Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Turnaj O pohár města Horažďovice vyhrála přípravka AC Sparta Praha

O pohár města Horažďovice

 

V pondělí 1.5.2017 se konal vskutku výjimečný turnaj fotbalových přípravek v Horažďovicích. Jednalo se o 2.ročník takto koncipovaný, který byl určen tentokráte pro děti narozené v roce 2010 a mladší. Dovoluji si říci, že se jednalo o nejlépe obsazený turnaj přípravek v našem kraji. Tohoto turnaje se zúčastnili děti z pořádajícího klubu FK Horažďovice a týmy z blízkého okolí, tedy Strakonice, Sušice, Klatovy, Domažlice,Rokycany a FC Viktoria Plzeň. Pozvání přijaly i týmy jako Fotbalová mládežnická akademie České Budějovice, FK Bohemians Praha a AC Sparta Praha.

 

Výsledky po základních skupinách byly následující:

Skupina A:

1.AC Sparta Praha II 13b ( 31:6 ), 2. FMA ČB I 12b ( 31:12 ), 3. Kohouti Rokycany 10b ( 21:10 ), 4. TJ Sušice 6b ( 10:28 ). 5. Bohemians Praha 3b ( 6:24 ), 6. Junior Strakonice 0b ( 7:26 ).

Skupina B:

1.AC Sparta Praha I 15b ( 47:5 ), 2. FK Horažďovice 12b ( 25:9 ), 3. Jiskra Domažlice 9b ( 17:14 ), 4. SK Klatovy 6b ( 10:25 ). 5. FC Viktoria Plzeň 3b ( 15:23 ), 6. FMA ČB II 0b ( 0:38 ).

 

Po odehrání zápasů v základních skupinách, následovaly souboje o  konečné umístění v turnaji. Kdy každý tým odehrál ještě 2 utkání o konečné umístění. Jelikož se již zápasy ve skupinách hrály ve velkém nasazení, nebylo to už mnohdy pro děti vůbec jednoduché. Nicméně se s tím popraly na výbornou.

 

O 9. až 12. místo se utkaly týmy Bohemians Praha, FMA ČB II, Viktorie Plzeň a Strakonic. Po vzájemných zápasech byly nejspokojenější děti z FC Viktoria Plzeň.

 

V zápasech o 5. až 8. místo se utkaly mezi sebou týmy z Rokycan, Klatov, Domažlic a Sušice. Z tohoto vzájemného měření vyšly nakonec nejlépe děti z Jiskry Domažlice.

 

O 1. až 4. místo se utkaly týmy, které skončily ve svých skupinách na 1. a 2. místě. Tedy děti z AC Sparta Praha I a AC Sparta Praha II, FK Horažďovice a Fotbalové mládežnické akademie I. Již semifinálové zápasy ukázaly,že na sebe narazily opravdu nejsilnější týmy a bylo se vskutku na co dívat. Všechny zápasy byly vyrovnané a mnohdy muselo pomoci i potřebné štěstí. Nakonec se to potřebné štěstíčko v semifinálových zápasech přiklonilo na stranu dětí z AC Sparta. O 3. místo se tedy utkaly domácí Horažďovice s FMA ČB I. V tomto utkání bylo k vidění mnoho pohledných akcí a nakonec se z vítězství po zásluze radovaly domácí Horažďovice. Ve finálovém zápase se muselo rozhodovat až na pokutové kopy, kde nakonec byl šťastnější tým AC Sparta Praha I.

Výsledky o 1. až 4. místo:

Semifinále 1: AC Sparta Praha II vs. FK Horažďovice 4:3

Semifinále 2: AC Sparta Praha I vs. Fotbalová mládežnická akademie ČB 5:3

Zápas o 3.místo: FK Horažďovice vs. Fotbalová mládežnická akademie ČB 5:3

Finále: AC Sparta Praha I  vs. AC Sparta Praha II 3:3 ( penalty 3:1 )

 

Konečné pořadí:

1. AC Sparta I, 2. AC Sparta II, 3. FK Horažďovice, 4. FMA ČB I, 5. Jiskra Domažlice, 6.  Kohouti Rokycany, 7. SK Klatovy, 8. TJ Sušice, 9. FC Viktoria Plzeň, 10. FK Bohemians Praha, 11. FMA ČB II, 12. Junior Strakonice.

 

Na závěrečném vyhlášení všechny děti dostaly od pana starosty a organizátorů medaile, týmy na 1. až 3. místě navíc krásné poháry, chybět nemohli ani drobné dárky pro každého. Individuální ocenění pro nejlepšího brankáře, hráče a střelce nemohlo také chybět.

Nejlepší brankář: Tobiáš Šupka (Fotbalová mládežnická akademie I )

Nejlepší hráč: Tereza Šedinová ( AC Sparta Praha I )

Nejlepší střelec: Ondřej Korbel ( FK Horažďovice )...celkem 16 gólů

Josef Korbel FK Horažďovice k turnaji uvedl: Všichni jsme se těšili na krásný turnaj s mnoha vstřelenými góly a myslím, že skutečnost předčila naše představy. Turnaje se zúčastnilo 12 týmů, které byly rozděleny do 2 skupin. Zápasy ve skupinách nabídly mnoho krásných akcí a gólů a již mnohé naznačily o tom, jaké že týmy budou bojovat o stupně nejvyšší. Ve skupinách dominovali děti z AC Sparta Praha, které ve skupinové fázi neprohrály. Ale je nutné poznamenat, že to neměly vůbec jednoduché, jejich zápasy s Rokycany (výsledek 2:2 ) a zejména s Horažďovicemi ( výsledek 4:3) snesly to nejpřísnější měřítko. Na atmosféru těchto zápasů budou určitě dlouho všichni vzpomínat! Na závěr se sluší poděkovat všem zúčastněným týmům za předvedené výkony, rodičům a fanouškům za příkladné fandění, rozhodčím za klidný průběh turnaje.“ organizátorům, že to prostě dobře zorganizovali!“






 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku