Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 30 . kolo 18.-19.6.

 

1.A TŘÍDA 

 

 

JE ROZHODNUTO!

 

PAČEJOV SE ZACHRÁNIL,NÝRSKO POSTUPUJE DO KRAJE, MOCHTÍN BUDE HRÁT BARÁŽ O ZÁCHRANU

 

Velká pozornost byla v posledním kole 1.A třídy upřena na hřiště kde se naposledy v tomto ročníku představily celky Pošumaví .

Nejtěžší úkol měl Pačejov, který hrál venku na hřišti v Rakové.  Fotbalové počty byly před zápasem naprosto jasné. Pokud se chtěl Pačejov vyhnout nepopulární baráži a zajistit si 1.A třídu i pro příští sezónu, musel v Rakové vyhrát za 3 body. Kdo si myslel, že sestupující Raková zápas vypustí, se zmýlil. Naopak domácí se chtěli s 1. A třídou důstojně rozloučit a do zápasu nastoupili s čistými hlavami. To samotný průběh také potvrdil a drama, které se na hřišti odehrávalo vydrželo až do závěrečné minuty. Společně se závěrečným hvizdem rozhodčího vypukla radost na straně hostů. Pačejov svojí mysy venku plnil na jedničku.

Dosud vedoucí Nýrsko hrálo v Nepomuku a bylo si vědomo toho, že ani případná výhra jim první místo neudrží. Při rovnosti bodů zatím druhé Stříbro mělo lepší vzájemný zápas a tak by musel i tento kolektiv v posledním kole klopýtnout. Nestalo se tak, tím kdo v Nepomuku neuspěl, bylo Nýrsko, nicméně již předem byly karty rozdané , když  Okula z druhého místa již měla dlouho před koncem soutěže postup rovněž jistý.  Domácí Nepomuk výhrou nad Nýrskem si pojistil čtvrté barážové místo bojovat o postup do kraje. Nýrská kopané, v historii velmi úspěšná vstupuje opět do podvědomí fotbalových příznivců v kraji, tím, že bude účastníkem elitní krajské soutěže. Naposledy jsme Okulu Nýrsko v KP mezi účastníky viděli v ročníku 2005/2006, což znamená, že se vrací do přeboru kraje po desetileté odmlce. Do Nýrska k postupu blahopřejeě !

Výsledkem utkání v Nepomuku byl odstraněn i poslední otazník  související s účastí týmů z Pošumaví  v končícím soutěžním ročníku 1.A třídy. Jednalo se o derby v Žichovicích, které sice vyhráli hosté z Horažďovic, ale tato výhra měla hořkou příchuť spojenou se zmařenou nadějí, který byla velmi blízko, ale přesto si jí nechali Horažďovičtí vzít ! Škoda, mohli se v baráži pokusit o návrat do KP. Jde jen o to, zda na to mají dobře připravený tým. Průběh jarní části s velkými výkyvy spíše potvrdil, že v tomto ročníku by to bylo pro Horažďovice předčasné.   

Žichovice i přes prohru v posledních dvou zápasech splnily očekávání. Na jaře bodovaly ve dvou třetinách zápasů, měly výbornou druhou polovinu jara, kde se zaskvěly sérií sedmi zápasů za sebou bez porážky, zkrátka na jaře určitě nezklamaly! 

Nyní budeme v následujícím týdnu držet palce Sokolu Mochtín, který neměl to štěstí v našlapané druhé polovině tabulky jako jeho ostatní spoluúčastníci v 1. A třídy z Pošumaví.  Je pravdou, že cestou k záchraně bylo zvládnout poslední zápasy třeba v derby s TJ Žichovice či Sokolem Pačejov, nicméně z globálního pohledu zase,  kdyby skončily zápasy opačně , pak by nyní asi na jejich místě v baráži o záchranu byl jiný tým z našeho regionu.

Tabulka nejlepších střelců branek 1.A třídy roč. 2015/16: 1. Tomáš Bůžek (Stříbro) 20, Petr Pikl (Chodský Újezd) 19, 3. Josef  Nauš a Michael Forman (Horažďovice), Jan Lavička(Kralovice) všichni 17 branek, 4. Jiří Dolejš (Sokol Mochtín) 16 branek.


 

TJ SOKOL RAKOVÁ - TJ SOKOL PAČEJOV 2:3 (1:0) 

Tomáš Cihlář

DRAMA AŽ DO POSLEDNÍ MINUTY SE ŠŤASTNÝM  KONCEM !!!

Pačejovu patřil úvod zápasu a měl častěji míč na svých kopačkách. Do gólové příležitosti se však nedostal. Naopak domácí tu svou první ve 22.minutě Patrikem Smitkou přetavili ve vedoucí gól.  Hosté měli v prvním poločase největší šanci na vyrovnání ve 43.minutě, kdy po velikém závaru v pokutovém území domácích nedokázali na několikrát dopravit míč do sítě.

    Úvod druhého poločasu přinesl brzký obrat. V 56.minutě s pomocí břevna vyrovnal Lukáš Šmrha a o čtyři minuty později Vítek Panuška po rohovém kopu otočil vývoj zápasu.  Definitivní rozhodnutí mohlo padnout v 75.minutě, kdy po pěkné kombinační akci Josef Hlůžek v gólové příležitosti těsně přestřelil. Pravidlo „Nedáš – dostaneš“ se vzápětí potvrdilo, když 78.minutě zblízka vyrovnal Jaroslav Silovský. V té chvíli to s hosty nevypadalo vůbec dobře, protože nerozhodný výsledek vzhledem k průběžnému stavu zápasu Kralovice : Žihle je posílal do baráže. Přišla však 82.minuta. Střídající mladý Fanda Sedláček svedl v pokutovém území vítězný souboj, dal míč Honzovi Dytrtovi, který našel nabíhajícího Pepu Ticháčka a ten poslal míč přesně k tyči. V hektickém závěru už hosté výsledek uhlídali.

    Dík od hráčů a vedení týmu patří všem fanouškům, kteří ve velkém počtu přijeli do Rakové povzbudit svůj tým. Konečný výsledek byl pro ně tou nejlepší odměnou.

    Utkání  řídila trojic rozhodčích Michal Konig, Vladimír Orlík a Jiří Škarda, delegátem zápasu byl Karel Kopřiva, ČK  1 : 0  /Břicháček/, 120 diváků

Sestava Pačejov:

Kozlík – Pavelec – Žák – Panuška – Bokr  – Ticháček – Klásek – Polena – Hlůžek – Dytrt – Šmrha. Střídali:  Sedláček, Hosnedl

Branky: 22. Smitka Patrik, 78. Silovský Jaroslav - 56. Šmrha Lukáš, 60. Panuška Vítek, 82. Ticháček Josef

Rozhodčí: König Michal - Orlík Vladimír, Škarda Jiří. Delegát: Kopřiva Karel, 120 diváků , ČK: Břicháček.

 

FK NEPOMUK - SKP OKULA NÝRSKO 4:1 (1:0) 

Stanislav Steiner

K poslednímu utkání zajížděli hráči FK OKULA NÝRSKO, k soupeři ,se kterým se jim vůbec nedaří.

Trenér K.Kalivoda měl před utkáním určité problémy se sestavou, protože zranění a různé osobní důvody nedovolily některým stálým hráčům se k utkání dostavit.

Domácí mužstvo začalo s velkým elánem a jeho hráči se několikrát ohrozili nýrskou branku, ale zatím neúspěšně. V 18' utkání nahrával před nýrskou branku Zajíc, následovala hlavička M.Barana, kterou  nýrský brankář chytil. Do dobré brankové šance se dostal po přihrávce P.Výtiska, A Antonovics, ale v rozhodujícím nezpracoval míč a akci tak nezakončil. Obě mužstva v té době se snažila hrát útočný fotbal ,brankové příležitosti se střídali na obou stranách, ale hráčům chyběl patřičný klid k přesnému zakončení. Střely P.Výtiska a J. Lužného likvidovala domácí obrana za cenu rohových kopů. Ve 35'utkání domácí J.Vosyka uvolnil M. Barana, kterému první střelu J.Moravec vyrazil, ale na druhý střelecký pokus téhož hráče už nestačil a tak se domácí mužstvo dostalo do vedení. V 36' P.Výtisk přihrál M.Bastlovi,jeho střelu z úhlu stačil domácí brankář v pádu nohama vyrazit. Do příležitosti ke zvýšení jednobrankového vedení se dostal v 39' R.Rous,ale byl z toho pouze roh. V nástupu do druhého poločasu se po samostatné akci do šance dostal J.Vosyka, akci zakončil střelou ,ale J.Moravec byl na správném místě a střelu zlikvidoval. V té době se podařilo domácímu mužstvu získat herní převahu ,několikrát jeho hráči ohrozili nýrskou branku, ale zatím bez brankového efektu.

V 54' utkání se k míčí dostal po špatné rozehrávce nýrského brankáře, M.Baran, a do prázdné nýrské branky vstřelil druhý gól utkání. Vstřelená branka domácí mužstvo nabudila a výsledkem po spolupráci  J.Vosyky a L.Zajíce byla třetí branka v nýrské síti. Domácí mužstvo pokračovalo dále v útočné hře a jeho hráči několikrát ohrozili nýrskou branku. Ke vstřelení čtvrté branky pomohla špatná rozehrávka nýrských hráčů na polovině hřiště, kdy se k míči dostal M.Baran , přihrál před nýrskou branku a J.Rous neměl problém se zakončením. Skoré utkání mohl upravit v 84' A.Antonovics, ale jeho střelu domácí brankář zlikvidoval. V 89' utkání hosté kopali roh a po přihrávce P.Výtiska se k míči dostal T.György a svou střelou přes celou branku překonal domácího brankáře a upravil tak stav utkání na konečných 4 : 1.

K průběhu zápasu je možné dodat jenom to, že některým hráčům Nýrska chyběla vůle pro vítězství a spokojili se s tím utkání pouze odehrát.

Branky: 35. Váňa Petr, 54. Baran Michal, 62. Zajíc Luboš, 81. Rous Jan - 89. György Tomáš

Rozhodčí: Šlajs Jakub - Šauflová Jana, Duspiva Václav. Delegát: Pastyřík Vladimír, 100 diváků

 

TJ ŽICHOVICE - FK HORAŽĎOVICE 2:4 (2:0)  

Lukáš Mourek

Do derby jsme nastoupili bez našich zraněných útočních es I.Butnara a F.Rótha, ovšem v první půli se to na hře týmu vůbec neprojevilo a vedli jsme 2 góly již 2:0, úspěšných střelcem byl S. Šteier, další střelu P.Bálka zastavilo břevno Macounovi branky. Druhý poločas byl ale jako vyměněný a hosté využili našich individuálních chyb v obraně a jeho kanonýři J. Nauš a M.Forman, každý 2 zásahy do černého, otočili zápas, který se pro nás vyvíjel velmi dobře. Měli jsme několik gólých šancí, a asi největší zastavil na brankové čáře hlavou horažďovický Sova. Když se zdálo, že utkání by mohlo být remízové, tak se probudil M.Forman a rozhodl o vítězství pro hosty.

O vítězství jsme přišli svoji pasivitou a uspokojením z výsledku. Takové zápasy již musíme dovést do úspěšného konce, hlavně před domácími fanoušky, kterým chceme poděkovat za celoroční podporu našeho týmu. Jelikož jsme se zachránili v soutěži, je třeba sezónu hodnotit jako úspěšnou, zejména jarní část soutěže se velmi povedla. Nyní se musíme připravit na další sezónu s tím, abychom se již nemuseli tolik obávat o záchranu a tak se dají očekávat opět nějaké pohyby v kádru.

Sestava: J.Landa-L.Mourek, J.Šimáček, J.Benedikt, J.Frýzek- R.Šiška, P.Bálek, R.Beneš, Z.Malík, M.Linhart (55.min. M.Špírek) - S.Šteier

Branky: 22. Šteier Stanislav, 42. Šteier Stanislav - 60. Jůda Tomáš, 65. Nauš Josef, 78. Forman Michael, 83. Forman Michael

Rozhodčí: Pressl Václav - Petrželka František, Hájek Zdeněk, 150 diváků.

 Tým TJ Žichovice - jaro 2016

 

Sokol Kralovice - TJ Slavoj Žihle 1:0 (0:0) .

Branky: 68. Bulín Martin, 180 diváků .

Rozhodčí: Homr Michal - Lhoták Luděk, Hudeček Pavel. Delegát: Harmady Miloš.

 

Sokol Křimice - TJ Sokol Plzeň - Černice 2:3 (2:1) 

Branky: 10. Kuneš Václav, 43. Zapoměl Jan - 7. Mastný Jan, 61. Stoilov Petr, 72. Nedvěd Jaroslav

Rozhodčí: Ruda Daniel - Šlauf Jiří, Schveinert Radek. ČK: Adam, Vonášek, Čechura.

 

Baník Stříbro - TJ Chodský Újezd 5:1 (1:0)

Branky: 33. Turek Vladimír, 60. Petrlák Jakub, 66. Hřebík Radek, 68. Petrlák Jakub, 76. Zaoral Luboš - 79. Pikl Petr

Rozhodčí: Hodek Jakub - Kašpar Zdeněk, Sirový Václav, 80 diváků .

 

Košutka Plzeň - SK Horní Bříza 2:3 (1:1) 

Branky: 30. Forejt Tomáš, 52. Triner Daniel - 27. Macháček Martin, 49. Paukner Martin, 55. Landa Viktor

Rozhodčí: Schneider Josef - Komanec Petr, Burda Václav, 100 diváků.

 

MOCHTÍN – KDYNĚ 4:3 (2:3)

Branky: 10. Knauer Kostja (vl.), 21. Dolejš Jiří, 49. Dolejš Jiří, 81. Dolejš Jiří (pen.) - 2. Bejvl Jakub (vl.), 30. Džugan Michael (pen.), 35. Pergl Tomáš

Rozhodčí: Křen Jiří - Šiška Pavel, Kašpar Zdeněk, 130 diváků.

 

 

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

TJ Baník Stříbro

30

23

0

7

71:40

69

2

2

2

SKP OKULA NÝRSKO

30

23

0

7

68:39

66

4

1

3

SK Horní Bříza

30

19

0

11

77:43

58

0

1

4

FK Nepomuk

30

19

0

11

64:50

55

3

1

5

FK Horažďovice

30

17

0

13

76:55

52

1

2

6

TJ Košutka Plzeň

30

15

0

15

63:52

48

2

5

7

TJ Sokol Křimice

30

16

0

14

60:68

46

5

3

8

TJ Sokol Kralovice

30

13

0

17

55:48

44

2

7

9

TJ Sokol Pačejov

30

12

0

18

46:49

44

1

9

10

TJ Žichovice

30

13

0

17

70:63

43

1

5

11

TJ Slavoj Žihle

30

16

0

14

59:67

43

5

0

12

TJ Sokol Mochtín

30

14

0

16

60:76

38

6

2

13

SK Kdyně 1920

30

12

0

18

43:63

34

4

2

14

TJ Sokol Raková

30

10

0

20

60:95

28

5

3

15

TJ Sokol Plzeň - Černice

30

9

0

21

44:66

27

3

3

16

TJ Chodský Újezd

30

9

0

21

55:97

25

3

1

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku