Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
TOMÁŠ KALIVODA JE DVOJNÁSOBNÝM MISTREM REPUBLIKY

TOMÁŠ KALIVODA - DVOJNÁSOBNÝ, ČERSTVÝ MISTR REPUBLIKY NYNÍ REPREZENTUJE NA MISTROVSTVÍ SVĚTA V USA





























    Tomáš Kalivoda ze Strážova ,student Sportovního gymnázia ve Vimperku závodící za místní  Fischer Ski klub Šumava Vimperk  dosáhl během druhého lednového víkendu jedinečného úspěchu v bílé stopě. Ve Vysočina aréně u Nového Města na Moravě vybojoval dva tituly juniorského mistra České republiky (v běhu na 10 km klasicky a na 10 km volnou technikou). Ke všemu ještě přidal bronz ze sprintu. Člen české juniorské reprezentace tak potvrdil svoji letošní excelentní formu, kterou již ukázal krásnými výsledky na mezinárodních závodech ve Slovinsku, Itálii a Německu. Gratulujeme! Tomáš si svými výkony zajistil nominaci na Mistrovství světa juniorů, které se koná v  tomto týdnu od 30.1. do 5.2.2017 v Park City v USA a kde reprezentuje Českou republiku .
    V Novém Městě na Moravě se neztratil v kategorii mladších dorostenců ani další lyžař z vimperského klubu Šimon Pavlásek , který má kořeny ze Strážova, resp. z blízkých Němčic. Odkud pochází jeho otec , bývalý závodník a nyní úspěšný trenér Fischer Ski klubu  Mgr. Zbyněk Pavlásek. Šimon  získal ve sprintu volnou technikou 11.místo,klasickou technikou 15.místo a v poslední závodní den v závodě s hromadným startem  volně  Šimon Pavlásek si dojel pro bronzovou medaili.

TOMÁŠ  JE NA TĚŽKÉ TRATI MS  S VÝSLEDKEM V BĚHU NA 10 KM VOLNOU TECHNIKOU  SPOKOJEN
Ve středu 1. února čekal juniorskou kategorii druhý závod na mistrovství světa v americkém Park City v Utahu, a to volnou technikou s intervalovým startem. Junioři absolvovali trať dlouhou 10 km.
Z juniorů z ČR si nejlépe vedl Tomáš Kalivoda, který skončil na 38. místě, Adam Matouš obsadil 49. příčku, Karel Macháč získal 53. pozici a Jan Pechoušek se umístil na 55. příčce. „Trať byla těžší, než jsem čekal. Výsledek docela dobrý, jsem spokojený. Vylepšil bych začátek druhého kola, kdy jsem chytil trochu krizi a než jsem to rozjel tak jsem byl skoro v cíli,“ uvedl Kalivoda.

TOMÁŠ KALIVODA SI VEZE DOMŮ Z MS ŠESTÉ MÍSTO !

Štafeta juniorů na MS vybojovala super umístění !

V neděli bylo MSJv lyžování v americkém Park City završeno závodem štafet. Z juniorů se do boje o co nejlepší umístění pustila sestava Karel Macháč, Adam Matouš, Tomáš Kalivoda, Jan Pechoušek a společnými silami to dalo senzační 6. místo!

„Jel jsem druhý úsek a měl jsem tam kontakt nějakého Kanaďana, kterého jsem se snažil udržet. Pak se mi ale povedlo mu v druhém kole nastoupit. Trochu jsem šetřil síly ta první dvě kola, ale stejně to bylo hrozně těžký, takže jsem vlastně neušetřil vůbec nic. Zkusil jsem to ale urvat a podařilo se mi ještě stáhnout tři lidi,“ dodal Matouš.

Třetí úsek byl v podání Tomáše Kalivody ze Strážova závodící Fischer Ski klub Šumava Vimperk. „V prvním kole jsem pošetřil, ve druhém jsem nastoupil,“ řekl Kalivoda. „Tomáš je vorval a tím mě dostal pod tlak. Musel jsem jet před Švéďákem, Italem a Švýcarem a držel jsem si to do posledního kilometru, jenže pak mě Švýcar před finišem sjel a tam mi cukl na cílové rovince, to mě trochu mrzí. Ale my jsme se šetřili na příští rok na olympiádu, a tam jim to všem ukážeme!“ řekl odhodlaně finišman štafety Jan Pěchouček.

Tomáši blahopřejeme !!!!!!

 

 


 






Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku