Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 14.kolo 12.-13.11.2016

 

Mochtín přivezl z Tlučné 3 povinné body ,
poslední LETOŠNÍ derby v Horažďovicích VYHRÁLI ŠŤASTNĚJŠÍ DOMÁCÍ 

ŽICHOVICE ZA PŮL HODINY V MÝTĚ ČTYŘIKRÁT INKASOVALY

          Z utkání 14. kola 1. A třídy byla pozornost z pohledu účasti týmů z Pošumaví upřena na místní derby, které se hrálo v neděli v Horažďovicích. Hostující Pačejov z pozice předposledního týmu tabulky rozhodně nebyl v tomto duelu považován za favorita. Přesto odehrál v Horažďovicích kvalitní zápas, nicméně doplatil na hrubku brankáře v úvodu zápasu. V dalším průběhu oba týmy se prezentovaly solidními výkony a z vítězství se nakonec radovali šťastnější domácí, kteří přidali pojistku zisku bodů až druhou brankou čtyři minuty před koncem.

         Velice těžký soupeř čekal hráče TJ Žichovice v neděli venku. K němu odjeli na hřiště druhého v tabulce Slavoje Mýto opět v kombinované sestavě. O vítězství favorita rozhodla první půlhodina zápasu, ve kterém Žichovice inkasovaly čtyři branky. Přestože po přestávce se prezentovali velmi solidním výkonem a byli domácím vyrovnaným soupeřem, stačilo to na korigování výsledku.

        Relativitě nejlehčího soupeře v tomto kole čekalo Sokol Mochtín v Tlučné. Vzhledem k tomu, že domácí v tabulce poslední ještě nezískali ani jeden bod to měly být pro Mochtín jasné tři body. Jak ale ukázal průběh zápasu, vůbec to nebylo tak jednoduché a vítězství si museli hosté pořádně odpracovat.


 

T.J. Tlučná - Sokol Mochtín 1:3 (1:2)

Mochtín přivezl z Tlučné 3 povinné body , ale jednoduché to nebylo

(převzato z web.stránek S.Mochtín - Karel Šot)

Hosté  odjížděli ze zasněženého Mochtína (k ránu napadlo přes 5 cm sněhu !) do Tlučné s nadějí, že tam by to mohlo být lepší. A opravdu bylo. Terén hřiště v Tlučné byl výborný, zápas se mohl odehrát. Mochtín byl favoritem a v 1.poločase to dokazoval, i když v Tlučné nepředvedl žádný oslnivý fotbal. Domácí bojovali, ve II.poločase to byl již vyrovnaný souboj, naštěstí se šťastným koncem pro náš tým, kterému jistil tři body pět minut před koncem střídající Zdeněk Novák, autor třetího mochtínského golu.

      Naši fotbalisté začali dobře, aktivně, měli převahu. V 17.min. otevírá (po rohovém kopu) skore Zbyněk Smolík krásnou střelou ze 22 metrů - 0:1. Tlak Mochtína sílí, kope několik dalších rohových kopů a ve 26.min. přidává, po přihrávce Tom. Dolejše, další branku Jaroslav Cihlář - Mochtín vede 2:0 a i v dalším průběhu měl další šance na navýšení skore. Ty největší pak ve 38.min., kdy pěkné střely Tomáše Dolejše a Jakuba Bejvla skončily na tyči domácí brány ! Škoda, mohlo být rozhoduto. Nebylo. Domácí totiž ve 44.min. snižují z penalty brankou do šatny na 1:2 (faul P.Staňka), autorem kontaktního golu byl kapitán Tlučné Nachtmann. Po přestávce se hra vyrovnala, ale šancí na gol bylo minimálně na obou stranách. Do velké šance se dostal v 73.min. náš Jar. Pretzelmayer, ale z vyložené pozice přestřeluje prázdnou branku. Výhru Mochtína však přece jen potvrzuje golem v 85.min. střídající Zdeněk Novák, který se šikovně uvolnil ve vápně soupeře a tvrdou střelou z úhlu prostřeluje golmana Tlučné - upravuje na konečných 1:3 ! Zápas odřídil jako hlavní rozhodčí Václav Duda, AR byli Vladimír Čermák a Václav Sirový, DS pak Josef Vihnálek, ŽK 1:1, 30 diváků. Mochtín tak získal na podzim druhou výhru na hřišti svého soupeře, celkem zatím nasbíral 20 bodů a skore 26:31, posunul se i v tabulce o něco výše, ale někteří jeho soupeři ze spodku tabulky mají ještě nedělní zápas před sebou. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Staněk Pavel, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Bejvl Jakub, Dolejš Tomáš (69. Pretzelmayer Jar./ 80. Novák Zdeněk), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk (87. Kul Yan), Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav.

Branky: 43. Nachtmann Marek (pen.) - 17. Smolík Zbyněk, 26. Cihlář Jaroslav, 85. Novák Zdeněk. Rozhodčí: Duda Václav - Čermák Vladimír, Sirový Václav. Delegát: Vyhnálek Josef, 30 diváků. 

 


FK Horažďovice - Sokol Pačejov 2:0 (1:0)

Regionální derby slibovalo zajímavý zápas a toto očekávání bylo naplněno.

J. Mazuch
Oba týmy předvedly solidní bojovný výkon, šťastnější nakonec byl tým FK Horažďovice.Již v 6. minutě potrestal kiks v pačejovské rozehrávce horažďovický útočník Michael Forman, který s přispěním teče pačejovského obránce přeloboval brankáře Jakuba Kozlíka – 1:0. K ohrožení horažďovické branky, kterou hájil Miloš Boř, došlo hned v následující minutě, ale Josef Ticháček nemířil přesně. Po dlouhém autovém vhazování Josefa Nauše nádherně pak vystřelil asi 5 metrů za hranicí „velkého vápna“ z voleje Jakub Forman, ale neméně skvělým zákrokem brance zabránil pozorný pačejovský brankář Jakub Kozlík (12. minuta). Hosté neustále hrozili nebezpečnými protiútoky, stav se ale do konce 1. poločasu nezměnil.
Ve druhém poločase byla hra poměrně vyrovnaná. Chyby v neobsazování pačejovských útočníků a následné protiútoky Josefa Ticháčka a Josefa Hlůžka „hasil“ na poslední chvíli velmi dobře hrající Jiří Janouškovec a skvěle chytající Miloš Boř. V 77. minutě domácí trestuhodně zahodili jasnou gólovou šanci, když nejdříve střelu osamoceného Josefa Nauše Jakub Kozlík vyrazil - ale pouze k Danielovi Macounovi, který však „zívající“ branku Pačejova přestřelil. Uklidnění pro domácí přišlo v 86. minutě, když Tomáš Hnídek skvěle nahrál z pravé strany „velkého vápna“ Danielovi Macounovi, jehož střelu brankář Jakub Kozlík ještě vyrazil, ale dorážce Michaela Formana zabránit již nedokázal – 2:0.V poslední minutě utkání nedovolil skvělým zákrokem bezchybně chytající Miloš Boř vstřelit Josefu Hlůžkovi branku.
Hráči Pačejova zaslouží uznání za bojovný výkon, jejich současné umístění v tabulce neodpovídá výkonu, který v Horažďovicích předvedli. Horažďovičtí hráči nezklamali a snad i díky zkušenosti si vítězství nenechali vzít.
Branky: 6. Forman Michael, 86. Forman Michael
Rozhodčí: Kulhánek Milan - Pressl Václav, Liškutín Antonín. Delegát: Bláha Vladimír, 90 diváků . 
Sestava FK Horažďovice: M. Boř - J. Nauš, T. Jůda, J. Forman, M. Forman, M. Šašek, M. Šafanda (K), D. Macoun, O. Stulík (61. L. Zdichynec), J. Janouškovec, J. Boček (50. Hnídek Tomáš)
Sestava TJ Sokol Pačejov: J. Kozlík - M. Kubáň, P. Pavelec, J. Ticháček, J. Kubaň, V. Klásek, P. Polena, J. Hlůžek (K), M. Štětina, V. Panuška, P. Hosnedl (70. P.Bokr)
Žluté karty:T. Jůda (54.), M. Šafanda (77.) - M. Štětina (14.), J. Hlůžek (33.), V. Panuška (59.), J. Kubaň (65.) .Počet diváků: 90. Rozhodčí: Kulhánek Milan - Pressl Václav, Liškutín Antonín


Slavoj Mýto - TJ Žichovice 4:2 (4:0)

 

Žichovice inkasovaly za půl hodiny čtyři góly a bylo rozhodnuto

(převzato z web. stránek TJ Žichovice)

Tradičně jsme na venkovní zápas do poměrně dalekého Mýta cestovali v okleštěné sestavě. Nikdy to nedělám, ale dnes pro zájemce napíši, kdo a proč chyběl. P.Bálek, J.Jiřík – trest za ČK, O.Chod – práce v zahraničí, M.Linhart, J.Frýzek – zranění, Z.Malík – rodinné důvody, J.Benedikt – odmítá hrát pod současným trenérem, J.Beneš – bez udání důvodu. Nicméně fotbal se hraje jedenáct na jedenáct a začíná od stavu 0:0, takže ani v dnešní sestavě jsme neházeli flintu do žita, a to především proto, že na trávník v našem dresu vyběhli hráči, kteří fotbal hrát chtějí, nikdo je nemusí přemlouvat, odvedou na hřišti maximum svých možností, hrají disciplinovaně a s chutí a berou fotbal jako kolektivní zábavu.

Přesto nás Mýto v úvodu zaskočilo a než si nově poskládaná sestava sedla, bylo v podstatě po zápase. Po půlhodině jsme prohrávali 4:0 a většina diváků očekávala desítku v naší síti. Domácí se prosazovali svým tradičním způsobem, kdy po rychlých kombinacích přicházely centry ze stran, se kterými jsme si nevěděli rady. Je pravda, že dva góly domácích byly hodně šťastné, ale mnoho dalších šancí zlikvidoval Janda v naší brance. Ani za děsivého skóre jsme však nerezignovali a do poločasu se snažili kombinací dostat do hry, což se nám vcelku dařilo.

Po poločase jsme začali aktivně, naopak domácí laxně a hra byla vyrovnaná. Oba týmy chtěli hrát fotbal a k vidění bylo několik hezkých akcí z obou stran. V zakončení jsme byli po poločase lepší my a dvě pěkné přihrávky Hlaváče zužitkovali ve snížení Chalupa a Špírek. Špírek pak ještě dvakrát postupoval sám na brankáře domácích, ale i ten prokázal svou kvalitu. Skóre se tak už až do závěrečného hvizdu rozhodčího Plzáka neměnilo.

Branky: Švejda 3, Štych – Chalupa, Špírek, rozhodčí Plzák, ŽK 1:1, diváků 120

Sestava: P.Janda – L.Mourek, O.Musil, J.Šimáček, R.Beneš – J.Landa (80.L.Šumpík), O.Chalupa, R.Šiška, M.Špírek – J.Hlaváč, P.Bala

Branky: 8. Švejda Martin, 12. Švejda Martin, 19. Štych Petr, 29. Švejda Martin - 69. Chalupa Ondřej, 71. Špírek Marek

Rozhodčí: Plzák Martin - Rubáš Jaroslav, Jílek Aleš. Delegát: Rauch Pavel, 200 diváků.

 

Ostatní výsledky:

 

SK Kdyně 1920 - SK Horní Bříza 0:1 (0:1)

Branky: 11. Chocholatý Pavel

 

FK Nepomuk - Košutka Plzeň 1:0 (1:0)

Branky: 45. Baran Marek

 

Město Touškov - Slavoj Žihle 1:5 (0:2)

Branky: 51. Šiml Miroslav - 8. Peterka Stanislav (pen.), 37. Masopust Jiří, 65. Rambousek Tomáš, 71. Masopust Jiří, 87. Brož Jiří

 

Sokol Kralovice - Sokol Křimice 2:2 (1:1) PK 3:5

Branky: 37. Bulín Martin, 53. Lavička Jan - 10. Brousil Matěj, 63. Zapoměl Jan

Keramika Chlumčany - Start Tlumačov 1:3(0:1)

Branky: 50. Havlík Jan - 3. Copák František, 49. Copák František, 74. Bláha Zdeněk


ZÁPISY VÝSLEDKY TABULKA STŘELCI

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

Slavoj Žihle

14

11

0

3

34:17

33

0

0

2

Slavoj Mýto

14

11

0

3

45:22

32

1

0

3

SK Horní Bříza

14

10

0

4

32:13

30

1

1

4

Start Tlumačov

14

9

0

5

29:16

28

0

1

5

Sokol Křimice

14

10

0

4

33:35

26

4

0

6

FK Horažďovice

14

7

0

7

46:22

25

0

4

7

Sokol Kralovice

14

8

0

6

29:29

24

1

1

8

FK Nepomuk

14

6

0

8

35:27

20

1

3

9

Sokol Mochtín

14

7

0

7

26:31

20

1

0

10

SK Kdyně 1920

14

6

0

8

14:26

18

0

0

11

Keramika Chlumčany

14

6

0

8

34:31

17

1

0

12

Město Touškov

14

5

0

9

25:27

17

0

2

13

TJ Žichovice

14

6

0

8

22:25

17

2

1

14

Košutka Plzeň

14

5

0

9

18:30

15

1

1

15

Sokol Pačejov

14

5

0

9

17:29

14

1

0

16

T.J. Tlučná

14

0

0

14

10:69

0

0

0


 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku