Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Jeden bude muset z poháru ven

  V PŘEDKOLE POHÁRU SE HRAJE DERBY SUŠICE - KLATOVY

Ještě než začnou mistráky a máme tu první velké derby !

TJ SušiceDo zahájení nového ročníku fotbalových soutěží zbývá několik týdnů (divize ,KP,1.A třída stejně jako OP a III.třída zahájí 13.8.) a ještě před tím tu máme již první velké derby dvou účastníků divize. Nicméně nový ročník o druhou nejcennější trofej v ČR klepe na dveře. Jedna z nejstarších fotbalových soutěží v ročníku 2016/2017 se rozeběhne již o tomto víkendu. V předkole tohoto poháru změří síly oba účastníci divize z Pošumaví. Na hřišti v Sušici  v neděli 24.7.2016 od 17:00 proti sobě nastoupí domácí staronový účastník divize a čerstvý přeborník kraje TJ Sušice a čtvrtým tým minulého ročníku divize SK Klatovy 1898. V týmu hostů se již neobjeví někteří hráči, kteří odešli za jiným angažmá  do zahraničí jako např. Ondra Kadlec, který v Klatovech po pětiletém působení skončil a odchází do Německa . Čtrnáctikolový  David Říský a ten si své nové angažmá našel v Rakousku.
V poháru proti sobě oba kluby narazily teprve v tomto ročníku podruhé. Poprvé to bylo  v předkole v ročníku 1998/1999 v Klatovech a tento duel skončil vítězstvím domácích 2:0. 
Po předkole  bude již následující sobota  patřit soubojům prvního kola, do kterého se již zapojí i týmy druhé nejvyšší fotbalové soutěže v Česku, Fotbalové národní ligy. Mezi účastníky 1.kola bude i vítěz sušického derby, který v domácím prostředí bude mít za soupeře 30.července od 17:00 hodin třetiligový pražský Vyšehrad. Většina klubů první ligy se zapojí od 2. kola.
V minulém ročníku Poháru FAČR, který byl v následně přejmenován na MOL Cup se reprezentantům divizního klubu z Klatov mimořádně dařilo. Po vítězství v předkole v Milevsku 3:0  doma  v prvním kole vyřadili  výhrou 1:0 Viktorii Žižkov . Ve spanilé jízdě pokračoval SK Klatovy SK Klatovy1898 dále, když ve druhém kole přešel přes účastníka České fotbalové ligy Baník Most.
Konečnou vystavil klatovským fotbalistům až ve 3.kole  pozdější vítěz MOP Cupu ligový tým z města automobilů FK Mladá Boleslav, který v Klatovech 0:5 , když o branky  vítěze se podělili dvakrát Baroš, a jednou skórovali  Chramosta ,Zahustěl Ondřej a  Vraštil .
Klatovy v historii Čs. poháru odehrály 26 utkání s bilancí ll výher, l remízy, 14 proher , skóre 39:59. Pouze jedenkrát skončily v předkole, 6x v prvním, 5x ve druhém a do třetího kola se probojovaly dvakrát v minulém roce a před tím v ročníku 2006/2007  kde je vyřadil výhrou 5:1  ligový  tým 1.FK Příbram. Dosavadním nejúspěšnějším pohárovým střelcem je se čtyřmi góly Zdeněk Hanzlík. Nejvyšší vítězství dosáhly Klatovy v poháru nad týmem Chanovic  7:0.
Sušice, klub založený v roce 1912  má v poháru na svém kontě čtyři starty. Třikrát jeho cesta skončila v předkole  a jednou v prvním kole  s bilancí jediné  výhry , kdy Sušice po výhře 3:1 vyřadila Slavoj Koloveč  a skóre 5:11. Nejlepším střelcem je autor dvou branek Miroslav Vrhel.

  

 Vítěz krajského přeboru ročníku 2015/2016 tým TJ Sušie

 

 

 

 

 

 

 

  

Společná fotografie  před utkáním 3.kola minulého ročníku poháru Klatovy - Mladá Boleslav 29.9.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Klatovy ve 3.kole minulého ročníku vyřadil až pozdější vítěz  ligový tým FK Mladá Boleslav ..

O co se hraje ?





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku