Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA

 1.A TŘÍDA - ročník 2017/18

  

Vážení příznivci fotbalu, drazí návštěvnici těchto stránek!

Jak asi nejlépe asi začít? Vlastně ani vlastně nevím sám. Je pro mne velmi složité odpovídat na e-maily i telefonické dotazy, které zejména v tomto týdnu, po odehrání úvodního kola fotbalových soutěží nového ročníku 2017/2018 se množí. Návštěvnici hledají ve výsledcích a ty tam chybí. Ano je to tak. Po více než 16 létech non stop práce na stránkách prostě mně jedinému , kdo od jejich založení na nich toto dlouhé a vyčerpávající období zkrátka došly „baterky.“

Do konce jarní sezóny jsem zároveň pracoval jako spolupracovník s Klatovským deníkem a když jsem se rozhodl ve svém věku více než 71 let něco udělat pro to, abych stíhal práci sekretáře OFS a zároveň nepadnul na dno svých fyzických i psychických sil, pak jsem musel na svých aktivitách ubrat. Z mé strany ukončení dopisovatelské spolupráci do tisku, která trvala od roku 1976 desítky let znamenalo výrazně omezený způsob fungování těchto mých stránek. Ty jsou jsou výhradně mojí soukromou záležitostí, nejsou nikým dotovány a dělal a budu dělat zcela zadarmo. Stejně tak jako zadarmo tyto informace mají i návštěvníci a že jich bylo od května 2001 více než dva miliony svědčí o zájmu o tento druh informací. Ten nemá v rámci nejen našeho kraje obdoby , je svým rozsahem naprosto ojedinělý a v době vzniku neexistovaly a ještě dlouho po té žádné obdobné soukromé stránky tohoto charakteru, které se věnovaly amatérskému fotbalu nebyly. Možná, že i proto v roce 2003 získal portál webu www.Sumavanet.cz celostátní v soutěži o ZLATÝ KLAS toto nejvyšší ocenění!!!

Doba se nedá zastavit a jelikož všechny roky jsem na vedení stránek byl sám, informace od klubů i ze zápasů jsem získával tím, že jsem si je sám zjišťoval nejprve telefonicky poté e-maily a dalšími zdroji a vždy jsem se snažil pokrýt veškeré soutěže v účastí týmů z Pošumaví. Jak se mi to dařilo a jak budou tyto informace chybět v původní podobě ukáže čas. Faktem je, že každý jsme nahraditelný, a tak věřím, že se pro dalším třeba 15 let najde třeba obdobný a věřím i lepší subjekt, který bude v podobném rozsahu informace z fotbalu v Pošumaví poskytovat. Byl bych rád, kdy někdo navázal na to, co bylo vždy mojí prioritou, že ve svých informacích, a  hlavně, aby ve výsledcích nezapomínal na to podstatné, na mládež.

Stačí se jen podívat na některé „taky fotbalové stránky“ které v posledních létech vznikly. Na těch si nechybí rozhodně byznys, tedy reklamy, reklamy a zase reklamy, aby se všichni provozovatelé těchto stránek „nažrali“ a naplnili svoje žoky financemi (těch příkladů je hodně a nechci být někým žalován za pravdu, proto jmenovitě je nebudu uvádět, ale vím, o čem píši), ale co tam chybí je informace o průběhu mládežnických zápasů, výsledky a komentáře k průběhu mistrovských soutěží i dalších mládežnických utkání,  které byly vždy nedílnou součástí mých stránek a to až do posledního letošního jarního kola 2016/2017. Postupně jsem se informace snažil i doplňovat o foto a video, což se rovná současným požadavkům o poskytovaných informacích. To je sice všechno krásné, ale vážení, to se nedá z mého pohledu s jedním párem rukou zvládnout, to mi věřte!

Fotbalové stránky Klatovsko, Sušičko, Horažďovicko , to je to, co mimo mojí rodiny a svůj jen okruh těch nejvěrnějších známých a také fotbalu má v mém životě jako to nejcennější. Je to moje velké fotbalové dítě.

Nicméně k věci:

Chci vám oznámit, že od zahájení nového ročníku fotbalových soutěží 2017/2018 již nebudou tyto moje fotbalové stránky obsahovat dosud běžný rozsah, standard zahrnoval výsledky a komentáře ve všem výsledkům soutěží s účastní týmů z našeho krásného a rozsáhlého regionu z Pošumaví , resp. týmů které působností patří v rámci FAČR od OFS Klatovy ! Je mi líto, aby stránky www.sumavanet.cz/fotbal zůstaly rázem minulostí, a proto se budu i nadále snažit, aby byly živé a bylo kde výsledky a další informace najít.

Proto jsem v části PŘEČTĚTE SI a v části POZVÁNKY zpracoval jednoduché odkazy na všechny fotbalové soutěže s účastí týmů z posobnosti OFS Klatovy. Takto budete mít možnost velmi rychle a snadno dohledat všechny výsledky, které byť bez tradičních komentářů jsem vždy zde zveřejňoval.

Také ostatní rubriky budou ponechány v původním rozsahu a dle možností a dostupných informací tyto budou dále doplňovány o aktuální informace.

Pokud alespoň z malé části budou v nastávajícím období tyto všechny mnou vypracované informace včetně statistik (mám zde vůči čtenářům dluh, musím průběžně ještě aktualizovat ročník 2016/17) ponechány v dosud užívaném rozsahu.

Závěrem si neodpustím podstatnou, byť nostalgickou poznámku. Přestože jsem tato rozsáhlou činnost pro fotbal a sportovní dění v okrese, kraji ale hlavně v Pošumaví dělal na plný plyn, někdy doslova na doraz, přesto kromě ocenění, které získal samotný portál SumavaNet mne nikdo žádnou jinou formou , alespoň slovem uznání, či kusem papíru ocenění nikdy takto nevyzdvihl. Je to smutné, ale takoví jsme už mi“ Čecháči“. Myslím si, že těch orgánů a organizací (nejenom státních i místních ale i tělovýchovných) které by se mohli při čtení této věty třeba i chytnout za nos je nejen v našem regionu dost…

Naštěstí jsem to nedělal pro klepání na moje ramena a slova uznání a to byť i z pozice třeba chybujícího (ale kdo nedělá chyby a pro dělá hodně je jich taky daleko víc) , ale dělal sem to pro vás, pro fotbalové příznivce. Mezi těmi jsem si ovšem také vzhledem ke svým postojům, někdy i méně diplomatickému vyjadřování i přímým úderům hlavičce na hřebík udělal řadu nepřítel. Ti si možná odechnou, ale těm já stejně nedopřeji příliš klidu! Bylo a je stále hodně těch u na mém jméně nezůstala ani za to co jsem snad pozitivního pro fotbal udělal (a vím že toho nebylo málo) niť suchá. I když, kdyby znali všichni tak zvaní kritici skutečná pozadí věcí anebo je chtěli vidět, pak asi by nespojovali vše co se událo na fotbalovém nebe třeba i OFS tomu bylo jinak. Kdo chce zůstat hluchý a slepý, buď mu to přáno. Já a my ostatní normální fotbalový blázni budeme se radovat z daru kterým je zdraví a z fotbalu, který nás provází i a třeba z části i prostřednictvím těchto stránek životem v Pošumaví.

Závěrem je jediné, děkuji všem a věřím, že jako autor těchto stránek budu mít i v budoucnosti co nabídnout, a nejen to kdo oslavil výročí a kdo nás navždy opustil. I když i to patří nejen k fotbalovému životu...

Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

Miroslav Sedlmaier, autor web. stránek www.sumavanet.cz/foftbal


 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku