Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SMUTNÁ ZPRÁVA - ZEMŘEL KAREL KREJČÍ Z HORAŽĎOVIC

SMUTNÁ ZPRÁVA

ODEŠLA TRENÉRSKÁ IKONA  -  KAREL KREJČÍ Z HORAŽĎOVIC

          Fotbal provázel Karla Krejčího celý život. Málo bylo okamžiků, aby o víkendu neseděl na trenérské lavičce či nestál v ochozech stadionů.  Když 28. února 2017 oslavil šedesáté třetí narozeniny, nikdo netušil, že to budou narozeniny poslední.

         Jako hráč oblékal dresy Horažďovic, kde bydlel, Svéradic, Chanovic, hrál i ve Velkém Boru a aktivní kariéru končil v Nezamyslicích. Na většině štací bavil diváky jako útočník, než pověsil kopačky na hřebík, přeškolil se na obránce.

          Okamžitě se vrhl na trénování a dosáhl v něm úspěchů. Celkem šestkrát postoupil do divize. Dvakrát s Horažďovicemi, jednou se Svéradicemi, Klatovy, Pískem a plzeňskou Doubravkou, kde působil celkem třikrát. Dvakrát vedl Chanovice, Klatovy a jednou Blatnou, Písek, Koloveč, Svéradice a Horšovský Týn. Jeho nejoblíbenější štací byla plzeňská Doubravka, která mu doslova přirostla k srdci. Dobře mu bylo po čas jeho opakovaném působení i v Klatovech, i když tímto klubem byla cesta za postupem do divize asi nejtěžší.

         KAREL KREJČÍ měl rád hráče, kteří byli na hřišti za všech okolností bojovníky a hráli srdcem, a i když se nedařilo, oni dřeli s plným nasazením.  U tohoto kouče jsme zaznamenali také jednu raritu u nás možná ojedinělou. Jako trenér zároveň vedl v jedné soutěži dva celky. V době kdy trénoval v divizi Horažďovice se do problémů dostala jeho oblíbená Doubravka, a když byl klubem vyžádán  o výpomoc, nemohl jí odmítnout a tak deset kol koučoval  obě mužstva !
         Další jeho štací byly v roce 2013 v I. B třídě Žichovice a také v tomto klubu se zapsal jako úspěšný trenér. A jako úspěšný také svojí trenérskou pouť zakončil na podzim minulého roku, a jako by to mělo být, symbolicky v Klatovech. K týmu přišel v roli manažéra v druhé polovině podzimní sezóny, kdy se SK Klatovy 1898 příliš výsledkově nedařilo, ale on opět prokázal své trenérské i manažérské schopnosti a zbytek podzimu s klatovským týmem úspěšně tuto soutěžní část zakončil.

Původně byl Karel Krejčí domluven s vedením klatovského klubu na další spolupráci i v roce 2017. K té nakonec již vážných jeho zdravotních důvodů nedošlo. Jak se ukázalo, byly to důvody tak závažné, které vedly k tomu, že srdíčko velkého srdcaře, fotbalisty a poté i velmi známé trenérské osobnosti nejen v Pošumaví nedokázalo čelit závažnému onemocnění a dnes 15. června již navždy dotlouklo.

        Smutek dolehl ze zprávy o jeho úmrtí nejen na kluby, ve kterých Karel Krejčí jako hráč a trenér působil, ale také na širokou obec fotbalových příznivců. Fotbal v Pošumaví v něm ztrácí velmi pracovitého funkcionáře a trenéra, který byl ve svém oboru skutečným odborníkem. 

       Za všechny touto cestou vyslovujeme upřímnou soustrast, nejbližším  pozůstalým, zejména pak rodině Karla Krejčího.

Čest jeho památce.

Pohřeb se uskuteční ve středu 21.6.2017 v 11:00 hod. v Horažďovicích.
                                                                                                                      Autor: Miroslav Sedlmaier





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku