Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.KOLO 12.-13.8.2017

KOMENTÁŘ K VÝSLEDKŮM  OKRERSNÍCH SOUTĚŽÍ HRANÝCH 12. - 13.8. 2017

O víkendu se roztočily na plné obrátky první sérií utkání dvě okresní soutěže okresní přebor a III. třída. Tyto soutěže mají po 14 účastnících a tradičně začala předehraním posledních dvou kol (12. a 13.) podzimní části ročníku 2017/2018.

Pro okresní přebor znamenal na jaře skončený minulý ročník nebývalé změny ve sloužení účastníků této nejvyšší soutěže mužů v Pošumaví. Do 1.B třídy sice  z důvodu postupu ubyly dva celky Vrhaveč a Hradešice, ale naopak ze stejné krajské soutěže vrátily do OP tři sestupující Strážov, Měčín a D. Ves. Proto museli opustit přebor dokonce čtyři sestupující  - Nezamyslice, Běšiny, Dešenice a Velký Bor a odvádět nováčkovskou daň rozhodně nebudou chtít nováčkové, vítěz III.třídy SRK Ž.Ruda, Svéradice B ani Sokol Chudenice. 

            V návaznosti na okresní přebor nastala i revoluce ve složení třetí třída. Ve "trojce" zůstala pouze polovina původních účastníků – Hrádek B, Velhartice, Plánice, K. Hory, V.   Hydčice, Mochtín B a TJ Žihobce. Z původního seskupení z minulému ročníku z tohoto seznamu z důvodu postupu vypadly týmy Ž.Rudy, Svéradic B, Chudenic a sestupu TJ Bezděkov, SK Bolešiny B, D. Janovice B  a nově byl počet doplněn jednak o sestupující z okresního přeboru -  Běšiny, Dešenice a Nezamyslice a dále postupující ze IV. třídy Nýrsko B, Sokol Kolinec a Sokol Veřechov. 

Okresní přebor

NEJRYCHLEJŠÍ BRANKA V NOVÉM ROČNÍKU PADLA V ŽELEZNÉ RUDĚ

Zajímavý vývoj zápasu přinesl duel na hřišti jednoto ze tří nováčků OP v Železné Rudě. Domácí po tříleté pauze se opět jako vítěz III.třídy vrátili mezi fotbalovou elitu v Pošumaví a návrat to byl pro ně úspěšný. Dlouho to tak ale nevypadalo. Hrálo se pouhých 39 vteřin a hosté se radovali z první vstřelené branky, který tak byla podle všech dostupných zápisů v úvodního kola byla nejrychlejší brankou dosaženou v tomto začínajícím novém ročníku. Autorem tohoto gólu byl sedmadvacetiletý Miroslav Šipla, zástupce kapitána a pozdější kapitán Sokola Malý Bor. Domácí po srovnání stavu v závěru I.poločasu ještě museli jednou dotahovat jednobrankový náskok hostů. Nakonec se ve vyrovnaném zápase štěstí obrátilo na jejich stranu a třemi góly v posledních patnácti minutách výsledek otočili ve svůj prospěch. 

Druhý nováček FK Svéradice B sehrál před 100 diváky na hřišti v Rabí s domácím SK Budětice zajímavé utkání ve kterém podlehl těsně 3:2, když dvoubrankový náskok domácích korigoval kontaktní brankou Aleš Vachuška, ale to již bylo v 90.minutě a na vyrovnání již nebyl pro hosty čas.

Již v sobotním klání do boje o první kolekci mistrovských bodů vstoupili dva exúčastníci 1.B třídy. Oba tyto zápasy patřily do kategorie místních derby.

Měčín měl s TJ Měcholupy doma výhodu svého hřiště a tu také využil k těsnému vítězství. Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre zápasu po hodině hry domácí kanonýr Daniel Vondra . O devět minut srovnal šikovný Dušan Bálek a v době, kdy se již schylovalo k penaltovému rozstřelu nakonec minutu před koncem rozhodl nejzkušenější domácí hráč, kapitán týmu Dušan Němec, že všechny body zůstanou v Měčíně!

 

Další nový účastník OP SK Kovodružstvo Strážov , který po 25 letech působících nepřetržitě v krajských soutěží rovněž sestoupil z 1.B třídy absolvoval náročný zápas v Bolešinech. Domácím se podařil vstup do zápasu a v poločase odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem. Možnost zvýšit měli z pokutového kopu, který ale brankář Dominik Šít domácím zlikvidoval. Na konečných 1:1 bylo srovnáno v 55.minutě, kdy v tísni v hlavičkovém souboji s Kološem domácí Tomáš Stupka poslal míč do vlastní sítě. V penaltové loterii pak byl úspěšnější Strážov a odvezl si cenné dva body.

 Sokol  Chudenice po postupu ze III. třídy ze třetího místa prověřil v premiérovém utkání v OP v Lubech domácí rezervu. Ta měla v nováčkem přeboru , který dohrával posledních 16 minut v oslabení bez vyloučeného Jana Soupíra (po dvou ŽK)  více práce než čekala, nicméně i těsné vítězství se počítá a hosté se budou muset pokoušet o zisk prvních bodů nyní doma v duelu nováčků s hostující Železnou Rudou.

Nečekaně vysokou výhru si odvezla janovická Dukla ze hřiště rezervy TJ Sušice. V desáté minutě se hráči Dukly radovali z první branky v síti domácích a od té doby již  své vedení navyšovala  na konečných 1:5. Janovičtí se nicméně  v minulém ročníku a zvláště na  jaře prezentovali výsledkovými kotrmelci, kdy po vysokých výhrách dokázali naopak stejně vysoko prohrát a tak si počkáme, zda se v novém ročníku těchto výkyvů vyvarují.

III. TŘÍDA

SESTUPUJÍCÍ TÝMY Z PŘEBORU NA BODY NEDOSÁHLY

Tyto výrazné změny také byly důvodem netrpělivého očekávání výsledků úvodního kola III. třídy. A že byly více než zajímavé posuďte ostatně sami. 

Výsledkovou bombou úvodního kola  ve III.třídě bezesporu výsledek duel nováčka Sokola Kolinec se sestupujícím Sokolem Velký Bor. Zatím co domácí v průběhu zápasu s nahuštěnou lavičkou vystřídali v zápase všech možných pět střídání, hosté do Kolince přijeli pouze s jedenácti hráči . Poté, kdy v 27.minutě odstoupila jedna z opor týmu kapitán Filip Prokopius pro domácí byl tento zápas jednoznačnou záležitostí. Střelecky se dařilo odchovanci klatovské kopané Jardovi Buštovi, který své dlouholeté zkušenosti z divizních klání v městě pod Černou věží zužitkoval, dal čtyři góly z toho svůj první hattrick v tomto ročníku dovršil již v první polovině utkání.

Druhý sestupující celek z OP Sokol Běšiny se naopak ze hřiště z Velkých Hydčic nevrátil s prázdnou. Kádr který doplnil odchovanec strážovské kopané , nestárnoucí Václav Janda(naposledy hrál na jaře v TJ Bezděkov) a další tři "Strážováci" dva 18ti letí Schwarz Ondřej a Volf Tomáš, kteří ještě na jaře sbírali zkušenosti v 1.B třídě a devatenáctiletý Danil Hedenreich byl úspěšný . Zásluhou vyrovnání Mirou Vališem deset minut před koncem na 1:1 získaly Běšiny  venku cenný  bod .

Třetí sestupující tým, který ještě na jaře bojoval v okresním přeboru Start Dešenice měl těžký úkol obstát na hřišti posilněné rezervy Svatoboru Hrádek. Od 42. minuty kdy domácí poslal do vedení zkušený Václav Holeček drželi celý druhý poločas šanci na vyrovnání. Střelecky se však ani jeden z nejlepších kanonýrů okresních soutěží Michal Poupa stejně ani jiní jeho zkušení spoluhráči neprosadili a Radek Holeček minutu před koncem výhru rezervy Svatoboru pečetil.

Nýrská rezerva Okuly Nýrsko si poprvé po postupu do III. třídy vyzkoušela hřiště jednoho z dlouholetých účastníků této soutěže SK Velhartice. Těm vítězství vystřílel autor obou gólů čtyřiadvacetiletý Stanislav Vaněk . Naděje hostů svitla v 62.minutě , kdy na 2:1 snížil zkušený hrající kouč Jirka Hvězda. Šest minut po té, ale přišlo hloupé vyloučení neméně zkušeného borce sedačtyřicetiletého nýrského hráče  Vojtěcha Gergely  a 22 minut v oslabení již hostům šanci na zvrat nevyneslo.   

V této silné konkurenci bude každý bod dobrý , zejména pak pro ty, kteří budou myslet spíše na záchranu než na boje o horní příčky tabulky . Mezi ně patří také aktéři duelu v Plánici. Domácí proti dalšímu nováčkovi z Veřechova potvrdili, že doma body umí získávat  : Druhému týmu minulého ročníku IV. třídy B nedali šanci ani jednou skórovat a výhra 3:0 znamená pro plánický tým povzbuzení do dalších bojů. Přesto zeštíhlí po tomto zápase  jejich klubová pokladna 700 Kč ( za dva vyloučené  hráče Jana Votýpku a Tomáše Kohouta) po 2x ZK lehčí o 400 a za projednání v DK o dalších 300,-Kč.) Vyloučení hostujícího Martina Hnídka znamená zatížení platbou o 350 Kč.

 Překvapení přinesl i výsledek mezi čtvrtým celkem minulého ročníku III. třídy domácím TJ K. Hory a sestupujícím z okresního přeboru TJ Nezamyslice. Teoreticky favorizovaní hosté na Horách v klání dvou soupeřů, kteří do vzájemného souboje vstoupili s výrazně omlazenými hráči ( u domácích dokonce v základní sestavě nastoupili dva sedmnáctiletí fotbalisté) neuspěli. Divokou brankovou přestřelku zahájil již ve druhé minutě hostující Dlouhý, o minutu po té Kus srovnal a v 10.minutě otočil skóre pro domácí Řimnáč a pak již si domácí vítězství nenechali vzít!

Stejně jako před rokem spolu Mochtín B a Žihobce vstupovali do nového ročníku, tak stejně tak tomu bylo i nyní v ročníku 2017/18. Na rozdíl od loňské sezóny kdy  Žihobce v Mochtíně uhráli remízu 2:2 tentokráte dopadl tento tým hodně bídně a vrátil se domů s nejvyšší prohrou úvodního kola III.třídy 7:1.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku