Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Pouze dva týmy z divize Klatovy a Admira Praha prošly sítem prvního kola MOLCup

 

KLATOVSKÝ POHÁROVÝ SEN Z MINULÉHO ROČNÍKU MÁ SVÉ ÚSPĚŠNÉ POKRAČOVÁNÍ

Z prvního kola národního poháru MOLcup   do kterého mimo jiných týmů zasáhl čtyřlístek účastníků divize, skupiny A. Dál jdou pouze  Klatovy, které doma senzačně vyřadily  ex druholigový Vyšehrad a  pražská  Admira, která na penalty postoupila před Dobrovice.

     SK Klatovy 1898 se tak po minulém roce, kdy vyřadily Viktorii Žižkov nebo Baník Most a zahráli si s Mladou Boleslaví, můžou těšit na úterní los, který jim z osudí pravděpodobně přidělí dalšího soupeře z první nebo druhé nejvyšší české soutěže ve 2.kole které bude sehráno opět v Klatovech  10.srpna .

 

SK Klatovy 1898 A - FK Slavoj Vyšehrad 4:2 (1:0)

MOL cup - 1. kolo, 30. 7. 2016

(převzato z web.stránek SK Klatovy 1898)

     Po předkole, ve kterém Klatovy zdolaly Sušici na jejím hřišti v poměru 5:0, se mohli těšit příznivci klatovské kopané na atraktivního soupeře. Tím byl ex-druholigový Slavoj Vyšehrad, který nastoupil v sestavě i se svojí největší hvězdou Ladislavem Volešákem. A v úvodu utkání bylo znát, že ještě minulý ročník byl mezi oběma mužstvy rozdíl dvou soutěží. Hosté si vytvořili tlak a také pár závarů před Rojíkem. Branku se jim však vstřelit nepodařilo a domácí dokázali hru vyrovnat. Do dobré šance se navíc dostal Krásný, ale místo střely levou nohou zvolil přihrávku na volného Lukeše, jehož střela byla zblokována. Hosté dobře přenášeli hru a byli nebezbeční po křídlech. Když se ale dostali do zakončení, byl Rojík připraven. První branka přišla po půlhodině hry. To Pavlovič posunul od lajny balón na Lukeše, ten dostal překvapivě hodně prostoru, napřáhl a z dvaceti metrů přízemní střelou otevřel skóre. Komfortní poločasový náskok mohl domácím zajistit Pavlovič. Po velice pěkné individuální akci Lukáše Krásného se řítil sám na bránu, ale trefil pouze brankáře hostů.

     Druhý poločas bylo vidět, že domácím pomalu dochází síly, a tak hráli ze zatažené obrany a čekali na rychlé brejky. Tlaku Vyšehradu oponovali necelých dvacet minut. V 63´totiž hosté kopali rohový kop, odražený balón si našel na vápně Madej a z voleje nedal brankáři sebemenší šanci. Nejlepší odpověď na vyrovnání našli o čtyři minuty později Mészároš s Lukešem. První jmenovaný vyslal křižnou přihrávkou Lukeše do brejku a ten zkušeně na zadní tyč vsítil svůj druhý gól. Ve strhujícím zápase pak domácí fandy trochu uklidnil Vojtko. Ten totiž pět minut po Lukešovo brance a po přihrávce Krásného před prázdnou branku zvýšil na rozdíl dvou branek. Hotovo ale zdaleka nebylo. Tlak hostů sílil. V 84´se ukázalo, jak důležité bylo hrát po celý zápas disciplinovaně a především nefaulovat kolem šestnáctky. Po faulu Mészároše si totiž balón na hranici 18ti metrů postavil Volešák a střelou přes zeď vymetl šibenici - 3:2. Domácí hráče brali ke konci utkání křeče, ale pro vysokou marodku nebylo možné do utkání moc zasahovat. Postupovou radost však definitivně zařídil v devadesáté minutě Pavlovič, když uzavřel skóre zápasu na 4:2!  

Sestava SK Klatovy 1898: Rojík - Rybák, Janda, Mészároš, Chirinciuc - Matějka Daniel, Vojtko (78´Harmady) - Lucák, Pavlovič, Lukeš - Krásný .Střídali: Herman, Skala, Pitel





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku