Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
POHLED SEDM LET ZPĚT DO ČERVENCE 2009

 

POHLED SEDM LET ZPĚT DO ČERVENCE 2009 KDY JSEM HODNOTIL PRÁVĚ SKONČENÝ SOUTĚŽNÍ ROČNÍK  2008/2009

 

Někdy není ke škodě si s odstupem času tyto události opět připomenout Pošumaví  ve vyšších fotbalových soutěží  příliš neoslnila. 

 

Hodnocení soutěžního ročníku 2015/2016 (autor článku Miroslav Sedlmaier) zveřejněného v Týdeníku Nové Klatovsko  č.29/2009   


 

ÚSPĚCHŮ JAKO ŠAFRÁNU

 

V závěru minulého měsíce byl ukončen další fotbalový ročník 2008/2009. V dnešním vydání našeho týdeníku přinášíme čtenářům souhrnný přehled tabulek všech vyšších soutěží  ve kterých startovaly týmy z Pošumaví.

Umístění, které v těchto soutěžích dosáhly tentokráte zůstaly za očekáváním.  Nejhůře dopadly kolektivy klubu z města pod Černou Věží. Pro Pošumaví to není dobrá zpráva,  neboť z divize sestoupili nejen muži ale i žáci TJ Klatovy . Když k tomu přičteme i další sestup B týmu mužů tohoto klubu z 1.A třídy pak to signalizuje výrazné vyklízení dosažených pozic z minulých let . A aby toho nebylo málo tak mimo klatovské rezervy opouštějí 1.A třídu z důvodu sestupu také Žichovice.

K světlým okamžikům   minulého ročníku patří přesvědčivé vítězství Strážova v 1.B třídě a postup tohoto klubu do 1.A třídy.  Mezi mládežnickými kolektivy zazářili žáci TJ Sušice a po jejich suverénním vítězství v krajském přeboru se opět vracejí do divize.

 Spokojenost také zavládla s úspěšným počínáním  plejády týmů z Pošumaví v 1.B třídě které si vedly velmi zdatně a zasadily se o to , že do okresního přeboru žádný z nich nesestoupil. Naopak početní zastoupení zůstává i přes postup Strážova i novém ročníku stejné, neboť jejich řady posílí vítěz okresního přeboru Sokol Měčín.  


 

DIVIZE

PO DESETI LETECH OPOUŠTÍ DIVIZI

Před deseti léty to byla velká sláva , kdy si Klatovy  po vítězství v krajském přeboru otevřely bránu za hranice kraje. Desetileté působení týmu z  města pod Černou Věží  v divizi  bylo skončilo v pátek 19.června.

Již hromadný odchod hráčů z tohoto klubu v průběhu předcházejícího ročníku  signalizoval, že Klatovy nebudou disponovat s takovým hráčským kádrem který by divizi v tomto městě udržel . To se také naplnilo, zázrak se nestal a místo oslav deseti let v divizi je tu realita v podobě ústupu ze slávy sestupem do krajského přeboru . Hledání příčin tohoto neúspěchu je záležitostí vedení tohoto klubu. Kdyby možná místo zvučných jmen a exligových posil daleko dříve připustilo toto vedení  myšlenku pamatovat na zadní kolečka a přikročilo dříve se zařazováním vlastních odchovanců  a talentovaných dorostenců, mohlo by třeba nyní být v klubu i více finančních prostředků . Co by bylo ale ještě důležitější, mohla divize v městě karafiátů přečkat daleko delší období než deset let!  Hledání cesty k navázání na tyto úspěšná léta v divizi bude daleko složitější než si možná ještě v klatovském klubu nyní ještě uvědomují.

Nicméně tvrdá realita hovoří o tom, že po Horažďovicích  v průběhu dalšího roku z divize sestoupil i druhý tým v Pošumaví  vidina této soutěže  je vzhledem k velké konkurenci v kraji hodně vzdálená.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

 

NA VÍC NEŽ NA ZÁCHRANU NEMYSLELI

Po sestupu z krajského přeboru klatovské rezervy a TJ Sušice v roce 2008 opět řady našich zástupců v nejvyšší krajské soutěži prořídly, když k Chanovicím  přibyly po sestupu z divize Horažďovice . Oba dva týmy z Horažďovicka  v průběhu  ročníku  který skončil v červnu neoslnily. Po nevydařeném podzimu bylo zřejmé, že mají oba pro jaro před sebou jediný cíl a tím byla záchrana  v krajském přeboru ! Poněkud nízko nasazenou laťku se  podařilo se značnými  obtížemi splnit  .

Chanovice po podzimu zatáhly za záchrannou brzdu tím, že sáhly na výměnu trenéra kde Miroslava Rambouska vystřídal  zkušenější a úspěšnější Karel Krejčí. Ten aby úkol zachránit v Chanovicích krajský přebor splnil si vypomohl posílením týmu a udělal dobře. Vždyť příchod  Horvátha na hostování z Doubravky  se vyplatil a tento kanonýr prakticky pro Chanovice přebor svými góly zachránil.

 Horažďovice  byly v daleko obtížnější situaci ,neboť po sestupu z divize odešla z klubu řada klíčových hráčů. Nový kormidelník Luboš Vašica spolu s novým manažerem a vedoucím týmu Milanem Koželuhem ,  předsedou klubu Michaelem Formanem  a dalšími nadšenci se pustili do bitvy s osudem. Nezkušený tým   s mladíky se  kterými se to v sestavě jen hemžilo střídal světlé okamžiky s těmi hodně špatnými , ale konec dobrý, všechno dobré. Pro Horažďovice  sice zachránil přebor až  vítězstvím v baráži nad TJ Sušicí , ale na druhé straně prokázal, že má zdravé jádro na kterém mohou v městě hokejek sázet.  

 

1. A TŘÍDA

 

MIMO SUŠICE OSTATNÍ BOJOVALI O ZÁCHRANU

Letošní ročník 1.A třídy opět jen potvrdil, že v současnosti  je tato soutěž pro týmy v ní startující žhavým peklem. Jako důkaz tohoto tvrzení je fakt, že ve srovnaní s ročníkem který skončil a s tím který bude v srpnu bude zahájen zůstalo z původního počtu 16 družstev  necelá polovina. Zbylo  sedm  týmů a do tohoto počtu je zahrnuta i Okula Nýrsko která si ještě účast musela vybojovat v baráži o záchranu !

Pouze devátý celek   v tabulce,  shodou okolností to byl nakonec  Start Luby  měl jistotu záchrany. Ostatní mezi kterými bylo Nýrsko musely absolvovat baráž o záchranu a nebo měly i smůlu, když se s 1.A třídou musely přímo rozloučit. Mezi těmi bohužel byly také Žichovice a beznadějně poslední Klatovy B   které v novém ročníku budou po sestupu hrát v 1.B třídě.

Nejlepším týmem z  Pošumaví v 1.A třídě byla bezesporu  Sušice. Po výborné sérii sedmi vítězství v závěru podzimu potvrdili hráči z města na Otavě své kvality i na jaře a  vybojovali si šanci hrát o návrat do krajského přeboru v baráži  s FK Horažďovice. Také tuto baráž absolvovali se ctí a k postupu jim chybělo možná pouze lépe zvládnout závěr zápasu v Horažďovicích. Nestalo se tak také proto, neboť zbytečné  vyloučení dvou opor je poslalo do oslabení . To byla voda na mlýn domácích kteří dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce.

Hodně zbytečných starostí si přidělali fotbalisté Startu Luby. Na jedné straně dokázali svádět úspěšné boje na hřištích soupeřů odkud body vozili, ale domácí ztráty bodů , zejména pak prohry v derby s Nýrskem i Žichovicemi  je málem stáli účast baráži .

 

1.B TŘÍDA-SKUPINA B

 

VÝBORNĚ JARO POSLALO STRÁZOV DO 1.A TŘÍDY

 Pokud můžeme o některé soutěži hovořit , že v ní by týmy z Pošumaví hrály prim pak to byla 1.B třída. Sedm celků dokázalo úspěšně zvládnout souboj s ostatními soupeři převážně z jižního Plzeňska. V konečné tabulce obsadily umístění do 9. místa, které získal nováček ze Svéradic. Mezi sedm úspěšných celků z Pošumaví se dokázalo vklínit pouze na druhé místo Spálené Poříčí a osmé skončily Dobřany. Prim v tabulce hrál zejména zásluhou drtivého závěru  Strážov, který tak po pěti létech kdy 1.A třídu opustil si účast v této soutěži znovu vybojoval.                   

 

Jediným týmem v krajských soutěžích mužů který se mohl po skončení letošního ročníku fotbalových soutěží 2008/09 radovat z postupu byl vítěz 1.B třídy  SK Kovodružstvo Strážov A. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FK Horažďovice prošel v uplynulém ročníku po sestupu z divize složitým obdobím. V krajském přeboru se svěřenci trenéra Luboše Vašici zachránili až vítězstvím v baráži nad TJ Sušicí  2:1. Na snímku je vítěz baráže po skončení tohoto zápasu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nováček 1.B třídy FK Svéradice se po postupu z okresního přeboru v této soutěži neztratil a v silné konkurenci vybojoval pěkné 9. místo. 

 

Nejlepší kanonýři okresních fotbalových soutěží

 

OKRESNÍ PŘEBOR

Na foto: MICHAL  POUPA (Dešenice)

26 branek: Poupa Michal (Dešenice),

19 - Holeček Radek (Hrádek),

17-Lávička Miroslav (Horažďovice B),

16 - Suchan Kamil (Měčín),

15 - Valečka Václav (Bezděkov),

13 - Adamec Tomáš (Hrádek),  Král Milan (Měčín),  Němec Dušan (Měčín),  Tyrpekl Vladimír (V. Hydčice),

12 - Lehečka Jakub (Železná Ruda),  Nový Luboš (Mochtín  B),  Raška Pavel (Veřechov),  Čejka Lukáš (Měčín),

11 - Bače Petr (Bezděkov),  Burda Josef (Nezamyslice),  Marek Luděk (Sušice B),  Mašek Petr (Nezamyslice),

10 - Minařík Michal (Vrhaveč),  Nauš Josef (Horažďovice B),  Plíhal Martin (Janovice),

9- Břečka Miroslav (Mochtín  B),  Hejpetr Ladislav (V. Hydčice),  Hvězda Jiří (Dešenice),  Kopačka Josef (Nezamyslice),  Kotrba Martin (Sušice B),

 

III. třída

Na oto:LUKÁŠ  JAKOBEC(Měcholupy)

26 - Jakubec Lukáš (Měcholupy),

21 - Ballý Pavel (Kvasetice),

18 - Jedlička Antonín (Nalž. Hory),  Klásek Vojtěch (Chanovice B),  Patsch Robert (Chanovice B),

17 - Javorský Josef (Luby B),  Lemberger Martin (Žihobce),

15 - Štěch Petr (Nalž. Hory),

14 - Bešta Jiří (Luby B),  Vaněk Luděk (Malý Bor),

13 - Staněk Václav (Žihobce),

11 - Hanzlík Josef (Kvasetice),  Heřman Pavel (Malý Bor),  Mundl Martin (Neznašovy),

10 - Flosman Jan (Kolinec),  Heřman Josef (Malý Bor),  Poledník Pavel (Velhartice),  Roháč Jan (Bolešiny),  Sydorenko Vasyl (Luby B),  Šikl René (Žihobce)

9-Ballý Michal (Kvasetice),  Havránek Lukáš (Týnec),  Novák Václav (Myslív),  Pilík Luboš (Velhartice),

 

IV. TŘÍDA – SKUPINA  A

19 - Fous Jan (Zavlekov),

14- Šťastný Lukáš (Běšiny),

13 - Roneš Pavel (Křenice),  Tampa Tomáš (Ježovy),

12 - Opatrný Martin (Plánice),

11 - Rejthar Vlastimil (Křenice),

10 - Novák David (Plánice),  Pytelka Jiří (Ježovy),

9 - Janda Václav (Strážov  B),  Kohout Rudolf (Plánice),  Čermák Josef (Strážov  B),

8 - Funěk Tomáš (Vrhaveč B),  Kreibich Karel (Strážov  B),  Müller Jan (Bezděkov  B),  Šít Martin (Dlažov),

7 - Bäuml Daniel (Křenice),  Novák Richard (Ježovy),  Pflug Ladislav (Ježovy),  Stach Ladislav (Běšiny),  Vacovský Milan (Běšiny),

 

IV. TŘÍDA – SKUPINA  B

Na foto: PETR  SLÁDEK(Hartmanice)

27 - Sládek Petr (Hartmanice),

14 - Jánský Luboš (Hrádek B),

13 - Vinický Pavel (Hrádek B),

11 - Melka Roman (Rabí),

10 - Lukeš Martin (Velký Bor),  Strolený Václav (Pačejov  B),  Svoboda Jan st. (Svéradice B),

9- Bláha Vladislav (Milčice),  Havlíček Patrik (Velký Bor),  Němec Jan (Velký Bor),

8 : Dolhý Lukáš (Kašp. Hory),

7 -Bala Petr (Zichovice  B),  Brůha Marek (Milčice),  Dulovec Jan (Hartmanice),  Hozman Václav (Rabí),  Korda Václav (Pačejov  B),

6 -Drha Marek (Hartmanice),  Matoušek Rudolf (Hartmanice),  Prexl Jaroslav (Hrádek   B),  Svoboda Jan (Svéradice B),  Šperlík Karel (Svéradice B),  Štěpán František (Pačejov  B),

5 - Hanzlík Josef (Nezamyslice B),  Janečka Petr (Rabí),  Krátký Antonín (Hartmanice),  Ouda Jiří (Velký Bor),  Pestún Roman (Kašp. Hory),  Pleva Čestmír (Kašp. Hory),  Turek Václav (Velký Bor),  Ullmann David (Soběšice),  Štěpán Jan (Pačejov  B),

 

OP  DOROSTU

30 branek: Pilek Ondřej (Malý Bor),

27 - Flor Milan (Nýrsko),

26 - Nauš Josef (Horažďovice),

21 - Horák Jan (Kolinec),

19 - Prodan Ondřej (Nýrsko),  Vališ Miroslav (Běšiny),

17 - Uxa Lukáš (Kašp. Hory),

16-  Forman Michael (Horažďovice),

 15 - Kovács Jan (Nýrsko),

14 - Kovács Ivan (Nýrsko),

13 - Voldřich Jiří (Kašp. Hory),

12 - Šmat Václav (Horažďovice),

11 - Hnojský Jan (Hradešice),  Mayer Filip (Běšiny),  Žežulka Václav (Hradešice),

10 - Kašpárek Václav (Švihov),  Pytel Martin (Plánice),  Šuba Vladimír (Kašp. Hory),

 

OP  ŽÁKŮ

34 branek: Plánička Lukáš (Plánice),

27- Smolík Zbyněk (Mochtín)

19 - Klásek Jakub (Chanovice)

18 -  Opl Vojtěch (Plánice)

16 - Klíma Jan (Měčín)

15 - Soukup Petr (Chanovice) , Kratochvíl Vít(Velhartice)

12 - Šebek Jan (Chanovice)

11 - Suk Jan(Velhartice)

10 - Šlajch Ondřej (Měčín)

 

OP PŘÍPRAVKA STARŠÍ

Na foto : JIŘÍ   MOTL  (Horažďovice)

59 branek : Motl Jiří (Horažďovice)

32  - Šlais Karel (Klatovy  A)

30 - Vaněček David (Horažďovice)

28  - Pavlík Kryštof (Klatovy  A)

27  - Pavlík Jakub (Nýrsko)

24 -Vacovský Filip, Čanecký Jan (oba Nýrsko)

22  - Svoboda Václav (Nýrsko)

20  - Jurga Jakub (Sušice A)

19  - Fiala Josef (Klatovy  A)

 

OP PŘÍPRAVKA MLADŠÍ

32 branek: Böhm Sebastian (Nýrsko),

29 - Pavlík Jakub (Nýrsko),

22 - Bastl Martin (Nýrsko),

16 - Mužík Radek (Mochtín),

15 - Panušková Martina (Horažďovice),

13 - Barborka Matyáš (Klatovy B),  Koranda Michal (Mochtín),  Vacek Adam (Nýrsko),

11 - Barborka Matyáš (Klatovy A),

7 - Hoidn František (Nýrsko),  Malát Sebastien (Luby),  Pivoňka Matěj (Luby),  Skrbek Matěj (Sušice),

6 - Pukač Kristián (Nýrsko),  Trš Lukáš (Sušice),

5 - Baselides Petr (Klatovy A),  Mašek Zbyněk (Nýrsko),  Šmíd Martin (Nýrsko),

4 - Brož Michael (Nýrsko),  Lang Tomáš (Mochtín),

3 - Andrík Petr (Klatovy A),  Baxa Dominik (Klatovy B),  Mastný Michal (Luby),  Mazanec Ondřej (Klatovy A),  Partyngl Tomáš (Klatovy A),

 

CELKOVÉ  POŘADÍ

59 branek: Motl Jiří (Horažďovice),

37 : Pavlík Jakub (Nýrsko),

36 : Plánička Lukáš (Plánice),

32 - Böhm Sebastian (Nýrsko),  Pilek Ondřej (Malý Bor),  Pivoňka Michal (Luby),

31 - Šatra Pavel (Nezamyslice),

30 - Vaněček David (Horažďovice),

27 - Flor Milan (Nýrsko),  Sládek Petr (Hartmanice),  Smolík Zbyněk (Mochtín),

26 - Jakubec Lukáš (Měcholupy),  Nauš Josef (Horažďovice),  Poupa Michal (Dešenice),

24 - Vacovský Filip (Nýrsko),  Čanecký Jan (Nýrsko),

22- Bastl Martin (Nýrsko),  Javorský Tomáš (Bolešiny),  Kovář Michal (Chanovice),  Pavlík Kryštof (Klatovy B),  Svoboda Václav (Nýrsko),  Vališ Miroslav (Běšiny),

21 - Ballý Pavel (Kvasetice),  Horák Jan (Kolinec),

20 - Jurga Jakub (Sušice A),  Šleis Karel (Luby),

19 -Fous Jan (Zavlekov),  Holeček Radek (Hrádek),  Hájek Marek (Chanovice),  Klásek Jakub (Chanovice),  Prodan Ondřej (Nýrsko),

18- Jedlička Antonín (Nalž. Hory),  Klásek Vojtěch (Chanovice B),  Opl Vojtěch (Plánice),  Patsch Robert (Chanovice B),  Pojar Jakub (Sušice A),  Uxa Lukáš (Kašp. Hory),





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku