Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 11.kolo 22.-23.10.2016

FAVORITÉ SI ODVEZLI Z PAČEJOVA A ŽICHOVIC BODY

HORAŽĎOVICE PŘEKVAPIVĚ PORVÉ DOMA PROHRÁLY

BODOVAL POUZE MOCHTÍN -  VYHRÁL DOMA POČTVRTÉ ZA SEBOU

 

       V 11.kole 1.A třídy měly  všechny týmy z Pošumaví  výhodu domácího prostředí. Z této výhody Pačejov ,Žichovice a překvapivě ani Horažďovice nevytěžily vůbec nic. Je těžké pro oba první dva jmenované  celky v době jejich výsledkové mizérie tlačit s otřepanou povinností zejména doma bodovat. Na jedné straně povinnost, na druhé straně jsou skutečné výkonnostní možnosti. Tyto dvě věci nelze oddělit a výsledky jedenácti odehraných kol jsou skutečným obrazem reality.

         Těsné prohry Žichovic i Pačejova jsou sice z kategorie smolných, ale to ztracené body nenahradí. Těch ztrát je víc než dost, ale ty, které nejvíce budou bolet při případném neúspěchu se soupeři ze spodních pater tabulky, kde se nyní oba celky z Pošumaví pohybují. Jsou to duely z kategorie zápasů o šest bodů a ty nyní z pohledu Pačejova budou následovat. Minimálně budou dva, oba na hřištích nováčků,  již v příštím kole hraje na hřišti nováčků v Městě Touškov  a na závěr v Tlučné.  M.Touškov hostí v posledním kole na svém hřišti Žichovice, které ale před tím čekají nepříjemní soupeři venku  Tlumačov a  Mýto  a doma sice nebezpečný, ale hratelný Nepomuk. Jde již v závěru podzimu do tuhého a na paměti je třeba mít, že honit na jaře body budě ještě těžší než na podzim!

       Poněkud kritičtější pohled vzhledem k nevyrovnaným výkonům si zasluhují reprezentanti horažďovické kopané. Byly to Horažďovice od kterých se očekával atak nejvyšších příček  tabulky. V úvodních kolech tuto roli naplňovaly, ale s přibývajícími koly zaznamenáváme u tohoto kolektivu klesání v tabulce , které se zastavilo na průběžném sedmém místě s osmibodovou ztrátou na čelo tabulky. První domácí prohra z kategorie velmi překvapivých v tomto kole k této ztrátě jen napomohla.

      Jediný tým, který po propadáku v první části podzimu zasluhuje za své současné výsledky pochvaluje je Sokol Mochtín. Ten od pátého kola dokázal v dalších čtyřech domácích zápasech bodovat na sto procent , pravidelně na svém hřišti třikrát v utkání skóruje , hráče zdobí bojovnost i touha po vítězství a to je základ na kterém lze stavět obdobné další úspěchy jako  tomu bylo i  v duelu s Městem Touškov .     

TJ Žichovice - SK Horní Bříza 1:2(0:2)

Komentář převzat z web. stránek TJ Žichovice) 

Proti Horní Bříze se nám moc nedaří ani dnes se nám to nepodařilo zlomit. Kombinační vyspělost hostů jsme nahrazovali bojovností a tentokrát jsme byli bodům opravdu blízko, když jsme v devíti hráčích v nastavení vyrovnali. Proti byl však pomezní rozhodčí Schneider, jehož nesmyslně zvednutému praporku se divil i delegát svazu Kopřiva. Body si tak odvezli hosté.

Hosté měli v úvodu míč častěji na kopačkách, ale díky našim protiútokům a standartním situacím se šance střídaly na obou stranách. Branky však v prvním poločase padaly jen do naší sítě. Paradoxně to bylo po sporných situacích ve vápně Horní Břízy, které nepřesný rozhodčí Duspiva nechal bez povšimnutí a z následných protiútoků hosté využili chyb naší obrany a díky Lavičkovi a Fišerovi se dostali do dvoubrankového vedení. Tempu zápasu neprospěly ani neustálé diskuze a strkanice, se kterými si hlavní sudí nevěděl rady. Nervózní poločas tak skončil výsledkem 0:2.

Po pauze jsme se tradičně zlepšili a dostali hosty pod tlak. Výsledkem bylo snížení stavu, když si centr Chalupy srazil do vlastní branky pod tlakem Bálka hostující kapitán Šimice. I nadále jsme byli lepší, ale přibrzdil nás stupidní zákrok Bálka na ležícího Fišera, po kterém byl domácí hráč po právu vyloučen. Šance jsme ale měli dál, zároveň však přibývalo nebezpečných protiútoků Břízy, a nebýt skvělého Landy v naší brance, nebylo už v závěru o co hrát. I přes další vyloučení Špírka jsme ze závěrečného tlaku vyrovnali, ale jak již bylo řečeno, body nám to nepřineslo.

Branky: 56. Šimice Radek (vl.) - 18. Lavička Antonín, 38. Fišer Matěj

Rozhodčí: Duspiva Václav - Schneider Josef, Schveinert Radek. Delegát: Kopřiva Karel, 70 diváků, ŽK 4:3, ČK 2:0 (63. Bálek, 88. Špírek Marek 2 ŽK)

Sestava Žichovice: J.Landa – L.Mourek, J.Benedikt, J.Jiřík, R.Beneš(72.J.Šimáček) – O.Chalupa, P.Bálek, M.Linhart, R.Šiška, M.Špírek – J.Beneš


Foto(2x) z utkání Žichovice - Horní Bříza Tomáš Kanta - Klatovský deník

Sokol Pačejov - Slavoj Mýto 2:3(1:1)

Další porážka z kategorie smolných.

Tomáš Cihlář

      V zápase s favorizovaným Mýtem  byli domácí po většinu zápasu lepším týmem, dvakrát  vedli, ale nakonec nemají ani bod….

    Do vedení šel Pačejov ve 28.minutě, kdy po centru Jardy Kubaně dostal míč za brankovou čáru  v pozici „vleže“ „vsedě“ Vašek Klásek. Bohužel  z vedení se domácí dlouho neradovali. Ve 31.minutě po nepovedeném odkopu míč napálil Zdeněk Hackr a ten se od břevna odrazil do sítě. Úvod druhého poločasu vyšel skvěle domácím. Po skrumáži se k odraženému míči dostal Klásek a umístěnou střelou poslal Pačejov podruhé do vedení. To mohl vzápětí pojistit Michal Štětina, ale z úhlu neprostřelil  mýtského gólmana.  Ani z druhého vedení se domácí dlouho neradovali. V 52.minutě po dalším zaváhání v obraně Mýto podruhé vyrovnalo. Vzápětí mohl dovršit hattrick Vašek Klásek, ale mířil těsně vedle. V 71.minutě hosté rychle rozehráli nakrátko rohový kop a Petr Štych nádhernou střelou z úhlu doslova vymetl pavučinky v šibenici Kozlíkovy branky.  Vzápětí mohl vyrovnat Patrik Žák, ale jeho šanci vyrazil Špicl na roh.

Sestava Pačejov: Kozlík – Polena – Štětina – Kubaň M. – Pavelec  - Žák – Klásek – Panuška – Hlůžek – Ticháček /Hosnedl/   - Kubaň J.

Branky: 28. Klásek Václav, 47. Klásek Václav - 31. Hackr Zdeněk, 53. Veverka Michal, 71. Štych Petr

Rozhodčí: Kohout Miroslav - Doksanský Tomáš, Pressl Václav. Delegát: Harmady Miloš, 80 diváků, ŽK 1:1, ČK 0:1 (84. Hackr Zdeněk)

Sokol Mochtín - Město Touškov 3:2(2:0)

(převzato z web. stránek So Mochtín - autor komentáře Karel Šot)
Terén byl hodně kluzký a nebezpečný, přesto se hrálo na doraz o důležité tři body. Mochtín začal jak z partesu. Hned ze druhého rohového kopu skoruje již ve 2.minutě náš Jakub Bejvl, ke kterému prošel míč až na malé vápno - pohodlně ho uklidil do sítě - 1:0. O minutu později měli šanci i hosté, ale i náš golman vyráží míč na RK. Pak přišly opět šance Mochtína, který hýřil útočnou aktivitou. Golman hostí Korejčík však "zářil", držel své mužstvo nad vodou. Až v 16.min. byl bezmocný proti zakončení Jardy Cihláře, kterému do čisté šance naservíroval míč Jiří Čeleda - 2:0. Hosté byli také útočně naladění, ale zakončovali zřídka, vše vždy vyřešil náš golman Petr Rajtmajer. To na druhé straně se naši hráči předháněli v zahazování golových příležitostí. Obrana Touškova doslova "hořela", kdyby nebylo skvělých zákroků hostujícího golmana, mohl Mochtín do poločasu vyhrávat klidně 6:0 ! Jenže, na kdyby se nehraje a ve druhém poločase to bylo úplně o něčem jiném. Hosté dostali o poločasové přestávce od svého trenéra "pořádnou čočku" (třásla se okna i stěny), odehráli dalších 45 minut s obrovským nasazením a málem dosáhli i na remisu. Hned v úvodu 2.poločasu měli ještě šance naši hráči. Pěkná střela Tomáše Dolejše končí těsně vedle pravé tyče, pak má šanci i jeho bráška Jiří ve 47.min., ale i jeho střelu z VPK hostující golman konečky prstů vytlačuje mimo nebezpečí. Naštěstí, v 52.min. vypichuje Zb. Smolík míč stoperovi hostů, jde sám na golmana. Ač stíhán obránci, své sólo zakončuje golem - Mochtín vede 3:0 ! Jenže pouhou jednu minutu. Hosté se po rozehrání dostávají do útoku, jsou faulováni. Na centr z VPK si naskakuje R. Voith a hlavou snižuje na 3:1. Touškov vycítil šanci, bojuje, získává převahu. Mochtín má problém udržet míč, přestává se mu dařit. V 59.min. ztrácí míč náš J.Žiak, hosté jsou v čisté golovce, naštěstí ji neproměňují ! Další šanci mají i v 75.min., kdy z dobré pozice provádí VPK - naštěstí střílí těsně vedle. K naší smůle si navíc při jednom souboji poranil záda náš kapitán Jiří Dolejš, opouští svůj post stopera, kde dosud kraloval, přesunuje se do útoku a připravuje se k vystřídání. Tohoto momentu hosté dokonale využili ke vstřelení další, kontaktní branky na 3:2. To běžela 79.minuta a hlavou se trefuje Jakub Anděl, přibližuje svůj tým M.Touškov  k vytoužené remise. Zbytek minut bylo hodně dramatických. Hosté se snažili o vyrovnání, naši hráči o udržení těsného vítězství. Byla to dřina, některé hráče to hodně bolelo, ale vyplatilo se to - výhra a tři body zůstaly v Mochtíně !

Čtvrtou výhrou na domácím hřišti se Mochtín vyhoupl již na 9.místo tabulky s 15 body a skorem 21:27, v dalších kolech ho ale čekají hodně silní soupeři. Branky: 3. Bejvl Jakub, 17. Cihlář Jaroslav, 52. Smolík Zbyněk - 52. Voith Roman, 79. Anděl Jakub. Rozhodčí: Sladký Stanislav - Šiška Pavel, Duda Václav. Delegát: Mathauser Rudolf, 80 diváků . 

Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Dolejš Tomáš, Žiak Jan, Novák Zdeněk, Dolejš Jiří (80. Švátora Petr), Šafránek Jan, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří (66.Kul Yan), Cihlář Jaroslav.

FK Horažďovice - SK Kdyně 1920 1:2 (1:1)

Branky: 34. Boček Jan - 5. Janeček Milan, 85. Drmola Luboš.

Rozhodčí: Fillinger Miloš - Liškutín Antonín, Kašpar Zdeněk. Delegát: Rauch Pavel, 60 diváků . 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

Slavoj Žihle - Start Tlumačov 3:1 (2:0)

T.J. Tlučná - Sokol Kralovice 1:6 (0:3)

Košutka Plzeň - Keramika Chlumčany 3:2 (2:1)

Sokol Křimice - FK Nepomuk 3:3 (0:1) PK 3:0 


ZÁPISY VÝSLEDKY TABULKA STŘELCI

 Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

Slavoj Mýto

11

9

0

2

37:18

26

1

0

2

SK Horní Bříza

11

8

0

3

29:12

24

1

1

3

Start Tlumačov

11

8

0

3

24:12

24

0

0

4

Slavoj Žihle

11

8

0

3

23:13

24

0

0

5

Sokol Křimice

11

8

0

3

27:26

22

2

0

6

Sokol Kralovice

11

7

0

4

26:22

20

1

0

7

FK Horažďovice

11

5

0

6

32:20

18

0

3

8

FK Nepomuk

11

5

0

6

31:22

16

1

2

9

Sokol Mochtín

11

5

0

6

21:27

15

0

0

10

SK Kdyně 1920

11

5

0

6

10:22

15

0

0

11

Keramika Chlumčany

11

5

0

6

31:26

14

1

0

12

Město Touškov

11

4

0

7

17:18

13

0

1

13

TJ Žichovice

11

4

0

7

18:20

12

1

1

14

Sokol Pačejov

11

4

0

7

12:24

11

1

0

15

Košutka Plzeň

11

3

0

8

15:27

10

0

1

16

T.J. Tlučná

11

0

0

11

8:52

0

0

0

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku