Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Skončili po podzimu na lichotivém čtvrtém místě

ANI ODCHOD ŠESTI HRÁČŮ S KOLEKTIVEM STRÁŽOVSKÝCH FOTBALISTŮ VÝRAZNĚ NEOTŘÁSL

 

SK Kovodružstvo Strážov, účastník okresního přeboru po sestupu z 1.B třídy v předcházejících dvou ročnících v Pošumaví obsadil v konečné tabulce vždy druhé místo. Po skončení minulého ročníku došlo z důvodu odchodu několika klíčových hráčů k značnému oslabení. S odchodem Michala Frouse, Tomáše Linkeše, Tomáše Strnada, Antonína Kopeckého , Františka Petrželky a brankáře Dominika Šíta odešla zároveň téměř polovina branek (41 z 88) které Strážov v roč.2018/19 do sítě svých soupeřů nastřílel . Tyto změny ve složení týmu byly velice citelné, neboť všichni zanechali na strážovském pažitu výrazné stopy své kvality. I proto se velké vyhlídky na obhajobu předcházejících umístění Strážovským nedávali. Čtvrté místo, na kterém Strážov po podzimu nakonec přezimoval lze proto bez nadsázky označit jako velice příjemné překvapení. Díru v sestavě po odchodu výše uvedených hráčů museli nahradit odchovanci, věkem ještě odchovanci Lukáš Kalivoda, David Bouberle, Tedeáš Cervený a David Vácha. Vedle nestárnoucí opory , jednapadesátiletého(!!) předsedy klubu Petra Presla musel kopačky oprášit ze skříně a i jeho místopředseda ,trenér žáků Bronislav Mayer(45) a své fotbalové umění úspěšně prokazoval na hřišti také Luděk Janka(42). Ti všichni doplnili v sestavě zkušené borce a opory Zbyňka Tomana, Michala Chalouše, Jirku Hosnedla, Jana Michela, Jirku France, Davida Kološe , Ondru Urubu, Jardu Valeše, Aleše Presla , Luďka Souška, Jirku Flodra, Martina Štancla a Martina Plíhala a nakonec dohromady úspěšně dotáhli podzimní část do úspěšného konce.

Po dvouměsíčním odpočinku zahájili muži SK Strážov zahájili zimní přípravu v druhém lednovém týdnu. O průběhu přípravy na jarní druhou část okresního přeboru jsme získali informace od trenéra Martina Štancla. "V první části se zaměřujeme na kondiční přípravu, od poloviny února máme naplánované pravidelné měření sil v přátelských utkáních, na konci pak soustředění v Plánici. I nadále usilujeme o zkvalitnění a rozšíření kádru, momentálně jednáme o příchodu dvou až tří hráčů. Rádi bychom mužstvo posílili na klíčových postech a také si uvědomujeme nutnost rozložit zápasovou zátěž na více hráčů, neboť jen tak budeme předcházet zranění a nejdůležitější utkání odehrajeme v plné síle. Zároveň jsme, stejně jako na podzim, připraveni dát prostor našim mladým hráčům odchovancům klubu a pomalu je tak nechat sbírat zkušenosti a zapracovávat do mužstva.

V rámci přípravy máme na programu sehrání série přípravných zápasů:

  1. 2. 16 hod. Vrhaveč – Strážov na hřišti UT v Domažlicích
  2. 2. 12 hod. Klatovy divizní dorost – Strážov na UT v Sušici

Ve dnech 28. - 29. 2. - soustředění Planice

  1. 3. 16 hod. Mrákov - Strážov na hřišti UT v Domažlicích

15.3. chceme absolvovat generálku na první jarní mistrovské utkání, které nás čeká v neděli 22. 3. 2020 v 15:00 doma s TJ Nezamyslice . Místo a posledního soupeře ještě upřesníme ".

Na dotaz, s jakým cílem do jarních bojů o mistrovské body SK Strážov jde Martin Štancl uvedl: "S ohledem na množství odcházejících hráčů po skončení minulé sezony je pro nás aktuální pozice v tabulce příjemným překvapením. Ztráta na přední příčky je po podzimní části přibližně stejná jako v uplynulých letech. V jarní fázi proto uděláme vše pro její zmenšení a vylepšení našeho postavení v tabulce".

Závěrem snad jen jednu poznámku. Stejně tak jako ve Strážově, tak i v převážné většině týmů mužů, a to nejen křížem krážem Pošumavím rok od roku stárne. Dnes již věkem „přesluhující veteráni“ jen zachraňují, nebo jinými slovy také oddalují řešení generačního problému zapříčiněného nedostatkem odchovanců. Bohužel takový je současný obrázek fotbalu nejen s hráči, funkcionáři, ale také rozhodčími nejen v našem regionu. Je to problém ke škodě celého fotbalu v rámci ČR.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku