Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 9. kolo 8.-9.10. 2016

BÝVALÝ ŽICHOVICKÝ KANONÝR PETR BALA OPRÁŠIL SVOJE FOTBALOVÉ ŘEMESLO A ZNOVU MÍŘIL DO ČERNÉHO

 

Horažďovice podle očekávání si doma poradila s nováčkem ,

Mochtín svedl doma vítěznou bitvu s Nepomukem.


Dva ze čtyř duelů týmů z Pošumaví v 1.A třídě se hrály v sobotu . V Pačejově z pohledu dosavadních výsledků domácího týmu na svém hřišti na podzim nic nového. Pačejov opět prohrál, když si tentokráte odvezl z jeho hřiště tři body druhý tým tabulky, úspěšný nováček z Chodska. Pačejov je sice v nesnázích, ale domácí ztráty by se později mohly jevit jako smrtící.
S velkými potížemi sestavovaly doma svůj tým k domácímu utkání s plzeňskou Košutkou. Nakonec musel v sestavě zaskakovat i bývalý obávaný kanonýr okresních a krajských soutěží  a dnes již rozhodčí Petr ala. Nakonec svůj záskok oslavil vedoucím gólem domácích ve 12.minutě. Škoda, že domácí toto těsné vedení neuhájili a po vyrovnávající brance tři minuty před koncem došlo na penalty. V nich domácí nezklamali a dva body, které z tohoto duelu vytěžili jsou z pohledu našlapané druhé poloviny tabulky víc než důležitou náplastí na nevyvedené předcházející dva duely venku. 
     Další dva týmy z Pošumaví, které měly rovněž výhody domácího prostředí bodovaly naplno. Horažďovice podle očekávání si poradily s nováčkem z Města Touškov. Mochtín čekal těžší soupeř FK Nepomuk, který v posledních dvou zápasech vyhrál a skórem z nich 10:1 vzbuzoval respekt. Mochtínští ale vsadili na osvědčenou zbraň, bojovnost a znovu se přesvědčili i o tom, že tři branky v síti soupeře stačí na to, aby v zápase bodovali.

TJ Žichovice - Košutka Plzeň   1:1 (1:0) PK 4:3

 

BÝVALÝ ŽICHOVICKÝ KANONÝR PETR BALA MÁ ZA SEBOU ÚSPĚŠNÝ ZÁSKOK

(mimo titulku převzato z web. stránek TJ Žichovice)

Po dvou porážkách na hřištích soupeřů jsme horko těžko dávali dohromady sestavu i na domácí zápas s Košutkou, které se letos příliš nedaří. I u nás předvedli spíše kopanou s množstvím surových zákroků a je s podivem, že například kopáč jménem Jaroušek dohrál zápas jen se žlutou kartou. Stejně jako v minulém domácím zápase jsme o vítězství přišli až v závěru, na rozdíl od zápasu s Křimicemi jsme však zvládli penalty a brali bod navíc.

V samotném zápase jsme se soustředili na defenzivu a snažili se těžit z protiútoků a standartních situací. Výborné napadání předvedl po čtvrthodině Benedikt, obral hostujícího hráče o míč a jako na zlatém podnose ho předložil Balovi, který potvrdil, že už více než čtvrtstoletí platí za obávaného kanonýra. Hosté byli v útoku neškodní a ani my jsme do přestávky vedení nenavýšili.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a snažili se vedení pojistit. Velkou šanci nevyužil Benedikt a dnes jsme bohužel nebyli nebezpeční ani z mnoha standartních situací. Košutka měla po vystřídání více sil a vynutila v závěru zápasu převahu. Trefili tyč a třikrát i síť, ale vždy z jasného postavení mimo hru. V závěru jsme nebyli dostatečně důrazní ve vlastním vápně a pustili k dorážce Zikmunda, který vyrovnal. Bod navíc zajistil především výborný Landa, vzhledem k věkovému složení a zdravotnímu stavu našeho týmu jsou dva body úspěchem.

Branky: 12. Bala Petr - 87. Zigmund Petr

Rozhodčí: Schwarz Petr, 50 diváků, ŽK 5:3. 

Sestava: J.Landa – J.Beneš, J.Jiřík, J.Benedikt, M.Linhart – R.Šiška, R.Beneš, P.Bálek, O.Chalupa, L.Stulík (75. L.Mourek) – P.Bala

 

 Sokol Pačejov - Start Tlumačov 0:2 (0:0)

(převzato z web.stránek S.Pačejov-autor T.Cihlář)
Obě družstva předváděla líbivý útočný fotbal, hrálo se neustále „nahoru – dolu“. Domácí mohou litovat dvou neproměněných šancí v prvním poločasu. V 18.minutě se dostal za obranu Vašek Klásek, ale minul branku. Týž hráč se ve 28.minutě po rychlé kombinační akci dostal sám před brankáře, ale opět mířil mimo. Na druhé straně pěkně pálil ve 40.minutě Jakub Šot, ale Kuba Kozlík jeho tvrdou střelu vyrazil. Domácí byli v 1.poločase o něco lepší. Po změně stran zaútočil z pozice beka Patrik Žák, ale trefil jen tyč Toušovy branky. Tlumačov odpověděl v 54.minutě velkým závarem před domácí brankou. O minutu později už zahřmělo. Zkušený Luděk Leitl poslal přízemní střelu, kterou by Kozlík pravděpodobně kryl. Bohužel nešťasná teč domácího obránce poslala míč do brankářova protipohybu. Domácí se pak opakovaně marně dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku a v závěru i za faul. V 93.minutě, když už hráli domácí vabank, upravil střídající Ondřej Polák do prázdné branky na 0 : 2. Utkání řídili Vladimír Čermák, Václav Pressl a Tereza Hesová, delegátem byl Karel Kopřiva.
TJ Sokol Pačejov:Kozlík – Pavelec – Štětina – Kubaň M. – Hosnedl - Žák – Klásek – Panuška – Hlůžek – Ticháček - Kubaň J.Střídali: Kliment, Polena

Branky: 55. Leitl Luděk, 92. Polák Ondřej

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Pressl Václav, Hessová Tereza. Delegát: Kopřiva Karel, 120 diváků, ŽK 2:2. 

Sokol Mochtín - FK Nepomuk 3:1 (1:1)

MOCHTÍNSKÉ ÁČKO VYDŘELO S NEPOMUKEM VÝHRU 3:1, POSKOČILO NA 10. PŘÍČKU TABULKY I.A TŘÍDY

(převzato z web.stránek Sokola Mochtín - Autor článku Karel Šot)

 Oba soupeři se museli vyrovnat s mokrým a těžkým terénem, hrálo se oboustranně s maximálním nasazením, každý souboj hodně bolel. Hosté začali náporem, byli lepší v kombinaci, hýřili pohybem, dostávali se do výborných útočných akcí. Bylo jen otázkou času, kdy vsítí vedoucí branku. To se naštěstí nestalo, naopak, ve 39.min. vysunul J.Žiak do úniku dlouhou a přesnou přihrávkou Jardu Cihláře, který si poradil nejen s dotírajícím obráncem Nepomuka, ale i s golmanem hostí. Šikovně ho obstřelil, poslal Mochtín do vedení 1:0 ! Hosté se ale brzo otřepali z nečekné situace, znovu se pustili do dobývání naší branky, ve 42. min. srovnávají Michalem Baranem na 1:1. Do přestávky ale více nestihli a to bylo moc dobře, protože 1.poločas se hrál v jejich režii. Po změně stran se toho však hodně změnilo. Náš tým se začal  zlepšoval každou minutou, hrál poctivěji a zodpovědněji v bránění, využíval každé možnosti k brejkovému zaútočení. V 50. min. měli sice velkou šanci na gol hosté, ale pak se dostali ke slovu i naši fotbalisté. Hlavně po VPK v 53.min. (faul na pronikajícího J.Cihláře) to před brankou hostů doslova "hořelo", gol z toho ale také nebyl. Ten přišel o čtyři minuty později, jeho autorem byl náš benjamínek Tomáš Velek, který přízemní, křižnou střelou k tyči poslal Mochtín do vedení 2:1. Před tím ale byli dvakrát v golové šanci i hosté, naštěstí je neproměnili. Ofenzivní fotbal pokračuje, v šanci na druhé straně je v 59.min. i náš Jan Žiak, hostující obrana s námahou odvrací na rohový kop. V 66.min. kope rohový kop i Nepomuk, golovou hlavičku ze 6 m však náš golman P. Rajtmajer bravurně vyráží nad břevno ! V 67.min. náš T.Velek svojí nepříjemnou střelou opět prověřil golmana hostů, ten míč vyráží na další rohový kop. Napětí narůstá, hosté se snaží o vyrovnání, jsou v talku, ale naše obrana drží pevně. Mochtín hraje na brejky, daří se mu. Jeden z nich vychází v 78.min. a to zásluhou Jiřího Čeledy, který neúnavně napadá obránce soupeře v rozehrávce. Vybojoval míč, řítil se v úniku na golmana hostí, byl však při zakončení faulován, pískala se penalta. Tu opět bezpečně proměnil náš kapitán Jiří Dolejš, Mochtín jde do vedení 3:1 ! V 84.min. přišel další brejk Mochtína. Tentokráte se po ideální přihrávce Zb.Smolíka dostal do šance Tom. Velek, míč však z jeho kopačky končí těsně vedle branky. Hosté bojují do poslední minuty, snaží se o kontaktní gol. Blizoučko k němu měli v 85.min., ale náš golman je připraven, tečovanou střelu zblíska chytá, stav se nemění a nezměnil se až do konečného hvizdu rozhodčího. Mochtín získává nad hodně silným Nepomukem cenný výsledek a tři body !

Sestava Mochtína : Rajtmajer Pe., Ji.Dolejš, J.Žiak, J.Bejvl, Zd. Novák, Y.Kul (20. J.Šafránek), Jar. Pretzelmayer (25. Tom. Dolejš), T.Velek, Zb. Smolík, Jar. Cihlář, Ji.Čeleda

Branky: 39. Cihlář Jaroslav, 59. Velek Tomáš, 79. Dolejš Jiří(PK) - 43. Baran Michal

Rozhodčí: Jílek Aleš - Kanta Vlastimil, Hucl Lukáš. Delegát: Rauch Pavel, 80 diváků, ŽK 1:1 . 

FK Horažďovice - Město Touškov 2 : 0 (0:0)

Horažďovice podle očekávání si doma poradila s nováčkem

J. Mazuch

Utkání bylo divácky poměrně zajímavé, hosté byli velmi nebezpeční z rychlých protiútoků. Již v 6. minutě vynikl horažďovický brankář M. Boř, který zlikvidoval nebezpečnou střelu útočníka Touškova. Na druhé straně z protiútoku technickou střelou těsně minul branku Touškova M. Šafanda. Ve 14. minutě se měnilo poprvé skóre, když M. Forman ideálně našel před brankou hostů T. Jůdu a ten se nemýlil – 1:0. Následovaly další slibné akce domácích hráčů – nejprve J. Boček ve slibné pozici hlavičkoval nad branku, J. Janouškovec poslal nádherným pasem J. Nauše do samostatného nájezdu, ten ale brankáře nedokázal prostřelit, což zopakoval i ve 27. minutě. Pak zahrozili dvakrát hosté, ale I. Mamotov a L. Hodek skvěle chytajícího M. Boře nedokázali překonat. Střeleckou smůlu nakonec prolomil J. Nauš ve 42. min., když po skvělé přihrávce M. Šaška unikl z půlky a prostřelil brankáře L. Šilhánka – 2:0.

Ve druhém poločase došlo ke zranění hlavního rozhodčího Z. Kašpara, jeho roli převzal pomezní V. Duda, na lajně pak vypomohl rozhodčí z „lidu“ Z. Bartheldy. V 66. minutě obdržel druhou žlutou kartu M. Šafanda a musel předčasně pod sprchy. Hosté ještě více ožili, ale skvělý M. Boř i za přispění soupeřem nastřelených tyčí branku neobdržel. V závěru skvělou střelu z 25 metrů vypálil na brankáře L.Šilhánka horažďovický M. Šašek, střela však těsně minula branku. Své vítězství tým FK Horažďovice v deseti hráčích a hlavně díky skvělému výkonu brankáře M. Boře uhájil.

Sestava FK Horažďovice: M. Boř – J. Janouškovec, J. Nauš (62. L. Zdichynec), J. Sova, T. Jůda, M. Forman, J. Forman, M. Šašek, J. Boček (62. T. Hnídek), M. Šafanda, T. Greger (46. A. Vachuška)

Branky: 14. Jůda Tomáš, 41. Nauš Josef

Rozhodčí: Kašpar Zdeněk - Duda Václav, Ruda Daniel. Delegát: Mudra Zdeněk, 80 diváků, ČK 1:0 (66. Šafanda Marek po 2 ŽK), ŽK 4:1. 

 

ZÁPISY VÝSLEDKY TABULKA STŘELCI

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

Sokol Křimice - SK Horní Bříza 0:4

Slavoj Žihle - Keramika Chlumčany 2:0

T.J. Tlučná - Slavoj Mýto 1:4 

 Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

Start Tlumačov

9

7

0

2

19:9

21

0

0

2

Slavoj Žihle

9

7

0

2

19:10

21

0

0

3

Slavoj Mýto

9

7

0

2

29:16

20

1

0

4

Sokol Křimice

9

7

0

2

24:19

20

1

0

5

SK Horní Bříza

9

6

0

3

25:10

18

1

1

6

FK Horažďovice

9

5

0

4

30:17

17

0

2

7

Sokol Kralovice

8

5

0

3

18:17

15

0

0

8

FK Nepomuk

9

5

0

4

28:19

14

1

0

9

TJ Žichovice

9

4

0

5

14:12

12

1

1

10

Sokol Mochtín

9

4

0

5

18:20

12

0

0

11

Keramika Chlumčany

9

4

0

5

23:20

11

1

0

12

Město Touškov

9

3

0

6

11:15

10

0

1

13

Sokol Pačejov

9

3

0

6

10:21

9

0

0

14

Košutka Plzeň

9

2

0

7

12:24

7

0

1

15

SK Kdyně 1920

8

2

0

6

4:20

6

0

0

16

T.J. Tlučná

9

0

0

9

7:42

0

0

0

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku