Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 12. kolo 29.-30.10.2016


  ŽICHOVICE PŘIVEZLY TŘI BODY Z TLUMAČOVA. MOCHTÍN SAHAL PO BODECH V KRALOVICÍCH, HORAŽĎOVICE S BRANKÁŘEM V ÚTOKU DOMA ROSEKALY TLUČNOU A PAČEJOV V TOUŠKOVĚ ZE SOUBOJE O ŠEST BODŮ NIC NEVYTĚŽIL   

         Ve 12.kole 1.A třídy zajížděly týmy z Pošumaví s výjimkou Horažďovic na hřiště soupeřů.

         Na body málem dosáhli i naši muži "A" v Kralovicích. Měli obrovské šance na gól, ale žádná v síti Kralovic neskončila. Domácí Sokol byl favoritem tohoto duelu, doma neprohrává, je v tabulce na pátém místě a i i když se štěstím, tak svojí roli nakonec splnil. Mochtín domácí zejména v první půli překvapil a tahal v této části hry za delší konec. Po změně stran se domácí zlepšili, měli více ze hry, ale na šance se Mochtín svému soupeři minimálně vyrovnal. Blízko gólu byl Mochtín v 71.minutě, kdy byl v tutové šanci Jan Šafránek, ale domácí ve stejné minutě byli úspěšnější a překonali jinak výborného brankáře hostů Petra Rajtmajera.

        Méně již byl herně úspěšný (i když na zisk bodů to vyšlo ve srovnání s Mochtínem nastejno) oslabený Pačejov v duelu o šest bodů na hřišti nováčka v Touškově. Když již z tak decimované sestava trenéra Vašici vypadl v 19.minutě pro zranění Žák i toto oslabení domácím hrálo do not . Po té kdy se jim v úvodu po slibném výkonu hostů začali třást kolena se v další části zápasu oklepali a dotáhli svůj boj o šest bodů do úspěšného konce.           

            Ve spodních patrech se pohybující Žichovice čekal venku těžký soupeř, čtvrtý v tabulce Start Tlumačov. Tento duel ale skončil velkým překvapením na úkor favorita, těsnou výhrou hostů ze Žichovic. Přitom trenéru  Čakrtovi v Tlumačově chybělo z různých důvodů 8 hráčů, z nich většina by byla v základní sestavě. I v těžké situaci jeho svěřenci předvedli bojovný výkon a především v prvním poločase i fotbalovou kvalitu, která podpořena skvělým Jandou v brance nakonec vedla k zaslouženému vítězství..        

         Horažďovice na svém hřišti zdolaly poslední tým tabulky Tlučnou drtivou porážkou 10:0, kterou z části odčinily bodový výpadek z minulého kola na stejném hřišti. Trenéru Mazuchovi vyšel dokola tah se zařazením brankáře Daniela Machouna do útoku a ten se mu odvděčil vstřelením čtyř gólů!

 

Sokol Kralovice - Sokol Mochtín 1:0 (0:0)

(převzato z web. stránek S.Mochtín,autor článku  Karel Šot)

Domácí Sokol byl favoritem tohoto duelu, doma neprohrává, je v popředí tabulky, ale ...... v 1.poločase byl překvapivě lepší Mochtín ! Šance byly na obou stranách, brankáři obou týmů však byli vždy na místě. Po změně stran se domácí zlepšili, měli více ze hry, ale na šance se Mochtín svému soupeři minimálně vyrovnal. Blízko golu byl Mochtín v 71.minutě, kdy byl v tutové šanci Jan Šafránek. Nedal, dorážku Jiřího Čeledy likviduje domácí golman Bodurka ! Ve stejné minutě se ale na druhé straně dostává k zakončení domácí kapitán Volín, "bodlem" z hranice šestnáctky otevírá skore zápasu - 1:0 ! Závěr byl dramatický. Domácí chtěli pojistit vítězství druhým golem (šanci měli v 89.min. z VPK, ale náš golman střelu chytá), Mochtín chtěl naopak vyrovnat alespoň na 1:1. V 87.min. střílí na domácí branku Jar. Cihlář z VPK. Míč zakroutil přesně k tyči, dorážku Jana Žiaka domácí odvrací na rohový kop ! Pak byl ještě v 89.min. ve velké šanci Jiří Čeleda (po dlouhém výkopu P.Rajtmajera), chtěl přehodit domácího golmana, ale to se mu nepodařilo, domácí těsnou výhru uhájili.

Branky: 71. Volín Filip .  Rozhodčí: Kašpar Zdeněk - Fillinger Miloš, Schwarz Petr. Delegát: Mathauser Rudolf, 100 diváků, ŽK 0:1.

Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Dolejš Tomáš, Staněk Pavel, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří (75. Kul Yan), Velek Tomáš, Cihlář Jaroslav, Šafránek Jan, Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří.


 Město Touškov - Sokol Pačejov 3:0 (1:0)

Tomáš Cihlář

     Marodku pačejovského týmu /dlouhodobě zranění Choun, Milfort/ ještě více umocnila absence Pavelce a Klimenta. A když v 19.minutě musel ze hřiště zraněný Patrik Žák, musel nastoupit Libor Smolík, který si už chodí zahrát jen za starou gardu. Ale v nouzi nejvyšší obětavě s týmem do Touškova odjel /na rozdíl od jiných oslovených/.  Na lavičce náhradníků tak zůstal jen druhý brankář Fanda Sedláček a asistent trenéra Zdeněk Voska.

    Úvod zápasu patřil hostům. V 5.minutě se do šance řítil Vašek Klásek, škoda, že mu po faulu rozhodčí neponechal výhodu. Na druhé straně v 6.minutě trefili domácí břevno. Ve 25.minutě pěkně hlavičkoval po rohovém kopu Michal Štětina. V 31.minutě zlikvidoval Kuba Kozlík tutovku domácího Karbusického. Ve 32.minutě pálil Klásek z dobré pozice nad, ve 35.minutě šel z úhlu sám na brankáře Štětina, ale brankář Šilhánek jeho střelu vyrazil. „Nedáš – dostaneš“…stále omílané pravidlo platilo i tentokrát. Ve stejné minutě z protiútoku poslal Touškov do vedení střelou k tyči střídající Jakub Anděl.

    Druhý poločas začal náporem hostů a patnáct minut se hrálo prakticky na jednu branku. Přišlo i několik pačejovských šancí, ale bez gólového efektu. Domácí se do první vážné akce dostali v 62.minutě a po pěkné kombinaci zvýšil Jan Kalaš na 2 : 0. Hosté pak začali hrát vabank na tři obránce, tlačili se do zakončení, bojovali, dřeli, ale marnost nad marnost. Domácí podnikali do otevřené obrany nebezpečné protiútoky a jeden z nich zužitkoval Karbusický ve třetí branku v Kozlíkově síti. Zápas se pak jen dohrával. Domácí hosty předčili v produktivitě. Porážka Pačejov musí mrzet, její výše neodpovídá poměru sil na hřišti. Ale takový fotbal někdy bývá.

Branky: 35. Anděl Jakub, 62. Kalaš Jan, 77. Karbusický Ondřej .

Rozhodčí: Hucl Lukáš - Liškutín Antonín, Čubr Zbyněk. Delegát: Churý Petr, 120 diváků, ŽK 3:1.

Sestava TJ Sokol Pačejov: Kozlík – Polena – Štětina – Kubaň M. – Panuška  - Žák /Smolík, Sedláček/ – Klásek – Hlůžek – Ticháček - Hosnedl   - Kubaň J.
Rozhodčí: Hucl Lukáš - Liškutín Antonín, Čubr Zbyněk. Delegát: Churý Petr, 120 diváků,ŽK 3:1.


FK Horažďovice -  T.J. Tlučná 10:0(4:0)

 J. Mazuch

V zápase, ve kterém domácí fotbalisté hostili poslední tým tabulky, bylo pro FK Horažďovice povinností zvítězit. Trenér Mazuch zařadil brankáře Daniela Macouna překvapivě do útoku a tento tah mu dokonale vyšel. Dan Macoun již ve 3. minutě obstřelil brankáře Miloslava Šoltyse a míč skončil v síti – 1:0. Ve 20. minutě padly dva slepené góly, když z hranice velkého vápna dobře zamířili Alex Vachuška 2:0 a Marek Šafanda – 3:0. Ve 40. minutě dvakrát pozlobili hosté, když do slibné šance se dostal nejdříve Stanislav Schejbal a po něm Robin Štěpán. Obě šance těchto útočníků zmařil skvělým vyběhnutím domácí brankář Miloš Boř. Následně pak ve 44. minutě Josef Nauš upravil poločasový výsledek na 4:0 pro FK Horažďovice. Druhý poločas pokračoval střeleckým koncertem domácích: Daniel Macoun vstřelil ještě tři branky, Josef Nauš přidal další dvě branky a jednu branku vstřelil) Ondřej Stulík. „Sečteno – podtrženo“ – 10:0 pro FK Horažďovice.

Sestava FK Horažďovice:M. Boř - J. Nauš, J. Sova, T. Jůda, M. Forman, M. Šašek (46. Hnídek Tomáš), M. Šafanda, D. Macoun, A.Vachuška (46. O. Stulík), L. Zdichynec, J. Janouškovec

Branky:Macoun Daniel  (3´, 57´, 65´, 79´), Nauš Josef (44´, 63´, 84´), Vachuška Alexander (19´), Šafanda Marek (22´), Stulík Ondřej (64´). Počet diváků: 45.
Rozhodčí: Schneider Josef - Kanta Vlastimil, Kulhánek Milan

 


Start Tlumačov -  TJ Žichovice 0:1 (0:1)

 

(převzato z web. stránek TJ Žichovice)

Trenéru Čakrtovi v Tlumačově chybělo z různých důvodů 8 hráčů, z nich většina by byla v základní sestavě. I v těžké situaci jsme předvedli bojovný výkon a především v prvním poločase i fotbalovou kvalitu, která podpořena skvělým Jandou v brance nakonec vedla k zaslouženému vítězství.

Na tragickém hřišti jsme přečkali úvodní tlak domácích a po deseti minutách vyrovnali hru a dostali se do vedení. Přímý kop Chalupy usměrnil do sítě nekrytý Jiřík. I nadále jsme využívali okének v domácí obraně a gólové šance zahodili postupně Jiřík, Šiška, Hlaváč či Bala. Šance domácích likvidoval bezchybný Janda. Další komplikací bylo zranění Linharta a v útoku se tak objevilo kompletní duo ze staré gardy Bala – Šumpík. Domácí měli kromě problémů fotbalových i trable s disciplínou a po půlhodině šli do deseti.

Po poločase jsme se soustředili na defenzivu a stereotypně hrající domácí pustili do jediné šance, hlavička domácího hráče naštěstí skončila mimo. Pojistit vítězství mohl Hlaváč, ale vychytal ho domácí brankář. Taktickou hrou jsme domácí nespustili do většího tlaku a dokázali především sami sobě, že pokud hrajeme kolektivně a s nasazením, můžeme porazit kohokoli v jakékoli sestavě.

Branka: J.Jiřík, rozhodčí Hájek, ŽK 4:4, ČK 1:0 (30. Leitl), diváků 135

Sestava: P.Janda – L.Mourek, J.Šimáček, J.Jiřík, M.Linhart (41. L.Šumpík, 80. L.Stulík) – O.Chalupa, R.Beneš, R.Šiška, M.Špírek – P.Bala (89. J.Landa), J.HlaváčBranky: 9. Jiřík Jan

Rozhodčí: Hájek Zdeněk - Špindlerová Zuzana, Koura Radim. Delegát: Cihlář František, 135 diváků, ŽK 4:4,  ČK 1:0 (30. Leitl Luděk)

 

Ostatní výsledky:

SK Kdyně 1920 - Keramika Chlumčany 0:2(0:1)

SK Horní Bříza - Košutka Plzeň 0:1(0:0)

FK Nepomuk - Slavoj Žihle 2:4(1:2)

 

ZÁPISY VÝSLEDKY TABULKA STŘELCI

 

TABULKA 1.A TŘÍDY PO 12.KOLE

 

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

Slavoj Žihle

12

9

0

3

27:15

27

0

0

2

Slavoj Mýto

11

9

0

2

37:18

26

1

0

3

SK Horní Bříza

12

8

0

4

29:13

24

1

1

4

Start Tlumačov

12

8

0

4

24:13

24

0

0

5

Sokol Kralovice

12

8

0

4

27:22

23

1

0

6

Sokol Křimice

11

8

0

3

27:26

22

2

0

7

FK Horažďovice

12

6

0

6

42:20

21

0

3

8

Keramika Chlumčany

12

6

0

6

33:26

17

1

0

9

FK Nepomuk

12

5

0

7

33:26

16

1

2

10

Město Touškov

12

5

0

7

20:18

16

0

1

11

TJ Žichovice

12

5

0

7

19:20

15

1

1

12

Sokol Mochtín

12

5

0

7

21:28

15

0

0

13

SK Kdyně 1920

12

5

0

7

10:24

15

0

0

14

Košutka Plzeň

12

4

0

8

16:27

13

0

1

15

Sokol Pačejov

12

4

0

8

12:27

11

1

0

16

T.J. Tlučná

12

0

0

12

8:62

0

0

0





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku