již 0:2 pro Mochtín, když se opět dorážkou zblízka prosazuje náš Spasov. Hraje se vyrovnaný zápas, solidní úrovně, šance jsou na obou stranách. Těsně před přestávkou se soupeři z Klatov povedla pěkná útočná akce, po které ve 44.min. snižuje Petr Kotrba na 1:2. A soupeři se vydařil i úvod II.poločasu, když agilní Tomáš Partyngl povedenou střelou srovnává na 2:2, začíná se znovu. O něco více ze hry měl soupeř z Klatov, ale gólově to nevyjádřil. A tak jde do vedení znovu Mochtín a to v 72.minutě, kdy menší zaváhání zkušeného gólmana Klatov Jana Hermana trestá golem náš střídající Matěj Kapusta. Vedení 3:2 si náš tým i jeho fanoušci užívali pouhé dvě minuty. Po ztrátě míče na vlastní polovině zakládá soupeř bleskurychlý brejkový útok, jde do přečíslení a přesnou střelou k tyči David Dolanský srovnává na 3:3 - velká škoda. Když se již zdálo, že utkání skončí smírnou remízou a půjde se na penalty, tak po levé straně se vydává do průniku klatovský obránce Zdeněk Kotáb a jeho "nepovedený centr" končí nečekaně pod břevnem v síti naší brány ! Je rozhodnuto, do dalšího kola postupují Klatovy "B".Utkání rozhodoval mladý arbitr Petr Strolený, jeho asistenty na lajnách mu byli Jan Zavadil a Ondřej Kaiser, hráno slušně, bez karet, přihlíželo cca 50 diváků.
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Žiak Jan, Vichr Tomáš (46. Novák Zdeněk), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam, Strejc Stanislav, Spasov Spas, Šafránek Jan (46. Kapusta Matěj), připraven byl ještě Švátora Petr, branky Mochtína : Spasov Spas - 2, Kapusta Matěj 1.


16.2.2020 - přípravný zápas UMT v Sušici

SOKOL MOCHTÍN - FK STAŇKOV  2 : 1 (1:1)                 

Převzato z web. stránek So Mochtín
Mochtínštíi fotbalisté přijeli k utkání na umělku do Sušice z Prášil, kde absolvovali pod vedením trenéra Jiřího Dolejše fyzicky velice náročné 4 denní soustředění. A i když byli hodně unavení, odehráli se Staňkovem dobrou partii. Faktem je, že soupeř nepřijel v nejsilnější sestavě, ale i v našem týmu chyběli např. nemocní V. Pretzelmayer a T. Velek, stejně tak jako zraněný Sp. Spasov a další.
Zápas se hrál za doslova " letního počasí ", na sluníčku bylo neuvěřitelných +17 stupňů nad nulou !
Do vedení šli hosté v 10.minutě, autorem gólu byl Václav Bláha. Pak bylo pár šancí na obou stranách, ale vyrovnání na 1:1 přišlo až těsně před přestávkou, kdy se zblízka nekompromisně dělovkou pod břevno prosazuje náš Matěj Kapusta. Ve II. poločase měl Mochtín více ze hry i více šancí. Jednu z nich proměňuje po svém průniku po pravé straně Jan Žiak, Mochtín v 70. min. vede 2:1 a o tři minuty později mohl své vedení navýšit. Proti však byl gólman Staňkova, který bravurně zlikvidoval pohotové zakončení Jana Šafránka z 8 metrů. Šanci na vyrovnání dostali hosté v 82. minutě, ale přísně nařízenou penaltu jim náš gólman chytá - bravo ! Ve zbytku utkání, které někteří naši´hráči dohrávali po velké zátěži s velkým sebezapřením, měl ještě jednu gólovku náš Matěj Kapusta, ale i gólman hostů byl bravurní. Skore se nezměnilo, Mochtín si připsal těsnou výhru v přípravě. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Vichr Tomáš, Bejvl Jakub, Švátora Petr (46. Novák Zdeněk), Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří, Strejc Stanislav, Šafránek Jan, Kapusta Matěj, branky : KAPUSTA Matěj, ŽIAK Jan.


1.BŘEZNA - 15:00  UMT v Sušici


SOKOL MOCHTÍN - SOKOL VRHAVEČ  4:3 (1:2)                         
Převzato z web..stránek S.Mochtín
Po páteční sněhové nadílce nebylo ani památky, generálka našich fotbalistů proběhla za příjemného počasí při teplotě 9 stupňů nad nulou ! Naše mužstvo si v úvodní dvacetiminutovce vypracovalo více brankových příležitostí, ale zakončení bylo slabé. Skoré tak otevřeli hosté, když se ve 39.min. po rohovém kopu prosadil přesnou hlavičkou
P.Reitmaier - 0:1. Mochtín však vzápětí srovnává na 1:1 Spasovem, kterého do šance poslal J.Žiak přesnou přihrávkou. Tento stav však vydržel pouhé tři minuty, po chybě naší obrany znovu P.Reitmaier posílá Vrhaveč do vedení 1:2. Po přestávce jde Mochtín opět do ofenzivy. V 50.min. vyráčí hostující golman pěknou střelu J.Bejvla na roh, ale v 56.min. již kapituluje. Po dalším rohu zblíska srovnává na 2:2 dorážkou opět Spasov. Branková přestřelka však pokračuje. V 72.min. jde Vrhaveč opět do vedení, autorem golu je Fr. Hrach. To však bylo od hostů vše, naopak 2x se následně prosadili golově ještě naši fotbalisté, otočili výsledek ve svůj prospěch. V 77. min. srovnává na 3:3 Standa Strejc, vítězný gol pak v 82.min. zaznamenává po přihrávce od T. Velka Matěj Kapusta. Rozhodoval Petr Švátora, hráno slušně, bez karet. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan (80. Pretzelmayer Vilda), Vichr Tomáš, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří (60. Gajdušek David), Smolík Zbyněk, Strejc Stanislav, Pretzelmayer Viliam (59. Velek Tomáš), Spasov Spas (59. Novák Zdeněk), Kapusta Matěj, branky : SPASOV Spas - 2, STREJC Stanislav, KAPUSTA Matěj.

8.3. 13:00 hřiště V.Hydčice - přípravné utkání


SOKOL MOCHTÍN B  - Dlouhá ves                               
.

14.3. 15:00 hřiště V.Hydčice - přípravné utkání


SOKOL MOCHTÍN B - tatran v.hydčice                     
.






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku