Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KRAJSKÉ B A R Á Ž E - 2016_2017

 

Krajské baráže ročníku 2016/2017 : 

 

 

Krajský přebor

 

FK OKULA NÝRSKO - FK HORAŽĎOVICE 1:1 (1:1)

Stanislav Steiner

Do barážového utkání nastoupili domácí hráči pod tlakem, že musí zvítězit. Hra se mužstvu nedařila, a tak hosté převzali iniciativu a několikrát nebezpečně ohrozili nýrskou branku. V té době mohli hráči domácího mužstva poděkovat brankáři, který svým výkonem nedovolil hostům skórovat. To vydrželo až do 33' utkání, kdy po chybě obránců, nestačil opakovanou střelu, Nauše zlikvidovat.

Do konce prvního poločasu se podařilo domácímu mužstvu vyrovnat, když střelcem branky byl T.Rubáš. Další příležitost měl v následující minutě Kohout, ale jeho hlavička skončila na břevně a do stoprocentní šance se dostal Rubáš, ten však přestřelil branku.

Ve druhém poločase se obě mužstva snažila o vstřelení vítězné branky, ale bez úspěchu.

V 69' utkání dostal hráč hostů Sova, za faul červenou kartu, a tak hosté dohrávali zbytek utkání oslabení. Ani této výhody nedokázali hráči domácího mužstva využít, a tak utkání skončilo nerozhodně.

V sobotu se hraje v Horažďovicích odveta, pokud se chtějí hráči Okuly v KP udržet, tak musí podat daleko lepší výkon, než ten, co předvedli na domácím hřišti.

Branky: 42. Rubáš Tomáš - 33. Nauš Josef.

Rozhodčí: Křen Jiří - Maroušek Karel, Frgal Lukáš, 150 diváků .

Sestava Nýrsko:

Timoschenko - Brož,Lužný, Antonovics,Kolář- Kotlan/77' Valenta T./,György T,György I./88' Hvězda/,Výtisk,- Rubáš/64'valenta M./,Kohout/90' Pavlík/

Sestava Fk Horažďovice:

Rybár-Macoun/67' Boček Jakub/,Nauš, Forman J., Sova, Forman M., Greger, Šašek, Jůda, Vachuška, Boček Jan.

FK HORAŽĎOVICE  - FK OKULA NÝRSKO 2:6 (0:0)

Stanislav Steiner
Po středeční remíze na domácím hřišti odjížděli hráči Nýrska k odvetnému barážovému utkání s přáním podat co nejlepší výkon a zachovat Krajský přebor do další sezony pro sebe.
Trenér K.Kalivoda udělal menší změny v sestavě , které jak později ukázalo ,byly pro vývoj utkání rozhodující. Především do základní sestavy nenominoval P.Výtiska a ponechal si ho jako žolíka, do druhého poločasu.
Vstup do utkání patřil hostům, kteří se postupně získával herní převahu, ale bez brankového využití. Domácí mužstvo pod dojmem remízy v prvním utkání začalo opatrně a svou velkou brankovou příležitost ,v 11' utkání ,nedokázal Pařil úspěšně zakončit. Do další slibné příležitosti se dostal, v 15'  Jůda, ale jeho nepovedená střela skončila vysoko vedle branky.
Ve 30' se hráčům Nýrska, podařilo na 2x. nastřelit tyč domácí branky. Obrovskou šanci k otevření skoré utkání měl ve 43'  Kotlan, který postupoval sám na domácí branku a svou střelou přehodil jak brankáře ,tak i domácí branku Proto skončil první poločas za bezbrankového stavu.
Na začátku druhého poločasu provedl trenér hostů změnu, když na hřiště poslat P.Výtiska, který svou rychlostí a úspěšným střeleckým zakončením prakticky rozhodl o osudu utkání. Domácí mužstvo v té době bylo zralé na ručník a jeho hráči si nevěděli rady s kombinační hrou soupeře .K lepšímu výkonu nepřidalo i vyloučení domácího hráče po dvou ŽK.
V době ,kdy bylo o výsledku baráže rozhodnuto ,dal trenér Nýrska příležitost  dalším hráčům z lavičky a domácím se podařilo částečně zkorigovat nepříznivý stav utkání
Vítězství v baráži znamená pro hráče FK OKULA NÝRSKO setrvání v Krajském přeboru.
SESTAVA FK HORAŽĎOVICE : Rybár Jiří-Macoun Daniel,Nauš Josef,Sova Jan,Forman Michael,Jůda Tomáš,Vachuška Alexader, Boček Jan,Vrzal Václav(58' Boček Jakub), Koc Ondřej,Pařil(46' Lacko Roman)
SESTAVA FK OKULA NÝRSKO: Timoschenko Bohdan-Brož Martin,Valenta Tomáš,Lužný Jakub,Kolář František(60' Pavlík Jakub )-Kotlan Daniel,György Tomáš,György Ivo(73' Hvězda Jiří),Bastl Miroslav(76' Nehoda Michal )-Kohout Tadeáš(70' Rubáš Tomáš),Antonovics Andrei(47' Výtisk Petr)
Branky: 80. Lacko Roman, 82. Koc Ondřej - 55. Kohout Tadeáš, 57. Brož Martin, 65. Výtisk Petr, 66. György Tomáš, 69. Výtisk Petr, 79. Výtisk Petr

Rozhodčí: Janda Marek - Schneider Josef, Liškutín Antonín, ŽK 3:1, ČK 1:0(58.Macoun Daniel- 2 ŽK), 110 diváků. 

Resumé: Nýrsko šesti góly ve druhém poločase duelu v Horažďovicích v síti domácích proměnilo v nejdůležitějším zápase sezóny své roční působení v krajském přeboru v roli nováčka v další vstupenku mezi elitu kraje v novém ročníku 2017/2018. Je jen škoda, že "los" určil právě souboj týmů z Pošumaví proti sobě. Na druhé straně , ale alespoň tak máme pro další ročník alespoň zásluhou Nýrska , Lub a sestupující Sušice z divize  dvojnásobné zastoupení v KP, což po sestupu Svéradic alespoň to dopadlo tak, neboť v přeboru kraje z tohoto pohledu pamatujeme i že bylo hůř . Do Nýrska blahopřejeme!


 

 SLAVOJ MÝTO - SSK BOLEVEC 2:0 (1:0)
Branky: 44.a 88. Švejda Martin.
Rozhodčí: Bureš Jiří - Špindlerová Zuzana, Hessová Tereza,420 diváků

SSK BOLEVEC -  SLAVOJ MÝTO 3:4 (0:1)

Branky: 46. Zítek Martin, 49. Zítek Martin, 60. Zítek Martin - 7. Konopásek Ondřej, 58. Kotnauer Josef, 75. Švejda Martin, 82. Kotnauer Josef

Mudra Zdeněk - Šimek František, König Michal, 330 diváků, ŽK 3:3, ČK 0:1(Veverka Michal).  
 ResuméBolevec sestupuje z KP, Slavoj Mýto, třetí tým 1.A třídy postupuje do nejvyšší krajské soutěže.  

 

 1.A třída

SOKOL MOCHTÍN - SOKOL MALESICE 3:2 (2:1)

Zdroj: http://www.tjmochtin.cz
Mochtín začal jak z partesu. Již v úvodní minutě kope rohový kop a trefuje tyč hostující branky ! O dvě minuty později již Mochtín vede 1:0, když po dalším rohovém kopu se dostává k odraženému míči Zbyněk Smolík a přízemní střelou k levé tyči ze 20 m otevírá skore. V 8.min. to je již 2:0 ! Tomáš Babka byl faulován před velkým vápnem, nařízený VPK proměňuje dělovkou Jiří Čeleda, Mochtín jde do trháku, ale ne na dlouho. Hosté se oklepali a ve 14.min., po svém prvním rohovém kopu, snižují na 2:1 svým kapitánem Legátem. Obě mužstva pak zlepšila obrannou činnost, nikdo nechtěl udělat chybu a zbytečně inkasovat. V úmorném vedru to bylo náročné utkání pro všechny hráče, hrálo se bojovně a dost tvrdě. Náš tým ale slevil v nasazení, hosté začali hru vyrovnávat, ve 21. min. vyráží náš golman tvrdou střelu Svobody ze 25 m na rohový kop. Do II.poločasu vstoupili naši fotbalisté opět aktivněji. V 55.min. se dostává do šance (po VPK Čeledy) Ji.Dolejš, ale jeho dorážka zblíska jde těsně vedle tyče hostující brány. V 68.min. se již hráči Mochtína a jeho fanoušci z golu radují. Po vypracované akci se k zakončení dostává Jar. Cihlář, který  zakončuje z 8 m golově, zvyšuje na 3:1 pro Mochtín. Naši hráči pokračují ve zlepšeném výkonu, mají více ze hry i další šance. Bohužel, další goly z nich nepřidali a to byla škoda. Soupeř se snažil, ale nic nevymyslel, v 86.min. však přišla individuelní akce nejlepšíhpo hráče soupeře J.Svobody, který se proháčkoval přes naše tři beky  a z hranice velkého vápna tvrdou střelou pod břevno snižuje na 3:2 !
Pro hosty "zlatý gol", pro Mochtín hořká pilulka, se kterou se musí vyrovnat a vše napravit v odvetě v Malesicích.  Rozhodčí Vocelka Milan, AR Ruda Daniel, Sladký Stanislav, Štrincl Pavel, DS Svoboda Miroslav, ŽK 1:4, 120 diváků.
Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Dolejš Jiří, Novák Zdeněk, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Velek Tomáš, Kašpar Lubomír (86. Švátora Petr), Babka Tomáš, Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav (80. Plánička Zdeněk), Smolík Zbyněk (46. Pretzelmayer Jaroslav)
.

 

SOKOL MALESICE - SOKOL MOCHTÍN 0:5 (0:4)

Mochtín odehrál odvetu v Malesicích na jedničku. Rozhodl již první poločas, ve kterém byli mochtínští fotbalisté lepší ve všech směrech, dařilo se jim i v koncovce. Skore otevřel již v 7.minutě Tomáš Babka, stejný hráč pak ve 25. min. zvyšuje z nulového úhle na 2:0 pro hosty ! Těsně před tím ale mohli skorovat i domácí, ale nedokázali potrestat chybu v rozehrávce mochtínského předstopera. To ale byla snad jediná příležitost 1.poločasu, kterou soupeři hostující obrana povolila. Pak se Mochtín znovu herně zvednul, přidával další branky. Ve 38.min. se trefil Jiří Čeleda, na 0:4 uzavíral poločasové skore tři minuty před přestávkou Zbyněk Smolík přízemní střelou ze 20 metrů, bylo prakticky rozhodnuto. Po přestávce Mochtín slevil ze svého výkonu, do hry se dostávali i domácí, ale štěstí v zakončení neměli. Jednou zachránila Mochtín tyč, zbytek vychytal golman Petr Rajtmajer. Šance na další goly měl i Mochtín, ale ujala se jen střela Jar. Pretzelmayera v 85. min., kterého do šance poslal přesnou nahrávkou Jiří Čeleda. Zápas s přehledem odřídil zkušený Václav Duda, asistovali mu Valenta Martin, Kulhánek Milan a Velíšek Jiří, DS byl Lešetický Vladimír, ŽK 2:1, 130 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Kašpar Lubomír (82. Švátora Petr), Velek Tomáš, Babka Tomáš, Smolík Zbyněk (54. Novák Zdeněk), Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav (87. Plánička Zdeněk), Pretzelmayer Jaroslav
Branky: 7. Babka Tomáš, 25. Babka Tomáš, 38. Čeleda Jiří, 42. Smolík Zbyněk, 85. Pretzelmayer Jaroslav. Rozhodčí: Duda Václav - Valenta Martin, Kulhánek Milan,130 diváků.

Resumé: Malesice si po těsné prohře v Mochtíně s přihlédnutím k pohárové matematice dvou vstřelených branek v Mochtíně dělaly zálusk na postup. Hosté z Mochtína  ale domácím jejich choutky k oslavám postupu na jejich půdě překazili  a pěti kousky v malesické brance zadali důvod k tomu, aby oslavy  dalšího působení týmu v 1.A třídě propukly na plné obrátky. Blahopřejeme Sokolu Mochtín. Je to další dobrá zpráva k posledního víkendu letošního jara pro fotbal v Pošumaví!

 



TJ ZD MECLOV - KOŠUTKA PLZEŇ 3:1 (1:1)

Branky: 41. Kubica Martin, 55. Kubica Martin, 58. Čižikov Jevgenij - 26. Pekník Jan

Rozhodčí: Homr Michal - Šálková Helena, Plzák Martin, 330 diváků .

KOŠUTKA - MECLOV 2:0 (1:0)

Branky: 23. Macht Pavel (pen.), 78. Macht Pavel

Rozhodčí: Koura Radim, Žák Ondřej, Říha Zdeněk, ,158 diváků.

ResuméPostupová matematika zahrála ve prospěch Košutky, které jedném vstřeleným gólem v Meclově rozhodla o tom, že v Plzni zůstane 1.A třída, Meclov zůstává v 1.B třídě.


 TJ SVATOBOR HRÁDEK- SOKOL KŘIMICE 1:2 (0:0)

Branky: 65. Jech Václav - 50. Kuneš Václav, 63. Bezdička Václav

Rozhodčí: Lhoták Luděk - Kašpar Zdeněk, Fillinger Miloš, 220 diváků.

 

SOKOL KŘIMICE - TJ SVATOBOR HRÁDEK 4:0 (0:0)

Branky: 49. Bezdička Václav (pen.), 69. Bezdička Václav, 73. Kovačič Josef, 83. Vonášek Jan. Rozhodčí: Havránek Martin - Šauflová Jana, Picek Lukáš, ŽK 2:2, 200 diváků.

ResuméPo bezbrankovém prvním poločase v Křimicích žil Svatobor  nadějí, že nevydařený dluh z domácího zápasu se mu podaří smazat a naplní svůj sen o postupu do 1.A třídy. Sen se rozplynul v úvodu druhé půle po inkasovaném gólu z penalty. Po té domácí již svojí šanci nepustili a znovu potvrdili, že účastí v krajských barážích fotbalový klub z Křimic nicméně nikdy ve výsledném efektu neprodělá...

 

 1.B třída

 

TJ VOLDUCHY - TJ DIOSS NÝŘANY 2:0 (1:0)

Branky: 14. Hoblík Radek, 48. Rieger David.

Rozhodčí: Hodek Jakub - Mazán Jan, Žák Adam, 130 diváků.

TJ DIOSS NÝŘANY - TJ VOLDUCHY 0:1 (0:0)

Branky: 48. Rieger David

Rozhodčí: Mazanec Marek, Petrželka František, Pressl Václav, 120 diváků

ResuméNýřany , které skončily v 1.B třídě na 12.místě se v dvojzápase s druhým týmem tabulky OP Rokycan nedokázaly poradit , nedaly soupeři ani branku a z 1.B třídy sestupují, zde je nahradí ve skupině C TJ Volduchy.



SOKOL MĚČÍN - SOKOL HRADEŠICE 0:1 (0:0)
Branky: 69. Novák David. 
Rozhodčí: Šlajs Jakub - Kříž Lukáš, Doksanský Tomáš, 220 diváků.


SOKOL HRADEŠICE - SOKOL MĚČÍN 2:0 (0:0)

Branky: 55. Melka František, 82. Buchta Michael

Rozhodčí: Rubáš Jaroslav - Chmelík Miroslav, Fanfule Ladislav.  ČK 0:1 (77.Štampach Jakub), 350 diváků. 

Resumé :  Měčín se po čtyřech ročnících působení v okresním přeboru do 1.B třídy vrátil v roce 2009 a vydržel v ní dalších osm ročníků. Nyní jeho další působení přerušily Hradešice , které podobný osud sestup z předposledního místa tabulky 1.B třídy  potkal na jaře 2014.

        Tentokráte na sebe narazily oba celky v souboji, kdo z koho a jen vítěz se mohl radovat z toho, že jeho přihláška do krajské soutěže nového ročníku zůstane mezi zbývajícími třinácti dalšími vyvolenými.

       Hradešice před svým sestupem měly daleko delší a úspěšnější šňůru působení v krajské soutěži. Od svého postupu v roce 1999 zde vydržely plných 14 ročníků, přičemž mimo roč.2003/2004 kdy skončily nejhůře na 11.místě vždy se umisťovaly v tabulce nejhůře v její první polovině. Nyní po vítězství v baráži budou mít možnost na svoje předcházející úspěchy v 1.B třídě navázat a my jim k tomu přejeme hodně úspěchů.

           Měčín se  po neúspěšném boji v baráži  přiřadil k dalším dvěma týmům z našeho okresu ke Strážovu a D.Vsi a bude zajímavé v novém ročníku okresního přeboru sledovat to, jak který tým se vyrovná se sestupem a zda se kterému z této trojice podaří návrat do KS zpět. Dobré zkušenosti s tím měla dosud Dlouhá Ves, ale to se ostatně ukáže , ale hlavně co na to dalších 11 soupeřů. Z důvodu sestupu Měčína se zvyšuje počest sestupujících z OP o další tým, kterým by měly být Nezamyslice. Koneční rozhodnutí přísluší nicméně řídící STK .
 

   





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku