Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 28. kolo 4. - 5.6. 2016

 

1.A TŘÍDA 

 

 

MOCHTÍN PROHRÁL TAKÉ DOMA S PAČEJOVEM

 

Magnetem kola z pohledu účastníků v 1.A třídě z Pošumaví bylo derby v Mochtíně. Duel dvou sousedů v tabulce , kteří stále usilují o co nejlepší umístění, aby se vyhnuli nebezpečí hrát baráž o záchranu byl pro domácí i šancí vrátit svému soupeři podzimní prohru z Pačejova. Po bezbrankovém prvním poločase se štěstí přiklonilo na stranu hostů, kteří tak znovu potvrdili, že kdyby  všechny své zápasy hráli venku, mohli na tom být s bodovým ziskem ještě daleko lépe.

Velmi cenné vítězství si přivezla Okula Nýrsko ze hřiště úspěšného nováčka z Kralovic . Ozdobou jsou současné výsledky TJ Žichovice, což opět přesvědčivou výhrou doma nad TJ Žihle potvrdily.

Bohužel ztrátou tří bodů v Plzni s Košutkou  si možná již přibouchly vrátka do baráže o postup Horažďovice. Nicméně v souboji s největším konkurentem s Nepomukem by mohly v posledních dvou kolech být nápomocni třeba Pačejovští, které hrají s Nepomukem v následujícím kole a v posledním kole Nýrsko, které uzavírá tento ročník na hřišti v Nepomuku a pokud chce Okula  myslet na zisk c celkového vítězství v soutěži měla by i zde naplno bodovat. 


TJ ŽICHOVICE - TJ SLAVOJ ŽIHLE 4:0 (1:0)

Lukáš Mourek

Do utkání jsme vstoupili aktivně, avšak nebezpečnější byli v úvodu hosté, kteří podnikali rychlé breaky do naší obrany, ovšem bez nebezpečné střely na branku. Po té jsme si zadní vrátka více pohlídali a ve 20. min. jsme mohli jít do vedení z pokutového kopu, který byl nařízen za faul na I.Butnara, bohužel domácí exekutor S.Šteier trefil pouze břevno. Další šance P. Bálka, po přesné přihrávce F.Rótha, nebyla využita, když z metru pouze nastřelil dobře postaveného brankáře. V útočné hře jsme i nadále pokračovali, avšak nás asi 3x zastavil praporek pomezního rozhodčího L.Kostelníka. Ve 31.min. jsme již byli úspěšní, po S.Šteierově přihrávce si pohrál I.Butnaru se 2 obránci a prudkou střelou nás poslal do vedení. Na začátku druhého poločasu se k zakončení dostal opět I.Butnaru a chytrou střelou přeloboval Bláhu v hostující brance. Dále jsme pokračovali v ofenzivní hře, v 77 min. vlétl do

  otevřené obrany opět I.Butnaru,který se řítil sám na branku Bláhy, který ho po odehrání balonu fauloval. I.Butnaru souboj ustál, ale brankář ho opět dohnal a fauloval ho podruhé, byl z toho pokutový kop a ČK po 2 ŽK. 1. ŽK za faul a 2.ŽK nesportovní chování, do branky šel náhradní brankář V.Novák, který ovšem vytáhl parádní zákrok a I. Butnarovi penaltu chytil a zabránil mu tak ve 3. hatricku v řadě. V 85.min. si udělal slalom mezi 3 obránci F.Róth a obstřelil brankáře – 3:0, další velké šanci trefil pouze tyč hostující branky. Poslední branku vypracoval v 90. min. opět F.Róth, když na brankovou čáru přihrál J.Benediktovi, který pohodlně navýšil skóre zápasu na 4:0. Vítězství bylo opět plně zasloužené, skóre mohl být mnohem vyšší, hosté J.Landu v naší brance skoro neprověřili, nicméně v úvodu utkání byli nebezpeční, aktivní se snahou o ofenzivní fotbal.

Branky: 31. Butnaru Ion, 49. Butnaru Ion, 85. Róth Ferenc, 90. Benedikt Jiří

Rozhodčí: Volf Michal - Bogdan Gabriel, Kostelník Lumír. Delegát: Havránek Václav, 100 diváků, ŽK  0:2 .

Sestava TJ Žichovice: J. Landa – P. Bálek, L. Mourek, J. Šimáček, R. Šiška , S. Šteier (72. M. Linhart), I. Butnaru (81. R. Beneš), F. Róth, J. Frýzek, M. Špírek, J. Benedikt.

 

SOKOL KRALOVICE - SK OKULA NÝRSKO 2:4 (2:3)  

Stanislav Steiner

K mistrovskému utkání do vzdálených Kralovic odjížděli hráči FK OKULA NÝRSKO v nezvyklém čase.Začátek utkání byl totiž stanoven na 13.00 hod.

Výborný vstup do utkání potvrdil dvěma brankami P.Výtisk a tak hosté vedli už v 9.minutě 2:0.Domácí mužstvo v té době bylo zaskočeno a prakticky neohrozilo nýrskou branku.Střely Mareše a Bulína byly nepřesné.V 15' po akci Brože mohl zvýšit náskok  hostů Antonovics,ale v rozhodujícím okamžiku nedosáhl na Brožovu  přihrávku .

Hráči Okuly i nadále pokračovali v útočné hře,ale šancím Výtiska a Koláře chybělo přesné zakončení.V 25minutě utkání ohrozil branku domácích krásnou střelou z 25m, Šnour,ale domácí brankář byl na svém místě a střelu chytil.Ve 30 minutě utkání po spolupráci ,Korschinského s Györgym ,se do další šance dostal Výtisk,ale tentokráte se mu nepodařilo akci přesně zakončit .Ve 34 minutě měli domácí výhodu dvou rohových kopů a nebezpečnou hlavičku Hyneše, nýrský brankář zneškodnil.Akci Brože a Antonovicse nepřesné zakončil Lužný.

A tak přišel trest když domácí mužstvo rozehrávalo rohový kop před nýrskou branku ,k míči se dostal Lavička,který překonal nýrského brankáře a snížil tak stav utkání.Hosté na následně odpověděli po akci Korschinského s Györgym,který střelou po zemi k levé tyči,zvýšili své vedení .Domácí mužstvo se do konce poločasu dostalo do dvou příležitostí ke zkorigování výsledku ,ale využilo pouze jednu,když střelu Kozla, nýrský brankář vyrazil,k míči se dostal Mareš a snížil stav utkání na 2:3.

V nástupu do druhého poločasu si poměrně dost zachytal Moravec v nýrské brance,když postupně zlikvidoval střely Volína a Kozla.Brankovou střelu Kozla, srazil dobře postavený Kalivoda ml .vedle nýrské branky.V 53 minutě utkání mohli domácí vyrovnat,když střela Kozla skončila na tyči nýrské branky.V 56 minutě utkání se po chybě nýrské obrany dostal k míči dostal opět J.Kozel,ale svou akci zakončil nepřesně vedle nýrské branky.V následující minutě ohrozil nýrskou branku Volín,ale jeho střelu Moravec vyrazil na roh.Když se domácím nedařilo vstřelit vyrovnávací branku tak přišel trest.V 65 minutě utkání ,Trefanec přesnou přihrávkou našel Brože,mimochodem nejlepšího hráče mužstva hostů a ten střelou po zemi zvýšil stav utkání na konečných 2:4.Stav utkání mohl ještě upravit v 80 minutě Výtisk ,jeho střelu odvrátila domácí obrana na roh a Trefanec v 83 minutě,když na malém vápně nedosáhl na přihrávku Györgyho.

Podobnou příležitost mělo domácí mužstvo v  85 minutě ,kterou nevyužil R.Pařík.

Vítězství hráčů Nýrska je zasloužené ,ale opět si hráči neodpustili několika minutový výpadek ve hře a dovolili soupeři upravit výsledek utkání.Utkání se hrálo v dobrém tempu a výborně rozhodující rozhodčí měli ulehčenou práci slušnou hrou obou mužstev

Branky: 38. Lavička Jan, 41. Mareš Jiří - 3. Výtisk Petr, 9. Výtisk Petr, 39. György Tomáš, 65. Brož Martin

Rozhodčí: Fillinger Miloš - Šlajs Jakub, Schveinert Radek. Delegát: Mrázek Miroslav, 150 diváků, bez karet.

Sestava SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – D. Šnour, P. Výtisk, T. György, K. Kalivoda, J. Lužný, A. Antonovics (73. Škvarenina), F. Kolář, M. Brož, L. Korschinský (83. M. Bastl), P. Janovský (55. M. Trefanec).

 

KOŠUTKA PLZEŇ - FK HORAŽĎOVICE 3:0 (3:0)

Branky: 26. Kalaš Pavel, 30. a 40. Forejt Tomáš

Rozhodčí: Žák Ondřej - Volf Michal, Doksanský Tomáš.

FK Horažďovice: D. Macoun (70. S. Šafránek) – T. Greger (46. J. Sova), V. Vrzal, J. Janouškovec, J. Forman, M. Šafanda (ŽK), A. Vachuška (ŽK) (57. J. Pařil), O. Chod (57. M. Šašek), T. Jůda (ŽK), M. Forman, J. Nauš.

 

SOKOL MOCHTÍN - SOKOL PAČEJOV 0:2 (0:0)

Tomáš Cihlář

První poločas příliš dramatických situací nenabídl. V 16.minutě trestňák Vítka Panušky pod břevno vytáhl Petr Rajtmajer na roh. Po následujícím rohu hlavičkoval nikým neatakovaný Patrik Žák nad.  Na druhé straně po závaru v pokutovém území přišla největší šance domácích v celém zápase, ale Jarabicovu střelu zneškodnil Kuba Kozlík.  Pačejov čekal trpělivě na svou příležitost. Ta přišla krátce po změně stran. Panuška našel volného Honzu Dytrta, ten utekl po lajně, poslal míč do vápna, kde ho chytře Jarda Kubaň přenechal lépe postavenému Pepovi Ticháčkovi. Ten střelou do protipohybu brankáře otevřel skóre utkání. Hosté nadále hráli aktivně. V 60.minutě zahrával trestný kop z úhlu Jarda Kubaň a jeho polostřelu – polocentr likvidoval Rajtmajer s pomocí tyče.  V 73.minutě střilel nebezpečně z dálky mochtínský Jakub Bejvl, ale Kozlík byl opět na místě. Byla to popravdě jediná nebezpečná střela Mochtína v 2.poločase. V 81.minutě trefil Jarda Kubaň z trestňáku další tyč a dobíhající Vašek Klásek zajistil pro Pačejov zaslouženou výhru. Tu mohl J.Kubaň ještě podtrhnout v 84.minutě, ale své sólo zakončil střelou nad. Pačejov tak opakovaně potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů daří o poznání lépe než na tom domácím.Branky: 50. Ticháček Josef, 82. Klásek Václav

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Janda Marek, Hodek Jakub.

Sestava Sokol Mochtín: P. Reitmajer – J. Dolejš, Z. Toman, J. Bejvl, J. Čeleda, J. Cihlář, P. Švátora (ŽK), Z. Novák (ŽK), J. Rašek (63. J. Pretzelmayer), P. Staněk (ŽK), Z. Smolík (ŽK) (71. J. Šafránek).

Sestava Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň, P. Žák (ŽK), P. Pavelec, J. Ticháček (ŽK), J. Dytrt (84. P. Bokr), J. Kubáň (90. P. Hosnedl), V. Klásek, P. Polena (ŽK), J. Hlůžek (87. L. Šmrha), V. Panuška.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

 

Sokol Raková - FK Nepomuk  0:6 (0:3)

Branky: 14. Baran Michal, 28. Ticháček Jan, 36. a 48. Rous Jan. 67. Zajíc Luboš, 72. Kozák Jan.

Rozhodčí: Jílek Aleš - Lhoták Luděk, Kanta Vlastimil, ŽK 2:1 , ČK 1:0 (Šilhánek Jan), 70 diváků.

 

Sokol Křimice - SK Kdyně 1920  2:1 (1:0)

Branky: 40. a 54. Kuneš Václav

Rozhodčí: Kohout Miroslav - Křen Jiří, Čermák Vladimír, ŽK 4:2, 100 diváků.

 

Baník Stříbro - Sokol Plzeň Černice 2:0 (1:0)

Branky: 8. Hřebík Radek, 52. Bláha Dominik

Rozhodčí: Pena Miroslav - Kulhánek Milan, Velíšek Jiří. Delegát: Paták Michal

 

SK Horní Bříza - TJ Chodský Újezd 5:0 (1:0)

Branky: 3. a 49. Macháček Martin, 51. a 58. Sedlecký Jiří, 80. Fišer Matěj.

Rozhodčí: Bína Roman - Petrželka František, Koura Radim,  bez karet,

80 diváků.

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

SKP OKULA NÝRSKO

28

22

0

6

64:33

63

4

1

2

TJ Baník Stříbro

28

21

0

7

60:34

63

2

2

3

SK Horní Bříza

28

17

0

11

68:39

52

0

1

4

FK Nepomuk

28

18

0

10

59:46

52

3

1

5

FK Horažďovice

28

16

0

12

67:47

49

1

2

6

TJ Sokol Křimice

28

16

0

12

58:61

46

5

3

7

TJ Košutka Plzeň

28

14

0

14

58:48

45

2

5

8

TJ Žichovice

28

13

0

15

67:55

43

1

5

9

TJ Sokol Kralovice

28

12

0

16

53:46

41

2

7

10

TJ Slavoj Žihle

28

15

0

13

55:66

40

5

0

11

TJ Sokol Pačejov

28

10

0

18

40:46

38

1

9

12

TJ Sokol Mochtín

28

13

0

15

54:70

35

6

2

13

SK Kdyně 1920

28

11

0

17

38:58

31

4

2

14

TJ Sokol Raková

28

10

0

18

56:86

28

5

3

15

TJ Chodský Újezd

28

9

0

19

53:89

25

3

1

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

28

7

0

21

37:63

21

3

3

 

Výsledky utkání

 

Tabulky 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku