Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Jubilant V.Kopřiva

 

KLATOVSKÝ FOTBALOVÝ PARIOT VÁCLAV KOPŘIVA
OSLAVUJE SEDMDESÁTÉ NAROZENINY


           Ročník narození 1946 znamená pro  fotbalové funkcionáře, kteří se v tomto roce narodili oslavy významného životního jubilea 70 let. Mezi tyto osobnosti bude patřit také 6. září 2016 Václav Kopřiva z Klatov. Klatovský rodák po vyučení  celý život pracoval v lokomotivním depu v Klatovech, odkud odešel v r. 2004 do invalidního důchodu.

      Kromě zaměstnání, byl a je jeho největším koníčkem sport. S fotbalem začínal již v útlém věku a svou kariéru zakončil jako fotbalový rozhodčí. Byl také dlouholetým členem Výkonného výboru OFS Klatovy, ve kterém navíc vykonával řadu funkcí. Připomeňme například předsedu komise rozhodčích, člena komise mládeže, hospodáře svazu a od roku 2004 nepřetržitě zastává významnou funkci v OFS Klatovy, kde působí ve funkci předsedy revizní komise OFS.

      Příznivci fotbalu si ale nejvíce spojují jméno oslavence s fotbalovým klubem SK Klatovy 1898 (dříve TJ Klatovy). V tomto klubu s malou přestávkou ze zdravotních důvodů již dlouhých dvacet let vykonává funkci sekretáře oddílu kopané v Klatovech, kde jsou na něj právem hrdi. Vždy svou práci vykonával s velkým nasazení a poctivě jak je mu vlastní. Po té kdy odešel do důchodu i přes své vážné zdravotní problémy ještě zintenzivnil své pracovní funkcionářské aktivity s klatovským fotbalem a chod klubu bez tohoto funkcionáře si lze jen těžko představit.

      Jeho doplňkovým sportem byla cyklistika.  Jako člen v občanském sdružení Pošumavská amatérská unie se účastnil cyklistických podniků bez licence. Málo kdo asi ví, co toho oslavenec na kole najezdil a byly to také stovky kilometrů za fotbalem, kde jako rozhodčí utkání odřídil a pak hurá na kolo a zpět domů. Dále hrával rekreačně tenis a v zimě jezdil hodně na běžky.

      Jubilant byl za svoji aktivní funkcionářskou činnost mnohokrát oceněn zejména ze strany OFS Klatovy za jeho neocenitelnou práci, tak i od FAČR (dříve ČMFS) a doma má i ocenění od dalších tělovýchovných orgánů. To nejvyšší ocenění, Cenu Dr. Václava Jíry převzal od předchůdce FAČR Českomoravského fotbalového svazu v roce 2006, další jako např. Cena za Rozvoj fotbalu v Pošumaví  a naposledy byl Václav Kopřiva s předstihem k 70. narozeninám na letním fotbalovém aktivu OFS v Klatovech  oceněn věcným darem. 

        Největší oporou v životě mu byla a je jeho manželka Jarmila, která s ním vydržela dosud krásných 47 let. Mají dvě dcery, dva vnuky Tomáše a Ondru a ten druhý jmenovaný již dokázal přes svoji krátkou sportovní kariéru  ve svých 19 letech stačil udělat svému dědovi radosti, které se hned tak někomu nepoštěstí. Jeho vnuk Ondřej Kuchař je hokejovým brankářem K. Var a  reprezentačního týmu U19  ČR. Hráč se smyslem pro fair play a může se pyšnit, že je prvním majitelem Ceny Oldřicha Machače a na to je jeho děda patřičně hrdý. S druhým vnukem,  osmnáctiletým Tomášem Křepelem je často v kontaktu, neboť v současné době je členem dorosteneckého týmu SK Klatovy 1898.

    Klatovský fotbal může být pyšný na to, že mají takový cenný klenot jakým je Václav Kopřiva, pro kterého je fotbal  velkým koněm a jeho velkou zábavou. Doufáme, že to tak bude ještě dlouho, protože jak jubilanta známe, kutilství ani zahrádkaření není to, k čemu by se asi dal přinutit.

Do dalších let  přejí  Václavu Kopřivovi členové OFS Klatovy, SK Klatovy 1898, současní i bývalí hráči tohoto klubu i celá sportovní veřejnost hodně štěstí a hlavně zdraví. 

 

 

 

 

 

Foto 4x Klatovský deník - Tomáš Kanta 

 

Foto Miroslav Sedlmaier 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku