Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 15. kolo 19.-20.11.2016

ZA PODZIMEM UDĚLALI DŮSTOJNOU TEČKU, ALE NA JAŘE LzE PŘEDPOKLÁDAT V 1. A TŘÍDĚ MASAKR

         Ze čtyřlístku účastníků z Pošumaví v 1. A třídě tři kluby udělaly tu nejlepší tečku za podzimní částí. V posledním 15. kole se podařilo dotáhnout tyto zápasy do vítězného konce. Pačejov si polepšil v tabulce kde nakonec skončil na 14. místě ziskem povinných  třech bodů  se soupeřem, který neuhrál na tuto část soutěže ani jeden bod povinné tři body.
         Doma naplno bodovali i fotbalisté TJ Žichovice, ale jejich cesta za vítězstvím byla provázena dvěma rozdílnými poločasy, když ten druhý byl pro ně daleko úspěšný a byl důvodem ke konečnému vítěznému pokřiku i parádní nálady, která pokračovala na to navazující tradiční dokopané. Na 9. místě v tabulce může Žichovice předstihnout
pouze Sokol Mochtín, pokud bude bodovat 26.11.  v odloženém utkání z tohoto kola na UMT v Sušici se Kdyní.

        Důvod pro oslavovat měli i hráči FK Horažďovice, kteří se postarali o parádní tečku výhrou na hřišti v Křimicích nad soupeřem, který byl před tímto kláním v tabulce před nimi na čtvrtém barážovém místě, na kterém ho přes zimu nahradí nyní Horažďovice!

        Podzim v 1.A třídě skončil, ale jak vyplývá z dosavadního průběhu na podzim , tak na jaře , v soutěži ve které mohou až čtyři týmy postoupit(dva přímo, dva další  z baráže) , ale i sestupy což vzhledem k postavení TJ Sušice v divizi ještě rozšiřuje případný přímý počet sestupujících na tři a další tři týmy  by čekala baráž o sestup tak to bude mela. Stačí jen jeden příklad, od předposlední Košutky a TJ Žichovic na devátém místě  je rozdíl pouhých pěti bodů a jen desáté místo znamená jistotu záchrany! Proto označení slovem masakr zase není tak přehnané.


 

Sokol Pačejov - T.J. Tlučná 7:2 (5:0) 

 

 

PODZIM ZAKONČILI OČEKÁVANÝM VÍTĚZSTVÍM 

Tomáš Cihlář

     Hosté z Tlučné se v Pačejově uvedli jako velice přesný tým. Přesně ve 13:30 se jejich autobus objevil v areálu fotbalového hřiště. Výkop utkání tak musel být posunut cca o 20 minut. Tlučná nastoupila k utkání bez rozcvičky s 11 statečnými /na lavičce nebyl nikdo/, kádr týmu tvořila řada dorostenců.

     Domácí této situace dokonale využili především v prvním poločase. Skóre zápasu otevřel už v 8.minutě Milan Kubaň. Zatáhl míč na střed vápna  a krásně trefil šibenici. O minutu později dostal Vašek Klásek pěknou přihrávku od Pepy Hlůžka, prošel středem hřiště a technickou střelou zvýšil na 2 : 0. V 19.minutě po brejku nadvakrát zvyšoval na 3 : 0. To ale zdaleka nebylo všechno! Ve 24.minutě s chutí hrající stoper Milan Kubaň zatáhl míč po lajně a jako na zlatém podnosu předložil tutovku svému bratranci Jardovi Kubaňovi a ten nemohl netrefit. Ve 26.minutě po rohovém kopu naběhl na zadní tyč Pavel Polena a hlavou uzavřel účet prvního poločasu, ve kterém hosté byli zcela neškodní.

     Po změně stran Tlučná změnila taktiku. Tým se zatáhl do obrany a na těžkém terénu spoléhal na brejky. Tato taktika byla překvapivě úspěšná. V 59.minutě technickou střelou přehodil Kubu Kozlíka mladý Dominik Černý. Domácí kontrovali v 69.minutě, kdy se střelou zdálky trefil Vítek Panuška. Domácí nadále útočili do plných a hosté využili i druhé brejkové situace. V 79.minutě se na těžkém promáčeném terénu dostal za obranu dobře hrající Stanislav Schejbal a snížil na 6 : 2. Poslední slovo v zápase měli přece jen domácí. V 88.minutě Pavel Polena zblízka dorážel na konečných 7 : 2 pro Pačejov.

Branky: 8. Kubáň Milan, 9. Klásek Václav, 19. Ticháček Josef, 24. Kubaň Jaroslav, 26. Polena Pavel, 68. Panuška Vítek, 89. Polena Pavel - 59. Černý Dominik, 80. Schejbal Stanislav.
Rozhodčí: Jílek Aleš - Kulhánek Milan, Kohout Miroslav,
80 diváků . 

Sestava TJ Sokol Pačejov: Kozlík – Polena – Štětina – Kubaň M. – Panuška  - Pavelec /46.min. Žák, 52.min. Bokr/  – Klásek – Hlůžek – Ticháček - Hosnedl   - Kubaň J. /71.min. Sedláček/

S. Křimice - FK Horažďovice  2:4 (0:2)

 

Fotbalisté FK Horažďovice se svými fanoušky přicestovali do Křimic s vědomím, že vítězství nad křimickým týmem jim může zajistit posun v tabulce a zároveň i dobrou náladu pro večerní podzimní „dokopnou“. Zejména horažďovičtí fanoušci však byli konsternováni faktem, že se utkání odehraje na vedlejším hřišti, neboť hlavní bylo v týdnu poničeno počasím a tréninky plzeňské fotbalové školy. Toto náhradní hřiště by však bylo svými rozměry vhodné spíše pro zápasy národní házené než pro fotbalový zápas. Povrch přenosných branek byl pouze pozinkový a branky tak podle pravidel nebyly natřeny bíle. Křimický pořadatel žertem horažďovické fandy uklidňoval, že hřiště bude týmu FK Horažďovice  vyhovovat, neboť Křimice mají zprávy o špatné fyzičce horažďovických hráčů. Hráči FK Horažďovice však byli nad věcí, soustředili se na zápas s vědomím, že podmínky jsou pro všechny stejné a o výsledku rozhodne herní nasazení a kvalita. 

Nebylo to nevlídné počasí, že humor křimického pořadatele zřejmě přešel již v 3. minutě, ale akce horažďovických hráčů, když Tomáš Jůda skvělým pasem za obranu vyslal do šance Josefa Nauše a ten se nemýlil – 1:0. FK Horažďovice pokračovali v tlaku. Několik rohových kopů a nebezpečných autových vhazování Josefa Nauše do malého vápna dělaly domácím problémy (zajímavé tedy bylo, že malé rozměry hřiště pro tyto herní aktivity byly překvapivě výhodou pro FK Horažďovice než pro domácí fotbalisty). Tento tlak tým FK Horažďovice zužitkoval ve 13. minutě ke vstřelení druhé branky, když míč z rohového kopu Tomáš Jůda posadil přesně na hlavu Michaela Formana a ten s přehledem překonal brankáře Křimic Václava Hinterholzingera – 2:0. Bojovný výkon všech hráčů FK Horažďovic, v obraně velmi dobře hrající Jiří Janouškovec, navíc obrovská bojovnost kapitána Marka Šafandy (což už se stalo tradicí pro celý podzim) a velmi jistý výkon brankáře Daniela Macouna, který v 17. minutě včasným vyběhnutím před velké vápno a taktickým faulem zabránil křimickému útočníkovi vsítit branku – to vše  zajistilo dvoubrankové poločasové vedení pro FK Horažďovice.

Ve druhém poločase se střelecky prosadil opět Michael Forman, nejdříve v 66. minutě se skvěle protlačil přes křimické obránce do vápna a s jistotou šanci proměnil – 3:0. Hráči Sokola Křimice v této chvíli bojovali a hráli velmi dobře, určitě jim pomohlo také vysunutí nebezpečného Josefa Kovačiče ze zálohy na hrot útoku. V 80. minutě však horažďovičtí předvedli krásnou akci, kterou založil velmi malou chvíli na hřišti působící Miloš Boř, následný centr Josefa Nauše do branky Sokola Křimice uklidil znovu Michael Forman. V závěru dvěma brankami křimičtí útočníci Jan Zapoměl  v 85. min. a Josef Kovačič v 89.  min.  upravili skóre na přijatelný konečný výsledek pro Křimice 2:4. V nepěkném počasí zápas skvěle řídila trojice rozhodčích ve složení Michal Homr , Miloš Fillinger a Jan Krauz  

Sestava FK Horažďovice:       

Macoun Daniel - Janouškovec Jiří, Šafanda Marek (K), Šašek Martin (59. Zdichynec Lukáš) , Stulík Ondřej (80. Boř Miloš), Forman Michael, Jůda Tomáš, Nauš Josef, Vachuška Alexander, Sova Jan, Greger Tomáš

Branky: 85. Zapoměl Jan, 89. Kovačič Josef – 3. Nauš Josef, 13.,66. a 80. Forman Michael. ŽK 1:2, diváků 80. Rozhodčí: Homr Michal - Fillinger Miloš, Krauz Jan. Delegát: Vyhnálek Josef. 


 SK KDYNĚ 1920 - SOKOL MOCHTÍN 
ODLOŽENO

Citace ze zápisu o utkání : "Utkání nebylo sehráno z důvodu nezpůsobilé hrací plochy. Na hrací ploše se nacházela souvislá vrstva vody v obou pokutových území. Sehrání utkání na takovémto povrchu by mohlo přivodit zranění hráčů, proto jsem označil hrací plochu za nezpůsobilou ke hře. Zároveň náhradní hrací plocha byla také z tohoto důvodu nezpůsobilá ke hře. Družstva se dohodla na náhradním termínu dne 26.11. od 13:00 hodin na UMT v Sušici. Pořádajícím oddílem bude TJ Sokol Mochtín."


TJ ZICHOVICE - MĚSTO TOUŠKOV 4:3 (1:3) 

převzato z web. stránek TJ Žichovice)
Poslední domácí zápas podzimu jsme špatně začali, ale vůle a nasazení v této fázi soutěže k úspěchu stačí. V utkání, kde bojovnost a dramatičnost předčily fotbalovost jsme se tak s fanoušky rozloučili vítězstvím.
V prvním poločase jsme se snažili navázat na výkon z druhého poločasu v Mýtě, ale nedařilo se nám téměř nic. Nešly nám základní fotbalové věci a když neumíme přihrát a nechceme běhat, tak těžko můžeme kombinovat nebo si vytvářet šance. Po zásluze se tak v prvním poločase jasně lepší hosté dostali do dvoubrankového vedení. Snížil Špírek z penalty za faul na Chalupu, kterého pěkně vysunul Musil. Hosté si však díky proměněné penaltě vzali do poločasu dvoubrankové vedení zpět. Skóre 1:3 pro nás bylo ještě milosrdné.
Po poločase jsme zjednodušili hru a především díky Šimáčkovi v útoku získali převahu. Touškov úplně vypadl z role a jen čekal na branky ve své síti. Faul na Hlaváče potrestal z druhé penalty Špírek, průnik Šimáčka zúročil pohotovým zakončením Hlaváč a obrat dokonal Šimáček, který hlavou usměrnil do sítě přesný pas Benedikta. Hosté mohli vyrovnat v úplném závěru, ale jejich hráč neuvěřitelně přestřelil z malého vápna prázdnou branku. Kdyby ji ale trefil, Janda by to určitě chytil, takže se zas tak moc nestalo a mohli jsme slavit výhru, kterou jsme si zasloužili až ve druhém poločase.
Branky: M.Špírek 2 (obě z PK), J.Hlaváč, J.Šimáček – V.Nosek 2, O.Karbusický z PK, rozhodčí Rubáš, ŽK 3:4, diváků 80
Sestava: P.Janda – L.Mourek, O.Musil, J.Šimáček (87.L.Stulík), R.Beneš – O.Chalupa, J.Benedikt, Z.Malík, R.Šiška, M.Špírek (75. M.Linhart) – J.Hlaváč (90.J.Landa)

Ostatní výsledky:

 

KOŠUTKA PLZEŇ - SLAVOJ MÝTO 0:2 (0:0)

Branky: 71. Švejda Martin, 78. Holec Jan (vl.)

 

KERAMIKA CHLUMČANY - FK NEPOMUK 2:3 (2:2)

Branky: 10. Fleissig Tomáš (pen.), 25. Milota Libor - 24. Fleissig Tomáš (vl.), 28. Kozák Jan, 76. Baran Marek

 

SK HORNÍ BŘÍZA - START TLUMAČOV 4:3 (2:0)

Branky: 44. Fišer Matěj, 45. Podestát Jan (vl.), 57. Macháček Martin, 90. Macháček Martin - 67. Tesař Michal, 82. Tesař Michal, 87. Hruška Luboš

 

SLAVOJ ŽIHLE - SOKOL KRALOVICE 2:2 (1:2) PK 3:2

Branky: 24. Peterka Stanislav (pen.), 77. Nový Jakub - 7. Růžek Ondřej, 42. Lavička Jan (pen.)

ZÁPISY VÝSLEDKY TABULKA STŘELCI

 

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

Slavoj Mýto

15

12

0

3

47:22

35

1

0

2

Slavoj Žihle

15

12

0

3

36:19

35

1

0

3

SK Horní Bříza

15

11

0

4

36:16

33

1

1

4

FK Horažďovice

15

8

0

7

50:24

28

0

4

5

Start Tlumačov

15

9

0

6

32:20

28

0

1

6

Sokol Křimice

15

10

0

5

35:39

26

4

0

7

Sokol Kralovice

15

8

0

7

31:31

25

1

2

8

FK Nepomuk

15

7

0

8

38:29

23

1

3

9

TJ Žichovice

15

7

0

8

26:28

20

2

1

10

Sokol Mochtín

14

7

0

7

26:31

20

1

0

11

SK Kdyně 1920

14

6

0

8

14:26

18

0

0

12

Keramika Chlumčany

15

6

0

9

36:34

17

1

0

13

Město Touškov

15

5

0

10

28:31

17

0

2

14

Sokol Pačejov

15

6

0

9

24:31

17

1

0

15

Košutka Plzeň

15

5

0

10

18:32

15

1

1

16

T.J. Tlučná

15

0

0

15

12:76

0

0

0

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku