Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
AKTIV KRAJSKÝCH A OKRESNÍCH FOTBALOVÝCH SVAZŮ - NYMBURK 20.2.2020

Aktiv KFS a OFS v Nymburku

Fotbalová asociace České republiky ve čtvrtek 20. února uspořádala tradiční Aktiv pro Krajské a Okresní fotbalové svazy. Hlavním tématem setkání byla tvorba strategie Fotbalové asociace České republiky na následující čtyři roky.
Po pravdě řečeno, již název tohoto téma před samotným průběhem aktivu v Nymburku ve mne vyvolával určitý neklid a obavy a hlavně neznámou odpověď na otázku. O co to zase při všech stávajících problémech se kterými se jak celý fotbal , stejně ten na okresní úrovni v Klatovech se potýká zase "pokoušíme"? Ve fotbale na okresní úrovni jako sekretář pracuji s desetiletou pauzou mezi 1993-2003 již od roku 1975. Je to dost dlouho na to, abych dle mého názoru musela být naše práce zarámována silnými výrazy, nebo názvy..... Chápu, doba jde dopředu. Nové pořádky , věda i technika si vyžadují nové činy a platí to i v životě sportovním. Jen jsem se chtíc nechtíc v této souvislosti vrátil několik desítek let zpět , do doby ve které byly hitem velkolepé plány na jejíž konci byly silné socialistické závazky typu : kolik se zavážeme získat držitelů odznaků zdatnosti, získání výkonnostní tříd, titulů vzorný kolektiv dospělých či mládeže, kolik získáme nový trenérů, rozhodčích , hráčů z náboru, nových členů klub a pod.
Jsem rád, že vlastní průběh aktivu mne sice podobných obav zbavil, jiné vyvrátil nebo zpochybnil, nicméně zůstalo i po skončení pracovním aktivu v Nymburku spoustu ale...
Co pro mne bylo důležité poznání ? Průběh jednání a názoru většiny diskutujících k jednotlivým tématům, které v podobě otázek kladených generálním sekretářem Fotbalové asociace České republiky Janem Pauly mi byli velmi blízké a totožné s těmi které má fotbal u nás doma v Pošumaví.
Moc jsem si liboval nad organizací diskuze nad otázkami . Účastníci z jednotlivých krajů zasedli v jednacím sále ke stolům uspořádaných do čtverců . Předsedové a sekretáři okresů společně s předsedou a sekretářem příslušného krajského svazu. Ti se společně vždy dohodli na kolektivní odpovědi v hodnotě známkou od nuly do deseti . Po té se na tabulky objevily známky a konečné průměrná známka k jednotlivým tématům. To, že jsem se mohl, společně se svými kolegy z dalších okresů kraje pracovně podílet na konečné odpovědi bylo velmi inspirativní a motivující . To bylo skutečně tentokrát bez formalit s naplněním slova pracovní jednání .
Základní průsečíky společné diskuze tvořila témata, jakými jsou struktura soutěží, členství, rozhodčí, trenéři, Grassroots, informační systém a také komunikace.
Tento záměr organizátorům z FAČR vyšel do puntíku , tak jak uvedl v hodnocení aktivu generální sekretář naší fotbalové asociace pan Jan Pauly:
„Chtěli jsme, aby se do toho všichni zapojili, aby mohl i jejich hlas rozhodovat o tom, co se bude s českým fotbalem dít dál. Kraje sedí se svými okresy a mají za úkol se nejprve pobavit na dané téma spolu a následně porovnáváme názory jednotlivých krajů mezi sebou a sledujeme rozdílnost jednotlivých výsledků,
Odpoledne se předseda FAČR Martin Malík , který se mimo jiných organizačních věcí dotkl vysvětlováním hodně nepovedené akce související s Euro 2020 ve věci realizace ojednávaných vstupenek a složitostí jejich úhrady. Dobrou zprávou pro všechny co mají společného s fotbalem, pro všechny členy FAČR o tom, že nová verze Fotbalového informačního systému 2.0, která vystřídá stávající 1.0 by měla být spuštěna nejpozději na počátku druhé poloviny tohoto ruku. Na závěr aktivu vystoupil s aktuálními informacemi ředitel finančního oddělení Libor Kabelka.
Myšlenek a dojmů jednání a otázek se honilo ještě v hlavě cestou domů spousta. Nicméně strašák z názvu Strategické plánování na r. 2020 - 2024 stále zůstává. Raději než plánovat jen to co zůstane na papíře jsem si již odvykl. Mám rád realitu, tady jsem doma jak bude vypadat další čtyři roky situace ve fotbale v okrese Klatovy tak to je předně rukou těch funkcionářů v klubech a v konečné koordinaci Výkonného výboru Okresního fotbalového svazu Klatovy!
A co mě nejvíce mrzelo ? byla to skutečnost že ze zdravotních důvodů nemohl se mnou být na aktivu rovněž (byť byl původně se mnou přihlášený) předseda OFS Klatovy Jan Červený. Ten od roku 2004 kdy byl zvolen do předsedy svazu a v ní působí až dosud , se drtivé většiny těchto porad, Valných hromad atd. vždy aktivně zúčastnil. Tak mu přeji velmi brzké uzdravení a návrat ke svému "předsedování", které dělá tak jak je u to vlastní na sto procent!

Miroslav Sedlmaier, sekretář OFS Klatovy   

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku