Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Fotbaloví rozhodčí v Bezděkově

FOTBALOVÍ ROZHODČÍ OBSADILI BEZDĚKOVSKÝ PIVOVAR !

Text a foto Miroslav Sedlmaier


V době dovolených a prázdnin míří myšlenky a zájmy většiny  z nás poněkud jiným směrem než myšlenky těch fotbalových rozhodčích  z působnosti Okresního fotbalového svazu, kteří se sešli v pátek 12.8.2016 Bezděkově . 
V příjemných restauračních prostorech místního pivovaru  se konal tradiční předsezónní seminář, který pro ně uspořádala komise rozhodčích OFS Klatovy. Význam tohoto semináře byl tentokráte o to důležitější, neboť se od 1.7.2016 vstoupila platnost nová Pravidla kopané.  Ta doznala za posledních několik desítek let nejvýraznější změny, což bude klást na rozhodčí zvýšené nároky tak, aby tyto změny dokázali aplikovat i na hřištích při řízení mistrovských soutěží. A čas na další teoretickou přípravu byl minimální, neboť již další den po semináři v sobotu 13.8.2016  se roztočí kolotoč fotbalových soutěží ročníku 2016/2017.
Fotbal je také u nás v Pošumaví sportem číslo jedna už také proto, že relativně s ostatními sporty klade minimální nároky na výstroj, tato hra je jednoduchá a přitom nesmírně vzrušující. Právě proto ho máme všichni moc rádi.
Oproti jednoduchosti samotné hry ale vystupují ne již tak jednoduchá pravidla fotbalu. Z pohledu pravidel není již fotbal až tak dobře vymyšlený, jeho pravidla i přes tyto úpravy mají k dokonalosti ještě daleko. Hra je to krásná, skvělá, vzrušující, ale nedá se jednoduše uchopit a svázat do uceleného systému pravidel.
Zde je naprosto nezastupitelná funkce rozhodčího. Jeho postavení v současném fotbale je stále náročnější a jeho odpovědnost značná, neboť i jediným chybným verdiktem může zmařit výsledek snažení celého mužstva. Z tohoto pohledu výrazně roste význam správných a přesných verdiktů rozhodčích. Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem. A o rozhodčích to platí také, ne li dvojnásobně.
Přejeme jim na prahu nové, podzimní sezóny, aby se všem dařilo ke spokojenosti klubů, diváků a jim samým a aby těch chybných verdiktů bylo co nejméně, a pokud k nim dojde, tak aby v takovém případě se jednalo  vždy o verdikty neúmyslné.

 
    
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku