Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 29. kolo 11.-12.6.2016

 

1. A TŘÍDA

MOCHTÍN SI PRODLOUŽÍ SEZÓNU,

HORAŽĎOVICE MOŽNÁ TUTO ŠANCI PROPÁSLY,

PAČEJOV SE MŮŽE JEŠTĚ VYHNOUT BARÁŽI

Výsledky předposlední kolo 1. A třídy z pohledu týmů z Pošumaví jen potvrdily, to co již naznačoval průběh jarní čísti této soutěže, že o tom, zda tento ročník bude pro naše týmy úspěšný anebo ne rozhodne až konečná nástavbová barážová část. Pokud se nestane zázrak v podobě toho, že by z jakýkoliv důvodů se plzeňský SK Petřín (bývalé ZČE) nesestoupí z divize a vše půjde podle předem daného sestupového klíče, pak bohužel do boje o záchranu vyrazí po odehrání posledního kola Sokol Mochtín a na kahánku má také Sokol Pačejov, ale ten může o svém osudu rozhodnout na hřišti v Rakové.

Stručně k postupům a sestupům (prosím berte tuto informaci jako neoficiální, vše podstatné bude závislé za zájmu klubů akceptovat např. účast v baráži či případnou možnost postupu a vše podléhá konečnému resumé řídící STK KFS a v Plzni a Komisi pro řízení fotbalu Čechy (!!) :

V případě , že z divize sestoupí jeden tým (což by měl být SK Petřín), pak z 1.A třídy sestupuji týmy na 14.,15. a 16.místě a další tři týmy na 11.,12. a 13.místě sehrají barážová utkání s družstvy z 1.B třídy, která se umístí na 2.místě skupin A,B a C. z KP sestupují dva týmy a další dva týmy, které skončí na 13. a 14.místě sehrají baráž o záchranu s kolektivy, které se umístí v 1.A třídě na 3. a 4.místě. Postup do KP mají již zajištěny první dva celky tohoto ročníku Okula Nýrsko a Baník Stříbro.

HORAŽĎOVICE MUSÍ VYHRÁT A DOUFAT

Účast v příjemnější barážová části o postup do které půjdou týmy na třetím a čtvrtém místě pravděpodobně unikla z kopaček horažďovických hráčů, kteří neměli v divoké brankové domácí přestřelce tolik štěstí co jejich soupeř ze Stříbra. Stále ale teoretická příležitost tu je, což znamená, že by v posledním kole pokud by Horažďovice vyhrály v derby v Žichovicích a Nepomuk doma prohrál s Nýrskem, pak při rovnosti bodů a lepším skóre ze vzájemných zápasů by za těchto okolností si baráž o postup zahrát.

ŽICHOVICKÝ LESK POŠKRÁBAL POSLEDNÍ TÝM TABULKY

V hodnocení výsledků končícího ročníku 1.A třídy určitě budou převládat pozitiva , která se projevila zejména v mimořádné úspěšnosti druhé, jarní části sezóny a vynesla tým z ohrožení sestupu a nakonec i účasti v baráži o záchranu. Pokud budeme hleda stíny, pak ten nejvýraznější bude asi vzájemný souboj s poledním celkem soutěže a jasným sestupujícím z plzeňského předměstí Sokolem Černice. Po podzimní domácí těsné prohře 0:1 prohráli Žichovičtí i svůj duel v Plzni, kde je porazil autor hattricku devatenáctiletý Radek Kozák, v jehož stínu zůstali oba kanonýři Žichovic Butnaru (hrál pouze I. poločas kdy mířil přesně do sítě domácích jednou) a Róth. I prohra ale Žichovice již neohrozila, neboť mají ze všech baráží namočených týmů nejlepší vzájemnou bilanci!

DERBY NÝRSKO-MOCHTÍN ROZHODL TOMÁŠ GYÖRGY

Derby mezi Nýrskem a Mochtínem bylo pro hosty velice dobrou přípravou na baráž , která čeká hosty v týdnu po odehrání posledního kola tohoto ročníku 1.A třídy. Přetahovanou o výsledek skončil úspěšně pro Okulu a to zásluhou Tomáše Györgyho. Tento hráč má z nýrských fotbalistů v záběru ročníku nejlepší střeleckou mušku, což prokázal třeba v posledním utkání venku v Kralovicích kde byl důležité třetí branky, po té doma dal obou branek se Sokolem Křimice a nyní rozhodl jako úspěšný střelec o vítězství nad Mochtínem.

PAČEJOV O SOBĚ BUDE ROZHODOVAT SÁM ALE…

O šanci VYHNOUT SE BARÁŽI O ZÁCHRANU bojoval v tomto kole doma Sokol Pačejov kde pro poslední kolo položil dobrý základ. Vydatnou pomoc dostal od soupeře z Nepomuku, který možná až příliš myslel již na účast v baráži o postup a třeba i z možné nervozity hrubě dvakrát chyboval, tím, že si popletl svojí branku se svatyní soupeře. Pačejovu přesto zůstává šance se vyhnout baráži a tím se zachránit, pokud vyhraje v posledním kole v Rakové a to bez ohledu na vzájemný zápas posledního kola Kralovice - Žihle. Tam by pak musely Kralovice vyhrát za 3 body /pak by šla do baráže Žihle/. Aby vyhrál Pačejov v Rakové, tak to zase tak není nemožné, takže poslední kolo rozhodne!


FK HORAŽĎOVICE - TJ BANÍK STŘÍBRO 5:6 (4:4)

Branky: 9. a 15. Stulík Ondřej, 26. a 83. Boček Jan, 37. Šašek Martin - 3. a 57. Turek Vladimír, 16. a 19. Bláha Dominik, 38. a 78. Florus Tomáš.

Rozhodčí: Kostelník Lumír - Fillinger Miloš, Komanec Petr, ŽK 5:3, 55 diváků.

Sestava FK Horažďovice: S. Šafránek (46. P. Macoun) – M. Šedivý (ŽK), T. Greger, J. Janouškovec (ŽK), V. Vrzal, M. Šafanda (ŽK), M. Šašek (75. K. Pivnička), O. Stulík, T. Jůda (ŽK), J. Sova, J. Boček (ŽK

SOKOL PLZEŇ ČERNICE - TJ ŽICHOVICE 4:1 (3:1)

Lukáš Mourek
K utkání s posledním týmem tabulky jsme odjížděli s pocitem získat povinné vítězství, opak však byl pravdou. Začali jsme dobře a již v 7. min. jsme se ujali vedení, když po rychlé akci se trefil I.Butnaru. Další branka mu nebyla uznána pro údajný ofsajd, a v další šanci selhal, když netrefil z malého vápna prázdnou branku a tak se ke slovu dostali i domácí, kteří ze 4 nebezpečnějších střel na branku dali 4 góly. Ve 29. min. vstřelil svoji první branku v utkání 19-ti letý Radek Kozák, když přešel přes střed naší obrany a se štěstím prostřelil J.Landu. Za 3 min . se po zbytečné ztrátě míče dostal ke střele opět R.Kozák a mezi nohama vybíhajícího Landy poslal domácí do vedení 2:1. Ve 42.min. bylo ještě hůře, když si na centr do malého vápna vyskočil nikým nehlídaný Stoilov: 3:1.
Ve 45 min. se po souboji se Stoilovem zranil I.Butnaru, bohužel po jeho odchodu jsme byli v útoku již po celý zápas bezzubí. V druhém poločase jsme zatlačili domácí na jejich polovinu, nicméně skóre navýšil v 83.min. autor hatricku R.Kozák, kdy se po rychlém breaku středem obrany řítil sám na J.Landu, kterému nedal šanci, 4:1.
Byl to náš nejslabší zápas jarní části sezóny, který odhalil naše největší slabiny, ze kterých se musíme do příští sezóny ponaučit. Domácí vyhráli zcela zaslouženě.

SKP OKULA NÝRSKO - TJ SOKOL MOCHTÍN 3:2 (2:2)

Stanislav Steiner

V okresním derby měli lepší nástup do utkání hráči domácího mužstva, což ovšem nedokázali brankově využít. Střelecké pokusy P.Výtiska a T.Györgyho zůstaly nevyužity. Naopak po autovém vhazování J.Čeledy, se k míči dostal Z.Toman a střelou z hranice trestného území otevřel stav utkání. Domácí mužstvo mělo několik příležitostí srovnat stav utkání ,ale střely I.Györgyho a A. Antonovicse k tomu nevedly. Ve 24¨utkání měli domácí výhodu trestného kopu, střelu T.Györgyho, brankář hostů bravurně zneškodnil. Následně se po špatné rozehrávce domácích brankáře k míči dostal Z.Toman, ale nestačil míč zpracovat a přesně zakončit. V 28' utkání střelu T.György brankář hostů vyrazil, k odraženému míči se dostal P.Janovský, ale ve stoprocentní šanci trefuje pouze tyč branky .A tak přišel pro domácí trest ,když po rozehraném trestném kopu se k míči dostal J.Bejvl, který překonal nýrského brankáře a poslal hosty do dvou brankového vedení.

Domácí mužstvo odpovědělo ve 34',kdy T.György přesnou přihrávkou našel J.Lužného ,ten se nemýlil a snížil tak stav utkání. V té době domácí mužstvo získávalo herní převahu ,ale hráči své šance přesně zakončit. Postupně P.Výtisk a J.Lužný byli při zakončení neúspěšní. Když už to vypadalo ,že poločas skončí vedením mužstva hostů, přišla akce domácích hráčů , kdy I.György přihrál P.Výtiskovi, ten přesně přihrál M.Brožovi, který akci zakončil přesnou střelou a srovnal tak stav utkání. Ve druhém poločase domácí mužstvo získalo herní převahu a do příležitostí se postupně dostali P.Janovský,J.Lužný,P.Výtisk,ale opět bez brankového efektu. Hosté měli šanci dostat se do vedení v 58',kdy střely Z.Tomana a J.Dolejše zneškodni domácí brankář. Hráči domácího mužstva neustále ohrožovali branku soupeře,ale nedařilo se jim příležitosti správně zakončit. Příležitosti J Lužného,P.Výtiska a M.Brože troskotaly na nepřesné zakončení. V 70' utkání po akci I.Györgyho přesně zamířil T.György a poslal domácí mužstvo do vedení. Do další příležitosti se dostal následně J.Lužný,kdy postupoval sám na brankáře hostů, ale svou střelou ho pouze nastřelil. V 74' utkání Z.Novák zastavil střelu M.Trefance, na brankové čáře. Rovněž hosté měli příležitost ke skórování v 76' ,trestný kop Z.Tomana ,odvrátil hlavou z branky T.György..Domácí mužstvo následně mělo výhodu trestného kopu ,ale střela K.Kalivody skončila ve zdi bránících hráčů. V 89' utkání po přihrávce J.Dolejše se v trestné území domácího mužstva ocitl J.Bejvl, ale jeho střelu zlikvidoval pohotově J.Moravec v nýrské brance,byla to obrovská šance na srovnání stavu utkání. Následně v 90' uvolnil I.György ,L.Korschinského,ale ten nestačil akci zakončit.

Takže vítězství a body zůstaly doma. Stínem utkání bylo nezaviněné zranění domácího mladíka P.Janovského, kterého musela odvézt sanitka na vyšetření do nemocnice. Přejeme mu brzké uzdravení a návrat na fotbalový trávník.

Branky: 35. Lužný Jakub, 45. Brož Martin, 71. György Tomáš - 15. Toman Zbyněk, 32. Bejvl Jakub

Rozhodčí: Petržílka Jiří - Pena Miroslav, Brůha Radek, ŽK 2:2, 70 diváků.

Sestava SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – D. Šnour, P. Výtisk, T. György (ŽK), K. Kalivoda, J. Lužný (ŽK), A. Antonovics (60. M. Trefanec), F. Kolář, M. Brož, P. Janovský (67. L. Korschinský), I. György.

Sestava Sokol Mochtín: P. Reitmajer – J. Dolejš, Z. Toman, J. Bejvl, J. Žiak (75. J. Pretzelmayer), J. Čeleda (80. J. Rašek), J. Cihlář, P. Švátora (ŽK), Z. Novák, P. Staněk, Z. Smolík (ŽK).

SOKOL PAČEJOV - FK NEPOMUK 3:1 (2:0)

Nepomuk bojující o baráž o KP vstoupil do utkání aktivněji a první čtvrthodinka se odehrála většinou na polovině domácích. Ti hráli v obraně zodpovědně a čekali na svou příležitost. Ta přišla v 18.minutě. Centr Josefa Hlůžka hledal ve vápně Vaška Kláska, ale našel kopačku nepomuckého Jana Ticháčka, který efektně přehodil vlastního brankáře. Ve 22.minutě napřáhl zpoza šestnáctky Honza Dytrt a krásnou střelou trefil spojnici tyče a břevna. Na druhé straně se dostal k zakončení agilní Jakub Vosyka a i on otřel svou střelu o břevno. Ve 37.minutě po faulu na bojovného Petra Bokra zahrávali domácí trestný kop z velice ostrého úhlu a Jarda Kubaň překvapil přízemní střelou na přední tyč brankáře Marka Barocha. Míč ještě pravděpodobně lehce tečoval bránící Rous. Domácí tak šli do kabin s nadějným dvoubrankovým náskokem.

Ten krátce po změně stran ještě dokázali navýšit. Do šestnáctky odvážně pronikl Vašek Klásek poslal míč před branku a dobíhající nepomucký Radek Rous jej nekompromisně poslal za Barochova záda. Pačejov pak chytrou hrou nepouštěl hosty do větších příležitostí. Až v 88. minutě se střídající Pavel Kalabza se konečně trefil do té správné sítě.

Branky: 22. Ticháček Jan (vl.), 37. Kubáň Jaroslav, 51. Rous Radek (vl.) - 88. Kalabza Pavel

Rozhodčí: Busch Chrisotph - Ott Michael, Bulla Josef (všichni NSR). Delegát: Šnajdr Milan, ŽK 1:2, 150 diváků.

Sestava Pačejov: Kozlík – Kubáň M. – Žák – Panuška – Bokr – Ticháček – Klásek – Polena – Hlůžek – Dytrt – Kubaň J. Střídali: Suda, Hosnedl

OSTATNÍ VÝSLEDKY

TJ Slavoj Žihle - TJ Sokol Křimice 4:0 (2:0)

Branky: 27. Masopust Jiří, 41. Čapek Ondřej, 50. Rázek Lukáš, 51. Otcovský Robert

Rozhodčí: König Michal - Doksanský Tomáš, Škarda Jiří. Delegát: Hamouz Robert, ŽK 0:2, 70 diváků.

SK Horní Bříza - TJ Sokol Raková 6:2 (4:1)

Branky: 25. Macháček Martin, 26. Sedlecký Jiří, 31. Příhoda Karel, 42. Lavička Antonín, 67. Macháček Martin, 85. Landa Viktor - 45. Vrba Alois, 62. Vohár Petr

Rozhodčí: Kohout Miroslav - Bína Roman, Pressl Václav. Delegát: Mareška Ladislav.

TJ Chodský Újezd - TJ Košutka Plzeň 1:3 (1:1)

Branky: 33. Trejbal Martin (pen.) - 19. Pekník Tomáš, 62. Forejt Tomáš (pen.), 87. Janča Matouš

Rozhodčí: Šálková Helena - Špindlerová Zuzana, Plzák Martin. Delegát: Rauch Pavel.

SK Kdyně 1920 - TJ Sokol Kralovice 2:1 (1:1)

Branky: 11. Pergl Tomáš, 71. Pergl Tomáš - 43. Kozel Jan

Rozhodčí: Volf Michal - Kulhánek Milan, Čermák Vladimír. Delegát: Aubrecht Josef.

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

OKULA NÝRSKO

29

23

0

6

67:35

66

4

1

2

TJ Baník Stříbro

29

22

0

7

66:39

66

2

2

3

SK Horní Bříza

29

18

0

11

74:41

55

0

1

4

FK Nepomuk

29

18

0

11

60:49

52

3

1

5

FK Horažďovice

29

16

0

13

72:53

49

1

2

6

TJ Košutka Plzeň

29

15

0

14

61:49

48

2

5

7

TJ Sokol Křimice

29

16

0

13

58:65

46

5

3

8

TJ Žichovice

29

13

0

16

68:59

43

1

5

9

TJ Slavoj Žihle

29

16

0

13

59:66

43

5

0

10

 Sokol Kralovice

29

12

0

17

54:48

41

2

7

11

Sokol Pačejov

29

11

0

18

43:47

41

1

9

12

Sokol Mochtín

29

13

0

16

56:73

35

6

2

13

SK Kdyně 1920

29

12

0

17

40:59

34

4

2

14

TJ Sokol Raková

29

10

0

19

58:92

28

5

3

15

Chodský Újezd

29

9

0

20

54:92

25

3

1

16

S. Plzeň - Černice

29

8

0

21

41:64

24

3

3

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku