Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 7. kolo 24.-25.9.2016

NENÍ ZÁPAS JAKO ZÁPAS, ALE TY V PAČEJOVĚ SKONČILY NA PODZIMZATÍM STEJNĚ – BODY SI ODVÁŽÍ HOSTÉ, TENTOKRÁTE TO BYL NOVÁČEK Z CHLUMČAN

V sobotu se hrálo kompletní 7.kolo 1.A třídy ve kterém týmy z Pošumaví tentokráte paběrovaly. Hned dvě zklamání zažili příznivci fotbalu na Horažďovicku. V Pačejově domácí ani potřetí na podzim o body nezavadili a nemít v tabulce devět bodů z venku, bylo by to již v tabulce s nimi hodně bídné. Prohra s lídrem tabulky budiž, ztráta bodů v derby s TJ Žichovice - stane se, ale nechat si odvést tři body nováčkem soutěže a ještě inkasovat pět branek, tak to už je docela fičák!

 

HORAŽĎOVICE SE POPRVÉ DOMA O BODY DĚLILY – Z PRVNÍCH PODZIMNÍCH BODŮ ZÍSKANÝCH VENKU SE RADOVAL NEPOMUK

Druhé zklamání připravili svým příznivcům hráči FK Horažďovice, kteří po předcházejících třech přesvědčivých výhrách na svém trávníku se rozešli doma s Nepomukem dělbou bodů a hosté získali i druhý bod v penaltové loterii.  

 

MOCHTÍN SE VEZE NA VÍTĚZNÉ VLNĚ A JAKO JEDINÝ V TOMTO KOLE ZÍSKAL TŘI BODY - ROZHODL O TOM DVĚ MINUTY PŘED KONCEM BABKA A OPĚT BYLO PO ZÁPASE VESELO

Třetím celkem z Pošumaví, který využíval výhody domácího prostředí byl Sokol Mochtín. Tento tým hodně špatně začal, čtyři kola o body nezavadil, ale nyní má za sebou úspěšnou sérii tří výher. Ta poslední s hodně kvalitní Horní Břízou byla doslova vydřená a rozhodl o ní dvě minuty před koncem autor vítězné branky Babka.

 

ŽICHOVICE V SILNĚ KOMBINOVANÉ SESTAVĚ BEZ NÁHRADNÍKŮ UDĚLALY MAXIMUM, NA BODY TO ALE NESTAČILO, ZE ŽIHLE SE NA PODZIM BODY NEVOZÍ

  Jediný kdo hrál na hřišti soupeře byl celek ze Žichovic, který vyrazil na dlouhou cestu do Žihle s torzem hráčů, bez náhradníků a i když jedináčka statečných dělala, co mohla na body to na místní umělce nestačilo.  

Sokol Pačejov - Keramika Chlumčany 2:5 (1:1)


 

Domácí hřiště i nadále zakleté!

Tomáš Cihlář

      Před zápasem si mnozí kladli zásadní otázku. Podaří se  domácím konečně prolomit zakletí domácího hřiště, které v minulosti patřilo mezi nedobytné tvrze?

     Úvod zápasu naznačoval, že snad ano. Už v 7.minutě Jarda Kubaň v nadějné pozici přestřelil a o pět minut později pálil Vašek Klásek těsně vedle. Do třetice už to vyšlo. Ve 24.minutě si pro nepovedený přetažený centr doběhl Jarda Kubaň, předložil nabíhajícímu Josefu Hlůžkovi a ten tvrdou střelou poslal Pačejov do vedení. Chlumčany vyrovnaly ve 32.minutě, když neobsazený Jan Roubíček napálil míč pod břevno Kozlíkovy branky.   Domácí mohli jít do vedení ve 44.minutě. Klásek vystihl nepovedený signál hostů, vypíchl míč a přes celé hřiště šel sám na brankáře, přehodil však kromě něj i branku.

    Po změně stran v rozpětí 18 minut nasázely Chlumčany domácím 4 branky a bylo po zápase. V 55.minutě se po trestném kopu dorážkou zblízka podruhé prosadil Roubíček, V 62.minutě se trefil nejlepší hráč hostů Lukáš Tomášek, v 69.minutě se dali domácí vlastní branku a v 72.pečetil z jasné ofsajdové pozice Lukáš Nohava. Za Pačejov korigoval v 80.minutě tvrdou střelou Vašek Klásek.

     Vítězství hostů je zasloužené, výše skóre však rozhodně neodpovídá poměru sil na hřišti.

Branky: 23. Hlůžek Josef, 79. Klásek Václav - 31. Roubíček Jan, 54. Roubíček Jan, 61. Tomášek Lukáš, 68. Vajai Jakub, 71. Nohava Lukáš

Rozhodčí: Liškutín Antonín - Petržílka Jiří, Kašpar Zdeněk. Delegát: Vyhnálek Josef, 110 diváků , ŽK 2:3.

Sestava TJ Sokol Pačejov: Kozlík – Pavelec – Štětina – Kubaň M. – Hosnedl - Žák – Klásek – Panuška – Hlůžek – Choun - Kubaň J.Střídali: Kliment, Štěpán, Bokr

 

ZÁPISY

VÝSL. -SOUHRN TABULKY  STATISTIKA

FK Horažďovice - FK Nepomuk 3:3 (0:0) PK 3:4


 

Ani v oslabení nešli horažďovičtí hráči do kolen ,vyrovnali dvoubrankový náskok hostů a zachránili alespoň bod

J. Mazuch

Ten, kdo přišel v sobotu na utkání FK Horažďovice – FK Nepomuk, určitě nelitoval. Měl možnost vidět zajímavý  zápas s mnoha brankami a dramatickým vyvrcholením v závěru.

V prvním poločase hra byla poměrně vyrovnaná, hráči FK Horažďovice neproměnili několik slibných šancí, ale to se stalo v posledních zápasech již tradicí. Největší šanci po pěkném centru M. Šafandy měl ve 32. minutě Michal Forman, ale sám před nepomuckým brankářem Barochem mířil nad branku. Na druhé straně ve 34. minutě po centru mířil ve slibné pozici nepomucký útočník M. Baran hlavou nad horažďovickou branku. Obě mužstva tak odešla v poločasové přestávce do šaten za bezbrankového stavu 0:0.

Přestávka velmi pomohla hostům. Ve 47. a 48. dvakrát po levé straně utekl nepomucký útočník J. Vosyka a pokaždé předložil gólovou přihrávku tzv. na „stříbrném podnosu“ M. Baranovi, kterému nezbylo nic jiného než dvakrát vsítit gól – 0:2. V tu chvíli se zdálo, že FK Nepomuk si odveze z Horažďovic tři body. V 70. minutě však začaly dramatické momenty zápasu. Nepomucký útočník M. Baran fauloval horažďovického brankáře D. Macouna. Tento faul hlavní rozhodčí Duspiva nepochopitelně neodpískal, což podnítilo horažďovického brankáře k myšlence vzít spravedlnost do svých rukou a rukama strčil do M. Barana. Sudí tuto myšlenku neakceptoval a D. Macouna vyloučil. Tým FK Horažďovice nuceně vystřídal hráče v poli a do branky šel M. Boř. Zdálo se, že o zápasu bylo rozhodnuto, ale opak byl pravdou. Nejdříve po centru T. Jůdy snížil J. Boček krásnou střelou v 77. minutě na 1:2, tahle radost domácích ale netrvala příliš dlouho, protože v 78. minutě na opětovné dvoubrankové vedení zvýšil J. Vosyka 1:3. Tento gól však neposlal FK Horažďovice do kolen. Za nezměrnou bojovnost byli domácí hráči odměněni, když v 83. minutě M. Lávička snížil na 2:3. V 93. minutě si na rohový kop T. Jůdy nejvýše vyskočil brankář Horažďovic M. Boř. S jeho gólovou hlavičkou si zázračně nepomucký brankář ještě poradil, stejně tak i s dorážkou M.Šafandy, ale na střelu J. Nauše již neměl nárok – 3:3.

V pozápasových penaltách za FK Horažďovice se mýlili M.Forman a J. Nauš, takže druhý bod získal FK Nepomuk. Pro diváky bylo škoda, že tomuto napínavému utkání neodpovídal bohužel výkon hlavního rozhodčího.

Sestava FK Horažďovice: D. Macoun - J. Nauš, J. Sova (70. M. Boř) , T. Jůda, M. Forman, J. Forman, M. Šašek(36. J. Boček) , M. Šafanda, T. Greger, M. Greger, L. Zdichynec (56. M. Lávička)

Branky:77. J. Boček , 83. M. Lávička, 93. J. Nauš - 47. M. Baran , 48. M. Baran , 78. J. Vosyka. Počet diváků: 100.

Rozhodčí: Duspiva Václav - Kohout Miroslav, Hucl Lukáš

ŽK: 16. M. Forman, 32. J. Forman, 40. M. Greger, 52. J. Sova, 55. J. Nauš - 18. P. Kalabza, 26. J. Rous, 32. J. Kalabza . ČK: 70. D. Macoun

 

ZÁPISY

VÝSL. -SOUHRN TABULKY  STATISTIKA

Mochtín – Horní Bříza 3:2 (1:1)


 

Mochtínští  se vezou na   vítězné vlně.

Tentokráte vydřelo těsnou výhru 3:2 nad hodně kvalitní Horní Břízou, jsou to doslova tři "zlaté" body !

(převzato z web.stránek klubu, autor komentáře Karel Šot)

 Kdo viděl jen prvních 25 minut tohoto duelu, ten by určitě nevěřil, že by konečný výsledek mohl nakonec mluvit ve prospěch našeho mužstva. Hosté totiž od první minuty předváděli perfektní fotbal, plný pohybu a útočných akcí a měli i spoustu šancí na gol. Při Mochtínu ale stála štěstěna, navíc podržel golman Petr Rajtmajer. Postupem času se naši fotbalisté přece jen rozehráli k pěknému výkonu, který nakonec ozdobili těsnou, ale zaslouženou výhrou. Opět to ale bylo drama až do poslední minuty !

       První golovku měli hosté již ve 2.minutě, náš golman je připraven - likviduje jí. V 6.min. předvedla H.Bříza ukázkovou, rychlou útočnou akci, golové zakončení naštěstí nepřišlo. O 8 minut později jsou hosté opět v golovém zakončení, náš golman zázračně vyráží na roh střelu zblízka, drží Mochtín nad vodou. V této době hosté náš tým v obranné činnosti jasně přehrává a je jen otázka času, kolik golů nastřílí. Z golu se H.Bříza raduje ve 21.minutě, kdy nepříjemné levé křídlo M.Vrtla znovu posílá před naší branku střílenou přihrávku, na tu si naběhnul jeho spoluhráč Mornštajn a otevírá skore - 0:1. I v dalších minutách jsou hosté více u míče, ale Mochtín se pomalu zlepšuje, hráči začínají více bojovat, vyplácí se to. Do první mochtínské šance se dostává Ji.Dolejš ve 26.min., ale golman hostí vyráží míč na rohový kop. Na druhé straně ve 28.min. chytá náš golman další golovku hostů, o pouhou minutu později naší obraně nevyšel ofsajd systém, hosté se řítí do dalšího přečíslení a golové šance. Zakončení jim naštěstí nevyšlo a tak vzápětí udeřilo na druhé straně. Mochtín zahrává rohový kop, míč se odrazil na Ji.Čeledu, ten se šikovně uvolnil a prudkou střelou levou nohou srovnává stav na 1:1 ! S hosty tato branka očividně otřásla, Mochtín vyrovnal hru, získával mírnou převahu a měl i šance na další gol. Především pak při zahrávaných rohových kopech, I po přestávce se hrála vyrovnaná partie. Hosté slevili ze svého výkonu z první pětadvaceti minutovky, Mochtín hrál s velkým nasazením, byl rovnocenným soupeřem zkušenému soupeři. Až v 64.min. se dostali hosté k dalšímu zakončení, ale skákavou střelu náš golman zkrotil. V 75.min. přišla skvělá akce Mochtína. Ji. Čeleda našel přesným centrem před brankou hostí Jiřího Dolejše a ten přesnou hlavičkou posílá Mochtín do vedení 2:1. Hosté 3x prostřídali, snaží se o vyrovnání, je to bitva o každý metr hřiště. V 81.min. však přichází nebojácný průnik hostujícího Macháčka, který navíc v plném běhu trefuje šibenici naší branky, srovnává na 2:2. Závěr ale patřil opět Mochtínu. Všichni hráči hráli nadoraz, bojovali a vyplatilo se. Po rohovém kopu v 87.min. přichází hlavička Ji.Dolejše, kterou golman stačí vyrazit, ale jen na kopačku Tomáše Babky, který střílí zblízka vítězný gol. Rozhodčí pak nastavil ještě 5 minut navíc, ale naši hráči taktickým střídáním i hrou na polovině soupeře (převážně u rohového praporku) skvělý výsledek udrželi!

Branky: 32. Čeleda Jíří, 75. Doleš Jiří ml., 88. Babka Tomáš – 22. Mornšťajn Filip, 82.Macháček Martin .

Rozhodčí Plzák Martin, AR Jiří Bureš a Václav Pressl, DS Petr Churý, ŽK 1:2, 50 diváků.

Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Staněk Pavel (78. Švátora Petr), Velek Tomáš (89. Pretzelmayer Jar.), Šafránek Jan, Čeleda Jiří (88. Dolejš Tomáš), Dolejš Jiří, Cihlář Jaroslav, Babka Tomáš, Smolík Zbyněk

 

Slavoj Žihle - TJ Žichovice 2:0 (1:0)


V kombinované sestavě, bez náhradníků udělali na umělce v Žihli maximum

(převzato z web.stránek TJ Žichovice)

Do daleké Žihle jsme dojeli pouze s 11-ti hráči, M.Linhart nastoupil se zraněním, do pole musel i sekretář L.P. Stulík. Až na Jandu, který se řídí heslem: slibem nezarmoutíš… se postupně nějakým způsobem omluvilo 7 lidí ( Chod – zaměstnání, Šiška-pracovní cesta v zahraničí, Šimáček – rodinné důvody, Chalupa, Špírek, Frýzek – zraněni, J.Beneš – nemocen. Do zápasu jsme vstoupili s trpělivou pozornou hrou s cílem hrát na rychlé protiútoky. S naší taktickou obrannou hrou si domácí vůbec nevěděli rady, snažili se bezúspěšně o dlouhé nakopávané míče za obranu. Po rychlém protiútoku se nám dokonce podařilo vstřelit branku, která nebyla pro těsný ofsajd uznána. Domácí ale odpověděli v 19. min. Rázkem, který si zaběhl za naší obranu a obstřelil Landu.

Ve druhém poločase se opět hra přelévala mezi vápny, opět jsme hráli trpělivě a čekali na chybu v obraně soupeře, domácí nevěděli, co na nás hrát, ale my jsme bohužel dnes nebyli směrem dopředu příliš nebezpeční, náš dnešní soupeř měl šancí více a v 60 min. po breakové situaci středem naší obrany zvýšil skóre kolem vybíhajícího J.Landy Romanovskyy – 2:0. Po té se zápas jen dohrával, na více jsme dnes neměli. Je potřeba pochválit všechny, co dnes odjeli do Žihle, všichni podali zodpovědný a kolektivní výkon.

Sestava: J.Landa- L.Mourek, J.Benedikt, J.Jiřík, O.Musil – L.P.Stulík, P.Bálek, M.Linhart, R.Beneš, Z. Malík-J. Hlaváč

Rozhodčí: Vladimír Čermák- Ruda, Schwarz, 151 diváků, ŽK: 1:4

Branky: 19. Rázek Lukáš, 60. Romanovskyy Markiyan

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Ruda Daniel, Schwarz Petr. Delegát: Harmady Miloš, 151 diváků, ŽK 1:4.  

. 

ZÁPISY

VÝSL. -SOUHRN TABULKY  STATISTIKA

Ostatní výsledky:

Město Touškov - SK Kdyně 1920 0:1 (0:1)

Sokol Křimice - Košutka Plzeň 3:1 (1:0)

Sokol Kralovice - Slavoj Mýto 4:2 (0:0)

T.J. Tlučná - Start Tlumačov 1:3 (0:2)

 

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

Sokol Křimice

7

7

0

0

23:8

20

1

0

2

Start Tlumačov

7

5

0

2

15:8

15

0

0

3

Sokol Kralovice

6

5

0

1

15:10

15

0

0

4

FK Horažďovice

7

4

0

3

24:10

14

0

2

5

Slavoj Mýto

7

5

0

2

18:11

14

1

0

6

SK Horní Bříza

6

4

0

2

17:7

12

1

1

7

Slavoj Žihle

6

4

0

2

15:10

12

0

0

8

TJ Žichovice

7

3

0

4

13:10

10

0

1

9

Sokol Pačejov

7

3

0

4

10:17

9

0

0

10

FK Nepomuk

6

3

0

3

17:15

8

1

0

11

Keramika Chlumčany

7

3

0

4

16:17

8

1

0

12

Město Touškov

7

2

0

5

8:11

7

0

1

13

Sokol Mochtín

6

2

0

4

11:15

6

0

0

14

Košutka Plzeň

7

2

0

5

11:22

6

0

0

15

SK Kdyně 1920

6

1

0

5

3:19

3

0

0

16

T.J. Tlučná

7

0

0

7

6:32

0

0

0

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku